Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
offfffffffaaaaaaaaaaaaakooo...
prvo da mi pojasnimo sta je vama pasivna sta aktvina-razne se ovde stvari chuju.
dominacija i submisivnost apsolutno ne moze da se ravna sa tim, moze samo kao epitet da se doda uz jedno ili drugo.
mozda je submisivnost nekome isto sto i pasivnost ali nijeeeeeeee.
jbt ja ne znam kako ovo da opisem, a da ne krenem u plasticne detalje:roflmao:
ovako-osoba koja je prirodno samo domina, npr samo ona koristi strap, voli da vezuje ribe, i svasta jos ponesto /ajd necu sada da vas plasim strasnim tetama/ meni je recimo SMESNO kada takva osoba na primer prima oralni seks od devojke da se kaze da je pasivna i da se to izjednaci sa submisivnim....jel sam jasnija :trep: ?
cekaj jel pasivna vama ona koja naizgled lezucka, prima prstice i jezikchich vise nego daje, baci se na ledja i prati cicu?
cak i kada sam na granici /ili za nekog u okviru/ s/m
i radim "scenu" kao submisivna, sta god to ukljucivalo
apsolutno nikad nisam takva.
klasican seks isto-ona mozda je dominatnija naizgled, ali ja vodim isto koliko i ona, vodim i nju i sebe, dok ona naizgled je top. Kako? eeeeeee:sweet:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Jelena_Bliss
Pasivna ne radi nishta,ona samo lezi i prima
ko mrtva?
jel moze malo da se mrda, navlaci je na sebe, krivi se, udara tempo...?
:smeh:
svejedno, pasivna aktivna i sub dom nema veze..
recimo...riba samo lezi i prima, ali govori kako i sta hoce /evenutalno te i za kosu drzi/ ..jel ona pasivna?ajme...
a mozda ja jednostavno pored dovoljno siroke podele na top/sub/swich ne treba mi dalje...nesto mi pade na pamet-mozda aktivna pasivna je samo vanila izraz za ono sto je meni top/sub, i koji je meni uzasno ogranicavajuci, i krajnje neprimeren mom temperamentu i sklonostima. Zaista ne dozivljavam ni sebe ni partnerku kao ikada pasivne, samo aktivne u svojim drugacijim majnd setovima..
a to ne znaci da nisam bila sa pasivnim devojkama, i to mi se ne svidja, i nemam hemije sa njima-mogu da budem sa submisivnim femicama, ali koje su aktivne kao i ja...znaci nema princeza na jastuku, nego ukrocena lavica, koja meni daje da je krotim...

*vanila-Vanilla sex or conventional sex is used to describe what a culture regards as standard or conventional sexual behavior. Different cultures, subcultures, and individuals have different ideas about what constitutes this type of sex. Often it is interpreted as sex that does not involve such elements as BDSM, kink, or fetish activities.
Korisnikov avatar
By Hys.
:lol:
Ako se pomeri uloga pasivne pada u vodu
eto ja lepo kazem da nikad nisam pasivna :smeh: :maska:
Korisnikov avatar
By Jelena_Bliss
Originally posted by devokICA
:lol:
Ako se pomeri uloga pasivne pada u vodu
eto ja lepo kazem da nikad nisam pasivna :smeh: :maska:
ni ja,ne mogu da mirujem pa to ti je:smeh:
Korisnikov avatar
By tramp
devokica da li ja tebe krivo shvatam ili ti je sub=bottom?
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by tramp
devokica da li ja tebe krivo shvatam ili ti je sub=bottom?
dom/submissive
top/bottom a moze i top/sub sto je meni najblize..
da mislim na bottom...ali posto me nekako bottom podseca kao da treba da se radi o odredjenoj pozi /licni trip/, submissive mi je jako lepa rec koja mnogo sire i tacnije odredjuje to o cemu pricam.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ispade da je pojam pasivnosti uvek nešto loše, te versatile znači 'dobra sam u krevetu', aktivna 'ekstra sam ljubavnica', a pasivna 'prevrnuta kornjača efekat (u prevodu erotski smor)'. :roll:
Nikako se sa ovim ne slažem.

