Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By luciferin91
Hm ovo me vec dugo kopka. Zashto se ne bi formirao novi podforum nauka gde bi mogli da iznosimo neke naucne nedoumice, zanimljivosti itd. iz sveta nauke? Kontam da je vecini ljudi zanimljivo da procita neke diskusije a da pri tom neshto i nauci, tako da podforum osim zabavne imao i edukativnu ulogu.
By dukkehjem
(evo npr. ono oko darvina sto si pominjao mene interesuje bas)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne vidim potrebu potpuno odvojenog podforuma.

Postoji Religija, filozofija i teorija, i nije najproduktivniji niti najposećeniji deo foruma.
By loreenche
kapiram da im to spada pod "teorija" u Religija, filozofija i teorija...
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Dirrty

Postoji Religija, filozofija i teorija, i nije najproduktivniji niti najposećeniji deo foruma.
Pa u okviru Razno (shto pokazuju koliko se nauka ceni :roll: ) moglo bi da se napravi subforum. Cisto ako dodje nova pandemija da ne bude nivo vakcinisanja ispod 5% i da razjasnimo neke nedoumice ;)
Korisnikov avatar
By Srklet

slazem se. prirodne znanosti ipak traze malo temeljitiji pristup nego kakav je moguc na forumu.
inace, prisustvovao sam nekim raspravama teorijskih fizicara i shvatio da je to sve beyond me. jednostavno nemam dovoljno znanja da bih mogao ista pratiti, a kamoli sudjelovati.
By dukkehjem
Originally posted by luciferin91

Pa u okviru Razno (shto pokazuju koliko se nauka ceni :roll: ) moglo bi da se napravi subforum. Cisto ako dodje nova pandemija da ne bude nivo vakcinisanja ispod 5% i da razjasnimo neke nedoumice ;)
dole vakcine breeeee
:balon:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Pa ovde niko za zahteva temeljan pristup nauci. Jednostavno mesto gde bi se amateri i profesionalci mogli zabavljati.

Kvantna mehanika je bila shto si slushao.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
U potpunosti podržavam.

Kategorizacija foldera je inače dosta ekscentrična. Moje primedbe:

1) Ne vidim kako "Religija, filozofija i teorija" spadaju sve zajedno u istu kategoriju, niti šta ih to čini "Ni na nebu ni na zemlji", kao i Društvo i politiku.

2) "Najvažnije sporedne stvari" su šta, fudbal? "Kultura i umetnost", koji su u toj kategoriji, zapravo se prepliću sa obe teme iz ove prethodne kategorije, i bilo bi mnogo logičnije da pripadaju tamo. Posao i "trnovita strana života" nisu "sporedne stvari".

3) "Nauka" bi mogla da se doda u "Tehnologiju" (ako su religija, filozofija i teorija zajedno, onda treba da budu i ovo dvoje), i onda da se to podigne u kategoriju sa društvom, teorijom i kulturom.

4) Queer varjača treba da dobije status foldera, jer je sasvim dovoljno aktivna, a i kuvanje nije nikakav hobi nego vrlo važna svakodnevna aktivnost. "Hobi" se preklapa sa "Razno" pa ta dva foldera treba spojiti u jedan. Offtopici treba da idu u Recycle bin, ili da postanu nova tema.

5) Sve u svemu:
  • Kategorija koja se sada zove "Ni na nebu ni na zemlji", a bilo bi bolje nešto kao "Opšte diskusije" objedinila bi intelektualne i spiritualne sadržaje (da se tako izrazim): Društvo i politika, Religija i filozofija, Kultura i umetnost, Nauka i tehnologija, Posao i škola.
  • Sadašnja kategorija "Najvažnije sporedne stvari" treba da postane "Lifestyle" ili tako nešto.
  • Sadašnja Svaštara bi stvarno bila svaštara, Razonoda i sl.

(Ove kategorije mislim da je pravio Alphatrione a on nikad nije bio poznat po srećnim jezičkim formulacijama -- nego po "odronu uma", i rekao bih, s pravom.)

P.S. Nedostaje rubrika "gej istorija".
Korisnikov avatar
By Mars
Ne vidim kako "Farma" spada u - Kultura i umetnost.
Korisnikov avatar
By Srklet
da, mediji. inace, super ideje za smisleniju kategorizaciju podforuma.
Korisnikov avatar
By Dirrty
I filozofija je nauka.

Mnoge nauke proučavaju religiju.

Teorija je deo svih nauka.

Ali nije loš predlog tehnologija i nauka.

