Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Brat mi je pre neki dan uvalio malo mače, tačnije mačka.
Star je svega nekoliko nedelja.
Nedavno je progledao, a još uvek nesigurno hoda.
Veličine je moje šake, skroz sive boje i rekao bih svetlo plave oči.
Ne verujem da je rasno, s obzirom da ga je jadnog našao na ulici.
Pošto mi ne radi jbeni fotoaparat, morao sam mobom da ga slikam.
Inače, ja mogu da ga pazim nekoliko meseci, ali više od toga zaista ne mogu.
Imam već svoju mačku koja ga nije najslavnije prihvatila...
Bio bih vam zahvalan da m u narednim nedeljama i mesecima javite, ukoliko je neko od vas ili vaših poznanika zainteresovan.
Hvala.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By hlaefdige
predivan je.....ni moj macor se ne slaze sa drugim mackama....inace bih defitinivno zelela da dobijem tog "sivonju"
Korisnikov avatar
By Dirrty
R. I. P.

Uginuo je danas.
Rano jutros je odjednom izgubio kontrolu nad svojim pokretima, jedva je disao.
Bio je premali i preosetljiv za bilo šta drugo sem majčinog mleka.

Tek sad shvatam koliko sam imao sreće sa svojom mačkom, što je bila dovoljno velika da jede čvrstu hranu kada sam je pronašao, i što se za 3 godine svog života nije imala nikakvih zdravstvenih problema.

Oprosti, trebalo je biti drugačije...

R. I. P.
Korisnikov avatar
By KiWi
OOo :( Jadni žbunić ...

Postavi još koju njegovu sliku ako imaš ... pliiiiiiz.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Imam samo nekoliko fotki sa telefona :/
Lošeg su kvaliteta...

Slika

A ponašao se potpuno normalno i odjednom mu nije bilo dobro uopšte.
Da sam ga makar uspavao, da mu skratim muke... ovako se mučio nekoliko sati.
Tako mi je žao.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Jako mi je žao. :( Bio je pregladneo i isuviše iscrpljen, vidi se po fotografijama. Da si ga dobio samo par dana ranije... Tako je cinično kada ljudi kažu kako mačke imaju 9 života. Uz svu kućnu negu i podršku, kod mene mačke žive najviše do 4 godine. Obično završe pod točkovima ili ih rastrga nečiji pas. Živim uz komšiluk iz pakla. :kletva:
Korisnikov avatar
By deran
ja se zvinjavam,jer ću uvrediti nečija osećanja,ali sam prvo pročitao naslov teme,i posle postove...

"ne žurim sa isporukom" :lol:
Korisnikov avatar
By _LuKa_
jao derane bruko, zar u ovim teškim trenutcima? :piggy: (tek sam sad i ja obratio pažnju na rok isporuke :kasalj: )
Korisnikov avatar
By Dirrty
Na tim fotografijama je dremao, a i to je slikano drugog dana, tako da jeste možda bio izmoren.
Međutim nije bio iscrpljen, sve je bilo u redu sem mekše stolice nekoliko poslednjih dana, zbog čega sam hteo da pređem sa prokuvanog kravljeg mleka do posebnog mleka za male mace koje valjda postoji u pet centru.
Ali veterinarka mi je još prvi dan rekla da može kravlje mleko koje je samo po sebi dosta razblaženo, a da ga razblažujem vodom ukoliko posle obroka bude uznemiren.
Ali nije bio uznemiren ni posle obroka ni posle nužde.
I bio je potpuno normalan, do jednog trenutka, kada je potpuno izgubio kontrolu nad svojim pokretima, usled grčeva u stomaku i jedva je disao.
Nekoliko sati je bio takav, zatim sam u 9 ujutru otišao do veterinara, da bi mi rekla da su šanse minimalne da preživi, da je na izdisaju i da se to može dogoditi sa malim mačićima, kao i sa svim drugim mladuncima, pošto su preosetljivi na mnoge stvari.
Ubrizgala mu je nešto u stomak i oralno, da pokuša da pročisti stomak, ali je bilo prekasno.
Sat vremena kasnije prestao je da diše.

Da sam bio obavešteniji, da sam znao, otišao bih prvi dan pošto sam video da ima proliv do veterinara...
Problem je što je on prvu veliku nuždu imao tek nedelju dana pošto je bio kod mene, i ona je bila potpuno u redu.
Tek je dan, dva posle toga krenuo proliv.
Ja sam znao da kravlje mleko može izazvati proliv, ali ukoliko dođe do većih komplikacija, da se određeni drugi simptomi javljaju postepeno.
Ali do fatalne promene je došlo u sekundi, a tada je već bilo prekasno...

Osećam se krivim.
Nedužno biće je stradalo, a možda je moglo da preživi da sam ja prvih dana otišao do pet centra i kupio to mleko ako postoji ili se makar detaljnije raspitao u vezi svega.
Možda je moglo da preživi da sam po uočavanju proliva makar pitao veterinara da li da mu promenim nešto u ishrani.
A ja nisam ništa od toga uradio, apsolutno ništa!

