Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Kragi
skoro sam se obradovao kada sam na kesi iz marketa procitao '100% bio razgradiva'.
Razmisljam i pazim. Volim.
Ne bacam ni pikavac cigarere na ulicu a otpad razvrstam u kese razlicite boje koje dobijem od jkp 'cistoca'.
Ozbiljno razmisljam da predjem na 'Frosch' koji je 95% biorazgradiv ali sam jos uvek paranojican po pitanju kvaliteta deterdzenta za ves, omeksivaca ili wc sanitara u odnosu na ove sa hlorom i sl stvarima.
Ako neko ima iskustva neka javi :D
I da, na stranu sto malo pomeram planove jer ne zavisi sve samo od mene, sad je vec izvesno da cu realizovati eco friendly, low energy kucu. 'Samoodrzavajucu' u kojoj ce se koristiti obnovljiva energija za potrebe tipa - grejanje tokom dobrog dela godine, zagrevanje sanitarne vode, dvorisnu rasvetu i sl.

Ok, frik sam :kesa:
Korisnikov avatar
By Sunce
Moj doprinos nije preterano veliki, iako sam imao par akcija preko svog ekoloskog drustva. Nisam fan tih akcija jer je to na neki nacin vulgarizovanje ekologije. Ne volim kad te akcije nazivaju ekoloskim. Naravno da ih podrzavam.

Medjutim, mene vise interesuje proucavanje retkih i ugroozenih vrsta, procena njihove ugrozenosti, proucavanje njihove ekologije, stanista, odnosa prema ekoloskim faktorima.
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365052#p2365052]Kragi napisao:[/url]
I da, na stranu sto malo pomeram planove jer ne zavisi sve samo od mene, sad je vec izvesno da cu realizovati eco friendly, low energy kucu. 'Samoodrzavajucu' u kojoj ce se koristiti obnovljiva energija za potrebe tipa - grejanje tokom dobrog dela godine, zagrevanje sanitarne vode, dvorisnu rasvetu i sl.
care
!!

..

to je i meni jedan od planova... ono, zivotnih, ne znam kako kazem. al boga pitaj kad ce i to doci na red.

svaka cast .)
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365052#p2365052]Kragi napisao:[/url]skoro sam se obradovao kada sam na kesi iz marketa procitao '100% bio razgradiva'.
Ne bacam ni pikavac cigarere na ulicu a otpad razvrstam u kese razlicite boje koje dobijem od jkp 'cistoca'.
Ozbiljno razmisljam da predjem na 'Frosch' koji je 95% biorazgradiv ali sam jos uvek paranojican po pitanju kvaliteta deterdzenta za ves, omeksivaca ili wc sanitara u odnosu na ove sa hlorom i sl stvarima.

lepo proširena tema-samo da dodam-da li pazite na dezodoranse,one koji utiču na ozonski omotač,i slične stvarčice...?
Korisnikov avatar
By Marvin
Ništa posebno od mene...
Par drva zasadim svake godine... gledam da kompostujem...
Smeće ne bacam po ulici, jel :lol:
Da, imam i štedljive sijalice :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne znam, meni je to nabrajanje sta ljudi rade kako bi zastitili zivotnu sredinu sve nekako - common sense. Ne bacam smece gde ne treba, ali prvenstveno zbog toga sto mi je to vec postalo refleks, JA mrzim da hodam po plastici ili najlonu, pa te materijale necu sama odlagati gde im mesto nije. Ne pusim, ne bacam maramice gde im mesto nije. Ali ne zbog neke preterane brige - jednostavno, navikla sam da se strpim do prve kante. Meni je djubrenje po mestima koja nisu za to predvidjena jednako odvratna kao i uriniranje ili kakanje po mestima koja nisu toalet.
Razdvajam jedino papir i plastiku od ostalog smeca.
Pokusala sam da koristim neka prirodnija sredstva za ciscenje domacinstva, ali se u meni javio onaj dzermofob i to nije proslo. Dok ja ne saspem domestos, kao da nisam cistila. Plus, sve te prirodne muckalice zahtevaju daleko vise sile za ribanje od konvencionalnih sredstava.
U brigu o sredini ne ukljucujem ni onu stednju vode ili struje, jer ta stednja prvenstveno potice od zelje za ustedom novca. Ne trosim el energiju na grejanje, prozori su mi dodatno izolovani kako se toplotna energija ne bi rasipala. To bi bilo to.
Korisnikov avatar
By Torry
desi se da neki papiric odleti na ulicu ali retko, ako ne vidim da okolo ima kante a da nemam dzep da strpam dok je ne nadjem

