Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By smaug
@Behemoth
Jesi fasista si. A jos si i : budala, moron, ignorant, i totalni debil.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Tungi

Sta ste se ostrvili na decka?Nije prekrsio pravilnik i nije vredjao nikog od korisnika,sem dodjosa/dosljaka po Vojvodini,na sta ima puno pravo.
Je l' se i ti zajebavaš Tungi? Molim te reci mi da je ovo bila ironija.
Korisnikov avatar
By Tungi
Skladno temi,evo nesto i za tebe:

''
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by sing&dunum

E sad, ovako. :)

Pogledao sam sta pise na linku "vukajlije", i moram da korigujem ono sto pishe. Tamo kaze da se neki "pametnjakovic" pridrzavao pravila da se ne akcentuju poslednji slogovi rechi. Da, to je sasvim tacno, po "zakonu" :lol: , da ne kazem - pravopisu srpskog jezika...

Ni jedna rec iz srpskog jezika (dakle, ne mislim na neke vlastite imenice drugih nacija, kao na primer glumac Zan RenO) ne akcentuje se na poslednjem slogu.

DakleM, ne postoji JugoslavijA, vatrogasAc, policajAc, itd.

Sto se tice pravila silaznih akcenata na unutrasnjim slogovima, nije mi poznato, ali znam sta mi jeste poznato, sta jeste takodjeR pravilo u srpskom jeziku.

Dvoslozne rechi se akcentuju na sledeci nacin: uvek se akcentuje prva rech slozenice, pa ce biti - JugOslavija, telEvizija, BeOgrad... Ali, ne mora biti dokUment, poshtArina, jer za tim nema "zakonske" potrebe. :giggle: U pitanju su jednoslozne reci... :)

Sa druge strane, ne postoji, kako da se izrazim, "univerzalno pravilna" akcentuacija (osim, kao sto sam naveo, u dvosloznim recima gde se obavezno akcentuje prva), vec ona zavisi od lokaliteta. Niko ne moze nekom reci da je obavezno da kaze ime, recimo, MIlena, a ne MilEna... Zavisi od kraja do kraja. Bitno je samo da ne bude poslednji slog u rechi, e u tom slucaju je protiv pravila...

Smorih. :giggle:

:)
I konacno nesto da nije off

Bravo singi :up:
By Behemoth

fashizam je ideologija
Slika
kretenu (nedojebani)
Je l' te tata velja naučio da se tako izražavaš ;)
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Originally posted by Behemoth
Originally posted by olga_diktator
Originally posted by Tungi

Sta ste se ostrvili na decka?Nije prekrsio pravilnik i nije vredjao nikog od korisnika,sem dodjosa/dosljaka po Vojvodini,na sta ima puno pravo.
A što da se ne ostrvimo na fašistoidne budale?
Evo vređaš :) To je taj gedžovanski način komunikacije koji si zadržala :)
Jel tvoj tata Velja Ilić :)

A glede fašizma, fašizam je državno uređenje ekstremne desnice koje radikalno ograničava ljudska prava radi veće stabilnosti i bržeg napretka.
Ja se za ovo gore ne zalažem, prema tome nisam fašista :)

Što kaže Pakston, "Fašizam se može definisati kao oblik političkog ponašanja opsednut propadanjem zajednice, poniženjem i statusom žrtve, kao i kompenzatornim kultovima jedinstva, energije i čistote..."

Meni samo nije jasno što se fašisti ljute kada im se to nabije u lice.
Korisnikov avatar
By smaug
Off je samo Behemoth.

@ Black Lady & Tungi: Ste vas dvoje poludeli?
By dukkehjem
Originally posted by bas bleu

ako ovo nije one way ticket to banland, ja ne znam sta jeste...
+ono oko race
(gde je bilo i otvorenog vredjanja)

---
Originally posted by simarrgL*

btw, Dukkehjem je pasivan.
to vezi sa njegovim prepametnim avatarom? gone for good nadam se...
---
ot: oj, samo malogradjani imaju taj trip "beograd - beogradjanima", to neces videti nigde, ni u parizu, ni u londonu, ni u njujorku, ni u cirihu, nigde...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by antibiotic

Malogradjanshtina... sa naci avatarom :barf:

Srpski je i BeOgrad i bEograd
i ekavica i ijekavica...
sem ako neko ne zeli da sroza srpski jezik na Beograd i okolinu.
:kiss:

I upravo raznovrsnost je ono što treba da guramo.. :)
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Black Lady
Originally posted by smaug

Off je samo Behemoth.

