Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Pauceti
Jelka Boric

Slika

Original je stampao centar za kulturnu dekontaminaciju u saradnji sa organizacijom "Drvo".

Ako neko zeli da reprintuje evo vece verzije (2x na A4).

Link
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Симпатична порука. Мада.. мислим да јавност неће уопште реаговати, "ез јужуал"
Korisnikov avatar
By Mars
Jedan od tužnijih prizora. Ta bačena drvca pored kontejnera sa po kojom ostavljenom šljaštećom trakicom ili drugim ukrasom.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja volim prave, prirodne. Sa busenom, pa posle zasadiš.
Korisnikov avatar
By Dina
Mi nemamo nikakvu... a kod roditelja je plasticna jelchica koju okite svake nove godine...

Ti koji seku jelke su uzas :kletva:
Korisnikov avatar
By Mars
Ovde je svest o tome jako razvijena. Svako posle praznika ode u rasadnik, kupi i licno zasadi DVE jelke.

Na sve ove njihove sume koje ce da nadzive ljudski rod.
Korisnikov avatar
By Sunce
Pre 6,7 godina su studenti biologije patentirali slicnu umrlicu.

A za hrast? Pa lincuju ga za svaki Badnji dan kao nenormalni. :(

:cupakosu:
Korisnikov avatar
By Mars
Mene ovo Jelka Borić vuče da pročitam Borka Vučič...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mi smo se plastificirali sto zbog zelenije planete sto zbog prakticnosti.. I jedna razlika je miris.. koji smo vec zaboravili kako se oseca
Korisnikov avatar
By Mars
...a i ona crna bodrura.
Korisnikov avatar
By Sunce
Najgore je sto nekakve sluzbe u Beogradu organizuju sadjenje jelki u Beogradu, mislim pored Dunava.

To nije ekoloski niti je dobra akcija.

Prave jelke (Abies alba) ne rastu na takvim stanistima, na niskim nadmorskim visinama, niti u urbanim podrucjima posto su izuzetno osetljive na aerozagadjenje. Ta akcija je cista forma i protiv ekoloskih zakonitosti - vise steti nego sto pomaze. Moze samo da dovede do zakiseljavanja zemljista.

Pored Dunava saditi vrbe i topole. A ako cemo jelu, onda idimo u pojas bukovo-jelovih suma.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa kažite im. Vi koji se razumete u to.
Korisnikov avatar
By Sunce
Nista ja vise dzabe. Moje ekolosko drustvo se borilo za slicne stvari, ali ne vredi.

Na pijacama prodaju smrce (uglavnom) i to zovu "jelke" uglavnom sa Zlatibora i Maljena, a grad Beograd organizuje sadjenje jelki pored Dunava. :roll:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ko to sadi? Onaj Srdja Popović?

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Grad Beograd. Bilo preko tv-a. :roll: Tuzno. Bolje da nista nisu sadili.
Korisnikov avatar
By jukie
Uze mi reč iz usta. Po Beogradu od četinara treba saditi samo omoriku
Korisnikov avatar
By Mars
Pa naravno da je bilo preko tv-a. Sve to i rade da bi bili na tv-u, briga njih za ekologiju.

Off: nastavnica nije bila precizna. Trebalo je da pita "Kako se zove skup geografskih karata."

Dokle bre više samo ta deca da su kriva i da deca ne valjaju...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by jukie

:cheer: Tako je. Zato sto je omorika tolerantna na aerozagadjenje. Ali ne treba praviti sume omorike, nego je smestiti u parkove.

A ove budale su sadile sumice jelki. :sekirica:
By Simor
Originally posted by Sunce

Najgore je sto nekakve sluzbe u Beogradu organizuju sadjenje jelki u Beogradu, mislim pored Dunava.

Prave jelke (Abies alba) ne rastu na takvim stanistima, na niskim nadmorskim visinama, niti u urbanim podrucjima posto su izuzetno osetljive na aerozagadjenje. Ta akcija je cista forma i protiv ekoloskih zakonitosti - vise steti nego sto pomaze. Moze samo da dovede do zakiseljavanja zemljista.

