Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Neutron
Skoro sam otkrio da imam šahovsku tablu, pa sam se zainteresovao za igru.
I onda otkrio da zacudjujuce malo ljudi zna kako se uopste igra.
Dakle, znate li da igrate šah? Koliko ste uspesni u tome? ^^
Korisnikov avatar
By zdravomyslov
Znam kako se igra sah, mada nisam bas uspesan u igri.
Ja imam par sahovskih tabla, ali nisam vec dugo igrao.
Neke dede obicno igraju u kalemegdanu.
Korisnikov avatar
By bern
znam, još kao dijete. nisam baš dobar.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Znam da igram.
Dobila sam od dede jednu lepu sahovsku tablu jer sam ga "pobedila" jednom.. :sweet:
Ali zaista dugo nisam odigrala nijednu partiju.
Korisnikov avatar
By Delerium
znam da igram sah. dok sam bila u osnovnoj skoli cesto sam igrala sa tatom, kasnije i nije bilo tako ucestalo. a sada ima bar 7, 8 godina kako nisam igrala.
By Speculum Columbae
Ska vi spela schack?
- Vorrei e non vorrei,
Mi trema un poco il cor,
Felice, è ver, sarei,
Ma può burlarmi ancor
Korisnikov avatar
By RetributioN
Znam di i kako koja figura ide. I ne znam koja figura je kralj, a koja je kraljca. I vise volim kraljicu. Ona mi je omiljena figura. :icequeen:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Znam i volim da igram šah, igram ga prilično dobro, a u poslednje vreme ga bogami igram baš često. :D
Šta znam, korisna stvar za ubijanje vremena.
Korisnikov avatar
By Srklet
znam igrati šah, grozan sam igrač koji može pobijediti samo totalne diletante.

s druge strane, strašno je zabavno igrati šah high. ^^ (realno, mnogo toga je zabavno za raditi high!)
sjećam se jedne partije kad sam uspio povući za redom pet poteza - za koje sam bio uvjeren da će uništiti protivnika - koji su rezultirali gubitkom pet figura. :lol: frend me je pitao jel ja to namjerno pokušavam izgubiti, na što sam ljutito rekao: 'ne, pokušavam pobijediti!' :lol:
Korisnikov avatar
By Katengl
Totalni sam pacer, fali mi sposobnost da vizualizujem promene na tabli.
Korisnikov avatar
By Still
deda me je ucio od pete godine zivota.
mada nisam dugo igrala...
u svakom slucaju korektno znam, ali, daleko sam od velemajstostora, nekada imam problem da matiram i ako protivnik ima dve figure.
igrala sam jedno vreme na kompjuteru, majmuna sam pobedjivala sa 100% uspenosti.
By Sixto
Znam... al se smorim na pola partije obicno....
Korisnikov avatar
By bothways
Ćako me je naučio još kad sam bio mali. Imao sam u osnovnoj školi fazu kada sam pravio izmišljene turnire sa svim poznatim facama svetskog šaha, gde smo zapravo on i ja igrali svaku partiju, što je određivalo ko će pobeđivati u turniru.

Ponekad me je puštao da pobedim, a ponekad me je pobeđivao. Nikad nisam imao stprljenja da naučim da igram šah valjano, ali valja reći da sam pobeđivao računar na nekom middle levelu :awesome:
Korisnikov avatar
By Neutron
Ja nema šanse da pobedim komp, a otkrio sam da i nisam neki igrač. Al' mi kul za ubijanje vremena.
Korisnikov avatar
By belch
mnogo volim šah i često igram, uglavnom online na chess.com. ponekad i sa momkom, ali retko jer ne mogu da ga pobedim pa me to frustrira :)
no igram sve bolje i bolje, vežbam taktiku i otvaranja, a sinoć mi je na poklon stigla knjiga bobby fischer teaches chess za koju sam čula da je odlična, pa se nadam da ću uspeti da se odužim dečku za onih 95% poraza :)
ponekad tolko često igram da ga sanjam noću. mnogo čudan osećaj. ne sanjam to kao da je igra, nego kao da je prava bitka u pitanju.
Korisnikov avatar
By Mars
Voleo bih da imam vremena, sećam se da mi je jako prijalo.

Isto sam tako sistematično pristupao i čudo je ta kombinacija kad naučeno iz te teorije kreneš da realizuješ u praksi. Ceo jedan svet i, čini mi se, više nego bilo šta čime sam se drugim bavio u životu - sve novo što naučim, imam osećaj da ta ciglica, ta komponenta tačno nađe svoje mesto među korisnim znanjem i tu zauvek ostaje.
Korisnikov avatar
By belch
meni to učenje uopšte nije primetno, čini mi se da u toku partije ne umem da prepoznam te kombinacije koje učim, ali provalim da pobedjujem ljude koje ranije nisam mogla
Korisnikov avatar
By Mars
Meni je koristilo da pamtim greške koje sam pravio u partijama (a neminovno se nakupe, u početku i zavisno od jačine onog s druge strane). I onda pri izboru poteza stalno prolazim kroz taj spisak u glavi i gledam da ih ne pravim.
Korisnikov avatar
By Delete
Umem da igram, ali poteze vucem intuitivno, bez neke taktike i velikog napora.
Kad igram sa jednim frugom, on se preznojava i ne prica, preispituje poteze i svaku partiju zavrsi toliko oznojen, kao da je igrao fudbalski, a ne sahovski mec, sto mene uzasava, jer igramo zabave radi, a ne u neki ulog.
Korisnikov avatar
By Mars
Jao kad se setim početaka jedne zime :lol:

Drug i ja totalno neposobni da matiramo jedan drugog, taktika se svodila isključivo na to da pojedemo što više figura onog drugog, partija trajala po pola dana (srećni dani dokolice).

Par puta se završilo sa stalemate i to se jako teško podnosilo :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
mi to zvali stalemate (i to po vuku) od vremena, i tako ostalo do danas

:D

jedina literatura nam je bio tutorial iz Chessmaster-a, zato
Korisnikov avatar
By Markiza
Igram šah od 9,10e godine sa pauzama. Evo, sa ženom sad igramo po nekoliko puta dnevno. Popadasmo od šaha. Pokupovala sve knjige o Fišeru i vežba po vasceli dan,prati Olimpijadu u Bakuu, ja bacim samo pogled. Ne mogu da postignem sve da ispratim.
Fenomenalna igra, posebno za živce, koncentraciju, strpljenje,itd.
Korisnikov avatar
By Macan86
hmm mene je ćale učio dok sam bio baš mali...ali hmmm nisam siguran da zanm da igram...tj znam da namestim figure i znam kako se koja figura kreće ali nisam siguran da znam da se snađem...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!