Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Çâðê_DUP
Originally posted by SUNNY GIRL
Originally posted by QueerQue
jao, znam reakcije, opet OVA, opet buch femme itd, ali meni nikada nece biti jasno, zelim da mi bude jasno, mislim, diskutujemo, sta je lose u tome.

zasto su l zene u 80 posto slucajeva na isti kalup?muskobanjaste ne samo po izgledu, vec i po ponasanju, stavu, recniku, a ako je ovo heteroseksizam, upravo su preuzele model muskarca, dakle, radi se o heteroseksizmu kod buchica. zna se da ovde na balkanu muskarac pije pivo, gleda tekme, psuje i vice "brate". i meni bi bilo jasno da je odredjena skupina devojaka izabrala da se ponasa na takav nacin, da ne vidim da je situacija slicna i u ostalim zemljama sveta. kod pedera, cini mi se, odnos je malo uravnotezeniji, tu se moze naci bogatstvo raznolikosti, za bogatstvo ukusa. ovako vecina izgleda isto, ne shvataju i cak sarkasticno ismejavaju pedikir i manikir (kao moja starija braca koja kazu:vidi onog cupa obrve, peder. zenu ne cine pedikir i manikir, vec estrogen. dakle, mekane crte lica, odgovarajuca mimika i sve ono sto pederi tzv tetke i te kako imaju u kolicini vecoj od bilo koje isfeminizirane zene ...(?)
i jos mi je nejasnije zasto se dosta lez devojaka zaljubljuje bas u buch devojke, voli te mishice, izgled muskarca, vecu kolicinu misicne mase, bavljenje tradicionalno muskim poslovima, ne sminkaju se, jer to je sve "nametnuto" (radikalni feminizam)ako vec vole zene?
ako zene vole zene, znaci da zena, ono sto je u svetu, sa s vim svojim atributima, buduci da voli isti pol, izgleda kao zena i voli druge zene koje izgledaju kao zene.
ovako mi se cini da su lezbejke, nekom logikom, u velikom broju slucajeva-zapravo-pederi.
nije jasno ni meni, a ni gomili ljudi. da li je to hormonalni disbalans? ako je tako, sta sam jbt ja? zasto je zenstvenih devojaka tako malo, a jos manje onih koje vole isto tako-zenstvene. lezbejke-vole ZENE. Meni nesto tu ne stima, buduci na sve ovo sto mi je palo u oci ...
nemojte mi samo ono sranje o dushi, ogromna vecina lezbejki ima manji problem s izgledom, nego sa dusom ili se dusa bas toliko ocrtava na licu, a van onih koje poznajem, mislim da duhovne vrednosti nemaju nikakve veze. da ima vise fem devojaka, opet bih postavila ovo pitanje, jer to bi bilo nesto kao-postoje jako ograniceni ljudi na ovom forumu, koji da nisu ono sto jesu, da su u drugoj situaciji, bili bi homofobi.
nadam se da necu probuditi neciji kompleks ili sujetu, vec odgovor, poriv za diskusijom ... mozemo relativizovati sve sa-neka svako izgleda kako izgleda, ja ...i ja .. .ali ovde se radi o frapantnom uzorku muskobanjastih devojaka u odnosu na devojke, podrazumevane zenama koje me kao takve, privlace. u strejt svetu, drugacije se posmatra. ali, ja nisam strejt.

pa mislim, nemam pojma..... verovatno nikada necu ni saznati...

to ti je kao da si me pitala zasto volim da pijem lumunadu a malo manje frutellu a zasto uopste ne volim tursku kafu.... otlkud znam, valjda hromozomi, geni, RNK i te fore...

a sad - pijem pivo kao i sav ostali alkohol jer sam dugo bila alkoholicar - nevezano za sex orijentaciju i otale termine...

higijenu odrzavam, ko sto draco rece , radi kulture....

brate ovo brate ono - paaa, hmm, to je nekako vise socio faktor, ono kao, cujes to non-stop pa ti udje u uvo a butchice se ionako sa viskom hormona tu i tamo poistovecuju sa muskarcima. ok, mozda ima tu i psihologije.

