- 21 Maj 2018, 07:45
Gledam sada tužne primere deca ostala bez majke, otac bolestan, i niko živ da im pritekne u pomoć. Sami muzu krave, nemaju ogreva, nemaju ništa, stravične scene. Nedavno sam posmatrao reportažu na tu temu i zamislite ja kakav sam, uporan sam bio da zovem u predsedništvo republike, Tadića, i dobio sam nekog tamo. Izložio sam u čemu je problem. Kažem, odmah tamo da pohita, kuda da pohita, šta je vama, gospodine, predstavite se, da pohita predsednik republike u ono selo odmah sa pratnjom, da odnese par hiljada… Ma šta je vama, kaže. A vidite, u svetu nije baš tako. Mi svi o toj Americi mislimo ovo i ono, ali pogledajte, molim vas, nekakva žena, pralja, radila po tuđim kućama celog veka. Odlazi u penziju, ali uštedela je nekih 100 hiljada dolara, sama je živela žena. Ona je tu svoju imovinu poklonila nekom fondu. Sledeća vest je bila, predsednik Klinton je pozvao u Belu kuću, ona zbunjena, šta da radi, došli po nju. Postrojio je republikansku gardu u njenu čast da joj oda počast. Takvi primeri pokreću ljude.
Mirko Đorđević
:marija antoaneta: