Malo sam iščitao šta ste sve pisali,pa evo da ostavim neki koment.
Astrologija jeste nauka iako se mnogi sa tim ne slažu.To nije puko nagađanje,bajanje,gledanje u kugle,pasulje i koješta,već zaista ozbiljna nauka koja zahteva potpunu posvećnost i celoživotno učenje. Astrologija objedinjuje i astronomiju i matematiku.Astronomija je počela da se razvija u srednjem veku malo ozbiljnije,da se pročava kretanje planeta i nekretnica na nebu,da se ucrtavaju karte neba,a zapravo prvi podaci praćenja nebeskih tela datiraju još iz perioda 5000g.p.n.e. kada nije bilo ni teleskopa niti razvijene matematike niti bilo čega što danas znamo.
Astrologija je jedina nauka koja odoleva vremenu i jedina koja se zaista bavi uticajem energija spoljašnjeg sveta na nas,ali i uticaj naših energija na svet koji nas okružuje.Jer ništa nije fixno,sve je u stalnom pokretu,sve se prepliće,raste i razvija,sve je sazdano od energije.
Naravno,moderna astrologija je prilično popularizovana i svodi se mahom na obično lupetanje i zamajavanje ljudi,svako izmišlja svoju astrologiju i to se odobrava.
Nekada sam i ja bio skeptik,ali ne volim da nešto odbacim tek tako.OK,daj mi dokaz i verovaću.I dobio sam i više dokaza nego što sam želeo. Moj prvi odlazak kod astrologa (koji je btw anonimus) pre nekoliko godina,njegove reči i prognoze su me podstakle da počnem i sam da se bavim ovom materijom.
I počeo sam da čitam neku literaturu,ima je svuda na netu,ali sam shvatio da od tih "zakonitosti" nema velike vajde u stvarnosti. Po svim knjigama se mogu naći uglavnom neke opšte stvari,ali aspekti se prepliću i čovek sam mora doći do nekih zaključaka.Dakle,u početku je literatura zgidna,da se nauče osnove,a sve dalje čovek mora da razvija sam,sopstvenom logikom i razmišljanjem,poimanjem i najviše "osećanjem" (intuicija) celokupnog sveta.Iz tog razloga imamo puno astrologa,ali je jako mali broj onih kvalitetnih. Te samim tim,kada se savladaju osnove,knjige se mogu komotno odložiti na prašnjavu policu.
Pored ostalog,astrologija je i savetodavna,ukazuje ljudima na mogućnosti koje imaju,kako da izbegnu nešto loše ili da podstaknu nešto dobro.Ali ima ljudi (što je van pameti) koji se prepuste tome što im astrolog kaže i prestanu da žive svoj život. "E,rekao mi astrolog da ću završiti fax i da ću imati super posao,jeeeee..." Aha,pa lepo.Ali to je mogućnost koja se sigurno neće ispuniti ako taj neko bude sedeo i buljio u TV...Nekad ljudi olako shvataju neke stvari.
Ono što je važno za svakoga ko želi da se bavi astrologijom (pored posvećenosti) je i duhovnost. Zaista,čovek mora da bude na određenom stepenu duhovnog razvoja,da se stopi sa prirodom,da shvati da je suviše mizeran i da nema vlast nad stvarima,pa čak ni nad svojim životom. Univerzum je suviše veliki i moćan za jedno stvorenjce kakav je čovek,koga će i malo jači vetar ubiti,da čovek kao čovek ne može ničim da vlada,već može samo da bude sluga svega što je Tvorac sačinio...A materijalno...to je prolazno kao i sve što je ovozemaljsko,gomilanje i pohlepa samo stvara tešku karmu,zbog koje ćemo se u narednom životu verovatno pitati "Šta sam ja to Bogu zgrešio?".
Nadam se da nisam mnogo smorio sa ovim postom...