Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dark Walker
☚ ☞"To je vaš problem", Miloševićev odgovor sudiji Haškog tribunala na pitanje da li želi da čuje optužnicu. ☛ ☜

Tako ću i ja da odgovaram homofobima koji me optužuju za sve i svašta.
Korisnikov avatar
By tajfun983
...Graja dece koja se igrahu parala mu je usi i njihovi luckasti glasovi izazivali su u njemu osecanje, jos jasnije nego u Klongousu, da je on drukciji od ostalih. On nije zeleo da se igra. Hteo je da u stvarnom svetu nadje bestelesnu sliku koju je njegova dusa tako stalno posmatrala. Nije znao gde ili kako da je trazi, ali predosecanje koje ga je vodilo govorilo mu je da ce na tu sliku naici i bez ma kakvog njegovog hotimicnog cina. Oni ce se sresti mirno, kao da su poznavali jedno drugo i kao da su dosli na sastanak, mozda pred nekim od ovih vratnica ili na nekom jos tajnijem mestu. Bice sami, opkoljeni pomrcinom i tisinom: i u tom trenutku najuzvisenije neznosti on ce se probraziti. Pretvorice se pred njenim ocima u nesto nedosezno i onda, za jedan trenutak, bice preobrazen. Slabost, i plasljivost i neznanje otpasce sa njega u tom carobnom trenutku.

(Dzojs - Portret umetnika iz mladosti)
:slika:

Kao sto naslov romana kaze, Dzojs prikazuje umjetnika koji to jos nije, koji je jos uvijek samo djecak. Ovu temu je obradjivalo tek nekoliko pisaca (sa razlicitim uspjehom), a mozda najuspjesnije Tomas Man. Medjutim, citajuci Portret tamo negdje oko 60-e strane kad sam vec mislio odustati i vratiti ga u policu, zbog nesnosne dosade kojom me je zamarao, naisao sam na ovaj odlomak i najezio se procitavsi ga.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
"Ko kontroliše prošlost, kontroliše sadašnjost. Ko kontroliše sadašnjost, kontroliše budućnost."

Orvel :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By tajfun983
Oh, kako je siv i sumoran dan! Kao čistilište bezbolne strpljive svesti, gde lutaju duše matematičara, koje sa svojim dugim tananim sistemima prodiru sve dalje u sve ređi i bleđi sumrak, i u brzim vrlozima zrače do krajnjih granica sve bezgraničnije, dalje i nedokučivije vasione.

Dzojs - Portret umetnika iz mladosti)

Ove rečenice sam izdvojio ne zbog pretjerane simpatije prema samoj misli, već kako bih podsjetio SM-a, da se intelektualni zivot naucnika ne zavrsava sa Literaturom.
Vrati nam se, ah, ti zabludjeli sine!
Korisnikov avatar
By Dark Walker
“Svakoj stvari treba utvrditi uzrok ili razlog, kako zašto postoji, tako i zašto ne postoji.”

Spinoza
Korisnikov avatar
By tajfun983
"...Dogodilo se u ovoj opatiji nešto što iziskuje pozornost i savjet oštroumna i opreznog čovjeka kakav ste vi. Često je, naime, potrebno dokazivati krivnju ljudi koji bi se morali odlikovati svojom svetošću, ali tako da se uzrok zla može ukloniti a da se krivac ne izloži preziru javnosti. Zgriješi li pastir, treba ga odvojiti od ostalih pastira, ali jao ti počnu li ovce sumnjati u pastire."

(UMBERTO ECO - Ime ruže)

Evo kako Eco opisuje (kroz rijeci opata) kontrolu stete, kojom se Crkva koristila i koristit ce se dok je bude.
Korisnikov avatar
By tajfun983
"...To je dakle bila žena. Što govorim, djevojka. Budući da sam dotad (a i otad, hvala budi Bogu) imao malo dodira sa bićima tog spola, ne bih znao reći koliko je mogla imati godina..."

(UMBERTO ECO - Ime ruže)

Ovde Eco kroz utiske iskusenika (u neznanju) opisuje kako bi se pravi peder ponasao kad bi susreo zenu. :spin:
Korisnikov avatar
By tajfun983
"...Do tad sam mislio da svaka knjiga govori o stvarima, ljudskim i božjim, koje se nalaze izvan knjiga. Sad sam uvidio da knjige nerijetko govore o knjigama, a to je kao da razgovaraju jedne sa drugima. Osvijetljenja ovom mišlju, učini mi se da me knjižnjica još više uznemiruje. Mjesto je to, dakle, dugog stoljetnog šaputanja, neprimjetnog dijaloga između pergamenata, nešto živo,... "

(UMBERTO ECO - Ime ruže)

