Godina 2015
Ceca i KJ in diskajz as a dzurnelist for magazin Svet-Serbija's most inportnt literari revjurer
KJ: I, kako se osechate sada, kada ste na samo korak od ostvarenja vasheg najvecheg sna? naime, da napomenemo chitateljima ono o chemu se pricha i pishe i vode debate vech dobra 4 meseca: Minisarstvo za prosvetu je u saradnji sa savetom Filoloshkog fakuleta u Bg-u odluchilo da se u program chitanke za 8. razred osnovne shkole uvrsti Cecina, sada vech antologijska pesma "Pazi s'kime spavash" !
Ceca: Pa naravno, da mojoj srechi nema kraja i to iz vishe razloga:
prvi je naravno, jedna akademska potvrda mog talenta i stvaralashtva
koje je nailazilo kao shto i sami znate na mnoge prepreke i neodobravanja, blago recheno, i skoro nijedan moj uspeh nije mogao da prodje bez toga da neki zlobnici ne pokushaju da bace senku na isti.
Evo pa bash i za ovu pesmu, znate i sami shta se sve deshavalo...
prvobitno sam ja imala dogovor sa Marinom T. da ona potpisuje sve MOJE textove, da ne upadam bash narodu u ochi kao omni talentovan umetnik vech da se ogranichim na expresiju svoga glasa, jer znate i sami, da sam tada, pre 10 godina insistirala na tome da i ja sama pishem svoje textove,
gde bi zlobnicima bil kraj, znate nash narod, koji ja mnogo volim

ipak ne voli previshe uspeshne ljude, i time se moramo rukovoditi uvek kada zahtevamo neku potvdu od istog....
drugi razlog je, shto chu, na jedan posredan nachin, biti dostupna mladim narashtajima isto koliko i moj omiljeni pisac, Tolstojevski.
KJ: Svi su trenutno na vashoj strani i navijuju da se ova odluka sprovede shto pre u delo. Npr. feministkinje obozhavaju deo " osetichesh shta je zhena kad poludi" i "zvachu tvoju vernu zhenu da joj kazhem s'kim si sad"
Ceca: Da. Konkretno taj stih je i bio inspirisan mojim kratkim interesovanjem za domete savremenog feministichkog pokreta i mogucha reshenja koja isti nudi zhenama za preuzimanje 'stvari' u svoje ruke. "zvachu tvoju vernu zhenu..." je takodje iz iste girl power priche, i promovishe sestrinstvo i medjusobno potpomaganje medju zhenama,
neku vrstu moje zhelje da pokazhem kako moramo da stick-up-ujemo se for one another
KJ: moj omiljeni stih je "reshichesh se mene samo preko mene mrtve"
Kakvo znachenje taj stih ima za vas?
Ceca: On je vrlo bitan za celokupnu strukturu pesme. Naime, znate moje veshigodishne pokushaje da, kao prava Srpkinja, pokusham da kroz moje pesme promovishem nashe nacionalne vrednosti i da se na taj nachin, makar minimalno, supotstavim nasrtajima zapadnjachkih vrednosti na nashe, not updated since darkagess, mouralne kodekse. Oni nashoj deci plasiraju slobodnu ljubav? neobaveznost? causal sex? i zajednicu dvoje ljudi kao nachin da se isti nadogradjuju i rastu kao lichnosti????? a ne da sluzhe kao chelija jednom drushtvu ili kao matica za produkciju potomstva:party:
ovaj stih jasno govori kako stvari treba da stoje, posesivna zhena je uvek bila i treba da ostane! simbol jedne srpske zhene i posesivnost kao trademark se mora promovisati jer ista oslikava strast jedne zhene i njenu neogranichenu ljubav i potrebu da

osobu koju voli jer molim vas, postoji li ikakav (slikovitiji) nachin da se ljubav kao takva pravilno izrazi?
Kakva neobaveznost, kakva sloboda...Nosim zhivot ko okove (pa tako treba i ljubav)..shto bi moja kolezinica rekla!
KJ. Tachno, tachno, verbalizovali ste sve shto sam ja, na jednom intuitivnom planu osetila, slushajuchi ovu divnu pesmu
a shta znache stihovi "bicu uvek u srcu tvom
kao mac u kamenu" ?
Ceca: Not much, moj osvrt na legendu o kralju Arturu i machu u kamenu,
chisto da pokazhem kako treba biti tolerantan i referencirati ponekad i tu staru, anglosakonsku mitologiju koja je naravno u svakom pogledu inferiorna u odnosu na nashe epove koji su i dan danas aktuelni i rado chitani u nashem narodu.
KJ: a "kada jednom se obuces
i zakopcas ego svoj" ?
to je bilo bijond maj komprehenshon?
Ceca: Pa naravno, mislim, teshko da ste chuli za josh uvek poprilichno underground i neafirmisanog autora Eyu i njenu teoriju: "Tran(s)ce-dance-ija ego-a metodom bleye" . Taj stih je moj deepest omazh njoj.
KJ: I za kraj prvog dela: bitke se, medju teoreticharima knjizhevnosti vode oko znachenja stihova "punu saku tableta u inat cu progutati
budices me drmaces me ali ja cu spavati" ?
Ceca: Zhivot svakog umetnik ima svoje apove i dounove, i svi mi prodjemo kroz svakakve faze exprimentisanja.
Evo ja, kao buduchi i litetrarni uzor mladih, moram da priznam da sam shto shta probala u zhivotu-pochela sam sa kafom, pa sa indijskim chajem, pa sa crnim chajem

pa polako na exere, pa na speed pa sa Acom malo koku...sve je to zlo! i hvala bogu, sa svega toga sam se skinula uz pomoch Diazepana!
ovi stihovi su moj tribute tome:klavir:
to be continued...