- 04 Avg 2016, 23:34
Veliki pozdrav iz Bosne. Ovo je moj prvi post na nekom portalu sa ovom tematikom. Ocaj me doveo tu, i nadam se nekom savjetu, nekoj ok rijeci. Rodjen sam i odrastao u totalno str8 okruzenju. U problematicnom kraju grada, gdje ako se potuces par puta nista si. Zivio sam dugo tako, a patio medju njima jer sam oduvijek znao da sam gay. Znao sam da tu ne pripadam. Volim sport jako i tu sam nalazio neki mir. Prije 8 godina upoznao sam njega i konacno "prodisao". Tacno ona polovina koja mi je nedostajala. Kunem vam se da garantujem da niko nikada bolji odnos nije imao. Ukratko divno. Nakon 6 godina zahladili smo. Pocele su svadje, gluposti, ljubomore, ratovi. I odlucio sam da je najbolje da prekinemo vezu. Nekako smo ok podnijeli sve to oboje. Culi smo se povremeno, isli na kafu ali cisto prijateljski. Nakon godinu dana otisli smo na kafu i rekao mi je da odlazi zbog posla vani. Ok sam prihvatio jer sam bio totalno hladan, iskreno. Kada je otisao, culi smo se redovno ali bez ikakvih emocija. Prije 10 mjeseci mene je sluzbeni put odveo u njegov grad. Otisli smo na veceru i pozvao me da vidim stan. Vjerujte mi, cim sam usao, u istom trenutku sve emocije kao prvog dana upoznavanja su se vratile. Sve! Odmah sam mu to rekao i dokazivao, ali on je bio racionalan i hladan. Rekao je puno je vremena proslo, krenuo sam dalje. Auu, bas sam bio ljut i tuzan. Vratio sam se kuci i nastavili smo komunikaciju intanzivno. Vidio sam da mu je stalo do mene. Dosao je u Bosnu na odmor prije tri mjeseca i bio kod mene pet dana i od tada smo ponovo bili u vezi. Jako mi je bilo drago. Jedan dan krenula je prica o moru. Pitam gdje cemo? Kaze eh ja sam more dogovorio sa prijateljima jos u martu.. Kazem ok, pa idem i ja ? Kaze nazalost ne. Takav je dogovor. Pitam jesu li gay ljudi, kaze da. Ja sam poludio tada, nisam nikada takvu agresiju ka njemu pokazao. Zanemario sam cinjenicu da je proslo dosta vremena da on ima nove prijatelje, zivot pored mene. Ali toga sam se kasno sjetio. Zvao sam stalno pitao kako moze bez mene na more, vrijedjao ga bas. Sve dok nije pukao i rekao odlazi od mene, najveca je greska obnova veze bila. Meni se svijet srusio tada, iako sam mentalno bas jak nisam znao kako da se izborim. Smarao sam ga danima, zivkao, pisao, sve dok nije blokirao na svim mogucim mrezama i rekao da sam bolestan... Od tada, a evo od tada je proslo 20 dana, ja sam potpuno izgubljen, nicemu ne mogu da se posvetim. Uglavnom jedno uzasno stanje. A volim ga jako. Izvinjavam se na duzem postu, ali...