Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By elektron84
pa, da, problem je kad se to nastavi...kod mene je to samo vizuelno par sec, posle je svako jedinka za sebe i posle mu dozvolim da se sam stavi u koju god hoce grupu!
Korisnikov avatar
By m..
Ja imam neke skroz druge kategorije, kao sto su:
- devojke koje svakodnevno piju dvolitarke u parku,
- sponzorusa, ili sponzorusa sa telecim pogledom...
- ribice koje ucestalo govore 'extra' ili 'bleja' sa onim L... Navela sam one koje po defaultu gledam da mimoidjem (u skladu sa prethodnim iskustvima).

Mada vecina toga nije bazirana iskljucivo na fizickom izgledu, nego nekim obrazovno-socijalnim kategorijama ili odredjenom profilu, koji se sa manje ili vise uspeha odmah iscitava iz govora, izgleda, ponasanja, pokreta i tako neceg sto je ocigledno. Pa onda idemo dalje. Ne ocenjujem ljude po nekoj tipicnoj 'uniformi' (a i nisam vise u godinama kad mi se ciljne grupe uniformisu), frizuri i tako tome... Manje mi je bitno da li je neko manje ili vise muskobanjast, nego njegova/njena politicka orijentacija, vrednosni sistem i slicno... Pa sta uspem da iscitam na prvu loptu. za one ozbiljnije akcije je ionako neophodan razgovor, i da je stvorenje ispred tebe koliko toliko svesno sebe.

I da, uzasavam se onih ljudi koji znaju za kategoriju, pa se onda uzivljavaju u nju. Tipa cula riba za butch lezbejke pa se identifikovala i uprosecila da izgelda ko neka najordinarnija butchica, onako bas na kalup. Ja ne mogu to tako, mozda je ljudima lakse sa tako time, a meni je to nekako previse. Jel sad svakodnevno treba da nosis svoj politicki/sexualni idetitet i da se sisas na njega? Pritom onako sreces ribe, koje u ponasanju nemaju nista od toga, nego cule valjda (rekao im lezbopolitain) da treba tako da izgledaju... ovde govorim iskljucivo o ljudima koji se uzivljavaju (bez razmisljanja u neke kategorije gde im nije mesto), kontam da ima nekih natural-born butch zena na sve strane, i daju se razlikovati jedna od druge. Butch je ovde samo kao primer, posto je generalno vidljivo i lako uocljivo, isto vazi i za sve ostale moguce kategorije.

Malo se gubim u sopstvenim mislima, mnogo sam pila sinoc.
Korisnikov avatar
By Khons
meni ta kategorisanja nisu uopste problem. problem su generalizacije i predrasude koje iz toga kasnije proizilaze. primera radi "ova devojka je mushkobanjasta" prelazi u "ova devojka buduci da je muskobanjasta ne pazi na svoj izgled, cepa pivo direktno iz ambalaze, podriguje, glasna je, nepristojna, napadna". a to je nesto sto je na ljudima, a ne na samim kategorijama.

ja to butch-femme-andro koristim samo kad opisujem neciji spoljasnji izgled. niko nije , po osobinama koje poseduje, konkretno ovo ili ono.i te odrednice koristim samo kad zelim da opisem nekom nekog.
jbg malo bi mnogo vremena trebalo za "znas kako izgleda? pa, nosi malo sire majice, ima dosta kratku kosu, sedi sirom raskrecenih nogu, nosi baggy jeans...." jbg, jednostavno kazem da izgleda butch i to je to. time ne prozivam njeno ponasanje ili osobine licnosti, vec pojednostavljujem razgovor. e sad, nije moja stvar ako taj sagovornik u svojoj glavi automatski iskombinuje taj izgled s nepozeljnim karakteristikama.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by bas bleu
Originally posted by ...Sitnicava...
Ja kad vidim da neko tako nosi tašnu, toliko me probode u stomaku da mi dijareja ne gine. A ako nemam obližnji wc onda ih proklinjem do kraja života. Ja da obavljam veliku nuždu u prirodi zbog tih majmunki! Užas. Kako samo mogu!
aha, znaci to sluzi kao laksativ. sve ok onda. :evilgrin:
:lol:
Korisnikov avatar
By Neve
Originally posted by the1whowished
Originally posted by Neve
Ljudi su očito skloni klasificiranju,
Jasno
svjesno ili nesvjesno..
Jasno
sa potrebom ili bez iste..
Mislis li ti da za tim ima potrebe ili ne?
Ovisno na šta se potreba veže.
Ako se veže za fizičku pojavnost, onda i sama prakticiram neku vrst kategoriziranja. U velikoj većini slučaja, ljudima koje ne poznajem, na osnov njihove fizičke pojavnosti dodajem oznaku "pripadajuće" klasifikacijske grupe, ali iste ne percipiram kroz (eventuale) stereotipe koji prate pojedine kategorije.

Imali potrebe? Ako nije prožeto predrasudama, onda da razumijem i mogu reći da ima potrebe, čisto zbog slaganja prvobitnih informacija o nekome (nečemu.. neću sad o čokoladicama, sokovima, sirevima, vinu, književnosti, znanju...). Onima koji bi diskriminirali, kategorije služe kao pointanje na ono što je drugo, drugačije, u tom slučaju lošije (manje vrijedno?) od onog što oni predstavljaju (ili misle da predstavljaju). Osnov tome ne vidim da su kategorije same po sebi, već predrasude koje se vežu za (pojedine?) kategorije. Kokošinjci svih vrsta. :party:

Potrebu za kategoriziranjem mogu opravdati, ali diskriminaciju na osnov istih ne ofkors.

nda, ipak je skoro pet ujutro.. ispit sutra i tak to.. :lizalica:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nda, ipak je skoro pet ujutro.. ispit sutra i tak to.. :lizalica:
:sesir:
Hvala!
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
ne volim to etiketiranje jer ljudski mozak jednostavno ne moze da se zaustavi na etiketi vec dodaje i neke epitete koje mozda uz tu ambalazu ne idu... uzzas..

Khons je to bolje nakucala, mene sad mrzi ^^
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!