Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
Pisala sam u moj temi crtica ali ako ima sta ko da doda...samo napred :)

Inercija je po mom mišljenju, druga najznačajnija sila u prirodi. Kako u fizici, tako još više u životu.

Svako telo ima težnju da nastavi svoje kretanje. U idealnim uslovima, bez trenja i drugih spoljnih uticaja, to kretanje bi se nastavilo beskonačno.

Potrebna je velika energija, da bi telo koje se kreće odredjenom brzinom promenilo pravac ili se zaustavilo.

To se u životu izuzetno često odslikava, na raznorazne načine. Često živimo po inerciji. Zato jer nam je lakše da idemo već uhodanom stazom, nego da menjamo smer ili naglo stanemo.

Društvo je kranjnje inertno. Vladaoci su to još jako davno ustanovili. Zato su promene najčešće samo kozmetičke, ali ne i suštinske prirode. Revolucionarne promene se dešavaju retko, i uvek su praćene snažnim lomovima. I uvek ostaje konstatacija "nekada je bilo bolje..." jer je teško suočiti se sa novim smerom i novim okolnostima. Neki se nikada i ne suoče. Živeti u prošlosti pruža veliku utehu.

Lakše je i udobnije, komfornije, prepustiti se inerciji, ući u kolotečinu i ne ulagati energiju u menjanje svog pravca, čak u ukoliko uočimo da on nije ispravan. A zaustavljanje, nagli zastoj, prouzrokuje pravi lom.

I tako, stotine i hiljade ljudi kreću se svojim šinama svesni, da taj put često nije dobar, da ponekad vodi pravo u ponor, ali nevoljni da ulože veliku energiju koja je potrebna da bi se taj pravac promenio, da bi se izašlo iz prtine i promenilo nešto iz osnova.

Inercija je neumoljiva. I deluje uvek. Čak i kada si je jednom savladao, ona je ponovo tu, i pri svakoj novoj prilici moraš je savladavati ponovo.

Što si stariji, to teže menjaš smer kretanja. Inercija postaje neka vrsta utehe, jer te čuva u svojoj čauri. A čaura kao čaura, sprečava te da pogledaš napolje, i vidiš da si možda već na ivici provalije.
Korisnikov avatar
By deran
ledena se zaletela-baš po inerciji... :lol:

posle ću još dodati-i dodao sam...

nekad stvarno jeste bilo bolje,mame mi... :lol:

u ovakvom društvenom (ne)uređenju,gde si nesiguran u svakom smislu,ta kolotečina može da bude i utočište..

naravno da govorim u svoje ime,ali ja sam prosto takav i takav sam uvek i bio..koliko mi je to dobra ili lošeg donelo,znam ja...

ne volim promene i ne volim inerciju...:sudija:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by LeDeNa_

Potrebna je velika energija, da bi telo koje se kreće odredjenom brzinom promenilo pravac ili se zaustavilo.
Aj prvo bukvalni deo priče - ovo gore, ta potrebna energija, zavisi od mase, koja se i definiše kao mera inertnosti tela.

Meni je bio zanimljiv slučaj sudara dva tankera koji su na nekih 100km jedan od drugog znali da će do sudara da dođe i da apsolutno ništa nisu mogli da urade da to spreče...

Inače šire gledano - od inertnosti može da se umre.
By LeDeNa_
inercija vlada i u zivotima i sto si stariji teze je menjati smer... ako vec ne teze onda bar s manje volje tj, gubis istu s godinama.
Prilicno sam inertna to znam...ali u zadnje vreme neke osobe su me ponukale da se lagano okrecem sa svog lagodnog puta.. ide sporo al se pocinjem ajmo reci buditi. :D

Jel ti mesas inerciju i entropiju?
Korisnikov avatar
By Mars
Kolko ja znam ne.