@ Black Lady & Tungi: Ste vas dvoje poludeli?
Sta sam ja sada uradila?
Pa ti na sve napises ' konacno da nesto nije off'...

A to sto ova budaletina kenja to je kao kul.. dokle god se drzimo teme....

Kako jebote moze da se sa kretenom komunicira a da nije off. Sta treba da mu dajemo razumne, validne primere... Da ga 'edukujemo'

Meni je pun kurac takvih kao sto je Behemoth. Al pun.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by olga_diktator

Meni samo nije jasno što se fašisti ljute kada im se to nabije u lice.
Zato što to više nije moderno..

Sada valjda moraju da smisle neke nove izraze za svoje ideologije koje su principijelno iste. :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Behemoth
Originally posted by svejedno

Vaseg?
Pa on je gedža ;) a kaj ne?
Mozda je gedza, al moj nije.

Nego, mali, osim sto pises tu razne neke idiotluke, ne zeli ti se da ulazis sa mnom u rasprave o Austrougarskoj (najvecem jebenom zlu koji je zadesio ovu planetu jos od etnickog ciscenja indijanaca) fasizmu, rodjenim beogradjanima etc.

Mislim, ..hm..ne znam dal ti se zeli, verovatno da inace ne bi srao ovako nasiroko, nego se meni jebe da trosim vreme na morone poput tebe.

..

Stoga, odskakuci u ritmu Lili Marlen, i gledaj da se ne zajebes kod Alburkerkija, i bezi iz mog BG-a.

Da ti jbm mtr.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Jaoj.
Originally posted by sing&dunum

E sad, ovako. :)

Pogledao sam sta pise na linku "vukajlije", i moram da korigujem ono sto pishe. Tamo kaze da se neki "pametnjakovic" pridrzavao pravila da se ne akcentuju poslednji slogovi rechi. Da, to je sasvim tacno, po "zakonu" :lol: , da ne kazem - pravopisu srpskog jezika...
To je ortoepija a ne pravopis.
Ni jedna rec iz srpskog jezika (dakle, ne mislim na neke vlastite imenice drugih nacija, kao na primer glumac Zan RenO) ne akcentuje se na poslednjem slogu.

DakleM, ne postoji JugoslavijA, vatrogasAc, policajAc, itd.
Jaoj, ne, ne. To je pravilo silaznog akcenta na unutrašnjem slogu. I naglašava se "u narodu" JugoslAvija (dugosilazni) pa to u standardnom srpskom prelazi u JugOslavija, sa kratkouzlaznim O i dužinom na A posle toga (tzv. novoštokavsko prenošenje akcenata). VatrogAsac (dugouzlazni, to je u redu), policAjac (isto).

Sto se tice pravila silaznih akcenata na unutrasnjim slogovima, nije mi poznato, ali znam sta mi jeste poznato, sta jeste takodjeR pravilo u srpskom jeziku.
Vidi gore.

Dvoslozne rechi se akcentuju na sledeci nacin: uvek se akcentuje prva rech slozenice, pa ce biti - JugOslavija, telEvizija, BeOgrad... Ali, ne mora biti dokUment, poshtArina, jer za tim nema "zakonske" potrebe. :giggle: U pitanju su jednoslozne reci... :)
Misliš na dvočlane složenice, ali to nema veze s tim.
JugoslAvija (dugosilazni) mora da se promeni u JugOslavija kao gore.
televIzija (dugosilazni) isto kao Jugoslavija.
dokumEnt (kratkosilazni) mora da se promeni u dokUment (kratkouzlazni)
poštarIna (kratkouzlazni) ne mora da se menja.

I BeOgrad (kratkouzlazno) i BEograd (kratkosilazni na prvom slogu) je prihvatljivo po ovom pravilu, iako je ortoepska norma BeOgrad.

Sa druge strane, ne postoji, kako da se izrazim, "univerzalno pravilna" akcentuacija (osim, kao sto sam naveo, u dvosloznim recima gde se obavezno akcentuje prva), vec ona zavisi od lokaliteta. Niko ne moze nekom reci da je obavezno da kaze ime, recimo, MIlena, a ne MilEna... Zavisi od kraja do kraja. Bitno je samo da ne bude poslednji slog u rechi, e u tom slucaju je protiv pravila...

