Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Postoji i ta neka suluda filozofija o položaju tijela koji nešto govori o našoj osobnosti, ali ne zanima me toliko to koliko jedan drugi pomalo sociološki problem.

Slika
Slika

Slika

Dakle, ovdje vidimo neke od položaja nogu kojima žene sjede. Mene zanima, zašto neke žene sjede isključivo isključivo skupljenih nogu kada je to u potpunosti neprirodno i nenormalno. Dali te žene uživaju u tome ili je to naučeno ponašanje? Da trpe neugodu. Također sve više primjećujem da žene sjede sa isključivo raširenimnogama- meni je recimo to izuzetno ugodan položaj dok sjedim i ne bih se složila sa onima kojitvrde recimo da bi to bilo naučeno ponašanje jer to nema smisla, radimo ono što je anatomski ispravno za nas, nadam se svi.
Da li vjerujete da položaj tijela govori o nama i koji od onih položaja A,B,C je vama najinteresantniji itd.
Mislim da su Amerinešto dizali jedno vrijeme kampanje neke bezvezne o zauzimanju prostora u tramvaju dok se sjedi raširenih nogu i slične gluposti. Vide se da nemaju dovoljno problema kad se muče sa trivijalnim stvarima :stopdrogi: . :misli:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
sve govori nesto o nama al fora je sto ne mozes da znas sta govori ako ne znas kontekst odnosno konkretnu osobu, ovakve stvari "aha, A je tacno, A znaci B, B je tacno" su samo losi stereotipi zasnovani na gomili pretpostavki.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Mislim da ne može da se posmatra nezavisno od kulture, odgoja i konkretne situacije. Obrni/okreni, ljudi u javnosti veći deo vremena provode prateći naučena ponašanja i norme, a ne u uživanju i komforu (u protivnom, svi bi svugde prdeli, srali i pišali bez pardona), i tu je pitanje gde su granice društvenih normi. U nekim kulturama smatra se neprimerenim sedeti raširenih nogu ili uopšte imati otkrivene noge - u nekim kulturama je sasvim normalno da ljudi na javnim mestima borave (skoro pa) goli. Samim tim i poruka (namerna, ili ona koju posmatrač učitava) položaja nogu pri sedenju može da bude potpuno drugačija.
Korisnikov avatar
By 2kune
ja primjećujem da naslovni post teme uopće nema niti jedno slovo Ć... meni je to anatomski neugodno i poprilično jezično neispravno... to je u potpunosti neprirodno i nenormalno... da li je to naučeno ponašanje? :kosa:
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811239#p2811239]2kune napisao:[/url]ja primjećujem da naslovni post teme uopće nema niti jedno slovo Ć... meni je to anatomski neugodno i poprilično jezično neispravno... to je u potpunosti neprirodno i nenormalno... da li je to naučeno ponašanje? :kosa:
Evo primjeĆujem i ja vaš pokušaj da se pravite pametni, jeli vam to naučeno ponašanje ili je plod kompleksa jer ste daleko od toga da budete ono čime se pravite ? :cigara:
Tako ti je to kad pišeš na mob... Ali s obzirom na Hrvatsku i pismenost našu te poznavanje gramatike, to vam je 100 posto naučeno ponašanje- ne znamo dijakritičke znakove, šta se može. Ah. Kad bi nam to bila jedina mana,bilo bi dobro.

