Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

"Don’t allow your wounds to turn you into a person you are not."

1. Don’t cheat people by conspiring with them to protect their comfort zones.
2. Don’t make religions and other such institutions the sort of intellectual comfort zone that prevents you from entertaining ideas that aren’t to be found there.
3. Don’t cheat yourself by working primarily for a paycheck. If what you do with your life free-of-charge is so worthless to you that you’d be convinced to do something else in exchange for a little money or fame, you need better hobbies.
4. Furthermore, don’t hire someone who’s only in it for the money.
5. Sustain yourself by the life you live, not by exchanging your life for money and living off that.
6. It is a shame to be living off an inheritance, charity, a government pension, or to gamble your way to prosperity – either through a lottery or by such means as prospecting for gold.
7. Remember that what is valuable about a thing is not the same as how much money it will fetch on the market.
8. Don’t waste conversation and attention on the superficial trivialities and gossip of the daily news, but attend to things of more import: “Read not the Times. Read the Eternities.”
9. Similarly, politics is something that ought to be a minor and discreet part of life, not the grotesque public sport it has become.
10. Don’t mistake the march of commerce for progress and civilization – especially when that commerce amounts to driving slaves to produce the articles of vice like alcohol and tobacco. There’s no shortage of gold, of tobacco, of alcohol, but there is a short supply of “a high and earnest purpose”.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
"Truth can never be told so as to be understood, and not be believ'd."
"You never know what is enough unless you know what is more than enough."
"Those who restrain desire, do so because theirs is weak enough to be restrained."
William Blake
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by LeDeNa_

3. Don’t cheat yourself by working primarily for a paycheck. If what you do with your life free-of-charge is so worthless to you that you’d be convinced to do something else in exchange for a little money or fame, you need better hobbies.
4. Furthermore, don’t hire someone who’s only in it for the money.
5. Sustain yourself by the life you live, not by exchanging your life for money and living off that.
6. It is a shame to be living off an inheritance, charity, a government pension, or to gamble your way to prosperity – either through a lottery or by such means as prospecting for gold.
POSEDOVANjE I ODRICANjE

Putovala zajedno dva monaha. Jedan je sprovodio duh posedovanja, dok je drugi verovao u odricanje. Čitavog dana raspravljali su o svojim stilovima života, sve do večeri, kada ih je put naneo do obala reke.

Onaj što je sprovodio odricanje nije imao para, pa je rekao: "Ne možemo da platimo skelu, ali zašto bi se brinuli o telu. Provešćemo noć ovde, slaveći Boga, a sutra ćemo već naći neku dobru dušu koja će nam ponuditi za prevoz."

Drugi monah je uzvratio: "S ove strane reke nema nijednog sela, nijedne kuće, nikakvog skloništa. Mogli bismo da postanemo plen divljih zveri, da nas izujedaju otrovnice, ili se smrznemo od studeni. Na drugoj strani možemo bezbedno da provedemo noć. Ja imam novac za skelu."

Kada su stigli na drugu obalu, okomio se na svog sabrata: "Vidiš li sada vrednost novca? Spasao sam i tvoj i moj život. Šta bi bilo s nama da i ja sprovodim duh odricanja kao ti?"

"Baš zbog tvog odricanja stigli smo ovde živi i zdravi", rekao je prvi monah. "I to tek kada si rešio da žrtvuješ svoj novac da bi platio skeledžiju! Jednom rečju, pošto ja nisam imao ni prebijene pare, tvoj džep je postao moj. Ja se nikada ne patim u životu, uvek se nađe neko ko misli na mene."

(Antoni de Melo: "Damari")

Izvinjavam se na off-u, ali meni je ova priča vredna toga da bude citirana in extenso.
By LeDeNa_
Ne osećati mučiteljsku potrebu da se lično sazna i vidi šta je tamo, iza tajanstvenog plavog zida horizonta, ne smatrati uređivanje života monotonim i depresivnim,
gledati beli put koji vodi u nepoznatu daljinu bez osećanja zapovedničke nužnosti da mu se prepusti i da se krene njime i poslušno sledi preko planina i dolina!
Kukavičko uverenje da čovek mora ostati na jednom mestu previše podseća na neupitanu pomirenost životinja, tegleće marve otupljene ropstvom, a ipak
uvek voljne da prihvati uprezanje.
Postoje granice svakog područja, i zakoni koji uređuju svaku organizovanu snagu. Ali, skitnica poseduje čitavu ogromnu zemlju koja se završava samo u nepostojećem
horizontu, a njegovo kraljevstvo je neopipljivo, jer su vladavina nad njim i uživanje u njemu stvari duha.

Izabela Eberhart
Korisnikov avatar
By jenny
Man isn't a noble savage, he's an ignoble savage. He is irrational, brutal, weak, silly, unable to be objective about anything where his own interests are involved—that about sums it up. I'm interested in the brutal and violent nature of man because it's a true picture of him. And any attempt to create social institutions on a false view of the nature of man is probably doomed to failure.