Mada kapiram da je tako velika reforma foruma stvarno golem posao... a nama ne smeta da lupetamo gluposti i na ovakvom forumu.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Nauka i tehnologija nisu isto. To je kao da izjednacavash fiziku sa automehanikom. Prva postoji samo radi znanja, a drugo radi njegove primene.

Ali da je potrebna nova podela medju podforumima, stoji ;)
By biotherm
luciferin91, uci za ponedeljak, ne visi na forumu. Neces dobiti pitanja tipa - ko je Status? :D

i da, pozdrav svima, nesto nisam 'aktivan' na forumu :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa jebiga lucifer, ni religija, filozofija i teorija nisu isto.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Ja sam mag OBCT-a. :)

"Tebi se oce cakle kada ona drzi predavanje" - rece mi jedna osoba, a znash na kog predavaca mislim. :)
Korisnikov avatar
By Mars

I filozofija je nauka.
Kao da je juče bilo kada sam morao napamet da učim (i ubedljivo interpretiram, da bude sa razumevanjem) strane i strane neke priče da filozofija NIJE nauka...
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Mars

I filozofija je nauka.
Kao da je juče bilo kada sam morao napamet da učim (i ubedljivo interpretiram, da bude sa razumevanjem) strane i strane neke priče da filozofija NIJE nauka...
Naravno da nije. Nauka podrazumeva upotrebu eksperimenta. A kada je Aristotel upotrebio eksperiment? Nikad. Cekali smo 15 vekova da Galileo experimentalno dokaze da pad ne zavisi od mase. Aristotel je bio iznad eksperimenta. :puke:
By biotherm
Zar ne bese filozofija 'kraljica nauka'?

@luciferin91

a imaces prilike kod mene na vezbama iduce godine :) da pricas o forumaskim tracevima :D
Korisnikov avatar
By luciferin91
haha samo ti budi opushteniji od sadashnjeg XY asistenta i ne trazim vishe. :lizalica:

i gledaj da mi se javish :p
Korisnikov avatar
By Tungi
Pozdrav i tebi,brkam te redovno sa bothways-om:lol:

ot:

Mislim da treba otvoriti potforum paranormalno/psihologija i sl..:D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Luciferin dete, ne budali. Eksperiment je uveden u XVIII veku kao ekstravaganca filozofa prosvetiteljstva, a u XIX veku su ga pozitivisti pretvorili u totem. Nauka je starija i obuhvata razne intelektualne aktivnosti koje za cilj imaju traženje i promišljanje istine.

I filozofija je nauka.

Mada kapiram da je tako velika reforma foruma stvarno golem posao... a nama ne smeta da lupetamo gluposti i na ovakvom forumu.
Ovde se mislilo na kritičku teoriju, kao overarching academic field. A zaživelo na forumu gej-serbije, ubilo se... :zvizdi:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by AngraMaina

Luciferin dete, ne budali. Eksperiment je uveden u XVIII veku kao ekstravaganca filozofa prosvetiteljstva, a u XIX veku su ga pozitivisti pretvorili u totem. Nauka je starija i obuhvata razne intelektualne aktivnosti koje za cilj imaju traženje i promišljanje istine.

I filozofija je nauka.

Ovde se mislilo na kritičku teoriju, kao overarching academic field. A zaživelo na forumu gej-serbije, ubilo se... :zvizdi:
Ne budalim ja. Lepo ti kazem, eksperiment ne mozda imenom kako ga znamo kao ni "sastavom" kakvog ga znamo prvi je uradio Galileo, kada je dokazao da masa tela ne utice na pad tela. Kasnije je Njutn razradio te principe i formirao svoju fiziku.

"Modern science owes its origins and present flourishing state to a new scientific method which was fashioned almost entirely by Galileo Galilei (1564-1642)" —Morris Kline
Korisnikov avatar
By Dirrty
Vršiš diskriminaciju svih društvenih nauka, koje su naslednice filozofije.

Ne zaslužuju samo prirodne nauke taj naziv.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by luciferin91

Cekali smo 15 vekova da Galileo experimentalno dokaze da pad ne zavisi od mase.
Gravitaciono ubrzanje ne zavisi od mase.

Teoretski se dokazuje u tri prosta reda...

Mislim da je to oko filozofije malo složeniji problem od prostog odsustva eksperimenta u naučnom procesu.

Taman posla da nešto nije nauka samo zato što ne podrazumeva eksperiment onako kako ga ti zamišljaš, sa sve krivim tornjem u Pisi...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Sve do jedne društvene nauke je naslednica filozofije, preuzevši određeni deo njenog stvaralaštva.

I početak svake društvene nauke bio je vezan isključivo za teorijski razvoj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!