Recimo da mi DevoKICIn post zvuči smisleno. S tim što ja to pasiv-bottom-submissive izjednačavam. :D
Korisnikov avatar
By Hys.
samo da svarim klopu, pa cu da dodjem da Galatejici objasnim sta moze da joj se desi ako nastavi da izjednacava ove termine :domino: :kiss:
Korisnikov avatar
By Jelena_Bliss
Originally posted by Galateja
Ispade da je pojam pasivnosti uvek nešto loše, te versatile znači 'dobra sam u krevetu', aktivna 'ekstra sam ljubavnica', a pasivna 'prevrnuta kornjača efekat (u prevodu erotski smor)'. :roll:

Recimo da mi DevoKICIn post zvuči smisleno. S tim što ja to pasiv-bottom-submissive izjednačavam. :D
A jesi li razmishljala o tome da si mozda aktivno-pasivna,a ne pasivna samo?
Shta cu,po meni ako je neko pasivan,onda je stvarno pasivan.Ne mislim bash da se ne pomeri u krevetu:lol:
Korisnikov avatar
By Galateja

A jesi li razmishljala o tome da si mozda aktivno-pasivna,a ne pasivna samo?
Shta cu,po meni ako je neko pasivan,onda je stvarno pasivan.Ne mislim bash da se ne pomeri u krevetu:lol:
Recimo da nisam aktivna, ali nisam ni pasivna u domenu pasivnosti kako je ti shvataš. :D
Korisnikov avatar
By Blady
Ja bih htela samo da kazem, da sto se tice mene i moje devojke.. mi smo uni. Mada je slicnost ta sto je ona u nekim momentima aktivnija, a ja pasivnija, i ako sam ja dominantnija nego ona.... hm....
Valjda je to sve :P
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by LolaRennT85
Ja bih htela samo da kazem, da sto se tice mene i moje devojke.. mi smo uni. Mada je slicnost ta sto je ona u nekim momentima aktivnija, a ja pasivnija, i ako sam ja dominantnija nego ona.... hm....
Misliš na seksualnu dominaciju ili u svakodnevnom ponašanju? :D
Korisnikov avatar
By Blady
Ma biti pasivan je super.... nije to samo lezanje, pogotovo ako si pasivan, imas i ti svoje radnje :)
Pasivno-dominantan :) meni je npr. to zanimljivo...
Mada i aktivan, i to mi je super u datim momentima... mislim realno dosadilo bih mi da stalno budem pasivna ili dominantna.. gde je tu ta neka... mislim sve smo mi zene.... mora da ima nesto sto volimo i kod jednog i kod drugog :)
Pozz od mene
Korisnikov avatar
By Blady
Misliš na seksualnu dominaciju ili u svakodnevnom ponašanju? :D
Pa moze se reci da sam mislila na sve, pretezno sam govorila o sex-u i npr tim podelama, a sto se tice dominacije, ona moze da dotakne sve, pa i sex :)
Korisnikov avatar
By Blady
e da, a mi se cujemo Galateja, nadam se uskoro pa da se i vidimo :)
Nismo dugo :P
Korisnikov avatar
By tramp
interesantno meni sub nikako nije isto sto i bottom, mada bottom moze biti sub ali ne obavezno
Korisnikov avatar
By Galateja
e da, a mi se cujemo Galateja, nadam se uskoro pa da se i vidimo :)
Nismo dugo :P
Važi se. :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by tramp
interesantno meni sub nikako nije isto sto i bottom, mada bottom moze biti sub ali ne obavezno
da, u pravu si, zato sto moze da topuje from the bottom, zato nije isto, mada cesto zargonski moze da se koristi kao isto-recimo book on bottoming koja je odlicna, zargonski koristi taj izraz kao i mnogi leather people prevashodno kao sub, mada naravno pominje i upravo cinjenicu da bottom moze da topuje. zato kada osoba koja je inace dom, u odredjenoj situaciji biva "partner koji prima" sto se obicno vezuje za bottoming, u stvari topuje iz bottom pozicije...
sub obicno prima, ali apsolutno ne mora da znaci, jer moze da deo igre bude upravo da daje...ko sto sam i plasticno objasnilo pre nekoliko postova..
Korisnikov avatar
By m..
Jebte, Pembltone, vrti mi se u glavi.
Korisnikov avatar
By m..
Jebote vec pola sata pokusavam nesto da napisem, ali kako god ga napisem budem preterano plasticna. Ajde da probam ovako: situacije u kojima mi ruke i/ili usne nisu uposljene mi ne prijaju, prosto moram nesto da radim s rukama inace izludim samu sebe i najcesce i osobu s kojom sam. Ne prija mi pasivni bottom, pogotovu onaj submisivne provinijencije, to je najbolji recept da se ili moj libido otera na Aljasku (i onda krenem da se mazim, lol) ili se unervozim (ili se cela stvar desi posle tipa par sati neceg drugog, i onda sam ok)...
Ima samo jedna situacija u kojoj sam ok kad me okrenes na ledja, al ne zelim da budem plasticna, pa cu da kazem da sam u njoj aktivna.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ako sam do sada i znala ko sam i sta volim...i kako se to zove.... e pa sad ne znam.....vise....
Korisnikov avatar
By m..
I ja sam se zbunila, jer mogu da se zamislim kao passive sub bottom, al mi nikad nije bash ferceralo u praxi.
Korisnikov avatar
By EYA
Sexuality in ancient Rome generally lacked the modern categories of "heterosexual" or "homosexual." Instead the differentiating characteristic was activity versus passivity, or penetrating versus penetrated. The masculine was associated with the active and penetrating role. The feminine was associated with the passive and penetrated role. However, just as today's "normative" sexuality is far from universal, these roles were frequently violated, with men performing the passive role and vice versa. A man who liked to be penetrated was called "pathic", roughly translated as "bottom" in modern sex terminology. A woman who wanted to penetrate was a "tribade" (the meaning of which has now changed).
http://en.wikipedia.org/wiki/Sexuality_in_ancient_Rome