Bas lijepo receno. U nase vrijeme, naravno, nema knjiznica vec samo FB, a knjige su ili objave ili komentari. :deda:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Gledam sada tužne primere deca ostala bez majke, otac bolestan, i niko živ da im pritekne u pomoć. Sami muzu krave, nemaju ogreva, nemaju ništa, stravične scene. Nedavno sam posmatrao reportažu na tu temu i zamislite ja kakav sam, uporan sam bio da zovem u predsedništvo republike, Tadića, i dobio sam nekog tamo. Izložio sam u čemu je problem. Kažem, odmah tamo da pohita, kuda da pohita, šta je vama, gospodine, predstavite se, da pohita predsednik republike u ono selo odmah sa pratnjom, da odnese par hiljada… Ma šta je vama, kaže. A vidite, u svetu nije baš tako. Mi svi o toj Americi mislimo ovo i ono, ali pogledajte, molim vas, nekakva žena, pralja, radila po tuđim kućama celog veka. Odlazi u penziju, ali uštedela je nekih 100 hiljada dolara, sama je živela žena. Ona je tu svoju imovinu poklonila nekom fondu. Sledeća vest je bila, predsednik Klinton je pozvao u Belu kuću, ona zbunjena, šta da radi, došli po nju. Postrojio je republikansku gardu u njenu čast da joj oda počast. Takvi primeri pokreću ljude.

Mirko Đorđević

:marija antoaneta:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
“Kod Srba se ne može ništa učiniti mitom. Ne zato što su Srbi podmitljivi, već zbog mnogih suprotnih gledišta. Nije nesreća što mi imamo suprotna gledišta, jer kad je reč o nečemu mora se stvar sagledati sa više strana, ali često kod nas dolazi do onoga što nije više razlika u mišljenju već zločin. “

Patrijarh Pavle
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813395#p2813395]Dark Walker napisao:[/url]Gledam sada tužne primere deca ostala bez majke, otac bolestan, i niko živ da im pritekne u pomoć. Sami muzu krave, nemaju ogreva, nemaju ništa, stravične scene. Nedavno sam posmatrao reportažu na tu temu i zamislite ja kakav sam, uporan sam bio da zovem u predsedništvo republike, Tadića, i dobio sam nekog tamo. Izložio sam u čemu je problem. Kažem, odmah tamo da pohita, kuda da pohita, šta je vama, gospodine, predstavite se, da pohita predsednik republike u ono selo odmah sa pratnjom, da odnese par hiljada… Ma šta je vama, kaže. A vidite, u svetu nije baš tako. Mi svi o toj Americi mislimo ovo i ono, ali pogledajte, molim vas, nekakva žena, pralja, radila po tuđim kućama celog veka. Odlazi u penziju, ali uštedela je nekih 100 hiljada dolara, sama je živela žena. Ona je tu svoju imovinu poklonila nekom fondu. Sledeća vest je bila, predsednik Klinton je pozvao u Belu kuću, ona zbunjena, šta da radi, došli po nju. Postrojio je republikansku gardu u njenu čast da joj oda počast. Takvi primeri pokreću ljude.

Mirko Đorđević

:marija antoaneta:
One more time:

Korisnikov avatar
By tajfun983
"Sjedni", rekoh - "i reci mi, kako ti je ime?"
Ona porumeni, sjedne kraj mene i reče, da joj je ime Henrieta.
Ja je upitam:
"Imaš li ti Henrieta, dragog i da li te je kadgod zagrlio?"
"Da", odgovori ona, smiješeći se zbunjeno.
"Koliko puta?" ponovim ja.
"Dvaput", tiho odgovori ona.
Privučem je k sebi i upitam:
"A kako on to radi? Radi li ovako?"
"Da", prošapće ona dršćući.
Eto, već je četiri sata.

KNUT HAMSUN - PAN

Skandinavski ulet. :tamoamo:
Korisnikov avatar
By tajfun983
Čovek se Boga boji većma nego što ga voli, i sve ga manje voli ukoliko ga se većma boji. Ali ipak je pobožan čovek u svom životu bogatiji nego čovek bezveran: jer pobožnost, to je ipak imati na broju jedno osećanje više, a ne manje. Ideja o Bogu jeste neizmerno prostranstvo, pojam o sveobimnom i totalnom, kakvu nikakva druga fikcija ne može dati, a slika o Bogu je lepota, čak umetnički nenadmašna. Naš pojam o Bogu, to je najsavršeniji od svih pojmovakoji je ljudstvo moglo imati: snaga, razum, dobrota, pravda, milosrđe; a sve ovo pod raznim imenima, i u raznim slikama. Odreći se ovakvog ideala značilo bi osiromašiti život i umanjiti sebe.

