Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By tajfun983
^ Nije se tajfun spetljao vec mu je bio neodoljiv naziv za temu. Sto te nervira? Mora li biti sve sasvim ozbiljno i politicki korektno? :ua:
By Maximus_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808021#p2808021]tajfun983 napisao:[/url]^ Nije se tajfun spetljao vec mu je bio neodoljiv naziv za temu. Sto te nervira? Mora li biti sve sasvim ozbiljno i politicki korektno? :ua:
Ne dozivljavam kao duhovito, obzirom da ogromna ignorantna masa u Srbiji i dalje smatra da homoseksualnost jeste bolest/poremecaj "koji ne treba promovisati, nego da se lece" i sl, te da mi odbijamo da popijemo taj "lek za pederluk", vec trazimo neka "prava" i da tu bolest "namecemo" vecini.

To nije dilema koja treba da postoji na gej forumu u 2017 godini tj. bar za emancipovane gejeve, jer takvo nesto niti ima smisla, niti postoji i pogresno usmerava problem na homoseksualnost, umesto na homofobiju.
By Maximus_
Onda iz drugacijih konteksta posmatramo stvar (naziv teme). :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jedini ljek za pederluk je potpuna ravnopravnost, potpuna otvorenost drustva prema lgbt.
Korisnikov avatar
By gossip
Boze neko nov (jos i str8) pomislio bi da zelimo da se izlecimo. Ova tema stvarno ne treba da bude medju aktuelnim (bez uvrede autoru teme).

Najbolja drugarica mi je lekar koja mi od samog starta druzenja govori kako njih uce da je homoseksualno/biseksualno ponasanje,ponasanje koje spada pod ljudskom fiziologijom (normalno ponasanje).

A sada i ja dok ucim za veterinarskog tehnicara takodje imam u svojim knjigama da kod zivoitnja je to isto fiziolosko ponasanje,a i imam macka koji zaskace druge macore dok zenke kulira,a sta je sexualni nagon ako ne zivotinjski deo coveka,tako da moj ont je,ne,ne bih uzeo,jer me/nas priroda stvorila ovakvim/a,i ne radim/o nista sto nije fizioloski,dakle,prirodno,zdravo. :topicclosed:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa ne trebaju nam primeri iz zivotinjskog sveta da bi znali da nismo nenormalni.
Korisnikov avatar
By gossip
Naravno da ne,ali sam cesto cuo homofobicne izjave kako to nije prirodno ponasanje i onda uzimaju zivotinje kao primer. :D
Korisnikov avatar
By IMPACT
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808151#p2808151]antibiotic napisao:[/url]Jedini ljek za pederluk je potpuna ravnopravnost, potpuna otvorenost drustva prema lgbt.
И ти и ја живимо у друштвима потпуно отвореним према педерлуку па проблеми и даље постоје:

Проблем ће нестати онога дана када млади људи не буду више извршавали самоубиство због своје сексуалне оријенатације, у Француској њих 500, сваке године у узрасту од 16 до 18 година.

Oнога дана када нестане агресивност код оних који се осећају пониженим или увређеним ако им се особа истог пола удвара.

Oнога дана кад људима буде свеједно да ли ће имати унуке или не.

Када родитељима буде свеједно да ли је нешто розе или плаво за дечака или да ли се девојчица игра аутићима или луткицама.

Када сви буду могли равноправно и под истим условима да усвајају децу и када вештачка инсеминација и оплодња буде свима дозвољена под истим условима.

А то није данас случај ни у Аустрији а ни у Француској. Услови геј брака који постоје у Француској нису исти чак ни у свим земљама Европске заједнице.

Тако да посла има још много.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nebitno o kojoj je zemlji rec, svaka ima svoj stepen homofobije, sa kojom su lgbt nesretni.
Mozda je potrebno vise strpljenja "sa obe strane", oni malo manje predrasuda, mi malo manje cepidlacenja sa ljudima koji nas vec prihvataju onako kako znaju i umeju.

