Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Emotivna nezrelost?

Ima Emotivna zrelost ali nisam videla ovakvu temu.

Osim sto dobar deo zivota slusam ovu sintagmu, i tu na forumu sam je nedavno procitala...Post Zoe koji je po meni jako dobar pa nisam htela da se ukljucim u tu temu vec da otvorim ovu (jer je stara).

Zanima me sledece: Sta znaci emotivna nezrelost? Cime je definisana? Kako je prepoznati? Zasto je losa (ako jeste)?

Ako zelite diskutujte.
’’Kome treba objašnjavati, njemu ne vredi objašnjavati. Kome vredi objašnjavati, njemu nema potrebe objašnjavati.’’

Da li ovako rezonuje emotivno zrela ili emotivno nezrela osoba?

P.S. Mrzelo me da odgovaram na sva ona pitanja iz uvodnog posta, nego umesto toga dodadoh još jedno. :D
Korisnikov avatar
By Blady
Nemati ravnotezu izmedju emocija i razuma.
Emotivna nezrelost predstavlja emocionalnu retardiranost, kada odrasla individua reaguje na način karakterističan za decu. Pretpostavljam da niko ne želi pored sebe da ima dete debila u telu muškarca ili žene bez obzira da li je reč o partnerskom, prijateljskom ili nekom trećem odnosu. Pri tome ne mislim na ono fino detinje, već najviše na (ne)odgovornost, sebičluk, neuviđavnost...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
emotivna nezrelost ili neemotivna zrelost... (kao romantizam i realizam)... ne zna se sta je gore.
Korisnikov avatar
By Blady
@Galateja lepo i jasno objasnila :up:
Kad neko ne zna sta hoce, kad bi da se "jebe a da mu ne udje", naravno i neodgovornost i ceste promene raspolozenja i misljenja. A lose je zato sto takvoj osobi ljudi vremenom vise ne veruju niti racunaju na nju kao pouzdanu.

Mene zanima ko za sebe moze da kaze da je emotivno zrela licnost?
Korisnikov avatar
By Galateja
Sanja Steppenwolfin napisao:pa nezrelost i retardiranost bas i ne bih iskoristila kao sinonime
Ako misliš na moj post, napisala sam sintagmu emocionalna retardiranost, jer kad se samo napiše retardiranost misli se na intelektualnu, tj. na mentalnu zaostalost.
Ako ne misliš, ok. :D
J... napisao:
Mene zanima ko za sebe moze da kaze da je emotivno zrela licnost?
Mislim da bi se ja usudio da kažem da sam emotivno zreo. Znam da se nosim sa svojim emocijama, znam da poštujem partnera, znam da pravim kompromise i uvek se trudim da rešim stvari bez svađe. Naravno, desi mi se nekad da ne znam šta ću sa sobom, ali to su retki trenuci slabosti. Uglavnom ne činim gluposti kad sam povređen... I što je najvažnije, znam šta želim :) (možda bolje... šta ne želim).

Što ne znači da sam uvek bio takav, ali polako dolazi to sa godinama (u većini slučajeva)... :D

E sad, to što volim da gledam crtane, igram kompjuterske igrice, maštam o magiji i nekim drugim svetovima itd itd. je jedna druga priča :lol: Ali mislim da to nema veze sa emotivnom zrelošću... ja jednostavno volim da maštam :kragi:
By Kragi
To ti je ono kad na ONS-u dobro iskaras tipa, dva puta za dva sata, a on ti sutra pusti sms i kaze da te voli :smeh:
By Hans
Kaže da te voli, ti ni da spomeneš, on bi da te ljubi, ti glavu okreneš. :roflmao:

ont:

To je profil gay momaka koji su u ranim dvadesetim i tek su se sebi outovali. Ni na nebu ni na zemlji. I šta se dešava? Srljanje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!