al sto volim pikavce da bacam :(
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365112#p2365112]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365052#p2365052]Kragi napisao:[/url]skoro sam se obradovao kada sam na kesi iz marketa procitao '100% bio razgradiva'.

lepo proširena tema-samo da dodam-da li pazite na dezodoranse,one koji utiču na ozonski omotač,i slične stvarčice...?

Ne koristim dezedoranse koji su u boci pod pritiskom a samim tim se za takve stvari ne brinem. Jednostavno mi nije neophodan. Uvek sam na sticku ili roll onu a onda ide parfem. Ne vidim svrhu deo sprejeva i ne smatram ih neophodnim.
Inace, ne koristim proizvode kozmetickog giganta colgate/palmolive zbog toga sto proizvode testiraju na zivotinjama :D
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365083#p2365083]svejedno napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365052#p2365052]Kragi napisao:[/url]
care
!!

..

to je i meni jedan od planova... ono, zivotnih, ne znam kako kazem. al boga pitaj kad ce i to doci na red.

svaka cast .)

Hvala.
Meni je to trenutno najveci prioritet u zivotu pa bih posle toga 'ladno mog'o i da umrem :lol:
Dosta sam vremena (da ne kazem godina) proveo proucavajuci eko arhitekturu a onda dosta vremena potrosio na razmisljanje o tome kako da te 'standarde' uklopim u svoj zivot, potrebe, zelje i mogucnosti.
Jedna od retkih prednosti zivota u Srbiji su jeftini triskovi izgradnje u opremanja jer u poredjenju sa zapadom to bude 'smesno'. S'toga i ne kontam ljude koji ce pre dati 100.000 za 50 kvadrata u centru umesto da za duplo manje pare naprave duplo vecu kvadraturu negde na periferiji.

Cak i cena neophodne opreme iz godine u godinu pada a posto znam da cu ziveti ili sam ili sa deckom onda i ne moram puno da se opterecujem oko velicine/kvadrature i kolicine neophodnih elemenata. Naprosto, nije isto praviti kucu za jednu osobu i za cetvoroclanu porodicu.

I tako, parcelu vec imam, malo me zezaju finansije jos uvek a nisam jedan od onih koji ce godinama raditi na tom projektu - deo po deo. No i to ce se ubrzo regulisati nadam se :D
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365124#p2365124]KorvinOdAmbera napisao:[/url]http://www.alternativ.nu/ecologybeginsa ... me2008.pdf
Odlično, praktično Korvi :) good guide.

A Kragi, mislim da je super tvoja zamisao, a i želja za takvim nečim, bio sam na kratko (mislim da je trajalo max pola sata..) u jednoj takvoj kući, i lik je napravio tako da skoro sve u kući radi uz pomoć solarne energije, ima podno grejanje za zimu. Kad sam bio bilo je leto, i ja počeo da zezam kao - Aaa, eko-kuća, a piči klima, a? Kad ono i rashladni sistem ide preko solarnih ploča :D što i nisam znao da može.. skroz cool.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Evo još jedan užasavajuć dodatak... :( inače, ništa nije dodato, umetnuto ili fotošopirano...