Jovan Dučić - BLAGO CARA RADOVANA

Simpaticna, ali klimava teza. Ne znam da sam naisao na slicno razmisljanje negdje? Mozda zato sto je netacno?
Korisnikov avatar
By tajfun983
KORIN Pa kako vam se sviđa ovaj pastirski život gospodine Kremene?
KREMEN Zaista, pastiru, posmatran kao takav, taj život je dobar; ali s obzirom na to da je pastirski, on ne valja. S pogledom na to da je usamljen, veoma mi se dopada, ali s pogledom na to da je tih, to je veoma bedan život. Dalje, s pogledom na to da je u polju, on mi se veoma svidi; ali s pogledom na to da nije na dvoru, dosadan mi je. Budući da je štedljiv, on, vidiš li, godi mojoj ćudi; ali kako pri tom nije izobilniji, protivi se jako mom želucu. Znaš li što filozofije, pastiru?

(Viljem Šekspir - Kako vam drago)

Dvorska luda (Kremen) mudrovanjem (filozofijom) iskazuje razliku između teoretskog i praktičnog života, odnosno, licemjerstvo filozofije koja nikad nije potpuno ukorijenjena u životu.
By zemun1998
“Ne znam koja je formula za uspeh, ali formula za ne uspeh je pokušavanje da udovoljite drugima”

-Bill Cozby

“Uspeh zavisi od truda”

-Sofokle

“Najbolje mesto za uspeh je ovde i sada”

-Charles

“Većina uspesnih ljudi spadaju u one koji vise slusaju nego sto govore”

-Anonimno
Korisnikov avatar
By tajfun983
ВЛАДИКА ДАНИЛО (међу свима као да је сам)

...

Нека буде борба непрестана,
нека буде што бити не може,
нека ад прождре, покоси сатана!
На гробљу ће изнићи цвијеће
за далеко неко покољење!

П.П.Његош - Горски вијенац

Vladika Danilo, zadrti delija.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
By hippo...
Mislim ne znam da li je citat ili samo mudrost života koja se tako prenosi, jako sam umorna da razmisljam o tome, ali nešto najtačnije što sam čula jeste "put do pakla popločan je dobrim namerama" :astral2:
Korisnikov avatar
By tajfun983
"POL I KARAKTER", OTO VAJNINGER

...Ne postoji ni prijateljstvo među muškarcima koje bi potpuno bilo lišeno elemenata seksualnosti, ma kako malo time bila protivna ideji prijateljstva. Već to što među muškarcima ne može da nastane prijateljstvo ako spoljašnost među njima nije izazvala nekakvu simpatiju, prosto zato što onda neće nikad jedan drugom da se približe, dovoljan je dokaz za tačnost rečenog. Vrlo mnogo "omiljenosti", protekcije, nepotizma među muškarcima svodi se na takve, često nesvesne polne odnose.
Seksualnom mladalačkom prijateljstvu odgovara možda analogna pojava kod starijih ljudi. Naime, onda kada se sa staračkom involucijom u doba zrelosti jednostrano razvijenih seksualnih karakteristika opet javlja latentna amfiseksualnost...
Korisnikov avatar
By tajfun983
"POL I KARAKTER", OTO VAJNINGER

...Kod muškarca je vreme puberteta uvek sa krizama, on oseća da nešto strano ulazi u njegov život, nešto što pridolazi njegovom mišljenju i osećanju bez njegovog htenja. To je fiziološka erekcija, nad kojom volja nema moći;stoga svaki muškarac oseća uvek prvu erekciju kao nešto tajanstveno i obespokojavajuće i mnogi se muškarci celog života sasvim tačno sećaju njenih okolnosti. A žena ne samo što se lako snalazi u pubertetu, ona tada oseća svoj život takoreći pojačan, a sopstvenu važnost beskrajno povećanu. Muškarac kao dečak nema nikakve potrebe za polnom zrelošću, a žena još kao devojčica od tog vremena očekuje sve.... Stoga žena i kod sebe same i kod drugih žena pozitivno ceni samo doba polne zrelosti; ni prema detinjstvu, ni prema starosti nema ona pravi odnos....Žena je samo seksualna, muškarac je i seksualan.

Dark Walker napisao: 09 Okt 2017, 18:42 "Sva moja matematika je u brojanju para!"

Vesna Zmijanac

"Svet je poludeo, vreme je čudno, a ja sam komplikovana!"

Goga Sekulić
:lol:
Korisnikov avatar
By StandingTall
Ne prođe dan, a da ne zažalim, ne zbog toga što sam ovde ili zbog toga što vi mislite da bi trebalo. Pogledam sebe onakvog kakav sam bio...glupi klinac koji je počinio taj užasni zločin...želeo bih da ga mogu dozvati pameti. Objasniti mu kako stvari stoje. Ali ne mogu. Taj klinac je odavno nestao, ovaj matorac je sve što je ostalo i ja sa tim moram da živim. Rehabilitovan? To je samo sranje od reči, a ti sinko samo napred, udari pečat i prestani da mi trošiš vreme. Istina je...da i ne marim više.

Bekstvo iz Šošenka, slobodni prevod
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!