Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Jaoj, ne znam da li je ovo tema za kafić ili za neki drugi podforum, ako sam omašio nek moderator smesti gde valja; jebiga, nije me dugo bilo, pa sam izašao iz štosa. :angel:

Elem, pre neki dan sam imao razgovor sa izvesnim nedefinisanim dečkom o tome postoji li prava monogamija / prava poligamija, zašto je jedno bolje, zašto drugo nije bolje...
On je, na primer, mnjenja da je monogamija nametnuta ideja, skoro obavezno podrazumava heteronormativnost ili sličnu vrstu polarizacije u vezi, da je suviše ograničavajuća, da ljudska bića jednostavno nisu monogamna, i da prave monogamne veze čak ni ne postoje...
Moje mišljenje je, doduše, da takve veze itekako postoje i funkcionišu širom sveta. Nametnuto ili ne, ne mora obavezno biti i loše, na kraju krajeva nije monogamija isključivo kulturološke prirode, nego i, laički da se izrazim, instinkt - prisutna je kod velikog broja životinjskih vrsta, ne? Smatram i da nije obavezna ta neka vrsta 'podele uloga' u vezi na 'muško' i 'žensko', a da to nije obavezno ni loše ako partneri spontano zauzmu te uloge... Svašta ja još mislim i smatram, ali raspisah se previše, ipak je forum za dijalog, ne za monolog.
:blabla:

Šta vi mislite? Šta praktikujete? Da li su vam obe opcije ok, ili jednu smatrate za bolju/normalniju/moralniju/superiorniju na bilo koji način? I zašto? Discuss!

:grouphug:    ...- VS -...    :setnja:  

:balerina:
Ne bih nešto moralizirao što je bolje ili gore. Ovisi o osobi i njenim potrebama.

Dugo sam bio monogaman tip, onda sam poželio i druge, popričao sa partnerom o tome i dogovorio način kako ćemo funkcionirati ubuduće. On je konstanta i sa njim živim, ostali su tjelesno zadovoljstvo.

Ne bi mi se dopala ideja da švrljam sa strane, a da on to ne zna.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
slazem se u potpunosti sa tvojim drugom..
kroz glavu mi sad prolazi da kada bi poligamija bila prihvatljivija, ne bi mi sami osecali "grizu savesti" ili cudan osecaj za feeling, kada smo u stabilnoj monogamnoj vezi, a svidi nam se neka druga osoba.
svi automatski povezuju "aha, ako ti se svidela neka druga osoba, znaci da svoju devojku/decka ne volis dovoljno"
koji je to uopste kriterijum voleti nekoga malo/puno/dovoljno?

ja licno svakog svog prijatelja volim na drugciji nacin i zbog drugacijih stvari. ali ih sve volim, i ne bih mogla da napravim klasifikaciju koga volim vise ili manje.
samim tim, zasto ne bih mogla da volim i jos neku devojku, pored svoje devojke i da budem podjednako posvecena i jednoj i drugoj vezi, kao sto ulazem ljubav, vreme i zivce jednom, drugom, osmom prijatelju?

mada je to kod lezbejki komplikovano, jebote, ne mogu ni sa ovom mojom jednom da izadjem na kraj :lol:
Korisnikov avatar
By belch
kad razmišljam o otvorenoj vezi uvek mislim da bih mogla da budem u nekoliko veza (s tim da jedna bude primarna, odnosno ostale mogu biti i samo seksualnog karaktera). s druge strane, kada pomislim na to da moj dečko radi istu stvar, ne osetim se baš najbolje.

međutim, ako se pored te druge devojke ja ne bih osećala ugroženo mislim da mi ne bi smetalo, a ako bi ta devojka bila divna ličnost, mislim da bih se i ja uključila aktivno u tu njihovu vezu.

no ovo je sve samo teorija, ko zna kako bih se osećala u kada bi to postalo stvarnost

u svakom slučaju, nisam apriori protiv, volela bih da testiram sebe u ovakvoj situaciji
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
EDIT: Odg na Sanjin post:
Dobra analogija, imaš pravo s te strane, upoređujući sa prijateljstvom.