Ako me išta može utešiti, a teško da može, nadam se da sam mu produžio život i ovih 10ak dana, tako što je sklonjen sa ulice.

I ne, ne doživljavam naslov niti bilo kakve asocijacije na njega nimalo zabavnim.

Možda će mnogima zvučati smešno, ali ja nikada nisam osetio veću potrebu da nekog zaštitim i pružim pažnju.
Ako je to ljubav, dakle nisam osetio veću potrebu da volim, bezuslovno.
Kada sam spasao moju mačku sa drveta pre 3 godine, bila je gotovo duplo veća, dovoljno velika i sposobna za mnogo toga što ovaj mali još nije umeo.
On nije umeo ni da se čisti, ni da vrši nuždu u pesku, ni da jede iz činije, bio je potpuno bespomoćan.
Zato nikada nisam osetio ni veći gubitak.
Možda je moja sreća da nikada nisam izgubio veoma blisku osobu, sem dede.
Ali ja ljudska bića ne doživljavam nedužnim i nesposobnim i nikada mi nije bilo žao zbog ljudskog stradanja.
Mi živimo u svetu kakav je naša vrsta stvorila, ako umremo neprirodnim putem zbog toga, ja jedino vidim našu krivicu.

P.S. Nije imao svetlo plave kao što sam napisao u prvom postu, već svetlo zelene oči, i bio je predivan.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
^ I sam sam bio u dilemi kako postupiti u kritičnoj situaciji a sve je na kraju rezultiralo najgorim mogućim izborom. Posle mi je bila jako, jako teško! :( A ti si eto - učinio sve što si mogao i nije fer da se opterećuješ krivicom. Opet gledam fotografije malog sivka - i ne mogu da se otmem utisku da ipak nije imao šanse. :misli: Ja sam prekjuče sahranio mog mačka koji je kod mene od početka i jako dugo. Morao sam da zaustavim kolonu auta da bih ga odneo s druma dok su se ljudi zgražali i čudili. Ali nije mi bilo teško. Voleo sam ga. Neke okolnosti su jednostavno jače od nas ali to znači da ih ne smemo pogledati u oči.
Korisnikov avatar
By gorilica
:( :( :(
Bash, ali bash mi je zao. :(
I ja sam nekada chuvao machke i znam koliko mogu da se uvuku u srce. Pogotovo dok su josh ovako male. :(
Bash mi je zao. :(
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ni na kraj pameti mi nije bilo da su moguće bilo kakve ozbiljnije komplikacije, pošto je prvih nekoliko dana sve bilo super.
Zavarala me je činjenica što moja mačka nije imala nikakvih zdravstvenih problema nikada, da pomislim da je u pitanju moja sposobnost da brinem o drugom biću, a ne slučajnost i sreća.
Trebalo je da budem mnogo obazriviji na sve.

Prvi put želim da postoji svrha svega ovoga, da nečiji (kratak) život i nečija smrt nisu nebitni.

Ne bih vas više zamarao.
Zahvaljujem svima koji su postovali.
Korisnikov avatar
By m..
Joj mukica, bas mi je zao.

Ako ti je za neku utehu, macici pocesto umiru cak i ako im pruzis sve po knjizi i preporuci veterinara. Meni je drago sto cujem da si ga uzeo i pokusao da se brines o njemu. I to je nesto.
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Originally posted by Dirrty

R. I. P.

Uginuo je danas.
Rano jutros je odjednom izgubio kontrolu nad svojim pokretima, jedva je disao.
Bio je premali i preosetljiv za bilo šta drugo sem majčinog mleka.

Tek sad shvatam koliko sam imao sreće sa svojom mačkom, što je bila dovoljno velika da jede čvrstu hranu kada sam je pronašao, i što se za 3 godine svog života nije imala nikakvih zdravstvenih problema.

Oprosti, trebalo je biti drugačije...

R. I. P.

Prvi macici se u vodu bacaju!!!! :placko: :placko: :placko:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Prvi dan nisam hteo da živim.
Drugi dan nisam znao gde se nalazim
Treći dan je već bilo lakše.
Četvrti dan sam prestao da plačem.

Shvatio sam da sam sebično želeo da je preživeo, zato što sam ga ja voleo.
Ali čak i ja retko želim da uopšte živim ovaj usrani život...
Korisnikov avatar
By KiWi
U jbt ... koji down.

Gledaj ovako ... Mačence je odvojeno od majke ... Moglo je da bude pojedeno od strane nekog kučeta ili da umre od gladi ... ti si mu bar dao nekoliko dana lepog života hrane i ljubavi ...

Trebaš da budeš srećan što si imao priliku bar neko vreme da uživaš u njegovoj pojavi ....

Naravno, ne može da se raduješ što su mačencetu skraćene muke ... ali da si u takvom down-u ... ni to ne ide. To mačence sigurno ne bi volelo...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Njegova smrt je samo jedan od mnogo razloga mog nezadovoljstva.
Svakako mi je drago što sam imao priliku da se brinem o tako divnom stvorenju.

Jednostavno sam komplikovan (retardirana izjava).
Verovatno neću doživeti da sebe potpuno razumem.:retard:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!