e jebiga sad- svoje crte lica nisam birala.

garderoba - oblacim se na muskom odeljenju jer na zenskom nema broja za mene, vec vise od decenije. a i ova na zenskom je uvek u nekim derececim bojama a ja bas i nisam u kvir kemp fazonu.

moj tip devojke - iskljucivo butch. sto vise moguce to bolje. ono- kratka tama kosa, jako telo, pogotovo ramena i ruke, palim se na sibanje i to ono sa stilom (hmm, jedna de lux bivsa je bila karatistkinja sto me je lozilo do ludila, pogotovo kad se mlatimo, sadasnja ima prvi dan, takodje u karateu, i treba da polaze za titulu majstora, sto me takodje, neverovatno lozi - a fem je da vise biti ne moze. i eto ti polovicnog objasnjenja- ne mora nuzno biti butch, vazno je da je "meni lepa".)

ali i dalje nemam racionalan argument na tvoje pitanje "zasto?"
kao sto ni ti nemas odgovor na moje pitanje " zasto ne?"

vazno je da se lepo slazemo u toj plasiranoj simbiozi...
hormonalni disbalans nije u pitanju, jer to ne objasnjava postojanje fem lez. genetika? da li neko ima barem neku teoriju o mogucem uzroku homoseksualnosti? mozda to bude pocetak ovog istrazivanja. lezbejke vole muskost, barem u nekom obliku. pederi vole zenstvenost, opet u nekom obliku. ali, imala sam prilike da vidim cesce dva str8 looking pedera u vezi, a jako retko dve fem devojke.POR QUE BRE?
By Çâðê_DUP
ovo je jako dugo i koplikovano pitanje i verovatno bi mi trebala knjiga a ne post da na istu odgovorim
pocni da pises knjigu i salji mi odlomke na mail, da mi bude JASNO jednom za svagda.

skoro je u NY bila devojka iz Hrvatske koja se sokirala raznolikoscu lezbejki u NY (isli smo u neki klub zajedno) jer imas fem zene koje se sminkaju i ne briju, buchice koje su izbrijane, namirisane itd. imas femice koje su ultra fem na stiklama, suknjama i sl. imas ultra buchice za koje moras dva put da pogledas da utvrdis da li je musko ili zensko imas bois koji su prelaz izmedju buch i trans imas trans muskarce koje se jos identifikuju kao lezbejke imas trans zene koje su lezbejke i koje mogu biti buch ili fem imas trans decke koji su gej muskarci i tako, spektrum andro riba ... stvarno svako moze da nadje ono sto trazi
ovo potvrdjuje moju teoriju da se upravo radi o stepenu emancipacije.
sve u svemu opet dolazimo do zakljucka da treba nekako da te dovedemo u NY :kiss:
:radosnice:

DA!!!umem da igram oko shipke (naucila od Ene iz BB), voajerisem, cistim, perem, peglam, nosim kartonske kutije. (repertoar poslova koje andjelina zna da radi)

:egzorcist:
Korisnikov avatar
By Diabolique
U svemu se apsolutno slazem za gospodjicom Andjelinom, jer imam isti problem. Trazim devojku, ali ne mogu nikako da je pronadjem jer ne zelim pored sebe muskarca, vec PRAVU ZENU! Inace, ne bih bila gay, zar ne?...
By Çâðê_DUP
Originally posted by Diabolique
U svemu se apsolutno slazem za gospodjicom Andjelinom, jer imam isti problem. Trazim devojku, ali ne mogu nikako da je pronadjem jer ne zelim pored sebe muskarca, vec PRAVU ZENU! Inace, ne bih bila gay, zar ne?...
:roll:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by tramp

zakljucak: ne moze se gledati osoba sama nego uvek u kontekstu situacije i sa drugim osobama

E, jes` vala........ :kafa:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Angelina777
... isto tako, buch devojke ispoljavaju odredjenu dozu agresije i cesto se udruzuju u grupice, omalovazavajuci sve sto nosi suknju, a izaslo je u gay klub.