Sada barem možemo isključiti one koji su tvrdili da sam dupli profil :lol: ... Nepoznavanje č i ć odaje da sam zasigurno iz Hrvatske, budimo realni, ovi istočnije ne samo da razlikuju nego i lijepo naglašavaju č i ć u izgovoru . :pirat:
Dok većina nas čak i kad napiše npr. ispravno kuća , čita kuča. Pitam ja vas sad da li je u redu pisati nešto tako ako tako ne izgovaramo? Po meni baš i ne. Posebno je kritično stanje u sjevernoj Hrvatskoj po tom pitanju, tamo ne samo da je problem č i ć već i ije i je kad ide koje, takodjer i izgovaranje mase riječi koje njima jednostavno nisu prirodne a spadaju u hrvatski jezik... Što mislite 2 kune jesu li oni Hrvati kada imaju toliko problema sa hrvatskim ili je možda kriva jezična reforma koja im ne ide na ruku. Svega ima. :). Morat ćete se nositi sa tim, barem u Hrvatskoj a zbog toga sudite nekog novinara ili kroatista ako pogriješi jer to je onda stvarno sramota velika. A znam i te slučajeve. ;)
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811238#p2811238]ZlatnaPtica napisao:[/url]Mislim da ne može da se posmatra nezavisno od kulture, odgoja i konkretne situacije. Obrni/okreni, ljudi u javnosti veći deo vremena provode prateći naučena ponašanja i norme, a ne u uživanju i komforu (u protivnom, svi bi svugde prdeli, srali i pišali bez pardona), i tu je pitanje gde su granice društvenih normi. U nekim kulturama smatra se neprimerenim sedeti raširenih nogu ili uopšte imati otkrivene noge - u nekim kulturama je sasvim normalno da ljudi na javnim mestima borave (skoro pa) goli. Samim tim i poruka (namerna, ili ona koju posmatrač učitava) položaja nogu pri sedenju može da bude potpuno drugačija.
Prdenje i sranje u javnosti nisu baš isto kao i bezazleni pokret našeg tijela. Takodjer razumijem razliku u društvima, od onih u potpunosti primitivnih do onih visoko razvijenih... ali ja sam se htjela više osvrnuti na naše društvo i konkretno ovo pitanje.