Problem je sto vec dosta toga znamo, primecujemo, trpimo, a nemoguce je, za jedan zivotni vek, dostici sve sto zelimo. Pritom, uvek moze biti gore.
Korisnikov avatar
By heksagon123
Tajfunu koliko sam ja shvatila o tebi ti se nemas hrabrosti outat a zatim postavis ovakvu temu. Zapitaj se sam, ne moras se drugima ispovijedati.
Korisnikov avatar
By heksagon123
Samo bih podijelila pricu, na mom faksu se outao demos . Ocito je da je gay kod njega ali on je na jednim vjezbama pred svima nama poceo otvoreno govoriti ( prvo stariji je godinu, dvije od nas i zelio je stvoriti ugodnu atmosferu za rad) bilo je humoristično i predobro. Outao se cijeloj generaciji. Svi ga vole i poštuju, bez pretjerivanja. Tako je, samim time je i meni lako jer vidim da su svi super, ok i puni podrske... Dokle god Ce to biti ocitu tabuu i nece se govoriti o tome, mi gay ljudi cemo bit nesretni , obespravljeni i smatrani kao nesto sto nije normalno.. tako da, skupite muda i outajte se, oslobodite sami sebe i dopustite si da imate normalan život. Ne moze se cijeli život kriviti druge za isprazan zivot koji biraju kukavice.
Korisnikov avatar
By tajfun983
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808163#p2808163]heksagon123 napisao:[/url]Tajfunu koliko sam ja shvatila o tebi ti se nemas hrabrosti outat a zatim postavis ovakvu temu. Zapitaj se sam, ne moras se drugima ispovijedati.
Kajem se (pomalo) sto sam postavio temu. Suvise negativnih stavova se pojavilo, a nije mi bila namjera da ih isprovociram.

Dobro si shvatila, 0% sa autovan. To pitanje je u mojoj 34-toj pomalo passe, a u godinama kad je moglo nesta znaciti (meni samom), imao sam neke vaznije probleme za rijesiti. Rjeseni su sad ti problemi i meni je 34. Srecan sam sam sa sobom, a bio bih jos srecniji da imam s kim dijeliti svoje vrijeme i dane.
Nemam potrebu za ispovjedanjem ni autovanjem. Ne treba mi drugi covjek koji bi me analizirao jer i previse vremena sam provodim obavljajuci to.

EDIT: Kad vec spominjemo autovanje, dodao bih da me zanima ljubav jednog mrsavog&dlakavog pedera :sanjaljubaf: , a ne prihvacanje gomile n.n. strejtera.
By Maximus_
Nije primarno prihvatanje nn lica, vec prestanak zivota u lazi, licno dostojanstvo, prihvatanje od najblizih onakvog kakav jesi, a na mikroplanu aktivizam.

No na forumu ima vec tona tema gde se govori o smislu outovanja.
Korisnikov avatar
By Aloysius
Pa ne bih , pošto ne osećam ni mrvu potrebe da zadovoljavam druge svojim načinom života, niti da budem kao "svi drugi", šta god to značilo, ni da radim nešto samo zato što "to se tako radi."
Korisnikov avatar
By heksagon123
tajfun983 napisao:
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808163#p2808163]heksagon123 napisao:[/url]Tajfunu koliko sam ja shvatila o tebi ti se nemas hrabrosti outat a zatim postavis ovakvu temu. Zapitaj se sam, ne moras se drugima ispovijedati.
Kajem se (pomalo) sto sam postavio temu. Suvise negativnih stavova se pojavilo, a nije mi bila namjera da ih isprovociram.

Dobro si shvatila, 0% sa autovan. To pitanje je u mojoj 34-toj pomalo passe, a u godinama kad je moglo nesta znaciti (meni samom), imao sam neke vaznije probleme za rijesiti. Rjeseni su sad ti problemi i meni je 34. Srecan sam sam sa sobom, a bio bih jos srecniji da imam s kim dijeliti svoje vrijeme i dane.
Nemam potrebu za ispovjedanjem ni autovanjem. Ne treba mi drugi covjek koji bi me analizirao jer i previse vremena sam provodim obavljajuci to.