Pored Dunava saditi vrbe i topole. A ako cemo jelu, onda idimo u pojas bukovo-jelovih suma.
Svojevremeno sam bio na jednoj odbrani diplomskog rada na Odeljenju za biologiju i tamo je bilo reči o biljnim vrstama u urbanim uslovima, sa naglaskom na apsorpciju zagađenja (izduvnih gasova i sl.). I onda je profesor, koji je bio u ispitnoj komisiji, prokomentarisao kako je, primera radi, potpuno pogrešna vrsta drva zasađena u Novom Sadu na uglu Jevrejske ulice i Bulevara oslobođenja, jer ta vrsta (zaboravio sam koja je) nije sposobna za apsorpciju velike količine izduvnih gasova i drugih zagađenja koja se proizvode na tom mestu i uglavnom su drva sparušena i izgledaju jadno. Potpuno me fascinira ta tobožnja ekološka svest, gde se bez bilo kakvog poznavanja struke (ne daj bože da se konsultuju stručnjaci iz te oblasti ili ekološke nevladine organizacije) biljke rasipaju tamo i vamo, bez da to ima ikakvog smisla.
Korisnikov avatar
By Rei
Odvratna uvreda za nekoga ko je stvarno umro. Jebesh drvece.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor

Svojevremeno sam bio na jednoj odbrani diplomskog rada na Odeljenju za biologiju i tamo je bilo reči o biljnim vrstama u urbanim uslovima, sa naglaskom na apsorpciju zagađenja (izduvnih gasova i sl.). I onda je profesor, koji je bio u ispitnoj komisiji, prokomentarisao kako je, primera radi, potpuno pogrešna vrsta drva zasađena u Novom Sadu na uglu Jevrejske ulice i Bulevara oslobođenja, jer ta vrsta (zaboravio sam koja je) nije sposobna za apsorpciju velike količine izduvnih gasova koji se proizvode na tom mestu i uglavnom su drva sparušena i izgledaju jadno. Potpuno me fascinira ta tobožnja ekološka svest, gde se bez bilo kakvog poznavanja struke (ne daj bože da se konsultuju stručnjaci iz te oblasti ili ekološke nevladine organizacije) biljke rasipaju tamo i vamo, bez da to ima ikakvog smisla.
Sa jedne strane su parkovi - tu mozes da sadis sve i svasta. I ginko, japanske tresnje, smrce, omorike itd. Pored gradskih ulica takodje - treba razmisliti sta se i gde sadi, a u obzir se uzima tolerantnost na aerozagadjenje itd.

Sa druge strane su prirodna stanista (pored Dunava, npr.). Tu se sade vrste koje odgovaraju tom klimazonalnom tipu. Gradska vlada je organizovala suprotno - kao da su sadili vrbe i topole na vrhu Zlatibora.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Rei

Odvratna uvreda za nekoga ko je stvarno umro. Jebesh drvece.
Dok god iz mesta mogu da nabrojim po čoveka STO uvredljivijih pojava u našoj zemlji i našem društvu - neće da mi padne na pamet da i ovo okarakterišem kao takvo.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jukie

:cheer: Tako je. Zato sto je omorika tolerantna na aerozagadjenje. Ali ne treba praviti sume omorike, nego je smestiti u parkove.

A ove budale su sadile sumice jelki. :sekirica:
Moguće je da su neke od tih jelki ustvari omorike pa da će da prežive :fige:
kad se jele osuše, omorike će ostati da rastu razređeno kao u parku
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni je padalo na pamet da ogranizujem sadnju hrastova, buduci da za Badnje vece uniste sume i sume hrata.

Ako crkva unistava drvece, ima da plati. :evil:
By Simor
Sunce, a jel' znaš šta se dešava sa zaštitom Zvezdarske šume? Znam da su se građani organizovali jer je nekakvim regulacionim planom trebao da bude smanjen šumski fond.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!