Domination and submission (also known as D&s, Ds or D/s) is a set of behaviors, customs and rituals relating to the giving and accepting of dominance of one individual over another in an erotic or lifestyle context.

D/s is often referred to as the "mental" side of BDSM. Physical contact is not a necessity, and can even be conducted anonymously over telephone, email or (more recently) instant messaging services. In other cases it can be intensely physical, sometimes traversing into sadomasochism. In D/s, one takes pleasure or erotic enjoyment out of either dominating or being dominated. Those who take the superior position are called Dominants, Doms (male) or Dommes (female), while those who take the subordinate position are called subs or submissives (male or female). A switch is an individual who plays in either role. Two switches together may negotiate and exchange roles several times in a session. Submissives generally outnumber Dominants, with male subs outnumbering Dommes by the widest margin, often three to one or more. "Dominatrix" is a term usually reserved for a female professional dominant who dominates others for pay.
http://en.wikipedia.org/wiki/Domination ... %28BDSM%29

Sadism is the sexual or social pleasure or gratification in the infliction of pain and suffering upon another person. The word is derived from the name of the Marquis de Sade, a prolific French philosopher-writer of sadistic novels, plays, and a unique philosophical discourse that championed the infliction and reception of extreme pain as an art form that to him was both sublime and beautiful.
The counterpart of sadism is Masochism, the sexual pleasure or gratification of having pain or suffering inflicted upon the self, often consisting of sexual fantasies or urges for being beaten, humiliated, bound, tortured, or otherwise made to suffer, either as an enhancement to or a substitute for sexual pleasure. The name is derived from the name of the 19th century author Leopold von Sacher-Masoch, known for his novel Venus in Furs that dealt with highly masochistic themes.