Ovo je potvrdjeno i od strane jos nekih osoba koje poznajem i mog licnog iskustva :peace:
Nekako te gledaju kao da nisi dovoljno lezbejka, kao da si dosla tu samo da se zajebavas, jer si, zaboga, tako femm....... :doh:
takodje fem devojku ne cini suknja, vec nezne crte lica, ne cini je ni blagost u ponasanju, niti mlitavost, naprotiv, mnoge se ekstremno "buchy" ponasaju, ali gradja, crte lica su im fem........

..........a ovo sam ja :D
By SUNNY B

khm, khm, ako ovu sintagmu "prava zena" upotrebis jos koji put, pogotovo sa svim velikim slovima, em ces navuci na sebe gnev svih "nepravih zena" i svih onih koje se tako osecaju i ne osecaju em ces izazvati bujicu pogrdnih reci, flejming smajlija,podignutih pritisaka (kako sistolnih tako i dijastolnih) em ce se svi medjusobno posvadjati i na kraju ce neko biti banovan.

znam cemu vode diskusije koje pocnu da se kategorizuju slicnim terminima.

zato se angelina na samom pocetku u uvodnom postu i ogradila vrlo oprezno, jer i ona vrlo dobro zna cemu vode ovakve stvari. klizav teren draga.

a da ti napomenem nesto - ja ne izgledam ni malo kao zena,jos manje kao "PRAVA ZENA" ali zato usivam,kuvam,perem,vitlam metlom i peglam bolje nego, bez preterivanja, 95 % tih "PRAVIH ZENA" koje si tako olako strpala u taj kofer...
By SUNNY B

hormonalni disbalans nije u pitanju, jer to ne objasnjava postojanje fem lez. genetika? da li neko ima barem neku teoriju o mogucem uzroku homoseksualnosti? mozda to bude pocetak ovog istrazivanja. lezbejke vole muskost, barem u nekom obliku. pederi vole zenstvenost, opet u nekom obliku. ali, imala sam prilike da vidim cesce dva str8 looking pedera u vezi, a jako retko dve fem devojke.POR QUE BRE?
pazi, hormonalni disbalans jeste donekle odgovoran. ali ne uvek, to si i sama objasnila. butchice su cesto maljavije,krupnije itd, itd...a ja ne mogu da ti objasnim zasto sam ja ovakva kakva jesam. i jedino resenje koje mi ostaje, jeste neko izvesno kombinovanje purinskih i pirimidinskih baza u hromozomima, kao, uostalom kao sto se njima moze donekle objasniti i bilo koja druga pojedinacna ljudska osobina.naravno da mnoge stvari tu nisu dokazane.

ali ja i dalje stvarno ne mogu da ti pruzim odgovore na ta pitanja. da li iko moze?
Korisnikov avatar
By Delete
Sta podrazumevas pod tim "prava zena"?!
Korisnikov avatar
By Diabolique
Zensko... sa svim zenskim atributima, kako izgledom tako i ponasanjem. I obavezno bez viska muskih hormona...
By жњ
Zensko... sa svim zenskim atributima, kako izgledom tako i ponasanjem. I obavezno bez viska muskih hormona...

ovo me podseca na scenario iz Gattace :nokti:

a kako ces joj izmeriti hormone darlin? mnogim zenama hormoni podivljaju s godinama. sta ce biti ako ti zenska obrkavi i pomutira nakon par godina veze?
Korisnikov avatar
By Delete
Tu spadaju one kojima je i casa vode teska, pa im ispadne iz ruke jer nemaju snage da je drze, te one koje ne znaju da li voze audi, golf ili peglicu, ne znaju koja je razlika izmedju pikada i streljastva, jer su to, zaboga muske stvari, a spremna je da po ceo dan bez ikakve nadoknade bude lokalna radio Mileva?! E, pa, takva jedna mi ne treba, radije cu da budem str8! I najgore su mi one sto kazu kako ne znaju da hodaju u patikama i da za njih nije obuca ako nema stikle!
By Swanheart
hoces reci da zensko nije zensko ako nema "zenske atribute i ponasanje"
ae sad ti lepo meni obicnom "laiku" definisi sta su "zenski atributi i ponasanje"

