Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Hocu da se zahvalim ucesnicima emisije na sledecem: Moja koleginica je sada potpuno ubedjena da se ljudi zapravo rode gay i da su to neki procesi koji se odvijaju prenatalno.

Inace, ona je izuzetno religiozna (evo sada posti), ali i veoma tolerantna, medjutim do sada je bila ubedjena da se gay postaje tako sto se ima dominantna majka, i da je to unekoliko ipak stvar izbora.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..
...
Inace, ona je izuzetno religiozna (evo sada posti), ali i veoma tolerantna, medjutim do sada je bila ubedjena da se gay postaje tako sto se ima dominantna majka, i da je to unekoliko ipak stvar izbora.
Ja ne znam gde to nadju? Loni ima jednu prijateljicu koja zavrsava psihologiju, i ovako je bas tolerantna, fina ali... cvrsto ubedjena da je uzrok homoseksualnosti u dominantnoj majci. Mi smo je zvali na forum i objasnjavali joj da to nije tako, ali nista nije vredelo kad je ona tako naucila u knjigama. I ovde da joj ljudi kazu verovatno bi ostala ubedjena u ono svoje, u stvari problem su te knjige od pre vise decenija po kojima se uci...
Korisnikov avatar
By m..
Jao ne znam, al znam da je neka riba ciju sestru znam doktorirala na toj tezi, pritom joj sveca drzi kafic gde u svako doba dana mozes da nadjes bar 5 gay zena, roflmao.

Mislim da to ide jos od psihoanaliicara ili vec tako neceg i da se po resavskoj skoli odrzalo do danas.
By J...
Originally posted by Dina

Ja ne znam gde to nadju? Loni ima jednu prijateljicu koja zavrsava psihologiju, i ovako je bas tolerantna, fina ali... cvrsto ubedjena da je uzrok homoseksualnosti u dominantnoj majci. Mi smo je zvali na forum i objasnjavali joj da to nije tako, ali nista nije vredelo kad je ona tako naucila u knjigama. I ovde da joj ljudi kazu verovatno bi ostala ubedjena u ono svoje, u stvari problem su te knjige od pre vise decenija po kojima se uci...
Nauce napamet definicije i ne pomere se od toga ceo zivot. Kako im ne padne na pamet iz cisto zdravorazumskog razmisljanja da za svaku pojavu moze da postoji milion faktora koji na nju uticu a oni se drze samo jednog a o neupotrebljavanju intuicije koju ocigledno nemaju i ispitivanju samih sebe da ne govorim.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by m..
...
Hm ... samo mala digresija iz licnog zivota. Ne tvrdim da je dominatna majka uzrok homoseksualnosti, ali ja licno poznajem, pa sigurno 20-ak gay muskaraca koji su odrastali uz veoma dominatnu figuru majke u porodici. U tih 20-ak ukljucujem i sebe.
Da je to uzrok, pa nije, da postoji paralela izmedju dominatne majke i gay muskarca ... nekako mi se cini da neke paralele postoje ... :cita:
Korisnikov avatar
By deran
To može da se tumači i tako da jake žene mogu imati taj "gen" i da imaju predispoziciju rađanaj gay osoba...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by greek_lover
Originally posted by m..
...
Hm ... samo mala digresija iz licnog zivota. Ne tvrdim da je dominatna majka uzrok homoseksualnosti, ali ja licno poznajem, pa sigurno 20-ak gay muskaraca koji su odrastali uz veoma dominatnu figuru majke u porodici. U tih 20-ak ukljucujem i sebe.
Da je to uzrok, pa nije, da postoji paralela izmedju dominatne majke i gay muskarca ... nekako mi se cini da neke paralele postoje ... :cita:
Ja, s druge strane, znam bar 20 muskaraca koji imaju isto tako dominantne majke pa su strejt. Medjutim tu treba ici od neceg opstijeg, jer nemaju svi gay ljudi dominantne majke, a drugo, ne znam kako se po toj teoriji formiraju lezbejke. sad, mozda stvarno postoji neka paralela, nesto sto tangira celu stvar na odredjeni nacin, al ne se ne moze reci da je to dominantni faktor.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by m..
Originally posted by m..
...
Ja, s druge strane, znam bar 20 muskaraca koji imaju isto tako dominantne majke pa su strejt. Medjutim tu treba ici od neceg opstijeg, jer nemaju svi gay ljudi dominantne majke, a drugo, ne znam kako se po toj teoriji formiraju lezbejke. sad, mozda stvarno postoji neka paralela, nesto sto tangira celu stvar na odredjeni nacin, al ne se ne moze reci da je to dominantni faktor.
Da, teorija dominatne majke je veoma shuplja ... meni je palo na pamet to, kako se onda uklapaju lezbejke u tu teoriju :lol: poprilicno nikako, zar ne?
Ali najvishe sto mi smeta kod gomile tih "takvih" teorija i razmisljanja je cinjenica da sve one (ovo je opet moje licno misljenje) zastupaju tezu da je biti gay bolest. Ako trazis uzrok za necije ponasanje (sex. sklonost u ovom slucaju) onda ispada da je to nesto sto treba da se ispravi ... zasto se nikad niko od gomile tih istih psihologa ne zapita zasto neko postane str8?
Korisnikov avatar
By m..
Zato sto je to mainstream. Ja imam protiv dobrog dela tih 'teorija' jer nisu aktuelne ili su zasnovane na pogresnim premisama (jbg, u to doba se o dosta toga nije znalo, lepo rece onaj deda u utisku), ali nemam protiv naucnog razmatranja fenomena, jer se ljudi generalno plase onog sto je nepoznato. Sto se mene tice, ja sam potpuno sigurna da nikako nisam imala izbor da budem strejt, iako sam u nekom momentu to svesrdno pokusavala.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ako odete kod strucnog endokrinologa, lepo ce vam objasniti
kako se plod razvija i koje su nedele u razvitku ploda kriticne
za radjanje beba sa drugacijom seksualnom orijentacijom,
na toj skali su ne samo orijentacije, vec i transeksuane osobe.
To je jedan raspon hormonskog delovanja na razvoj mozga
u jako ranim stadijumima, kad su genitalije vec razvijene i
hromozomi zavrslili svoje putesestvije....