Sadism and masochism, often interrelated (one person obtaining sadistic pleasure by inflicting pain or suffering on another person who thereby obtains masochistic pleasure), are collectively known as S/M or sadomasochism.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sadism_and_masochism

Topping from the bottom is a BDSM term, meaning a person who wants to be dominated but simultaneously direct the top to do it according to their wishes. Contrast with 'service top', one who agrees to deliver a given experience for a bottom.

Some people see all BDSM experience in the hands of a competent Dom/me as teaching limits and self-discipline, and therefore argue that setting hard limits is itself a subtle form of topping from the bottom, arguing there should be total trust and no preset assumptions. They would instead tend to view the concept of hard limits as another example of attempts by the sub to retain control and dictate to the dom/me what dominance is or is not okay, rather than experiencing genuine surrender and allowing trust to direct the scene. This is a minority view which although generally acknowledged, is not shared by most practitioners.

In the context of human sexual behavior, especially anal sex among gay men, a bottom is a receptive partner (that is, a partner who is penetrated), or a person who prefers the receptive role. The counterpart is a top. A person who enjoys both topping and bottoming is called versatile or a switch. These terms are also used frequently in some lesbian circles, and are gaining use among some opposite-sex couples too. For example, the act of pegging involves a female top and a male bottom.

"Bottom" can also be used as an intransitive verb meaning to be sexually penetrated by: to bottom for someone.

The terms "submissive" or "passive" have been used for "bottom,", though these may be confusing as the sex in question needn't be part of a dominance relationship, nor is the bottom necessarily any less "active" than the top. Common slang terms in some gay communities include: pitcher (top), catcher (bottom) and switch hitter (versatile). In some languages "passive" and "active" are always used, rather than "bottom" or "top". Some gay men dislike the term "bottom" as they feel it has negative connotations, and prefer not to use that term or the corresponding "top".

By extension, the term "bottom" is also used in BDSM to mean a partner who receives stimulation from another, and who may or may not be submissive. See bottom (BDSM).

Beginning in the 1970s, bottoms sometimes identified themselves by wearing a set of keys on the right side of the belt or a handkerchief in their right rear pocket. In this system the bottom was not always penetrated, nor was he always the "passive" partner. Rather, the "bottom" role was different from act to act, as signified by the color of the handkerchief. The practice is used much less today.

In the context of human sexual behavior, especially anal sex among gay men, a top is an insertive partner, or a person who prefers the insertive role. The counterpart is a bottom. The top need not be physically on top of the other partner though this is often the case. A person who enjoys both topping and bottoming is called a switch or versatile. These terms are also used frequently in some lesbian circles, and are gaining use among some opposite-sex couples too. For example, the act of pegging involves a female top and a male bottom.

"Top" can also be used as a transitive or intransitive verb meaning to sexually penetrate (someone).

The terms "dominant" or "active" have been used for "top," though these may be confusing as the sex in question needn't be part of a dominance relationship, nor is the bottom necessarily "inactive". By extension, the term "top" is also used in BDSM to mean a partner who applies stimulation to another, and who may or may not be dominant. See top (BDSM).

In some American contexts, "tops" sometimes identified themselves by wearing a set of keys on the left side of the belt or a color-coded handkerchief in their left rear pockets, in this system the top did not always penetrate the bottom nor was he always the "active" partner, rather the "top" role would be different from act to act. This practice, called flagging, began in the gay male subculture.

Common slang terms in some gay communities include: pitcher (top), catcher (bottom), and switch-hitter of flip (versatile).

In sexually themed anime and manga, especially shōnen-ai and yaoi, a top is referred to as seme, a term from kabuki and Martial Arts.

The term Power top or powertop is used to describe a top who has lots of stamina, contrast with powerbottom.

The term Total Top is used to describe a man who exclusively tops.

