sigurno je da to ima veze sa tim sto smo drugacijih sexualnih opredeljanja... ili obrnuto ?
ajd sad, mozda pronadjemo i uzrok homosexualnosti
zapravo, drugaciji smo jer smo drugaciji !
razmislite kako su uopste nastale klasicne podele na musko i zensko tipicno ponasanje kroz istoriju !?
dug je proces stvaranja tih sablona... a proslo je i preko matrijahata... u raznim drzavama, civilizacijama, raznim dobima, stalno se menjao taj sablon... i dan danas nije isto svuda.
ja licno se ne osecam ni kao musko ni kao zensko jer ne mogu da skontam sta bi to tacno trebalo da podrazumeva!
vec sam na ovoj temi rekla, cini mi se na ovoj?, da sam ja ja, covek, bice i to je dovoljno za mene!
al, vidim da moram malo podrobnije da tupim o tome... a brblja mi se ovih dana, pa ako ce jos necemu posluziti, makar i samo daljnjoj raspravi - ajd se igramo
ne prihvatam podele uloga na muske i zenske.
ne prihvatam podele na prihvaceno ponasanje za muskarce, a neko drugo za zene.
ne prihvatam muske i zenske poslove.
ne prihvatam nikakve klasifikacije kao moju realnost, koliko god one nekome olaksavale da skapira svet oko sebe...
i deca su ljudi.
i muskarci su.
i zene.
i pederi.
i lezbe.
i travestiti.
i crnci, belci, kinezi,albanci...
i debili su ljudi !
nek svako radi ono sto najbolje zna i moze!
nek se ponasa kako mu volja, oblaci isto tako !
prica svako ono sto misli !
i svako da ne misli tako, onako... nego bas ovako!
eto, mi se zapravo nismo uspeli pronaci ni u jednoj od uobicajeno prihvacenih uloga muskih ili zenskih.
osetili smo potrebu da bar pokusamo da budemo samo bica, posebni kao sto svako bice i jeste.
pozeleli smo da pronadjemo sebi slicne , ne iste kao i mi po karakteristikama, vec iste po razlicitosti i prihvatanju iste !
jer tesko je biti drugaciji medju ukalupljenim ljudima... tesko ih je razumeti, jos teze oni nas... tesko se druziti sa njima, jos teze zbiliziti do te mere da se dodirujemo, vodimo ljubav, volimo !
ajd plz, nek mi neko javi ako naleti na tu temu u kojoj sam izjavila da ne priznajem nikave podele i da sam ja covek, bice i samo i jedino to... pa me neko dokacio sa izjavom da postoji i eya majka, eya zena, eya lezba... sta god vec... al na to nisam htela ni da reagujem jer bi vodilo u jednu sasvim novu i siroku raspravu o sasvim drugim stvarima koje coveku, bilo kom, omogucavaju da se ispoljava na mnoge nacine... a sad bas ocem o tome