S druge strane, ljudima je nekako i sam smisao ljubavi to da imaju osobu samo za sebe, i obratno; vernost i obavezanost im je veliki procenat pojmova 'ljubav' i 'veza'. Prosto se pravi razlika između prijateljske ljubavi i ove druge, pa kod nekih ne bi prošla ta priča. Nametnuto ili instinktivno? Da li je uopšte bitno? :zongler:

Možda sam staromodan, ali više sam za mono. Mada razmišljam dosta o ovome ovih dana, možda dođem i do neke pro-poligamne epifanije. :drama:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
@Zlatni

po meni, zaista, ljudi danas ulaze u vezu i zaljubljuju se jako proracunato. svi nekako u glavi mislimo da se ljubav jako retko desava, a kada se desi, onda je moramo cuvati po svaku cenu. tako dolazimo do "glavnih" stavki vernost i obavezanost, sto realno neke osobe dozivljavaju kao sebicnost i posesivnost.

tema je jako kompleksna i svaki dozivljaj je vrlo individualan. Ja sam osoba koja drugarstvo dozivljava na isti nacin kao vezu. Ali potpuno, samo sto se sa prijateljima (most of the time, ne sexam). Cak sam svesna da (ja licno) u mnogim situacijama dosta ozbiljnije pristupam prijateljstvu nego vezi.. posto, u 90% slucajeva, precutno, prijateljstvo dozivljavamo kao nesto trajno, a vezu kao nesto prolazno.
na momente sebe dozivljavam kao osobu koja jeste poliamorna, ali u monogamnoj vezi. jesam ljubomorna osoba, i dosad su sve osobe sa kojima sam bila bile ljubomorna. sad je to sta bi bilo kad bi bilo, ali da sam mozda bila sa osobom koja nije imala stav "ako me prevaris obesicu te na Trgu", mozda bih se u upustila u nesto slicno poligamiji.
poliamorna definitivno jesam, posto se nijedna moja veza nije zavrsila zbog nedostatka ljubavi, tako da mene nije sramota da kazem da sve njih i dalje na neki nacin volim.
Korisnikov avatar
By belch
upravo tako, ako sam ih jednom volela, to je jer su bili vredni te ljubavi, e sad, to što veza nije uspela iz ovog ili onog razloga ne znači da oni nisu dobre osobe i da ljubav raskidom prestaje.
bivše ljubavi su mi sad najbolji prijatelji
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Muškarci vs. žene?
Šta je bolje narode, kurac ili pička?

Da biseksualci postoje, možda bismo i znali odgovor na ovo pitanje. :/
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Research shows that in 100% of cases, when someone says "Oh no you didn't!", s/he in fact, did. *snaps fingers*
By Kragi
a odakle ti to da je monogamija prisutna kod velikog broja zivotinjskih vrsta? :misli:
Negde tri posto zivotinja je monogamno, premda se tu uglavnom uzimaju u obzir sisari dok su ptice mahom monogamne da.
Za ove sto puzu i gmizu ne znam.
Elem, znas primer nekog muzijaka neke zivotinje koji u teranju nece da zaskoci prvu zenku svoje vrste koja mu naleti? :lol:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Nesam školuvao, ako su lagali mene i ja lažem vas. :D
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Inače nikada mi nisu bile jasne argumentacije, e pa i životinje tako rade. :/ Mislim bilo bi lepo da mogu da naskačem na tuđa kolena, ali mislim da prisustnost u životinjskom svetu ne govori puno o samoj praksi..
Korisnikov avatar
By V25
Ako nekoga voliš, tj. ako uopšte želiš da budeš sa nekime u vezi, ne vidim razlog za poligamiju. Po meni je to samo izraz nezadovoljstva zbog onog monogamnog u čemu se dotična osoba zadesila.

Call me conservative, ali i ta šerovanja pičaka i kurčeva, grupnjaci, otvorene veze i dogovori bilo koje vrste su po meni golo govno.

Idi čoveče jebi se sa kime hoćeš, ako ti je milo, ali nemoj onda biti u vezi. Ne vidim poentu, osim ako nije neki "viši cilj" u pitanju, tipa put ka braku zbog papira, ili jednostavnije - cimerovanje uz pojebne varijante.

Monogamija u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
You're conservative.

A sad idi i budi monogaman u svoja četiri zida, a pusti druge ljude da se igraju kako hoće.
Korisnikov avatar
By V25
Mislim da nisam u poziciji da izričem ikakve zabrane, samo se bojim da konstatujem ono što je prećutna istina.

