Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Behemoth
Imate li porodično stablo? Da li ga dopunjujete?

Našao sam porodično stablo u pradedinim memoarima, što je napravio pre skoro 30 godina, sve do tančina upisano. Stablo započinje njegovim čukundedom, i sve do poslednjeg kolena je upisano u detalje. Muževi, žene, braća, sestre sa njihovim mini stablima - odnosno granama, njihovo mesto življenja i životni vek.
Imam već stablo babe sa majčine strane. Ovih dana zdaću se u istraživanje rodbine po očevoj liniji, cilj mi je da popunom rupu sa očeve strane.
By Speculum Columbae
Iz stare sam porodice iz Dubrovnika, datirane iz XIV najranije.
Moji preci su bili i čuveni (dubrovački) barokni kompozitori. Porodica mi ima čak i žig, koji nosim na prstenu.
Takođe, sa očeve strane mi u Beogradu žive još od XIX veka.
Tako da imam i brinem.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Nemam detaljno porodično stablo, a to mi je životna želja. Crkva gde mi se čitava porodica krstila koja bi mi bila odličan izvor podataka je spaljena tokom poslednjeg rata. Ono što znam jeste okvirno da sa kevine strane je porodica u Semberiji već tri veka i da su se doselili iz Hercegovine, a da je sa ćaletove strane četiri veka, i da su pre toga živeli u jednom selu Šljivici koja se nalazi u blizini Zlatibora - dakle, Šumadija. :)
Korisnikov avatar
By mili86
Sa oceve strane imam do cukun-cukun dede, bio je poslanik u Skupstini Kraljevine pa ga zato pamtimo, ali kad je druga strana u pitanju trag se gubi jer nemam podateke o precima pra-babe iz Izmira i druge pra-babe koja je jevrejsko-cincarskog porekla. S obzirom da je moj otac promenio prezime osamdesetih, on je rodonacelnik jedne nove loze koja ce se zavrsiti sa mnom :srbin:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by mili86

Sa oceve strane imam do cukun-cukun dede, bio je poslanik u Skupstini Kraljevine pa ga zato pamtimo, ali kad je druga strana u pitanju trag se gubi jer nemam podateke o precima pra-babe iz Izmira i druge pra-babe koja je jevrejsko-cincarskog porekla. S obzirom da je moj otac promenio prezime osamdesetih, on je rodonacelnik jedne nove loze koja ce se zavrsiti sa mnom :srbin:
A i desa ti bio svalerrrr ?
Sto to nisi napisao :smeh: : liz: :vrcka:
Korisnikov avatar
By bern
Na takav sarkazam još nisam spreman.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Jao, ne, nemam.
Ali cujem da mozes da angazujes nekoga da ti napravi to za dvadeset evra. Uglavnom lazu kao psi.
Korisnikov avatar
By bothways
Pravio sam pre 6-7 godina. Slabo azuriram od onda, iako je bilo nekoliko novih rodjenja i brakova.

U svakom slucaju, sa mamine strane, stablo ide u visinu/dubinu (imamo podatke iz 19. veka, pa mu dodje da mi je "najstariji predak" askurdjel), a sa tatine u shirinu (nista starije od pradede nemam, ali zato mnogi imaju po troje dece, a neki cak i petoro).
Korisnikov avatar
By Mage
Takve stvari me apsolutno ne zanimaju. Boli me kurac odakle dolazim i ko su mi bili preci. Važno je ko sam ja i šta radim sa svojim životom.
Korisnikov avatar
By Tungi
Znam samo da mi smo poreklom iz Like,ne i detalje,ko su bili dedovi itd.

E da...I plave krvi:D
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Porodicno stablo je nepotrebno i besmisleno isto kao i nacionalnost. I jedno i drugo kao prvu pretpostavku imaju vernost i monogamiju u braku. A budimo realni, niko od nas ne zna sa kim se nasa cukuncukuncukuncukunbaba kresnula.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Iskreno me ne zanimaju koreni. Ja bih samo dalje od familije.
Korisnikov avatar
By Incubus
Očev otac je iz Zadra (ulica se zove po njegovom nekom pra-pra, digao je bunu 1792. godine) a njegova majka je iz Prizrena, mamina mama je iz Zenice, a otac je iz nekog gradića pored Odese na Crnom moru u Ukrajini. Inače znam samo da je bakin otac bio dermato-venerolog (da li se piše sa crticom) i da se školovao u Parizu. Ja sam neka kombinacija Srba, Hrvata, Čeha, Ukrajinaca i Bošnjaka (najmanje procentualno). 19 članova bliže familije su ubijeni u Jasenovcu. Rođen sam u Zagrebu i živio u Palmotićevoj ulici do izbijanja nesrećnog rata.
By dukkehjem
Originally posted by Mage

Takve stvari me apsolutno ne zanimaju. Boli me kurac odakle dolazim i ko su mi bili preci. Važno je ko sam ja i šta radim sa svojim životom.
otprilike i moje misli. :) :up:
Korisnikov avatar
By sofia
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by Mage

otprilike i moje misli. :) :up:
"Nije vazno odakle sam
sve dok znades kuda putujem
deralo me sedam mora
gorka kora ljute nevolje

To sto brodi ne mogu da prevale
covjek umije..."
Korisnikov avatar
By hlaefdige
imam. objavljeno cak kao...stiglo se do neke 16neznamtacno....do samog zacetnika prezimena...

znam neke osnove...generalno me vrlo nerviralo potenciranje na tome jednog dela moje familije
By Ulix
Imam porodično stablo nekih devet - deset kolena unatrag. Zanimljiva mi je porodična istorija, ali od nje stvarno nemam ništa.
Originally posted by sofia

