Originally posted by Mars
Originally posted by svejedno
Jer ja nisam napadao (mada nisam primetio da iko jeste), a mi nismo pitali.
Ja sam pitao, nikog nisam napadao (čudio se jesam), neka naravno priča ko šta hoće. Grow up gluposti.
ma jasno, kazem da zaista nisam primetio da je iko napadao, ajde eventualno ono od Hys moze se shvati ko vrsta napada,
a ovo u vezi toga ko je pitao je bilo samo da ukazm Anhedonieu
na...hm...neke male 'fail-ove', jel.
..
Originally posted by 2kune
Anhedonie, to je samo lice... Naličje je nešto još gore... A to je holuvudsko nastojanje da se Hitler prikaže kao utjelovljenje nacizma i čitavog zla. I to se radi od pučkoškolskih udžbenika do svakodnevnih igranih i dokumentarnih filmova, u razgovoru, posvuda... Od Hitlera se radi demona, naljudsko biće, samog sotonu koji se utjelovio samo zato da bi napravio nacizam i da bi ubio milijune ljudi... Srećom, Hitler je bio običan čovjek, doduše psihopat, ali običan čovjek... I to je bio i 1922. baš kao i 1933. ili 1945. Baš kao što su bili i obični ljudi oni koji su mu se smijali 1922. koji su glasali za njega 1933. ili oni koji su još 1945. za njega umirali... Hitler sam ne bi mogao ništa više nego napisati Mein Kampf, sam to ne bi mogao niti objaviti... Sam sigurno ne bi mogao napraviti genocid niti u svaku gasnu komoru sam ubaciti ciklon B... To su milijuni ljudi radili drugim milijunima... Sve su to bili obični ljudi... Srećom...
A srećom zato jer postupke običnih ljudi u stanju smo shvatiti, osuditi, spriječiti... Sotonu nismo u stanju zaustaviti... Kome je cilj zatiranje nacizma sigurno neće od Hitlera raditi mitsko biće, sigurno ga neće odvajati od njegove ljudskosti (ma kakva ona bila) i sigurno ga neće uzdizati nad jednim Staljinom, Pol Potom ili bilo kojim drugim zločincem istog zločina...
Niti mitska zla bića niti sotonski Pedro koji visi na trgu foruma osuđen unisono svakim pojedinim postom neće promjeniti istinu da zločinac može biti bilo tko od nas ili oko nas. Ne razmišljanje o povijesti trijezna uma uvelike pojačava opasnost.
true, true.
..
opet, hitler jeste postao miki maus nacizma. staljin je miki maus komunizma.
i jbg. nista sam ne bi mogao da uradi, i tuzna je to cinjenica, ko sto milosevic nista sam ne bi mogao a i sasvim sigurno je imao bar neke plemenite licne osobine.
..
ali kada ti naredis ubistvA, 'ajmo na tusiranje' i to... kada ti je licna filozofija 'moja krva je arijevska, tvoja krv nije, ti dakle manje vredis'...
...i kada uzmes u obzir cinjenicu da je
masa gluplja od njenog najneinteligentnijeg pripadnika...
...dodjes nekako do onog lanca odgovornosti, jel.
..
mogu ja da mislim da je hitler imao neke veoma zanimljive tripove u vezi religije & okultizma, ko sto i mislim....
..al s obzirom na taj lanac odgovornosti, i na cinjenicu da tema nije 'sta mislite o svima koji su omogucili hitleru da postane sta je postao'.....
...njegova ekoloska borba & sve dobre osobine padaju u vodu.
..
kada kazem da ne podnosim miki mausa, ja pljujem na diznija ,)