Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sylvester
Kao prvo, zelim sve da vas pozdravim sve, stare forumase a i ove nove, ovaj post ce biti moj povratek na forumasku scenu
:zastava:

Citajuci na mircu razgovor moje cimerke sa svojom prijateljicom nisam mogao da se otmem utisku koliko su mnoge od napisanih stvari na neki nacin i moje misli, u nekim njenim recenicama, prepoznao sam svoje. Da stvar bude apsurdnija pricale su o razmeni energije intuiciji i na nekom cudnom nacinu primanja misli druge (trebalo bi biti tebi drage) osobe.

Da li vam se desava da u vise navrata skoro sinhronizovano ucinite istu stvar kao i neka druga osoba u vasem drustvu, da li tada osecate neku cudnu povezanost sa tom osobom imate li utisak da vas je ta stvar na neki nacin zblizila, makar na momenat.

U redu kapija je otvorena na neki nama poznat ili ne poznat nacin prenosimo misli jedni dugih i na ne verbalni nacin ali kako tu "sposobnost" kontrolisati, da li je to u opste moguce?
U par recenica razmenjenih sa Eyom, stvari su mi pocele bivati smislenije. Kada tek primetis da posedujes tu sposobnost ili bar tako mislis, nalazis sa na vratima te imaginarne kapije, kontrolisati njeno otvaranje i zatvaranje tada nam ne predstavlja problem, otvorimo kapiju i pustimo tog nekog da nas "procita" otvoreni smo prema toj osobi i od nje primamo sve dobre i lose vibracije, ne daje li nam upravo ta stvar osecaj da nekoga istinski poznajemo?

Sta se desava kada predjemo na sledeci "nivo" kada taj osecaj postane intenzivniji, da li tada bivamo vise otvoreni i moguce ranjiviji, dalje smo od kapije i sada je teze vratiti se i zatvoriti je ako to u opste i zelimo. Tezimo da vise upoznamo tu osobu, osecamo izuzetnu bliskost, pocinjemo li vremenom ma kako razliciti bili liciti jedno na drugo?

Desava li vam se da posle nekog prekida prijateljstva, veze ili mozda cak iz cista mira osecate veliku prazninu, ogoljenost, osecaj da ne posedujete nista, da je sve sto je bilo u vama negde otislo i da ste mozda i previse zavisili od nekoga? Da i je to neizbezno, da li je svakom od nas potreban neki osecaj pripadnosti, da li osobi ili nekoj grupi?

Da li je moguce sagraditi i podmetnuti Trojanskog konja unatar nas samih, u njega sakriti vise svojih lica i pustiti da se oslobode i iznenade i nas same onda kada nam je to naj potrebnije. Mogu li ta lica biti nase ne potpuno izanalizirane teznje ili misli. Da li je potrebna analiza i pojednostavljenje svih nasih postupaka i misli, da li ih nase potpuno razumevanje cini lako dostupnim drugim osobama, mozemo li ih tako ne definisane ubaciti u Trojanca i na taj nacin se zastititi, kada se jednom oslobode?

Nadam se da vas ovim postom nisam previse smorio ili zbunio, ovo su neke stvari o kojima sam razmisjao i jako bi me zanimalo vase misljenje.

Nadam se da vas odgovor na ovaj post ne bude :lood:
Korisnikov avatar
By tramp
ja ovo procitah jedno pet puta i sve sto vidim je milion pitanja o kojima bi se mogla napisati knjiga ili deset a ne jedan post da bi se sva odgovorila i mozda se posle vratim da ih malo odgovaram jedno po jedno ali ono sto je u meni ovo citanje inspirisalo je ne odgovor vec pitanje...

zasto se bojimo povredjivanja i boli? ponekad mi se cini da ljudi, pogotovo trenutno imaju potrebu izbeci psihicku bol na sve moguce nacine cak i ako to znaci imati prazniji zivot, ja svoje boli ne bih menjala za ravnodusnost...