Ili hajde, ako sam ja tako konzervativan, objasni mi te čari poligamije i prednosti iste? Ono što sam vrlo jasno rekao gore je sledeće - čemu "švrljanje" ako ti je lepo u vezi? Ili, šta će ti veza ako voliš da menjaš partnere. Nemam ništa protiv toga, i sam sam to radio, ali what's the point?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Dobro, ali ne pomaže nam u posmatranju drugih vrsta da dobijamo moralne ili neke druge zaključke povodom toga, da li je nešto dobro ili nije.
A takođe ne mislim da bismo trebali da gledamo druge vrste, da bismo izvlačili zaključke o svojoj. Mi merimo uticaj sociološki, a ne biološki. Biološki je samo okvir koji ne dozvoljava da ti zatrudniš ako ti svršim na oko. I uređenje sparivanja pčela, mrava i morskih konjica je takvo zbog njihove biologije. A ako hoćemo da pričamo o ovome i kako se lepo može urediti život zajednice čak i ako je difoltni i nametnuti sistem poligaman, moramo da zaronimo duboko u svoju vrstu i da nađemo neke informacije odvojenih ljudskih grupacija.
Korisnikov avatar
By belch
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595720#p2595720]V25 napisao:[/url]Ako nekoga voliš, tj. ako uopšte želiš da budeš sa nekime u vezi, ne vidim razlog za poligamiju. Po meni je to samo izraz nezadovoljstva zbog onog monogamnog u čemu se dotična osoba zadesila.

Call me conservative, ali i ta šerovanja pičaka i kurčeva, grupnjaci, otvorene veze i dogovori bilo koje vrste su po meni golo govno.

Idi čoveče jebi se sa kime hoćeš, ako ti je milo, ali nemoj onda biti u vezi. Ne vidim poentu, osim ako nije neki "viši cilj" u pitanju, tipa put ka braku zbog papira, ili jednostavnije - cimerovanje uz pojebne varijante.

Monogamija u svakom slučaju.
ako to ni jednoj ni drugoj strani ne smeta, ako svi uživaju u tome, ko si ti da kažeš da je njihova veza i njihova sreća golo govno? i zašto te se tiče da li on to zove veza ili ne?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595724#p2595724]V25 napisao:[/url]Mislim da nisam u poziciji da izričem ikakve zabrane, samo se bojim da konstatujem ono što je prećutna istina.

Ili hajde, ako sam ja tako konzervativan, objasni mi te čari poligamije i prednosti iste? Ono što sam vrlo jasno rekao gore je sledeće - čemu "švrljanje" ako ti je lepo u vezi? Ili, šta će ti veza ako voliš da menjaš partnere. Nemam ništa protiv toga, i sam sam to radio, ali what's the point?
Ja još uvek ne razumem koje ti zadovoljstvo nalaziš u pušenju kurca, kada je pička tako lepa, ukusna i sočna. Niko nije rekao da ti to treba da razumeš, niti sam ja u poziciji da ti bilo šta objašnjavam, jer prvo, ne mogu da govorim iz ličnog iskustva, jer sam do sada bio monogaman, a drugo različiti ljudi, različite ćudi, ne uređuju svi poligamne veze isto, imaš tu različitih dogovora, pravila ponašanja do sebe, do partnera i do drugih ljudi, aka šta se sme ili ne sme.

Čemu? Pa iz istog razloga zato što pas liže svoja jaja - jer može i hoće. Prekini projektovati svoja unutrašnja osećanja na druge ljude. Ako si ti vezao sav osećaj sopstvene vrednosti za svoje telo, ne mora da znači da i drugi ljudi misle da je osnovni stub njihove veze njihova isprepletana, tucajuća tela.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne znam zašto, ali ova tema je i dalje vrlo omiljena međ' omladinom, isto kao i one ( ne )čuvene omladinske teme o 20 načina kako da uvek bIdnete interesantni partneru, kako da izbelite zube u kućnoj radinosti, ili kako da od gaća napravite majicu. Ljudi pričaju i pričaju i pričaju i pričaju, a šta stvarno rade - to znaju samo oni i Bog otac.
Nigde se valjda ljudsko licemerje i glupost izraženije ne sagledavaju, no kod ove teme. Posebice su mi swatki pojedinci i pojedinke koji će se kleti u monogamiju, vernost i poštenje, ali kad im zavučeš ruku u gaće, neće se buniti. Još će posle da pričaju kako su napastvovani, a nisu znali kako da se odbrane. :roll:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595724#p2595724]V25 napisao:[/url]Mislim da nisam u poziciji da izričem ikakve zabrane, samo se bojim da konstatujem ono što je prećutna istina.
Fali ti osnovnog razumevanja različitosti ljudi, ljudske psihe i seksualnosti, pa manjak sposobnosti razumevanja, zamenjuješ pojednostavljivanjem stvari, da bi mogao shvatati svet oko sebe. To apsolutno, što se mene tiče, nije problem, dok ne kreneš da govoriš o svom shvatanju kao apsolutnim istinama i dodeljuješ drugim vezama kvalitete golih govana.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595724#p2595724]V25 napisao:[/url]Nemam ništa protiv toga, i sam sam to radio, ali...
[/quote]