"Nije vazno odakle sam
sve dok znades kuda putujem
deralo me sedam mora
gorka kora ljute nevolje

To sto brodi ne mogu da prevale
covjek umije..."
:love:
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
Imam neke grancice, samo treba sklopiti.
Sa tatine strane: babini vuku korene jos od porodice Romanov, a sa dedine strane sve sto znam je da su bili neki plemici u Ukrajini ili Poljskoj, da imamo grb (i pokusavam da dodjem do njega, ali teeeesko).
A sa mamine strane jedino sto znam je da deda bio neki dr*adzija iz Grcke i da je presao u Makedoniju i tamo se ozenio. :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Porodica mi je poreklom iz srpske Hercegovine, jedno od bratstava plemena Bjelopavlića. Doselili su se iz Crne Gore navdno u XIV veku s prodorom Turaka u Staru Srbiju.

Jedna grana sišla je u Dubrovnik u XVII veku, među njima ima jedan čuveni latinista i jedan još čuveniji fizičar. Postoji i venecijanski plemićki grb iz ranog XVIII veka.

Druga grana je preko Valjeva došla u Srem u XVIII veku. Jedan čukundeda je bio ministar prosvete u Kraljevini Srbiji. Drugi čukundeda je bio novosadski profesor, konzul u Rumuniji i Grčkoj (valjda sam na njega povukao).

Pradeda mi je bio ubeđeni komunista, kao i deda, koji je bio i borac Drugog svetskog rata. Dedin brat je bio partizan i poginuo je na frontu 1943.

Sa majčine strane ne znam mnogo, znam da su došli iz okoline Zvornika u Mačvu početkom XIX veka, a sačuvali su predanje da su i oni poreklom iz Hercegovine.
Korisnikov avatar
By Tungi
Nema veze sa Srbima:)

Nemacka titula, koju su u 11. veku usvojili Madjari.A doslovno znaci "vojvoda":)
By Speculum Columbae
Originally posted by AngraMaina

Jedna grana sišla je u Dubrovnik u XVII veku, među njima ima jedan čuveni latinista i jedan još čuveniji fizičar. Postoji i venecijanski plemićki grb iz ranog XVIII veka.
Ja grb moje porodice - lalu, nosim na rubinskom prstenu.
By XanaX
Ma, ima svega, a već sam o tome elaborirao svukud pokušavajući objasniti odnose etniciteta - nacionalnosti - etc. ...

Uglavnom, najstarije je neki rabin iz Praga, i od njega je i obiteljsko prezime (inače, naravno, jidiš-njemačko), to je valjda još Srednji vijek. Pa onda ima jedan koji je išao u Medelsohnove škole za prosvjetiteljstva, i jedan (eh, to je tako grah pao) koji je iz Galicije došao u Bosnu nakon aneksije...

Ženio se Vojvođanskom, iz reformacijske crkvene baštine, ali je prešla na judaizam..., pa onda ovi s majčine strane - eh, te je razapeo 2.s.r. i na ruski front, i u Jasenovac i na "Križni put", tu je bilo katolika i pravoslavaca.

Bilo ih je zlatara (to je zlato davano stražarima u Jasenovcu), pa običnih bačvara, učitelja, kantora i svega..

Ako izuzmem očevu stranu, majčina je balkanska (više-manje, tj. ilirska, i vjerojatno s te strane svi pripadaju haplogrupi I, što znači, da bi prema Y-chromosome dijagnostici većina njih nastanjivala ove prostore od zadnjeg glacijalnog maksimuma (to bi bilo, mislim prije 30 000 god. ako dobro računam ka-ove u years). Haplogrupa I je najzastupljenija u Hrvatskoj od svih europskih zemalja, a ni vlaške oblasti, točnije Temišvar, odakle mi je nekako djed, također je iste haplogrupe, samo s manjom frekvencijom...

Za očevu stranu - zaista ne znam - jer kad se Židovi umješaju - onda- svašta... osnovna haplogrupa je haplogrupa J, i ta je potekla s Arapskkog poluotoka odnosno jugozap. Azije isto oko prije 30 000 god. Kojoj grupi unutar te bih se mogao naći nemam pojma, kako su najraniji zapisi vezani Čršku, možda J* (znam , it is far fatched, ali...).

I baka, ona je Njemica, protestanka , sišla obitelj sa sjevera Njmeačke, )kalvinisti i malo s miješali s Madžarima-- ts ts ts ...

Dakle, po haplogrupama sam, kao i većina stanovnika Hrvatske, Balkanac (bar pola, druga polovica židovsko-švapska), jednako tako, samo s manjim udjelom ove haplogrupe su i stan. Bosne, Srbije itd...

Tako da pričati mi priče o Bugi i Vugi i dosljenjeu Hrvata nema nikakve vezes genetikom, genetika kaže da je većina (u Hrvatskoj) genotipski ostala praktički nepromjenjena od prije 30 000 god.). Semit nisam, blijed i visok kakav jesam, ali - opet, kad je riječ o haplogrupama - takve stavre (kao ove fenotipske karakteristike - menaju prevelika smisla).

nakon kontemplacije:

Zaboravio sam da je i mama imala židovske rodbine u Zagrebu, ne znam više krvo ili "beskrvo", no nije bitno... Također, dio porodice koji je sudjelovao u genezi moje "vojvođanske" baaze bili su i Talijani iz SZ Italije.

evo kako je npr. išlo mijenjanje imena: moja prababa "Guiseppa C. " postala je "Josipa K." , a svima ostala kao"Pepa..."
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!