- 05 Mar 2012, 01:00
(lm - rad ti, jel, skrece misli, odn mislis na rad etc...kad sedis i nitsa ne radis - boga pitaj koje misli tu zuje)
2. moguce.
..
lm ...hm. mislim da sve to ima veze i sa covekovim licnim uverenjima glede smrti & zivota etc. - npr. ja msilim da je zivot 'kazna', a smrt 'nagrada' (u nedostatku boljih reci, umoran sam, ne merem se izrazavam pravilnije)
odn, moji pogledi na te stvari su slicni budistickim - te kada neko umre, ja zaista ne msilim da mu se nesto strasno desilo.
mislim da se nesto strasno desilo njegovoj porodici.
..
stoga - individualno, jbg.
a kako - ne znam, nikada, hvala bogu, nisam morao da prezivljavam tako nesto - ali znam ljude koji jesu - i da, nisu bas ...isti kao ranije. al jbg, ljudi nisi isti posle bilo kog znacajnog dogadja & saznanja u zivotu.
teska prica.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2361149#p2361149]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Jedan konkretan primer preživljavanja je traženje spasa u radu, tj. jakim preopterećivanjem poslom.meni je jedan drug, psiholog, kada mi je jedna bas bliska osoba umrla (ne na ovako grozomoran nacin i ne previse pre vremena) rekao da ljudi u takvim situacijama najcesce ili potpuno prestanu da rade na neko vreme ili se posvete poslu - i posto sam bio u ovom drugom mode-u....'suocavanja' sa tim - rekao mi tipa - bolje je to neg da sednes i nista ne radis.
(lm - rad ti, jel, skrece misli, odn mislis na rad etc...kad sedis i nitsa ne radis - boga pitaj koje misli tu zuje)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2361149#p2361149]KorvinOdAmbera napisao:[/url]1. moze. shlog etc.
1. To za to kako se fizički preživljava na mikro-nivoima me iskreno rečeno i ne interesuje preterano, a i lično mislim da ne može te ni jedan jedini događaj tako fizički ubiti, niti količina stresa. Može to da bude uzrok da prestaneš da jedeš i da brineš o sebi, može konstantan stres da bude uzrok mnogih bolesti i čega ne, ali će ponovo neuhranjenost, nebriga ili npr. jako oštećenja mozga od prosviranog olova biti fizički uzrok smrti, a ne stres.
2. I čovek nikada ne bude isti. Ne raduje se toliko više životu. Ne nalazi radost više nikada u stvarima koje je nekada nalazio. I nikada to stvarno ne preboli.
2. moguce.
..
lm ...hm. mislim da sve to ima veze i sa covekovim licnim uverenjima glede smrti & zivota etc. - npr. ja msilim da je zivot 'kazna', a smrt 'nagrada' (u nedostatku boljih reci, umoran sam, ne merem se izrazavam pravilnije)
odn, moji pogledi na te stvari su slicni budistickim - te kada neko umre, ja zaista ne msilim da mu se nesto strasno desilo.
mislim da se nesto strasno desilo njegovoj porodici.
..
stoga - individualno, jbg.
a kako - ne znam, nikada, hvala bogu, nisam morao da prezivljavam tako nesto - ali znam ljude koji jesu - i da, nisu bas ...isti kao ranije. al jbg, ljudi nisi isti posle bilo kog znacajnog dogadja & saznanja u zivotu.
teska prica.