EDIT: Kad vec spominjemo autovanje, dodao bih da me zanima ljubav jednog mrsavog&dlakavog pedera :sanjaljubaf: , a ne prihvacanje gomile n.n. strejtera.
Tajfunu, nije tu stvar da ti govoriš drugima da si gay zato da bi se pravio važan ili da bi dao drugima temu za analiziranje. Vjeruj mi, niko toliko ne razmišlja o dugim ljudima, osim totalnih degenerika, a valjda takve nemaš u društvu. Poanta je da se treba zapitati da li neoutovana osoba živi normalan život. Dakle,npr. nađeš se sa prijateljima na kavi. Nema Boga da se ne povede rasprava o ženama itd, i šta sad, ti dakle lažeš ili izbjegavaš. Ukoliko je neko očito gay i izbjegava se outat, onda mu govore iza leđa, suptilno ga provociraju itd. Ne toliko iz zloče, već ono ... Ne znam uopće kako to objasniti, ali mislim da svi razumiju o čemu govorim.
Možemo se mi praviti ludi koliko hoćemo i satrat da se naša seksualnost tiče samo nas, ali u stvarosti ljubav, seksualnost uz npr. sport i vrijeme je najveća tema o kojoj svi ljudi svijeta u slobodno vrijeme pričaju i predmet interesa ljudi do smrti . Dakle, tebi je to zabranjeno izvan ovoga foruma. Ljudi se grle i maze po ulici i svuda, ti ne možeš. Osuđen si na vucaranje po stanovima i Bože sačuvaj da neko sazna. Pa niko nije toliko lud. Čemu voditi toliko tajanstven život, koda smo serijske ubojice a ne obični ljudi.
U tome je poanta.
Ja isto ne volim o tome pričati. U društvu 0% aut. Ali mislim to promijeniti. Jer, zašto straighteri imaju Bogom dano pravo da meni govore o svom privatnom životu konstantno, a ja o svome moram šutiti jer je to tabu i oni to također shvaćaju pa ni ne pitaju. Bolesno. Bolesno je i mora se mijenjati.
.....

I šta kad nađeš tog mršavog, dlakavog pedera. Skrivat ćete se koda ste zločinci, kad te prijatelji pitaju - ej, tajfunu, odlično izgledaš, jel to neka nova veza , ti ćeš vješto izbjeći odgovor ili lagati ...
Nema smisla živjeti toliko u laži, niko to ni ne zaslužuje.
Umjesto toga, dovedeš partnera pred prijatelje i kažeš im ko si. Ono što će oni misliti ukoliko nemaju neki stav o gay ljudima je - vao, pa ova dva lika su skroz ok, sasvim normalni, ili u slučaju lezbijaka, ove dvije žene su skroz ok."
Badava svi prajdevi i povorke i tv. apeli da se prihvati gay ljude, kad 80% gay ljudi nije u stanju napraviti prvi korak jer su paralizirani od straha ili, umjesto straha- možete to nazvati kako hoćete.
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808158#p2808158]IMPACT napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808151#p2808151]antibiotic napisao:[/url]Jedini ljek za pederluk je potpuna ravnopravnost, potpuna otvorenost drustva prema lgbt.
И ти и ја живимо у друштвима потпуно отвореним према педерлуку па проблеми и даље постоје:
Sve što si napisao ispod ovoga, (ovo što sam isekla), ti je kontradiktorno sa prvom rečenicom kojom mu odgovaraš na post.

Kako je francusko društvo "potpuno otvoreno prema pederluku" a onda navedeš te stvari koje se dešavaju?

