Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by unic0rn

Picke! Mrzim vas sve koji ste tek sad izgubili zemljotres-nevinos'! :lol:

Onaj iz 99te kad smo mislili da su bacili atomsku bombu je bio gori..
secam se i tog iz 1999-te ali mislim da je gori od njega bio onaj iz 1998 godine, isto je Mionica u pitanju i bio je 5,4 rihtera kao i ovaj sinoc

to vece sam bio na koncertu Discipline Kicme, toliko smo skakali da naravno nismo osetili zemljotres a kad su prekinuli koncert i obavestili nas da prekidaju zbog zemljotresa niko nije verovao jer su svi bili pijani i naduvani :lol:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by unic0rn
Originally posted by Mars

Kad je bio taj za vreme bombardovanja? Koji mesec i u koliko sati?

Uopšte ga se ne sećam.

Pamtim jedan gde sam bio u kolima koja su se ponašala kao da je neko skakao po njima gore-dole, a mama bila kući na visokom spratu i kaže da je bilo jezivo.
30. aprila 1999. U razornom zemljotresu na području mioničke opštine oštećeno je oko 12.000 objekata.

U sred bombardovanja, znam da se sve treslo ko ludo i da smo mislili da ce da nas sravne. :wundy:
ja se tog ne sećam, al' se sećam onog goreopisanog. :nerd:
Bio je i jedan u septembru 1998, i taj 1999. za vreme bombardovanja.

Ovaj prvi je bio nešto oko ponoći, a ovaj drugi ujutru oko 5-6, pa ga se zato dosta ljudi ne seća.

Strašno ovo za Kraljevo :( Mada uvek me iznervira kako ljudi, vlade itd. reaguju na elementarne nepogode, a na siromaštvo i nedostatak zdravstvene zaštite koji svaki dan usmrte ne dvoje, nego stotine ako ne i hiljade ljudi u Srbiji, niko ne obraća pažnju.
By J...
Secam se i ja toga iz 1998. a ovo mi je drugi zemljotres u zivotu koji sam osetila. Medjutim ni sada nisam ukapirala sta je dok se nije zavrsilo. Probudilo me pomeranje kreveta a onda sam stavila ruku na zid i konstatovala da se zid pomera a ulazna vrata su jako skripala pa sam pomislila da neko grebe i lupa po njima i da se valjda od toga sve ljulja i otisla do vrata da proverim. :blentavi: I kad je vec sve prestalo onda sam ukapirala da je to zemljotres.
Korisnikov avatar
By Dzi
Svi moji prijatelji iz Kv-a i okoline su dobro, kuce su im sjebane ali je bitno da su oni dobro! Nemaju struje i svi su u opstem haosu.. A da bude jos gore ocekuje se nocas jos jedan jaci....
Korisnikov avatar
By Mars
Ma ko to kaže?

U jutarnjem programu kod Nataše Miljković je bila neka fina ženica iz tog tamo centra koji prati te aktivnosti...i ona kaže da neće biti naknadnih udara.

Meni je čudno i kad kažu da će da bude i da neće da bude...otkud oni znaju...
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Mars

Meni je čudno i kad kažu da će da bude i da neće da bude...otkud oni znaju...
moze da se predvidi na osnovu merenja poremecaja u Zemljinoj kori, kretanjima blokova , anomalijama elektromagnetnog polja i slicno, premene nivoa podzemnih voda se isto posmatraju itd mada sumnjam da su nasi strucnjaci kompetentni i da imaju opremu za to

uobicajeno je da se nakog jaceg udara javljaju slabiji koje ponekad mogu samo seizmografi da registruju
Korisnikov avatar
By Mars
Kapiram princip...i statistiku...i nazovo "normalne" zemljotrese.

Ali takodje i zamišljam da neki potres tamo dole može da dovede do nekog atipičnog poremećaja...da se sada neka ploča klacka na nekom rasedu, drži sa par desetina metara na nekoj drugoj...i da je samo pitanje trenutka kada će da se odvali...