od cega nas Trojanac stiti? od kasnijeg osecaja praznine? ne mozemo se osecati prazno ako smo ispunjeni boli... ili mozemo?
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by tramp
zasto se bojimo povredjivanja i boli? ponekad mi se cini da ljudi, pogotovo trenutno imaju potrebu izbeci psihicku bol na sve moguce nacine cak i ako to znaci imati prazniji zivot, ja svoje boli ne bih menjala za ravnodusnost...
Joj, meni se odgovor na to pitanje sam rekao... Vec par dana mi razni ljudi govore kako se ponasam cudno, kako sam se promenila (e tu bas preteruju, no..). Sad sta se otprilike desilo: Slucajno sam naletela na nekog ko mi prija, ne, ne bih rekla da sam se zaljubila, ali (verovatno jesam, nego necu ni sebi da priznam, bilo bi neprimereno).. Ta osoba zivi u drugoj zemlji, deal nije bio da se zaljubim (iz krajnje prakticnih razloga > ni jedna nije za vezu na daljinu, to prosto ne bi opstalo), provele smo neko kratko, ali intenzivno vreme zajedno, i sad mi nedostaje na neki totalno cudan nacin, mozda cak ne ona, nego sve to.. Ali ponekad u tolikoj meni da sam nacisto dezorijentisana, pogubljena... Mislim, ja sam svesno usla u sve to, znala sam da ce biti nekih posledica, znala sam i da je vredno toga. Da mogu, opet bih uradila isto, ali ovo stanje je na momente nepodnosljivo, nisam znala da ce ta rupetina biti tolika, a ogromna rupe to jeste.. Verovato i ne bi bila tolika da sam, kao obicno, zatrpana nekim obavezama, i da nemam svo to vreme da mislim o tome... Nije mi jasno zato se odjednom (jer inace nisam takva, nego imam tu dozu racionalnosti koja me valjda stiti od tih sranja) tako brzo vezujem... Onako, ovog puta sam svesno uklonila svaku mogucu zastitu i najebala. Mislim nije toliko strashno, ali nije ni da nije... Ne mogu i da zamislim kroz sta bih prolazila da sam se zatelebala do ushiju...
Korisnikov avatar
By EYA
pitam tebe ?

:trep:
Korisnikov avatar
By m..
Sto je najgore, nije mi prvi put...:lood:
Korisnikov avatar
By Cyan
Lep post i super avatar. :)

Originally posted by m..mozda cak ne ona, nego sve to..
Ovo zbilja razumem.

Koliko u svakoj osobi, momentu, mestu koje nam postanu bliski ima sopstvenih iluzija i obmana? Koliko ih se drzimo samo zato sto obecavaju da je ideal moguc, harmonija dostizna, trenutak vecan? Zbilja ne znam. Sta se desi onda kada su 'prepoznavanja' samo rezultat izgladnele maste, sistem samoodbrane (samoobmane)? I kada se upali svetlo, neko odnese kokice, film zavrsen, a okolo sivilo, mamurluk predugog sanjanja i neki hladni, ogoljeni pocetak?

Da mogu da ponovo protrljam lampu iluzije i vratim se makar i dan unazad, da li bih? Postoji li Kairos - taj kompletni, prolazni trenutak vremena kroz koji se mora proci da bi se otvorili svi novi poceci? Kvalitativno vreme. Trojanski konj, Aladinova lampa ili fatamorgana? Kako znati?

Eto, sad sam se ukopala. Idem po karbohidrate. (Cokolada = instant Zen)
Korisnikov avatar
By Moa
Razumem sve sto si napisao,ali za razliku od nje ja ne mogu da primam tudje misli.Tudje,kako to ogavno zvuci.Njene misli,bilo cije misli ne mogu da primam.Mozda nisam dovoljno otvorena za tako nesto,mozda imam neke svoje tripove koje jos uvek ne mogu da prevazidjem,nevermind.Uglavnom,to nedostajanje dragih osoba o kojem pricate,velika razdaljina itd sve to mozete nadoknaditi kada biste bili potpuno otvoreni prema toj osobi.Da ne blokirate nista,ni jednu informaciju.Free your mind,i uvek cete biti sa osobom koju volite ili koja vam je draga.
Korisnikov avatar
By Moa
aaaaaaa nemoj tako oznojana od keksa da naskaces na mene sa ledja,pusti ja cu :jumphug:
Korisnikov avatar
By EYA
kako god okrenes opet isto dodje :grouphug:
ajd da te ne ljubim posle kexa :P
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dušica
Uglavnom,to nedostajanje dragih osoba o kojem pricate,velika razdaljina itd sve to mozete nadoknaditi kada biste bili potpuno otvoreni prema toj osobi.Da ne blokirate nista,ni jednu informaciju.Free your mind,i uvek cete biti sa osobom koju volite ili koja vam je draga.
Ne bas... Ne bih se tu slozila... Mrzi me da objasnjavam zasto, znam iz iskustva, a bas ne bih da pisem post o tome...
By argentum_inf
to ti nesto dodje kao nevidljiva rupa u grudima..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!