Ne razumijem zašto pojedinci misle da je neprimjereno u ovakvom našem društvu za ženu da sjedi sa raširenim nogama recima pod kutom od pi/2 radijana ili čak i više od toga kada nema anatomskog razlog zašto tako ne bi radile... Naravno nitko mene nikada nije osudjivao zbog toga ali znam da ima ljudi koji su baš opterećeni da se oslobode kako u ovakvim banalnim stvarima tako i u nekim bitnima.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jer partrijarhat gura ljude u odredjeno ponasanje. zena treba da bude smerna i nenametljiva pa samim tim i sva skupljena dok muskarac treba da se siri sto vise da bi pokzao svoju nadmoc. iz istog razloga iz kog patrijarhat smatra zene ne treba da rasire noge, tako smatra da muskarci ne treba da prekrste noge.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811244#p2811244]Anhedonie napisao:[/url]jer partrijarhat gura ljude u odredjeno ponasanje. zena treba da bude smerna i nenametljiva pa samim tim i sva skupljena dok muskarac treba da se siri sto vise da bi pokzao svoju nadmoc. iz istog razloga iz kog patrijarhat smatra zene ne treba da rasire noge, tako smatra da muskarci ne treba da prekrste noge.
Treba se boriti protiv toga, jednostavno tako da budemo onakvi kakvi jesmo ;). Nista specijalno ne radimo,a opet puno radimo...ja primjeĆujem da su zbog mog opuštenog držanja i ponašnja, sve žene u mom društvu bile lezz ili straight takodjer slobodnije i opuštenije te sigurnije u vezi sebe sto mi je drago :grouphug:
Kao neki lančani efekt. Dajete dobar primjer, dobijete zauzvrat nešto... :)
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811242#p2811242]heksagon123 napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811239#p2811239]2kune napisao:[/url]ja primjećujem da naslovni post teme uopće nema niti jedno slovo Ć... meni je to anatomski neugodno i poprilično jezično neispravno... to je u potpunosti neprirodno i nenormalno... da li je to naučeno ponašanje? :kosa:
:sekirica: :giljotina: :smiling: :zvezdice: :pms: :burner: :elektro: :balon: :vatroslava:
ups! takla sam u sluzokožu... vibrira... :merlinka:
By Sixto
Sirenje nogu u tramvaju je prostakluk ma koliko se ti osecala prirodno i radodajno...
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811279#p2811279]Sixto napisao:[/url]Sirenje nogu u tramvaju je prostakluk ma koliko se ti osecala prirodno i radodajno...
:lol: ...jesi li ti normalan. Sjedi čovječe kako hoćeš u tramvaju, koga boli k* za to...to je poanta... Nema nikakvog prostakluka tu...žena u hlačama može širit noge dok sjedi koliko hoće dok muskarac u kiltu bez gaća da rasiri noge - to bi bilo prostakluk kao i za ženu...a još veći prostakluk je sjediti u tramvaju pored toliko starih ljudi, tako da ja nikada ne sjedim, a kad dodje stara baba ili djed sa bolesnim kukovima i prekomjernom kilazom i rasire noge - tvoj je problem sto ne mozes odolit pa ljudima u onu stvar gledas koja se btw preko odjeće kod žena uopće ne vidi .... Ne znam šta te tu konkretno uznemirava. A priče o zauzimanju prostora su ludost.
Drugo, ne razumijem o kojoj radodajnosti govoriš pogogu.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811274#p2811274]2kune napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811242#p2811242]heksagon123 napisao:[/url]
:sekirica: :giljotina: :smiling: :zvezdice: :pms: :burner: :elektro: :balon: :vatroslava:
ups! takla sam u sluzokožu... vibrira... :merlinka:
Takla si :)... pa si dobila svoje, sta ćeš.
Izgleda da PMS u žena traje 1-2 dana u mjesecu a u gay muškaraca cijeli mjesec 0-24.
Tj. Kod nekih, jeli.
A ako ovim ljudima sa strane to smeta jer nemaju prostora kazes mu - alo papane, skupljaj noge, jos jedna osoba moze sjest itd, ili nemam dovoljno mjesta za sebe, skupljaj noge... Ili pogurnes kretena sa svojim nogama dok se ne skupi.
Ja mislim vise na situacije kada ljudi sjede na svom sjedalu zasebno odvojenom i ne smetaju drugima...kod nas sjedala nisu ovako spojena nego odvojena uglavnom ili dva po dva
Korisnikov avatar
By elizevin
Mene izuzetno nervira kada (mahom) neki batica na sedistu otvori noge za dvoje, tako da ne mogu da normalno sednem. U tom slucaju nema sta da pricam sa idiotom, samo ga gurnem nogom i uglavim se na sediste, ako on nema minimum kulture da ne parkira guzicu preko dva mesta, sto bih ja imala obzira da ga fizicki ne sklonim sa jednog?
Odvratna navika manspreading i kod zena i kod muskaraca.
A sto se tice uzroka, Anhe je to lepo rekao i nemam sta da dodam
jer partrijarhat gura ljude u odredjeno ponasanje. zena treba da bude smerna i nenametljiva pa samim tim i sva skupljena dok muskarac treba da se siri sto vise da bi pokzao svoju nadmoc. iz istog razloga iz kog patrijarhat smatra zene ne treba da rasire noge, tako smatra da muskarci ne treba da prekrste noge.
ja sam za opusten stav ukoliko to ne ugrozava i ne ulazi u prostor osobe pored, inace skupi se, leba ti
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811283#p2811283]heksagon123 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811279#p2811279]Sixto napisao:[/url]Sirenje nogu u tramvaju je prostakluk ma koliko se ti osecala prirodno i radodajno...
:lol: ...jesi li ti normalan. Sjedi čovječe kako hoćeš u tramvaju, koga boli k* za to...to je poanta... Nema nikakvog prostakluka tu...žena u hlačama može širit noge dok sjedi koliko hoće dok muskarac u kiltu bez gaća da rasiri noge - to bi bilo prostakluk kao i za ženu...a još veći prostakluk je sjediti u tramvaju pored toliko starih ljudi, tako da ja nikada ne sjedim, a kad dodje stara baba ili djed sa bolesnim kukovima i prekomjernom kilazom i rasire noge - tvoj je problem sto ne mozes odolit pa ljudima u onu stvar gledas koja se btw preko odjeće kod žena uopće ne vidi .... Ne znam šta te tu konkretno uznemirava. A priče o zauzimanju prostora su ludost.
Drugo, ne razumijem o kojoj radodajnosti govoriš pogogu.
Leci se...
Korisnikov avatar
By Blady
B- kada sam na sastanku
C- kada treba da ga primim
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!