Slika
"One wonders what Darwin would have thought of these Albatross babies fed bellies-full of plastic by their parents, who soar out over the vast polluted ocean collecting what looks to them like food to bring back to their young. According to the photographer thousands of chicks a year, kick the bucket from starvation, toxicity, and choking from their diet of human trash."

Slika
Za neke je ovo možda umetnost, ali ako gledamo iz druge perspektive, ovakvo gnezdo je čist dokaz ljudskog doprinosa "razvoju" prirode.
"High-tech-garbage, which contains materials like plastics, textiles or wires, might take birds mating rituals to the next level."
By Kragi
@Synesthesia:
To u mnogome zavisi od toga u kakvoj energetski efikasnoj kuci si bio, jer nisu ni one sve iste i ima ih vise vrsta. Od onih nisko-energetskih, pasivnih, preko nulta energetskih, samostalnih pa do plus energetskih - odnosno od onih koje minimalno trose neobnovljivu energiju do onih koje proizvode istu do te mere da prevazilaze svoje potrebe pa visak distribuiraju u mrezu. ;)
Letnji meseci se takodje razlicito resavaju. Neke imaju rashladne sisteme, neke uzimaju u obzir ugao i polozaj sunca po godisnjim dobima pa se arhitektonsko gradjevinskim resenjem stite (npr. velike nadstresnice), trece pak koriste listopadno drvo koje leti krosnjom stiti a zimi gole grane ne sprecavaju prodor sunca ...
Itd, itd :)
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365429#p2365429]Kragi napisao:[/url]@Synesthesia:
To u mnogome zavisi od toga u kakvoj energetski efikasnoj kuci si bio, jer nisu ni one sve iste i ima ih vise vrsta.
Čitao sam dnevnik jednog čoveka koji je živeo u jednoj takvoj kući kao gost (eksperiment nemačke Vlade)...e sad koji je tip bio to ne znam. U stvari ništa od spoljne energije nije korišćeno i zimi je umela da se temperatura spusti na neke jako neprijatne stepene. Prvim jačim suncem negde u martu su morali da otvaraju prozore dok su se ostali i dalje grejali.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365431#p2365431]Mars napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365419#p2365419]Synesthesia napisao:[/url]Kad ono i rashladni sistem ide preko solarnih ploča :D što i nisam znao da može.. skroz cool.
:smeh:

:radosnice:

ne stvarno...

potpuni paradoks

al

:lol:

:mazi:
Always glad to amuse u Marsi :) Hteo reći nisam znao da neko ima/koristi, obično se sve svodi na grejanje i zagrevanje, a logično bi bilo da možeš bilo šta da priključiš na... ummm.. am realy explainig my post? omg... :D
E sad za kaznu - komentar na plastic life of birds :mazi:
Korisnikov avatar
By Mars
Jaoooo ne znam šta da ti kažem...Kako to mukice ne znaju šta se jede a šta ne, šta je jestivo a šta nije...Stvarno strašno.

Ja ne kupujem limenke, al na poslu kad skinem onu plastiku oko njih - saseckam je da se u te krugove ne hvataju ribe. Tako mi rekli da treba da se radi. E sda ja ne znam: ako to završava u moru gde te ribe mogu da se zaglavljuju...onda znači da onako isitnjeno one to mogu i da pojedu...i da završe kao ona ptica gore...

Nemam pojma.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Razmišljam, svestan sam i pazim na sopstvene postupke koliko god je to moguće, ali ne namećem sopstveno mišljenje drugima niti ih osuđujem. Svako prema svojoj savesti...
Korisnikov avatar
By stefan19
Zaprepastio sam se djubretom u Srbiji i CG prosle godine.
Gledali su me kao budalu sto skupljam pikavce u praznu flasu od vode i nosim sa sobom sa plaze do kante za djubre.
Korisnikov avatar
By Madonna
od malih nogu aware, concerned(scared) & doing what I can.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!