Smorih. :giggle:
Postoji i zove se standardni srpski, koji ponekad dopušta varijante. Otvoriš rečnik i proveriš, dobri rečnici imaju akcente.

Edit

Ono sto je primetno u obracanju javnosti od strane novinara RTS-a, jeste da karikiraju te akcente, i po ugledu na JugOslavija, akcentuju i kUpatilo, a za tim nema nikakve potrebe. Jednostavno, kupAtilo (kako ja vise volem da kazem) je jednoslozna rech... I tako... :D
Jaoj. Karikiraju svi jer se tonalni akcenti gube iz upotrebe a nova norma se još nije uspostavila, pa se snalazi kako ko ume.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Li
Originally posted by Black Lady
Originally posted by LeDeNa_
Originally posted by simarrgL*

ja zivim u beOgradu, hvala na pitanju, rodjena sam u bivsoj jugOslaviji

meni je keva poreklom iz banata, i iskreno mrzi kad neko kaze bEograd

btw, Dukkehjem je pasivan.
zar ti nije mama poreklom iz banata a ne keva?
Cuj sad ovu, pa sta ako je napisala keva, cale keva, mama tata....
Sta koga briga...

Jbte pazi ti ovo

Bleki, pa kad vec kaki o bg-u neka bar ne pise keva, to je tipicno juznjacki :isus:
Ja nisam primetila da ona kaki, samo se izjasnila... vala i ovde u vojvodini to govore, vec duze vreme... :)
Korisnikov avatar
By deran
na stranu gluposti i vređanje uvodničara...

mene su učili da je pravilno i jedno i drugo u oba navedena primera...dodaću i televiziju kao treći...

ja se slažem da je akcentuacija na RTS-u očajna,lepo para uši-ali ne mislim da su dođoši krivi...

koliko sam zapamtio,najbolji govor,ili bolje rečeno,govor koji meni najviše godi je hercegovački,odanLe, i iz brankovine,odavLe...

interesantno kako se ovakva ili slična tema pojavi svako malo...:saksofon:
By Speculum Columbae
Ti ljudi su užasni i potpuno remete moj psihički mir.
Seme treba da im se zatre, porod pobije, a prvorođeni mladenci žrtvuju Baalu.
Ja nikada tako psihopatične osobe i poslugu ne gledam u oči.
Svako ko nije iz Beograda zaslužuje najoštriju osudu, mene i pravoslavne crkve.
Za one koji ne akcentuju pravilno:

ne imao od roda poroda,
ni muškoga ni devojačkoga!
Od ruke mu ništa ne rodilo
rujno vino, ni pšenica bela
Rđom kapo dok mu je kolena!
By LeDeNa_
:smeh:

Vi niste normalni...a on se ne zajebava.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Zašto bi se bilo ko ponosio time što mu se porodica generacijama učmala na jednom mestu? :kafa:
By Behemoth
Originally posted by svejedno

Mozda je gedza, al moj nije.
On je gedža, ti si gedža, VI STE GEDŽA ;)
tvoj je ;) vi ste vaši ;)
Nego, mali, osim sto pises tu razne neke idiotluke, ne zeli ti se da ulazis sa mnom u rasprave o Austrougarskoj (najvecem jebenom zlu koji je zadesio ovu planetu jos od etnickog ciscenja indijanaca) fasizmu, rodjenim beogradjanima etc.
Možemo da diskutujemo, ali za to ćemo otvoriti posebnu temu.

Da ti jbm mtr.
Korisnikov avatar
By Blady
@smaug, pa to sam samo napisala u poslednjem postu.. ne vidim gde to pise jos u temi...
Niti sam rekla da je cool to sto pise.. nije mi cool... ima nas raznih ovde, i to sam rekla u nekom postu...

Pisala sam ono sto je vezano za akcentovanje..
Ako neko zeli da se raspravlja sa njim za ono sve sto je napisao, neka se raspravlja...
Ne znam koji mu je.. :neznam:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Da citiram jednog korisnika foruma:

Beho, idi ti druzi se sa svojim kolegama nacistima, al' na chelo napisi PEDER da svi znaju,
mozda ti neko od njih polize dupe u znak zahvalnosti...

Drugo, tvoj prvokatorski karakter vise odgovara ovim fundamentalnim-bliskoistocnjackim, nego miroljubivim - "austrougarskim vrednostima" - koji se danas u republici Austriji ismejavaju svih, i koji "postoje" samo u najistocnijim zaostalim zabitima nekadasnjeg propalog carstva.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!