:evilwait:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Delete
Tu spadaju one kojima je i casa vode teska, pa im ispadne iz ruke jer nemaju snage da je drze, te one koje ne znaju da li voze audi, golf ili peglicu, ne znaju koja je razlika izmedju pikada i streljastva, jer su to, zaboga muske stvari, a spremna je da po ceo dan bez ikakve nadoknade bude lokalna radio Mileva?! E, pa, takva jedna mi ne treba, radije cu da budem str8! I najgore su mi one sto kazu kako ne znaju da hodaju u patikama i da za njih nije obuca ako nema stikle!

:lol:
By Çâðê_DUP
e dobri ste za ovo "fem ponasanje". :lol:

@tramp, kako to osoba ne moze da se posmatra "pojedinacno"?m?

nekako je bojandjo bio blizu kad je govorio o "rodu". znaci, postoje osobe koje su "interisane" u zenski pol i rod, isto tako. to je "zensko ponasanje i atributi", ali se ne moze sve tako strogo razdeliti.
ok, neko ce reci da je u pitanju hiljadu ukusa i bogatstvo sarolikosti ako se lezbejkama koje su vecma buch dopadaju isto buch i ako se lezbejkama koje su fem takodje dopadaju buch, ja samo naglasavam da primecujem uniformnost u ponasanju i izgledju "devojaka sa scene", gde su cesto "prave zene" diskriminisane. kad pomislim na sintamu "prava zena", ulavnom se usmerim na gradju, na izgled, a ne na ponasanje. a pobogu, ima toliko brkatih strejterki koje izgledaju buch.
ipak, moje strejt drugarice nekako izledaju drugacije. zenstvenije su i to na spontan nacin, ne verujem da je bas u pitanju "programiranje". takodje, umem da prepoznam strejt devojku u iksu. i to mi govori da postoji izvesna shematizacija, ukalupljivanje izgleda i ponasanja. ako postoji kod strejt riba, postoji i kod lezbejki, definitivno. svaka grupa ljudi, krug ljudi koji pripada recimo nekom umetnickom pravcu, ima neku svoju simboliku i nacin izrazavanja, npr knjizevni kriticari, a nekmoli osobe koje se grupisu na racun zajednicke seksualne orijentacije.
kriterijumi lepote i vrednovanje raznih stvari su druaciji u "strejt svetu"........
By Çâðê_DUP
Originally posted by xyz

ovo me podseca na scenario iz Gattace :nokti:

a kako ces joj izmeriti hormone darlin? mnogim zenama hormoni podivljaju s godinama. sta ce biti ako ti zenska obrkavi i pomutira nakon par godina veze?
tako je. plus da dodam, da SVAKA zena ima u sebi muske hormone, zaboga. i SVAKI muskarac zenske.
By Çâðê_DUP
a sto se viska tice, ja imam visak estrogena (ustanovljeno), ali mi definitivno casa vode nije preteska. a ne umem ni da kuvam. i obozavam streljastvo, a i mnoe sportove, samo to ne forsiram. ;)
By Çâðê_DUP
Originally posted by Zoe

Nekako te gledaju kao da nisi dovoljno lezbejka, kao da si dosla tu samo da se zajebavas, jer si, zaboga, tako femm....... :doh:

da. i meni je jedna ANDRO devojka obucena u leather pants rekla da sam "omasila klub". i to kao nije diskriminacija?ako ja dodjem u X npr (u nekom nemogucem trenutku) obucena u damsku haljinu sa dubokim dekolteom, kako cu se ja osecati tamo? i da, zelim da nosim one moje biserne mindjuse (vise do poda) koje mi je poklonila baka, pa sta!!! (andjelina vristi)

pa sta!!!!!

