Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By west end
Mačak Maksi iz zapadnonemačkog grada Hanovera postaće prvi kućni ljubimac u Nemačkoj kojem će biti presađen bubreg.

Prema navodima medija, 35-godišnji vlasnik Maksija spreman je da plati 7.000 evra za transplantaciju bubrega koja mora da se izvede u Sjedinjenim Američkim Državama, jer u Nemačkoj propisi o zaštiti životinja ne dozvoljavaju takve operacije.

Mnoge bulevarske novine, uključujući i „Bild” sa tiražom većim od tri miliona primeraka, danas su „slučaj Maksi” stavili na naslovnu stranu.

„Ljubav prema životinjama ili ludilo” - naslovio je „Bild” svoj tekst, uz pitanje nije li delimično reč, ipak, i o maltretiranju životinja.

No, Maksijev vlasnik Tomas R. kaže da je taj mačak za njega „punopravni član porodice” i da je zato spreman da za njega učini sve. Već sada Maksi koji je pre tri godine preuzet iz doma za napuštene životinje, svakodnevno ide na dijalizu jer njegovi bubrezi jedva funkcionišu.

Vlasnik Tomas R. sada čeka poziv iz neke od ordinacija u SAD gde je dozvoljeno da se životinjama u domovima za napuštene ljubimce vade bubrezi i presađuju obolelima. Kao i ljudi, i mačke mogu da žive sa samo jednim bubregom.

Nemačka veterinarska komora ističe da je oduzimanje organa zdravoj životinji i presađivanje bolesnoj u Nemačkoj zakonski nedopustivo i etički nezamislivo.

Za Tomasa stvar nije problematična od kada je, kako je rekao za „Bild”, čuo da se u SAD „štićenici” domova za napuštene životinje ionako ubijaju ukoliko se ne nađu novi vlasnici za njih.

Pošto sebi nikada ne bi mogao da oprosti ako za mačka ne bi učinio sve što je u njegovoj moći, Tomas ne smatra problematičnim ni to što će čitava akcija, sa putovanjem u SAD, smeštajem i lekovima, koštati između 15.000 i 20.000 evra. (Beta)
:sesir:
Korisnikov avatar
By Mars
Da je sirota Biljana Kovačević Vučo otišla tamo da joj to urade umesto da koristi usluge srpskog zdravstva, sad bi bila živa.
Korisnikov avatar
By Srklet
zelim tih 7000 eura! :cupakosu: i da, spreman sam zrtvovati zivot macka za to. :D
By J...
Zelim sve najbolje macku. Ziv bio i veliki porasto. :maca:

:sesir:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ne volim macke ali i one treba da zive :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Podržavam.

Dao bih sopstveni bubreg svojoj mački, tako da mi je potpuno razumljiva ljubav i briga prema tim divnim stvorenjima.
Korisnikov avatar
By walt333
Jadna ta druga siromašna i nevoljena mačka kojoj će da uzmu bubreg za ovu bogatu mačku. Surovi kapitalizam zavladao i među mačkama. :usamljen:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by walt333

Jadna ta druga siromašna i nevoljena mačka kojoj će da uzmu bubreg za ovu bogatu mačku. Surovi kapitalizam zavladao i među mačkama. :usamljen:
Ja se nadam da je u pitanju zaveštavanje, a ne nasilna trgovina organima.
Korisnikov avatar
By bern
Ja ću za 7.000 evra pojesti bubreg svog kućnog ljubimca. Dvaput!
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Dirrty
Originally posted by walt333
Ja se nadam da je u pitanju zaveštavanje, a ne nasilna trgovina organima.
Sto posto. Izjavila macika pred svedocima i sudskim tumacem za maceci jezik.
Korisnikov avatar
By constantine
kolko je meni ovo bzvz... mada na sta sve ljudi trose pare..... ovo me i ne treba cuditi
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by constantine

kolko je meni ovo bzvz... mada na sta sve ljudi trose pare..... ovo me i ne treba cuditi

ja bi za svoja dva kucova dodala jos jednu nulu pored tih 7 'iljadarki, ako bi im zdravlje bilo ugrozeno...