Ali kaže ta ženica da i nije poenta uopšte ni u predviđanju nego u pametnoj gradnji i pripremi stanovništva za te situacije, obzirom da se i sada najviše ljudi povredilo kad su krenuli da gaze jedni preko drugih...
Korisnikov avatar
By Tungi
Laptop za najbrži Fejsbuk status o zemljotresu

NJUJORK, OBRENOVAC, 3. novembar 2010, (Njuz) – Srđan Đurđević (23) iz Obrenovca dobiće na poklon laptop od kompanije Fejsbuk, kao nagradu za najbrži status na ovoj društvenoj mreži vezan za sinoćni zemljotres, čiji je epicenter bio u okolini Kraljeva. Đurđević je status “Zemljotres!!!”, ispod kojeg je iskopirao link za istoimenu pesmu Li Mena i Montenigersa, postavio tačno 12 sekundi nakon što se osetio prvi potres.

Odluku da se Srđan nagradi laptopom doneo je lično Mark Cukerberg, koji je bio oduševljen munjevitom reakcijom srpskih korisnika Fejsbuka.

- Gledao sam televiziju u svom domu, kada me je pozvao asistent, i rekao da se nešto neobično dešava u Srbiji. Već smo navikli da su Fejsbuk korisnici u ovoj zemlji prilično aktivni :awesome: , ali zbunila ga je činjenica da je u rasponu od 20:58 i 21:08 po njujorškom, ili, kako sam kasnije proverio, 1:58 i 2:08 po srpskom vremenu, učestalost stavljanja statusa na Fejsbuku u Srbiji porasla za 512 odsto, a da je 93 odsto statusa ostavljenih u tom periodu u sebi sadržalo reč „zemljotres“, čije značenje smo ubrzo i utvrdili. Čak sam naučio i da kažem ovu reč na srpskom – sem-ljou-čtes – izjavio je Cukerberg našem dopisniku iz Njujorka i rekao da ga je taj podatak momentalno zainteresovao da sazna ko je bio najbrži u stavljanju statusa.

Prvi čovek Fejsbuka je rekao da su njegovi saradnici momentalno kontaktirali Seizmološki zavod Srbije odakle su dobili sve detalje vezene za sinoćni zemljotres. Cukerberg je lično oformio Odbor čiji je zadatak bio da otkrije ko je prvi postavio status. Odbor je, nakon pažljive analize hiljada statusa, i upoređivanjem vremena njihovog postavljanja i podataka dobijenih od Seizmološkog zavoda, zaključilo da je Srđan Đorđević nakon 12 sekundi na svom Fejsbuk profilu imao status praćen prigodnim linkom. Mark Cukerberg se oduševio brzinom ovog mladiča, te je odlučio da ga nagradi laptopom.

-Srđan je pokazao ne samo brzinu, nego i razvijenu svest o drugima. Dok bi generacija naših roditelja u sličnoj situaciji brinula o spasavanju sebe i ukućana, Srđan, hiljade njegovih sunarodnika, ali i milioni mladih širom sveta, na prvo mesto stavljalju svoje Fejsbuk prijatelje. Podeliti vest o zemljotresu sa vašim Fejsbuk prijateljima koji u tom trenutku osećaju isto što i vi, ali i prijateljima koji su daleko i ne bi imali predstavu šta se vama dešava, jedan je od najnesebičnijih i najplemenitijih gestova u današnjem društvu – izjavio je Cukenberg, ne krijući emocije. On je dodao i da su njegovi saradnici otkrili da je jedna devojka iz Mladenovca napisala „Zemljotres!“ deset sekundi nakon potresa, ali da su se ipak opredelili da Srđan dobije nagradu, jer je njegov status sadržao i link, pa samim tim ima i veću težinu, a istovremno je napisao i tri znaka uzvika, dok je neimenovana devojka imala samo jedan. :lol:

Reporter Njuza posetio je Srđana Đurđevića, koji je rekao da je oduševljen vešću da dobija laptop, jer je njegova „krntija skroz dotrajala“.