Je li potpuno otvoreno ili nije? Šta je? Ako se toliko dece ubija, strejt ljudi se i dalje vređaju i usvojiti dete je mnogo teško kakvo je to "potpuno otvoreno društvo"?
Korisnikov avatar
By heksagon123
Ako se toliko dece ubija
Da, najveći problem je sa djecom koja tu najviše pate. Gay djeca još uvijek nisu emocionalno dovoljno zrela da shvate da nije problem u njima,ne sviđa im se život koji žive trenutačno a za budućnost ne vjeruju da će biti bolja, pa kad tu ionako tešku situaciju spucaju hormoni i sve u tim godinama, završi fatalno. Onda je tu i zlostavljanje, ne moraju nužno ni biti gay, već ako su samo "neobični" itd.
Ja ne znam kako ljudi ne vide da sva ta "neobična" djeca su učinila izvanredne stvari kao odrasli ljudi- od umjetosti do znanosti itd.

Ja sam skoro završila fatalno u tim godinama i točno se sjećam presudnog momenta, nije se čak ni ticalo toliko što sam lezbijka, to mi je oduvijek bilo kao naravno, više se ticalo što se ne mogu općenito stopiti sa ostalom masom ljudi mojih godina itd.

Kada danas to sagledam, drago mi je što sam sazrila i shvatila u kojoj sam zabludi bila i što sam si dopustila da budem sretna i ponosna na sebe.
Korisnikov avatar
By tajfun983
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808266#p2808266]heksagon123 napisao:[/url]
tajfun983 napisao:

Tajfunu, nije tu stvar da ti govoriš drugima da si gay zato da bi se pravio važan ili da bi dao drugima temu za analiziranje. Vjeruj mi, niko toliko ne razmišlja o dugim ljudima, osim totalnih degenerika, a valjda takve nemaš u društvu. Poanta je da se treba zapitati da li neoutovana osoba živi normalan život. Dakle,npr. nađeš se sa prijateljima na kavi. Nema Boga da se ne povede rasprava o ženama itd, i šta sad, ti dakle lažeš ili izbjegavaš. Ukoliko je neko očito gay i izbjegava se outat, onda mu govore iza leđa, suptilno ga provociraju itd. Ne toliko iz zloče, već ono ... Ne znam uopće kako to objasniti, ali mislim da svi razumiju o čemu govorim.
Možemo se mi praviti ludi koliko hoćemo i satrat da se naša seksualnost tiče samo nas, ali u stvarosti ljubav, seksualnost uz npr. sport i vrijeme je najveća tema o kojoj svi ljudi svijeta u slobodno vrijeme pričaju i predmet interesa ljudi do smrti . Dakle, tebi je to zabranjeno izvan ovoga foruma. Ljudi se grle i maze po ulici i svuda, ti ne možeš. Osuđen si na vucaranje po stanovima i Bože sačuvaj da neko sazna. Pa niko nije toliko lud. Čemu voditi toliko tajanstven život, koda smo serijske ubojice a ne obični ljudi.
U tome je poanta.
Ja isto ne volim o tome pričati. U društvu 0% aut. Ali mislim to promijeniti. Jer, zašto straighteri imaju Bogom dano pravo da meni govore o svom privatnom životu konstantno, a ja o svome moram šutiti jer je to tabu i oni to također shvaćaju pa ni ne pitaju. Bolesno. Bolesno je i mora se mijenjati.
.....