:protest: :protest: :protest:
Korisnikov avatar
By mary
@Angelina, pa nista. Nosi ih :)

:peace:

a sto se teme tice,ne mogu ti pomoci u resavanju misterije zasto ima toliko butch i sve se loze na butchice...jednostavno, ne bavim se time jer me to ne zanima(imam srece :) ).
ja sam andro, koja kad hoce, moze da bude fem, a u vezi sam sa fem-andro devojkom :tumble:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mislila sam da sa pubertetom plava prestaje da bude rezervisana samo za decake, a roze samo sa devojcice.
Korisnikov avatar
By tramp
Angelina777 - tako sto u 99% slucajeva ako postavis dve femice jedna ce izgledati vise buch od druge a onda uzmes tu istu sto je "buch" pa je stavis pored neke buch i izgleda femme ...
By жњ
da se nadovezem na tramp

tak lezbice mene vide kao fem, dok me strejtushe vide kao divjakushu :D

i pojam zenstvenosti medj strejtushama je fuj!! pirsing na roze nadogradjenim noktima i sl... :regan:
Korisnikov avatar
By tramp
pa meni se desi da me str8/bi-vuce-na-str8 zene i gay muskarci vice kao femme-vuce-na-buch dok me vecina lezbejki i str8 muskaraca vide kao femme :neznam:
Korisnikov avatar
By Hys.
a sto se viska tice, ja imam visak estrogena (ustanovljeno), ali mi definitivno casa vode nije preteska. a ne umem ni da kuvam. i obozavam streljastvo, a i mnoe sportove, samo to ne forsiram. ;)
e i ja imala visak estrogena, hormoni mi se jedva sredili. Mozda zato volim butch cice:nesiguran:?
Andjo, moram da kazem da mi se izuzetno svidja kako si drugacije nego ranije prisla ovoj temi, mnogo pomirljivije i tolerantije, i to je za svaku pohvalu. Ono sto bi ti preporucila, jeste da malo pogledas teorije roda/pola koje su tramp i bojandjo pomenuli, kao i to da ne moraju modeli ponasanja da se ravnaju po heteroseksualnom.
"Criticism of butch-femme was usually based on the claim that these identifications are an attempt to replicate heterosexuality by designating one member of a couple as male (the butch) and the other as female (the femme). Even today this argument is frequently aired. However, it is highly problematic because of its own underlying assumption of heteronormativity--that is, the tenet that heterosexuality is normal, and that all other forms of sexuality are only weak imitations of it. Butch-femme need not be an imitation of anything; it is a unique way of living and loving. I u to potpuno verujem, i osecam!

Ukoliko zelis, rado cu ti poslati na u2u ili postovati ovde(samo da iskopam iz fejvorits) zanimljivo stivo bas vezano sa ovu dinamiku, i verujem da bi ti neke stvari bile jasnije.
Slazem se sa tobom u vezi uformisanosti, ali iskreno, ja vise vidim andro cice kad izadjem a ne butch. E sada, one koje i jesu butch ovde, retko su tip butch cice koje ja volim, a volim specificnije butch-a to je old school butch, i o tome mozes da nadjes online. Pre svega radi se o postovanju, drzanju fem zene kao malo vode na dlanu, dzentlmenskim manirima, i kako god okrenes, ne moze da se ravna po strejt modelu, jer iako tako deluje, mnogo vise paznje, neznosti ukljucuje. Inace sto se tice izgleda, old school butch znaci elegatno odelo, negovan izgled, manire u najlepsem smislu. evo ti post femice koja je moderator na engleskom forumu o tome:

Oh. This is something I've been thinking about a lot lately and it's the first time I've read this thread

Like any of the terms we take to ID ourselves so much is down to personal interpretation. What is old school for one person is screamingly new school for another. And that's fine - at the end of the day we apply our own definitions to ourselves. And those definitions change as we grow and learn who we are.

If you had asked me at the birth of the board whether I was old school I would have said a resounding no. At that point in time I loved being a kick arse bolshy in your face deal with me power femme. Where I was at mentally and emotionally meant that to me power femme gave me strength, made me feel i was providing safety and security to myself. Be damned if I would rely on anyone other than myself. And off I went grrrrrring like a tiger and kicking arse with my pointy toes.