No, you don't get to do that. You don't fucking get to do that.
Korisnikov avatar
By V25
Da li zarista veruješ u to da postoji veza u kojoj obema stranama to iskreno ne smeta? Hajde sada, nemojmo biti licemeri. Sad smo najednom svi razuzdani, slobodoumni, netradicionalni, "ludilo mozga" stage… C'mon, nema te osobe kojoj sujeta nečim ovakvim ne biva povređena. Nije to moje mišljenje, to je činjenica.

Da li to neko dobro hendluje, individualno ili kao par? Da, naravno! Znam gomile takvih. Da li su srećni? Opet, ne mogu ja to da procenim, ali nešto mi se iz priloženog nije činilo tako.

Pre su mi to varijante - iz praktičnih razloga ostajemo zajedno al' hajd' da iskoristimo sve što možemo i što nam život pruža.

Međutim najgora i najdetinjastija varijanta mi je - "Mnogo smo cool i ludi pa se jebemo unaokolo, ali se ipak volimo".

I nema to nikakve veze sa time da je monogamija norma ili pak poželjan vid međuljudskog odnosa, već mi ide na kurac da slušam konstantno kako su ljudi avaj tako zadovoljni svojim vezama ali stalno nešto fali. Pa ako ti fali, onda znači da nešto više od eksterne pičke ili kurca nedostaje. Nek radi ko šta hoće, ja sada govorim u svoje ime - radije bih se jebao svaki dan sa drugim tipom koji me loži ili imao sex buddies nego otvorenu vezu ili pak švrljanja okolo.

To kako se nešto zove je najmanje bitno, ali ako je reč o emotivnom vezivanju, možemo mi do zore kako je telesno manje bitno, pa i prevara samim tim, te da je nevažno sa kime ležemo dok god "volimo" tu jednu osobu. Ali prosto ne mogu da verujem da neko veruje u sve to, jer je više nego evidentno da je to samo lepo upakovano sranje kako ne bi zvučalo loše i kako bi se lakše prevalilo preko jezika.
By barni
postoje ljudi koju su povezani sa drugima cak i miljama daleko i uzivaju u tom osecanju povezanosti

a neki opet ni kada stave penis svih tih ljudi u usta ne mogu dopreti do tih osecanja

:neznam:
Korisnikov avatar
By V25
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595727#p2595727]KorvinOdAmbera napisao:[/url]

Ja još uvek ne razumem koje ti zadovoljstvo nalaziš u pušenju kurca, kada je pička tako lepa, ukusna i sočna. Niko nije rekao da ti to treba da razumeš, niti sam ja u poziciji da ti bilo šta objašnjavam, jer prvo, ne mogu da govorim iz ličnog iskustva, jer sam do sada bio monogaman, a drugo različiti ljudi, različite ćudi, ne uređuju svi poligamne veze isto, imaš tu različitih dogovora, pravila ponašanja do sebe, do partnera i do drugih ljudi, aka šta se sme ili ne sme.

Čemu? Pa iz istog razloga zato što pas liže svoja jaja - jer može i hoće. Prekini projektovati svoja unutrašnja osećanja na druge ljude. Ako si ti vezao sav osećaj sopstvene vrednosti za svoje telo, ne mora da znači da i drugi ljudi misle da je osnovni stub njihove veze njihova isprepletana, tucajuća tela.
Lepo si krenuo i onda potpuno promašio na kraju. Na osnovu čega si to zaključio da sam osećaj sopstvene vrednosti vezao za svoje telo? Odakle ti to?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!