-Spremao sam se za spavanje i taman sam hteo da napišem „Idem na kunt“, kada sam osetio potres. Trebalo mi je sigurno dve-tri sekunde da ukapiram o čemu je reč, da bih onda napisao „Zemljotres!!!“. Srećom, na drugom prozoru mi je bio otvoren Jutjub, a dok sam pisao status, setio sam se pesme Li Mena, koju sam odmah pronašao i čiji sam link iskopirao. Negde u tom trenutku u sobu mi je uletela keva u spavaćici koja je vrištala da se pomerim od prozora i stanem pored nosećeg zida, povukla me je za rame, i malo je falilo da promašim opciju „šer“- kaže Srđan, koji je rekao i da je ga je ova vest načinila poznatim, i da je u posednja tri sata dobio preko 30 „frend rikvesta“.
Korisnikov avatar
By Sunce
Amfilohije je izjavio da su to homoseksualci organizovali zajednicko klistiranje, pa je zbog toga doslo do potresa. Doduse, pravoverni ce ga shvatiti kao poziv u ognjiste i njihanje u krevetu, a sve zbog radjanja novih generacija Srba. Zemljotres inicira jebanje, a to je najvazniji korak u borbi protiv bele kuge. :)
Korisnikov avatar
By Mars
...mada evo petnaesti minut vesti i počinjem blago da se nerviram.

Mnogo smo bre skloni kukanju bez potrebe..

Slika
Mustafa Bozdemir, 1983.

This picture was taken during the devastating earthquake in Turkey during 1983. Bozdemir witnessed this woman embracing her dead children while her screams pierced his heart and said it seemed like she thought her love could will them back to life.

Source: worldpressphoto.org, bbc.co.uk
Korisnikov avatar
By Dirrty
A ja prvo poleteo na forum umesto na fejs!
A bio sam ulogovan na oba sajta... :rida:

I ja sam prvo pomislio da mi mačka divlja i drma stolicu, pa sam onda video da je ona na krevetu, spava...

Oni koji nemaju ljubimce, prva pomisao je bila - duhovi... tako da nismo najluđi. :lol:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Prespavah zemljotres, eeeeeeee zivote i cunami bih prespavala..
Korisnikov avatar
By Tungi
^

Da sam spavao,ne bih osetio sigurno.Pre nesto vise od 10 godina,komsija se urolao u tepih,aktivirao bombu i razneo se..Nista nisam cuo.Saznao sam tek ujutro.A dezurali svi na ulici,policija,komsije..
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ahahahhahahahahaaaaaaa..

Jbt.

Meni su majstori prekoputa sobe radili kupatilo, rabijali plocice, onim maljem, kako se vec to zove, i to sam prespavala, kada je rat bio bombu koju su bacili blizu kuce i to sam prespavala, sada zemljotres...
Pocinjem da mislim da to uopste nije lose sto spavam kao medved.. :2c:
Korisnikov avatar
By Tungi
Je l' nam ima neke veze sa zodijakom?:lol:
Korisnikov avatar
By Galateja
Ja sam se samo zgrčila i pomislila da će da prođe valjda. Zemljotres, nepogodnost kao i svaka druga.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Trg'o me iz sna, a taman je proslo nekih 45 minuta, do sat vremena kako sam zaspao, umoran i iscrpljen. :prst:

Istog trenutka sam poskochio iz kreveta i stao ispod ragastova. :uplasen:

:giggle:

Ali, nije ni blizu onog zemljotresa sto je prodrmao u jesen 1998. godine (septembar/oktobar, nisam siguran tacno kada je bio). Pogledao sam neke podatke o najjacim zemljotresima u Srbiji od kada je merenja, i uverio se da je moja prica kako je taj bio jachi i od onog za vreme bombardovnja - istinita. Bio je jachine 5,7 stepeni Rihterove skale u epicentru - Mionici. :drama:

Bio je propracen hukom, a trajao je duze od ovog kraljevachkog.

Pola moje zgradurine je izaslo napolje, te veceri sam upoznao i neke komsije iz ulaza koje nisam poznavao 15 godina. :lol:

Sto se tice zrtava i materijalne stete u Kraljevu, grozno! :(
Korisnikov avatar
By acid drop
Originally posted by Galateja

Ja sam se samo zgrčila i pomislila da će da prođe valjda.
i ja. očajnički pokušavajući da zaustavim krevet. spavala sam i trgla se iz sna, nisam kapirala o čemu se radi. :lol:
By J...
Hmm I ja. I pucketanje prozora. Jel moguce da je opet ili mi nismo normalni? :misli:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!