I šta kad nađeš tog mršavog, dlakavog pedera. Skrivat ćete se koda ste zločinci, kad te prijatelji pitaju - ej, tajfunu, odlično izgledaš, jel to neka nova veza , ti ćeš vješto izbjeći odgovor ili lagati ...
Umjesto toga, dovedeš partnera pred prijatelje i kažeš im ko si. Ono što će oni misliti ukoliko nemaju neki stav o gay ljudima je - vao, pa ova dva lika su skroz ok, sasvim normalni, ili u slučaju lezbijaka, ove dvije žene su skroz ok."
Badava svi prajdevi i povorke i tv. apeli da se prihvati gay ljude, kad 80% gay ljudi nije u stanju napraviti prvi korak jer su paralizirani od straha ili, umjesto straha- možete to nazvati kako hoćete.
Svidja mi se kako si objasnila problem, plasticno i u detalje. Jasne su mi prednosti i mane autovanja. Prolazim i ja pored srecnih parova koji se drze za ruke, uostalom, i sam sam to nekad radio, i daleko od toga da im ne zavidim.
Razlika izmedju nas dvoje je (ma koliko mladi to ne vole cuti jer misle da ih se omalovazava) u godinama. Mozda cak ne toliko ni u godinama, vec u mom i tvom zivotu. Za mene je vrijeme hrabrosti i borbe proslo. Bio sam dovoljno hrabar za svoj "ukus" i potrebe, i nova zrtvovanja mi zaista ne bi bila potrebna niti godila. Sada bih volio malo okusiti srecu.
A taj mrsavi&dlakavi sreckovic ce se vec nekako pomiriti sa tim da me nece moci poljubiti na gradskom trgu.
Korisnikov avatar
By Madonna
heksagon123 napisao:
tajfun983 napisao:

U tome je poanta.
.....

:up: :up:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
outovanje nije zrtvovanje vec preuzimanje moci slobode u svoje ruke. neoutovanje je zrtvovanje slobodnog vremena. odn nije ni zrtvovanje vec predavanje.
Korisnikov avatar
By IMPACT
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808267#p2808267]李香兰 napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808158#p2808158]IMPACT napisao:[/url]
Sve što si napisao ispod ovoga, (ovo što sam isekla), ti je kontradiktorno sa prvom rečenicom kojom mu odgovaraš na post.

Kako je francusko društvo "potpuno otvoreno prema pederluku" a onda navedeš te stvari koje se dešavaju?

Je li potpuno otvoreno ili nije? Šta je? Ako se toliko dece ubija, strejt ljudi se i dalje vređaju i usvojiti dete je mnogo teško kakvo je to "potpuno otvoreno društvo"?
Зато што је држава остварила практично све по питању отворености, тај ниво је сада, после скандинавских земаља највиши на свету али сами људи нису отворени ни према себи ни према другима.

Што се усвајања деце тиче, ради се о одбијању земаља из којих деца долазе, да ту децу усвјају геј људи.

Оно чега се геј људи у Француској плаше, проблеми са којима се сусрећу, васпитање које су понели из куће, утицај цркве и ниво образовања њихове околина фактори су нечега ''личног'' а не наметнутог споља.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Muškoj seksualnosti treba prići sa dovoljno umerenog kolebanja zato što ista reaguje na “prevlačenje rukom preko aure” kao na prijatno naređenje “odozdo”. Muškarci vole da imaju osećaj da gledaju sa visine osobu koja ih seksualno stimuliše i vuče ka zadovoljstvu.
Unutrašnji nesklad muškarci osećaju ako im na bilo koji način okolina odozgo šalje neadekvatne odgovore na impulse koji pulsiraju u njihovom telu. To važi i za strejtere i za homoseksualce.
Oslobođenje bude podsvesne poruke u vidu apstraktnih ali jasnih i lako obradivih simbola koje treba kombinovati sa radnjama koje se odigravaju automatski (disanje, hodanje, etc…).
Seksualna (životna) energija se nalazi u stomaku zbog reproduktivnih organa, tako da pažnju treba usmeravati baš na stomak da bi ta energija ostala koliko-toliko sačuvana.
Korisnikov avatar
By heksagon123
Unutrašnji nesklad muškarci osećaju ako im na bilo koji način okolina odozgo šalje neadekvatne odgovore na impulse koji pulsiraju u njihovom telu. To važi i za strejtere i za homoseksualce.
To važi i za lezbijke.
Vjerujte mi na riječ.
Muškarci vole da imaju osećaj da gledaju sa visine osobu koja ih seksualno stimuliše i vuče ka zadovoljstvu.
I čiste lezbijke također, vjerujte mi na riječ.
Korisnikov avatar
By heksagon123
Razlika izmedju nas dvoje je (ma koliko mladi to ne vole cuti jer misle da ih se omalovazava) u godinama. Mozda cak ne toliko ni u godinama, vec u mom i tvom zivotu. Za mene je vrijeme hrabrosti i borbe proslo. Bio sam dovoljno hrabar za svoj "ukus" i potrebe, i nova zrtvovanja mi zaista ne bi bila potrebna niti godila. Sada bih volio malo okusiti srecu.
Godine su pizdin dim. Neko doživi četrdeset godina a da ništa nije u životu iskusio, a nekoga u dvadesetima dere život nenormalno, tako da fuck that shit sa godinama.... Ma ja se ne borim apsolutno za ništa u tom pogledu, ja samo živim život. Reći - da, ovo je moja djevojka kad nas prijatelji vide je sasvim normalno, ponašati se zaštitnički prema svom partneru je isto tako normalno...