kucni ljubimac nije UKRAS, nego bukvalno deo porodice...;)
Korisnikov avatar
By Tungi
Mnogo volim macke,pa i pse (zivotinje uopste),al' macke pogotovu,i zao mi sto ih neko koga ja volim,ne voli:(

I ova vest me je obradovala..Rastuzim se na sve sto se tice tih jadnih stvorenja,bilo macaka ili pasa.Da mogu i da imam toliko uslova,udomio bih sto vise.
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by Azdaja
Originally posted by constantine

ja bi za svoja dva kucova dodala jos jednu nulu pored tih 7 'iljadarki, ako bi im zdravlje bilo ugrozeno...

kucni ljubimac nije UKRAS, nego bukvalno deo porodice... ;)
niko nije rekao da su kucni ljubimci UKRASI! Nego mislim da su ljudi poceli da zamenjuju ljude sa zivotinjama.... Hocu reci da ima vise emisija(agencija) koja se bave zastitom zivotinja nego zastitom ljudi. Ne kazem da zivotinje nisu bitne nego da ja imam tih 7 'iljadarki(kako ti kazes) i bolesno kuce ili mace dao bih te pare da se spase neki ljudski zivot a mom kucnom ljubimcu obezbedio da nema nikakve bolove i bio pored njega dok umire.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Hmm... Imam samo jedna nedoumicu. :misli:

Da li je uredu drugoj cica-maci, mimo njene volje, njenog "pristanka", izvaditi bubreg zarad transplatacije? :neznam:

Vlasnika potpuno razumem. :mazi:

Sve najbolje macku, ziv bio i veliki poras'o. :maca: :meda:
By J...
Originally posted by sing&dunum

Da li je uredu drugoj cica-maci, mimo njene volje, njenog "pristanka", izvaditi bubreg zarad transplatacije? :neznam:

Naravno da nije ali koliko sam razumela te macke ce ionako "uspavati" ukoliko im ne nadju nekoga da ih usvoji.

Mene ustvari nervira potreba ljudi (a mnogo je takvih komentara) da zavidno prokomentarisu kako je to mnogo novca da bi se trosilo na jednu macku a u sebi verovatno misle "zasto taj novac nije dao meni". A verujem da bi svi ucinili isto da su na mestu vlasnika macke, da imaju novca i da im je ta macka sve na svetu. I cini mi se da ce svi pre ovako da odreaguju ako je u pitanju briga za kucnog ljubimca, da je davanje novca za njegove potrebe nesto sto je suvisno i luksuz a da je ovaj covek npr. kupio novu jahtu, to ih ne bi previse zanimalo. Cudno je to.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Da. :)

Ne volim ni one komentare tipa, "Lecemerno! Zasto se o ljudima ne brine kao o zivotinjama, toliko gladnih ljudi, a oni... Zivotinje imaju veca prava nego ljudi!", i slicno... :nope:

Mada, nisu bas direktno u vezi sa ovom temom, ali moram da iskazem nezadovoljstvo... :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Meni nije jasno zašto ne ulože sredstva u sterilizaciju mačaka i pasa lutalica.
Sigurno ne bi koštalo mnogo više od toga što čine sad... pa čak i da samo hvataju i uspavljuju.
Jadna ta stvorenja.
Korisnikov avatar
By constantine
Ja sam samo rekao svoje misljenje a mozete me smatrati kretenom kolko hocete:)
By J...
constantine, sve je ok. :shake:
Korisnikov avatar
By Galateja
Sam gest je lep, ali mi se ne dopada egzibicionizam dobrote! Vlasnik Tomas je mogao pomoći mačku bez tolike medijske pompe i/ili da zatraži anonimnost. To je princip!

Bez obzira da li je reč o nekoj donaciji, pomoći ili čemu li već, sve mora da se 'objavi' kako slučajno neko ne bi prevideo koliko smo dobri i, ah, humani. :odbij:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!