Бошко-3...
Десет година је прошло од тад...
Једно вече у ''Х''-у, појавио се и он... До његовог доласка немилице сам циркао уз Турбо музику из неких других разлога... Поводи за доласке у Београд су били ретки и град ми је тих година заиста деловао некако неподношљиво сулуд и пуст и већа ме је носталгија хватала док сам у њему самоме боравио него када сам овде, у Паризу жалио, што ето, на овоме свету, неком дубоком неправдом постоје места где су људска бића наизглед одувек живела срећно и друга на којима се, та иста, безразложно, од памтивека, животарећи муче.
Одмах ме је приметио и препознао, у то уопште нисам посумњао... Супер је изгледао, црте лица су му попримиле коначан израз једне зреле мушкости. Није се угојио, значи да се није oженио... Док се он са свима поздрављао и бог зна како грлио и љубакао ја сам га посматрао и чекао само да се сав тај циркус одвије и сврши, па да коначно сазнам хоће ли ми прићи или не...
Буквално је дотрчао, за шанком је засео тик уз мене и после свих оних класичних и небитних питања и одговора, опет смо се гледали као некада, он и ја, у привиду тишине коју сам прекинуо, једним, изгледа и за њега, такође, одавно очекиваним питањем : ''Да ли се сећаш? Да ли нас се сећаш још? Зашто ми се онда ниси јавио ?'' Био сам пијан, дакле искрен и осетљив. У истом том тренутку кренуше ми сузе а он, да ми помогне да се колико-толико обуздам, и да се донекле примирим и средим, у своје ми, моје, руке узе ...
Љубав је понекад, до заљубљености допрела само, али сам свакој, омогућио расплет и крај.
Изненади ме бујица речи што дуго тражећи себи пут, у свој силини својој , кроз пукотину ове, њој јединствене прилике изби. И сав се жал разли. Најзад чух и оно што се коначно муку година оте, колико ме је волео, колико се плашио те љубави, колико је о њој маштао и жарко је желео али само кроз сан!'' Није Београд за то, буди срећан што живиш тамо где живиш а мој живот овде ... Жалосно је то!''
Да се Бошко јавио, никад ја Београд напустио не бих.