Stanley Kubrick
Korisnikov avatar
By nsBeckie
aj malo latinski....

Ut ameris, ama. - Voli da bi bio voljen. (Ovidije)

Trahit sua quemque voluptas. - Svakoga vuce njegova strast. (Vergilije)

Quid me continebis? - Ko me moze zadrzati/zaustaviti? (Ja sam neukrotljiv.)

De nihilo nihil fit. - Nista ne nastaje ni iz cega.

Ad impossibilia nemo obligatur. - Niko se ne moze obavezati na nemoguce.

Cedant arma togae! - Neka odstupi oruzje pred togom. (Mudrost/znanje je snaznije od sile.)

Fide, sed cui, vide. - Veruj, ali gledaj kome.

Nemo dare protest, quod non habet. - Niko ne moze dati ono sto nema.

Qui bene interogat, bene docet. - Ko postavlja dobra pitanja, dobro i shvata.

Qui nescit tacere, nescit et loqui. - Ko ne ume cutati, ne ume ni govoriti.

Bis vincit qui se vincit in victoria. - Dvaput pobedjuje ko sam sebe obuzda u pobedi.

Amor vincit omnia. - Ljubav pobedjuje sve.
By LeDeNa_
Mi se ne možemo ispoljiti bez "onoga drugoga". Mi i ne postojimo bez drugoga.Čovek koji bi ceo život proživeo sam na pustom otoku, ne bi se mogao ostvariti ni kao dobar ni kao loš, jer bez onoga drugoga, koji je ne samo naše ogledalo nego jedino sredstvo definisanja našega karaktera, naše dobrote ili naše zlobe, mi ostajemo tek bezlično biće bez osobina.

Miro Gavran, Jedini svedok lepote
By Guion Nerville
da bi pronasao sebe, treba prethodno da izgubis sebe.

ne znam ko je autor, cuo sam je vise puta...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Oskar Vajld :)

"Jedino o stvarima koje nas uopste ne zanimaju mozemo imati nepristrasno misljenje. Doduse, bas zato takvo misljenje i nije ni od kakve koristi."

"Sebicnost nije kada zivis kako zelis, vec kada od drugih zahtevas da zive na tvoj nacin."

"Svakog iole pametnijeg ili drugacijeg odmah olajavaju sa svih strana. Najgori su licemeri koji nastupaju kao moralni stubovi drustva."

"Istina je retko crno-bela, a nikad nije jednostavna. Zivot bi bio grozan, a moderna knjizevnost ne bi postojala da nije tako."

"Ne ginu ljudi samo radi istine - puno ih je stradalo i zbog lazi."

"Javno mnenje predstavlja koncentraciju neznanja vecine u nekoj sredini koje se pokusava nametnuti preostaloj manjini."

"Zabadanje nosa u tudje stvari jedna je od najpostojanijih karakternih osobina ljudi."

"Danas ljudi svemu znaju cenu, ali ne i - vrednost."

"Ako zeli da uspe u zivotu, covek mora da bude maksimalno izvestacen i neprirodan. Mozda je za uspeh vazno jos nesto, ali to zasad nije poznato."

O POLITICI* :eureka: *(neverovatno kako svi ovi citati jos uvek imaju itekako veliko znacenje...)

"Demokratija naprosto znaci batinanje naroda od strane naroda u ime naroda."

"Karakteristika danasnjih uspesnih politicara je da razmisljaju konzervativno, a govore liberalno."

"Samo osobe koje izgledaju priglupo mogu zavrsiti kao clanovi parlamenta. A oni koji se pokazu kao zaista glupi, tamo i napreduju."

"Svi se politicari slazu da je prisustvovanje sednicama vrlo zamorno. Zamorno je sto ponekad moraju i slusati sta drugi govore, dok je samo govorenje tamo svima najlakse."

"Svaki ozbiljan politicar trebalo bi bar dvaput nedeljno da moralise pred sirokim, nemoralnim masama."

"Drzavu treba da vode vizionari - ljudi koji vide dalje od trenutka i misle na buducnost. Ovako, vode nas gomilom vodjeni ljudi koji pokusavaju biti vodje."

"Ne volim rec reforma - to obicno znaci ostaviti stvari onakvim kakve jesu."
Korisnikov avatar
By Mariška
Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora.
Ljudi se poštuju rečima, a vole ćutanjem.