S druge strane, razumijem ja da je tebi u muškom svijetu malo teže. Tu ima još raznih stigmi, tako da te ja sigurno ne osuđujem. Ipak, mislim i ostajem pri tome da je meni dosta dosta lakše u svakom pogledu što se tiče toga kao i ostalim lezbijkama tako da smo tu u prednosti... Tvoja borba nije prošla, bori se za svoju sreću do kraja života ako treba i trudi se što manje glumiti iako si konstantno na pozornici, ako me razumiješ.
Korisnikov avatar
By IMPACT
^

Sta si to, majke ti, bezobraznice jedna, pisala tako ruznog o pederima, kazi mi gde si ga zakopala da procitam, mora da je kidanje od smeha ? :molise:

P.S. Juce mi je moja Ana iz Zagreba rekla da je poslednja generacija u Hrvatskoj ucila cirilicu 1983. godine...
Korisnikov avatar
By heksagon123
IMPACT napisao:^

Sta si to, majke ti, bezobraznice jedna, pisala tako ruznog o pederima, kazi mi gde si ga zakopala da procitam, mora da je kidanje od smeha ? :molise:

P.S. Juce mi je moja Ana iz Zagreba rekla da je poslednja generacija u Hrvatskoj ucila cirilicu 1983. godine...
Ha?

Joj, pa trebali ste pročitat moje postove prije nego što ste me išli hvalit. Koja greška. :lol:

P:S.- Što vam je vas P.S. trebao značiti?

:predsednik: Nisu fasovali pederi toliko, već transrodne osobe. Zato i imam dvije kazne, od pedera je fasovo onaj, ma zaboravila mu ime već. Malo je bio prebezobrazan prema lezbijkama, glumio jajaru neku pa je dobio po pički ;D.
Korisnikov avatar
By IMPACT
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2808372#p2808372]heksagon123 napisao:[/url]
IMPACT napisao:^

Ha?

Joj, pa trebali ste pročitat moje postove prije nego što ste me išli hvalit. Koja greška. :lol:

P:S.- Što vam je vas P.S. trebao značiti?

:predsednik: Nisu fasovali pederi toliko, već transrodne osobe. Zato i imam dvije kazne, od pedera je fasovo onaj, ma zaboravila mu ime već. Malo je bio prebezobrazan prema lezbijkama, glumio jajaru neku pa je dobio po pički ;D.

P.S znaci POST SCRIPTUM :roflmao:
Sad znam koje su generacije ucile cirilicu u Hrvatskoj a koje ne.

Sve mi je jasno, to sam i predpostavio, ti kakva si nisi mogla da se uzdrzis a da tamo opet nekoga ne izvredjas. A opet, sa tobom, mi je sve uzasno smesno, stvarno si grozna i totalno opicena! :veverica:
Mozes slobodno da mi se obracas na ti...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!