Topping from the bottom is usually considered poor practice amongst lifestyle BDSM devotees, although fairly common amongst the "BDSM curious" or newcomers who have had submissive sexual fantasies for some time but lacked real experience of a sexual dominant.
Korisnikov avatar
By EYA
evo kako to izgleda kod muskaraca, cisto radi razmisljanja :sweet:

1) Only Bottom 10.90 %
2) Versatile, but prefer Bottom 26.80 %
3) Versatile, equal 20 %
4) Versatile, but prefer Top 22.50 %
5) Only Top 11.60 %
6) Never had anal sex / Don't Know 7.80 %

http://www.nickyee.com/ponder/topbottom.html
Korisnikov avatar
By Galateja
Ajme, al ga zakomplikovaste. Ja bih sve to nekako integrisala, pa da se uz što manje reči mogu opisati, a da sagovornik konta o čemu pričam. A ne:
Sagovornik: Galateja, koja je tvoja uloga u seksu?
Galateja: Kako da ti kažem, pasivna sam, ali to nije ona pasivnost, submisivna doslovce, ali ne i bukvalno, bottom po potrebi, i uz sve to da budem penetrirana, ali da me žena penetrira. I to ne bilo koja žena, već fem. :trep:
Korisnikov avatar
By EYA
@galateja :up: :lol:
pa jeste komplikovano kad se recima objasnjava, ali je uzivanje kad se radi, pa budes sve u toku jednog sexa, menjate uloge neprimetno, pa nekad naglo da ti se u glavi zavrti ako pokusas da razmisljas ˝sta sam sad?˝, pa onda jos vise uzivas i na kraju samo zaljubljeno gledas i smeskas se, ali i ne pokusavas da prepricas :love:
ne volim etikete. ja sam ˝JA˝ :carica:
tj. svi smo mi sve, samo zavisi kad i prema kome koju stranu ispoljavamo.
Korisnikov avatar
By Hys.
In the context of human sexual behavior, especially anal sex among gay men, a bottom is a receptive partner (that is, a partner who is penetrated), or a person who prefers the receptive role. The counterpart is a top. A person who enjoys both topping and bottoming is called versatile or a switch-
najklasicnija definicija, i potpuno odgovarajuca u vanila odnosu
takodje bottom se koristi -By extension, the term "bottom" is also used in BDSM to mean a partner who receives stimulation from another, and who may or may not be submissive. See bottom (BDSM).
to jeste tacno ali, najvecem broju slucajeva, u okviru smdb zajednice, termin bottom se povezuje sa submissive, i u knjigama, i na forumima, i raznim diskusijama. slazem se da ne mora biti, ali kazem, zargonski uglavnom jeste
By extension, the term "top" is also used in BDSM to mean a partner who applies stimulation to another, and who may or may not be dominant. See top (BDSM).

ovo takodje-ako neko u okviru leather okruzenja koristi termin Top, necete pogresiti ako pomislite da je Dom...
naravno, postoji i ovo, sa cime se delimicno slazem-

Topping from the bottom is usually considered poor practice amongst lifestyle BDSM devotees, although fairly common amongst the "BDSM curious" or newcomers who have had submissive sexual fantasies for some time but lacked real experience of a sexual dominant.

ako neko recimo kaze da je Top i da je s/m , verovatno vam time ne govori je submissive, vec Dom-znaci to je mnoooogoooooo cesce...samo to sam htela da pojasnim-jedno su sire definicije koje su dobre jer daju prostora, a drugo je uobicajeno koriscenje, zargonsko, u okviru same grupacije.
e jos jedna simpaticna stvar-ukoliko na netu vidite u oviru leather foruma, ili leather potforum, nickovi ljudi vam uglavnom govore sta je ko TopDaddy recimo govori nepogresivo o Dom-u-Dom koristi velika slova u nicku, dok recimo nick babygirl /sub uglavnom koriste mala slova / govori o sub femme osobi...
a da Daddi/mesto Daddy/ ili Syr umesto Sir koriste uglavnom butch/genderqueer Dom :D -moji omiljeni:djavo:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!