(Miroslav Mika Antić: "Govor")
Korisnikov avatar
By MalaAlisa
*Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until they speak.
*I can eat a bowl of alphabet soup and still shit a better argument than that.

i omiljena... "respect is the ultimate currency"
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Pošto za našu ljubav nema mesta u ovom svetu, mi ćemo od naše ljubavi načiniti svet u kome ćemo živeti.
Andrić / Sveske
Korisnikov avatar
By Mariška
"Samo onaj ko se svakodnevno bori za svoj život, i slobodu, zaslužuje taj život, i slobodu..." - Gete
Korisnikov avatar
By Azdaja
Zivot je komedija onima koji misle, a tragedija onima koji osecaju. Pikaso ^^
Korisnikov avatar
By bu
''true love is like a tatoo:it hurts when it bleeds,but it feels good within & last forever till the end of your time''
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Don't we all have something to live up to - whether it be just our own idea of ourselves?
Korisnikov avatar
By Mariška
"Ako ne spoznaš sebe, kako ćeš spoznati druge ljude?"

"Samo onaj ko je srećan može da širi sreću oko sebe."
Korisnikov avatar
By h2o
Ne voliš da budeš na smetnji, ne voliš da te neko krivo pogleda, ne voliš da ti iko ružnu reč kaže. Kako onda misliš da živiš?
By ~ Le Saint X ~
Pascal:

I have discovered that all human evil comes from this, man's being unable to sit still in a room!

ili
na francuskom:

J'ai découvert que tout le malheur des hommes vient d'une seule chose, qui est de ne savoir pas demeurer en repos dans une chambre

:hail:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
'If you love something, let it go. If it comes back to you, it's yours. If it doesn't, it never was.'

moj omiljeni citat posle svake propale veze... :lol: ali uvek su se vracale :)
Korisnikov avatar
By Mariška
"Niko nije sasvim obrazovan pre nego što nauči da ćuti." Horacije
By Kala
"Naučio sam... da ljubav, a ne vreme, leči sve rane."
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Vjerovati u nešto, a ne živjeti to, e to je nečasno.

"Prvo te ignorišu, onda ti se smeju, onda te biju, i onda pobeđuješ."

"Čovek često postaje ono što o sebi misli. Ako budem stalno ponavljao kako neke stvari ne mogu učiniti, verojatno je da i neću moći. Suprotno tome, ako verujem da mogu, sigurno ću steći sposobnost da to učinim."

"Ti i ja nismo drugo do jedno biće. Ne mogu povrediti tebe, a da time i sebe ne povredim."

Mahatma Gandi
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Kala

Benjamin Franklin

U koju god zemlju su se Židovi nastanili u većem broju uništili su njen moral, razorili njen ekonomski integritet, nametnuli samoizolaciju i nisu se asimilirali; prezirali su krišćanstvo na čijim temeljima je zasnovana ova nacija, time što su se protivili njenim ogrančenjima. Izgradili su državu unutar države, a kada im se pružao otpor, gušili su financijski tu zemlju ...
(Ben Klassen, Nature's Eternal Religion)
U razdoblju nakon što je Stari zavjet već bio napisan, proturječnosti ne proizlaze iz evolucije arhajskog u civilizirani način života, one više leže u stalnom rascjepu između suprotnih pravaca koji se javljaju tokom cijele židovske povijesti, od razaranja Hrama do uništenja središta tradicionalne židovske kulture od strane Hitlera. Radi se o rascjepu između nacionalizma i univerzalizma, konzervativizma i radikalizma, fanatizma i tolerancije.

(...)

Kada su Rimljani konačno uništili židovsku državu, nakon što je R. Yohanan ben Zakkai prešao na rimsku stranu, tražeći kao jedini ustupak dozvolu da otvori akademiju u Jabni kako bi mogao podučavati buduće generacije rabina, pojavio se judaizam bez kraljeva i svećenika, koji se već stoljećima razvijao iza fasade kojoj su Rimljani zadali konačan udarac. (...) Od tada Židovi kao nacija više nikada nisu povratili izgubljenu moć. Naprotiv, kroz veći dio svoje povijesti stradali su od strane onih koji su posjedovali silu. Nema sumnje da je takav položaj izazvao među njima nacionalno ogorčenje, klansku zatvorenost, aroganciju, koji predstavljaju osnovu za drugi pravac u židovskoj povijesti koji sam također prije već spomenuo.

Ali zar nije prirodno da priča o oslobođenju iz egipatskog ropstva, govori velikih humanističkih proroka, nađu odjeka u srcima ljudi koji su iskusili moć jedino kao njezine žrtve, nikada kao izvršioci? Zar iznenađuje što je proročanska vizija ujedinjenog, miroljubivog čovječanstva, pravde za siromašne i bespomoćne, našla plodno tlo među Židovima, da nikada ne bude zaboravljena? Da li tada može iznenaditi, kada su pali zidovi geta, da su Židovi u nesrazmjerno velikom broju bili među onima koji su proklamirali ideale internacionalizma, mira i pravde? Što je sa svjetovnog stajališta bila za Židove tragedija — gubitak domovine i države — sa humanističkog stajališta bio je za njih najveći blagoslov: našavši se među prezrenim i stradalnicima bili su u stanju razviti i održati tradiciju humanizma.

(Erih From: "Bit ćete kao Bog")
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!