- 21 Mar 2009, 21:30
Nisam pametna sa ovim stvarima: zahvalna sam na razvoju nauke, podrzavam sve te ideje za odredjivanje uzrocnika homoseksualnosti, ali mi nikada nije bilo jasno kako to da ljudi ne uvidjaju da
nama, ljudima, nije dato da znamo neke stvari.
Razumem da covek zeli da zna koje su granice kosmosa i ima li potvrdjenog oblika izvanzemaljskog zivota,
ili da zna kako se Veliki prasak zbio ili kako se bolesti ponasaju u telu, da li bi se dete moglo roditi sa Daunovim sindromom ili kako nam je nesto ljuto,
ali potreba da se sazna bice, ili da se ,,sazna" ima li Boga, ili sazna da li ce neko biti onakav ili ovakav po rodjenju meni nije jasna. -Covecanstvo nema dovoljno veliku eticku dispoziciju za tako nesto.
Politika ne moze valjano raspolagati time jer ce uvek (bespravno) podredjivati naucne ciljene nekim svojim.
Na srecu naporedo sa mojim postom u svetu tece nesto sto se zove procesom liberalizacije, ali ja na njega bifokalno gledam, jer 1)sam deo jednog drustvenog procesa; 2) kao jedan broj ljudi radim na sebi, a mislim da se ljudima liberalizam namece. To je, kapiram, osnovni zajeb- izmena smera.
Vol. II - PROMENA PERSPEKTIVE - Back to life back to reality mode on
Srbiju ce stici odredjena naucna saznanja, ali isto tako kroz politiku. Mislim da ce, kad stignu da stignu, stici u jednom izmucenom politickom i drustvenoistorijskom trenutku, u kome ce, opet jedno mesecak dana, biti problematicno to pitanje, te da data Vlada nece kulturoloski i drustveno valjano da se odnosi prema svojim gradjanima, premda ce vazda kaskati sa svojom Sudbinom, a cilj je vazda bio ,,hajde samo neka se jednom nesto desi".
Ja se uzdam u covecanstvo i volim svoj narod po svojoj prirodi i tu nema price. Stoga nisam za neumerenost slobode.
,,A onda se nije moglo razlikovati ko je covek a ko svinja." - Orvel, ,,Zivotinjska farma"