And to a certain extent I still am that feisty new school femme. But increasingly I am yearning for old school security, for defined roles and delicious balance. Someone mentioned about as her friends were getting older they were yearning for a Donna Reid lifestyle - me too. As I become more and more confident that I have all the skills and faculties to support myself and my son, to own my own house, to have a career, to live my life in the way I chose then I lose the need to proclaim that by my behaviour.

I am softening.
I am allowing myself to be who I really am. And the only person who ever stopped me, or ever had the capacity to stop me, was me.

Old school for me is a mixture of hooker and cooker it's that domestic goddess thing combined with Pheonix's uber femme thing. It's a dive into the depths of feminity and womanhood, through choice and desire. It's the licence to be the most glorious woman you want to be without fear of what others think because this is the role you have chosen with your heart. There is a wonderful freedom to say no, I want to be the one who cooks the cakes, I want to be the one who has doors held open for them, I want all these things and more, now go fix my car and clean out the garage . I want the final say in how my life pans out but I want that say to happen within the roles of a traditional b/f relationship and dynamic.

Tesko je to sve pov'atati veruj mi, i meni samoj je bilo, ali jednostavno za mene "feels like home"
E sada jedan sok:
JA VOLIM FEMICE. da, da...Volim femice isto koliko i old school butch, i to bas bas fem cica mace. Postoji vise razloga zasto meni tamo pise da sam genderqueer, al to je sada neka druga prica....kao i cinjenica da podjednako volim muskarce...i da sam sub sa butch cicom, a top isto toliki sa femicama...i sta sam ja onda?
biseksualna (seksualno opredljenje)genderqueer (rodno) femme (polno i ponasanjem)- valjda

:yes:

Nadam se da je ista od ovoga imalo smisla, i da sam ti imalo pomogla, ipak je 6 ujutru i ja nisam spavala, ali sam se potrudila da u ovih pola sata koliko sam ovome posvetila (ako ne i vise), da ti pruzim najdobronamernije neke informacije, koje jesu teorijske, ali su i licne, a iako ne krijem cinjenicu sta sam i sta volim, ipak nemam obicaj da se upustam u ove teme, jer zadiru u jako bitan deo mene. Nadam se da cemo nastaviti svi komunikaciju o tolerantom i prijateljskom tonu, ukoliko ovo sve predje u nesto drugo ja zaista nemam vise sta da kazem na ovu temu, jer em sto je siroka, em sto je tesko objasniti ovako virtuelno, i pre svega-isuvise je licno meni bliska. Nadam se da ce se to prihvatiti sa postovanjem, kada sam vec odlucila da govorim na temu koja je veliki deo mog zivota,senzibiliteta, i da podelim sa vama nesto sto je duboko zadire u moju intimu.Ljubac svima, i 'fala na paznji:hug:
By Dionysus
A ja sam valjda femme. Bar bi trebalo...
Izgledam str8, trudim se da pratim modu koliko mi to budzet dopusta, nosim i suknje, sminkam se, imam uvek uredne i nalakirane nokte... I taaaaaaako... I ne privlace me muskobanjaste devojke (da hocu nesto sto lici na muskarca, bila bih sa tipom)...
By Dionysus
PS: I nemoj da mi neko vredja roze boju! To mi je fav color!
Korisnikov avatar
By Myself
ta potreba da zena bude "kao musko" da bi se priblizila drugoj zeni, nestala je krajem ovoga veka u emancipovanim zemljama. meni su fem devojke jako uocljive po klubovima, upravo, jer ih je malo.

Ovaj vek jos nije prosao. Tek je poceo. Pretpostavljam da si napravila 'lapsus'. :wink:
Rekla sam da su butch zene uocljivije u drustvu kao celini i zbog toga sve lezbejke vecina ljudi identifikuje sa njima.
Ti si boravila u emncipovanim zemljama? Nije bas tako kako si napisala.
Ne bih rekla da biti fem ili butch ima veze sa emancipovanoscu ili sa prilaskom zene zeni. Svasta. :nope:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!