Što?
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by deran

nekad stvarno jeste bilo bolje,mame mi... :lol:
http://www.politika.rs/pogledi/Zeljka-B ... aj.sr.html

u ovakvom društvenom (ne)uređenju,gde si nesiguran u svakom smislu,ta kolotečina može da bude i utočište..
Ma šta si sada nesiguran? Imaš posao dok ne istekne period na koji su te angažovali. Lepo ti sve piše u ugovoru o radu. Nema šta da brineš. ^^

naravno da govorim u svoje ime,ali ja sam prosto takav i takav sam uvek i bio..koliko mi je to dobra ili lošeg donelo,znam ja...

ne volim promene i ne volim inerciju... :sudija:
Znači ti bi "zlatnu sredinu" - ni mnogo promena, a ni inerciju?

Moje pitanje: Da li se Zemlja okreće oko svoje ose po inerciji?

''
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Mars

Aj prvo bukvalni deo priče - ovo gore, ta potrebna energija, zavisi od mase, koja se i definiše kao mera inertnosti tela.

Meni je bio zanimljiv slučaj sudara dva tankera koji su na nekih 100km jedan od drugog znali da će do sudara da dođe i da apsolutno ništa nisu mogli da urade da to spreče...

Inače šire gledano - od inertnosti može da se umre.
Mans tvoje poznavanje fizike me uzbudjuje. Ozbiljno. :cvece:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Mariška

Znači ti bi "zlatnu sredinu" - ni mnogo promena, a ni inerciju?

Moje pitanje: Da li se Zemlja okreće oko svoje ose po inerciji?

...zašto sam dobio tekst gospođe kao odgovor?zato što je psiholog?i prepričava mi vreme koje sam i ja živeo?

tekst je naslovila sa "izgubljeni raj"-ne sećam se da sam ja dao takvu formulaciju...a na svaku njenu primedbu o negativnom onda,sad idu najmanje tri...

i nek se ne zaboravi da pričamo o vremenu od pre 30 godina...a neke stvari koje je napisala prosto nisu tačne...

šta bih ja,ili ne-dodatno objašnjenje nije potrebno-sasvim jasno je napisano...

a tvoje pitanje je tako..."da se malo pravim :drama: "...s toga nema potrebe za odgovorom...

do sledećeg puta,prijatno...:saksofon:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Inercija je neumoljiva. I deluje uvek. Čak i kada si je jednom savladao, ona je ponovo tu, i pri svakoj novoj prilici moraš je savladavati ponovo.

Ja sam inertan po prirodi.
I to mrzim.
I našao sam za sveti zadatak da se borim protiv svoje inercije.
I lenjosti. :D
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ali, vidiš, za neke stvari je dobra inercija. Ne valja da se dozvoljava da razne stvari ili da nam bilo ko menja naše kretanje..

Prvi primer koji mi pada na pamet, je npr. kada nas roditelji smaraju za bilo šta. E tada je dobro postati inertan do nekih komentara, jer odgovor i svađa je nešto što bi dovelo samo do loše pozicije.
Korisnikov avatar
By Tungi
off.

Plavusa u busu,autobus naglo koci i pada na pandura.
-Oprostite,inercija.
-Drago mi je,Milorad.
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:

Slab sam a stvarno želim promene.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by luciferin91

Mans tvoje poznavanje fizike me uzbudjuje. Ozbiljno. :cvece:
Ali do mog poznavanja fizike nismo ni došli...

Ono što sam rekao je prvo pologuđe VI razreda osnovne škole.
Korisnikov avatar
By colorado
Hm.. Kad se negde nastanim, volim da imam neku svoju rutinu s rubpama kad mogu da radim sta hocu da bi tu rutinu malo ublazio. Ali, kad mi ta rutina prekipi, prekidam je, jer mi je to ipak lakse nego da nastavljam.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by luciferin91

ali tko bi se josh setio toga. to je tako hot.
Razumem te.

Ko mi tvrdi da su masa i težina isto kod mene ne prolazi ni prvi krug za ramatranje za seks.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zauzet je... a kada ne bude, ja sam prvi na listi čekanja! :freddy:
Korisnikov avatar
By Rei
Sudare se pandur i baba u autobusu
-Oprostite, inercija! kaze baba
-Zivorad, drago mi je :sesir:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!