Dakle nema rekla kazala, ovako ili onako, ljudi su vrsli istrazivanja,
merenja biohemije, i jos sto sta...

Inace, kako mi je lakarka rekla, timovi sirom sveta se bave ovom problematikom
i rade na razvijanju tehnologije koja ce biti u stanju da prenatalno da podatke
kakva ce beba da se rodi, i onda da hormosnkim delovanjem u tom periodu
na mozak fetusa sprece da se rodi LGBT osoba....

Da li je to dobro ili nije, to vec ne znam, jer ja volim to sto jesam i osecam
se veoma udobno sto sam rodjena mimo str8 druzine, a sigurno to sve
ima veze kasnije i sa razvitkom licnosti..

Setite se samo svog detinjstva i pokusajte da se setite tih prvih emocija i
osecaja roda, privlacenja i bice vam sve jasno..

Ovo su informacije iz prve ruke, od veoma strucnih ljudi u ovoj oblasti..
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Andjelika

Ovo je ne samo loshe vec uzasavajuce jezivo i loshe tj. kad bi se dozvolilo homofobichnim eugenicima da rade shto bi hteli! Najusrdnije se nadam da savremena i buduca medicina NECE dozvoliti sprechavanje radjanja LGBTI beba. To bi bila mengele-ovska eksperimentacija s najmrachnijih pobuda.

Poenta koja mora da se utvrdi je- da GLBTI ljudi, zivoti i prava NE shtete i NE ugrozavaju nikoga, ni druge ljude ni same GLBTI ljude, stoga NE bi trebalo Ni smelo biti ni teorije a kamoli prakse da se preventira!

Jedino, dakle, jedino, u kasnijem zivotu ako neka osoba ima poremecaj ego-DIStonichne (kvazi-)homoseksualnosti- niko joj ne brani da to lechi.

Ali, nama ego-SINtonichnim GLBTI ljudima, NIKO ne sme da nas ugrozava!
Korisnikov avatar
By m..

ne, to nije dobro, to je neku ruku eugenika, i sto se mene tice, s jednog stanovista isto ono sto je hitler radio sa homoseksualcima i mentalno retardiranim osobama /iskorenjavanje gay populacije/. ali s druge strane imamo majke koje izvode abortus u slucaju kada znaju da ce se roditi dete sa daunovim sindromom, i ja sam u svakom slucaju pro choice, sto se toga tice. s jedne strane imamo pravo majke da slobodno raspolaze svojim telom, a sa druge imamo u neku ruku stepenicu do genetskog inzenjeringa. ne znam, jos uvek nisam u stanju da formiram stav po ovom pitanju, jer prvi put cujem za ovo, ali negde mi pravi los osecaj. moracu dalje da porazmislim i prodiskutujem. nekako mi nije ni adekvatno to poredjenje sa down-ovim sindromom, jer ti tu imas dilemu roditi ili ne, a ovde prenatalno utices ne neke osobine nerodjenog deteta sto niako nije isto. jedno je raspolaganje svojim telom, a drugo je raspolaganje tudjim ja i necims to ce se odraziti na celi zivot te osobe. u svakom slucaju, sklonija sam da se protivim.

Setite se samo svog detinjstva i pokusajte da se setite tih prvih emocija i
osecaja roda, privlacenja i bice vam sve jasno..
Secam se Tijane M. iz vrtice i teta u startu i raznih fantazija koje sam imala kao dte i u njima nije bilo ni M od muskarca.
Korisnikov avatar
By Kylender

Ja sam kontra primer ove teze. Majka me je rodila sa svojih 17 godina i bila očigledno potpuno nespremna za dete (moja malenkost). Bila je potpuno odsutna iz mog života prvih 4-5 godina iako sam zakonski posle razvoda pripao njoj na staranje (kad sam imao 2 godine). O meni su se tada uglavnom starali moja tetka i baka sa kojima sam živeo. I do dana današnjeg moja majka i ja imamo odnos uzajamnog poštovanja ali nikada nismo bili bliski. Pre kao neki dalji rođaci. Sa druge strane, od svoje 10 godine sam odabrao da živim sa ocem i on jeste bio moj jedini roditelj.

Štaviše, on ima teoriju da sam ja zamrzeo žene zbog nemajčinskog ponašanja moje majke i generalnog odsustva majčinske figure u mom životu. Moj zaključak je da, kada su uticaji sredine u pitanju, oni mogu biti tumačeni na više načina - kako kome odgovara jer je previše kontradikcija u igri i suprotstavjenih primera...
Korisnikov avatar
By Kylender

Ovo se već dešava u slučaju veštačke oplodnje. Sve oplođene jajne ćelije se podvrgavaju detaljnom markiranju svih potencijalno štetnih ili "štetnih" gena tako da roditelji mogu da izaberu najpodesniju kombiaciju.

Ovu informaciju sam pročitao vezano za neku kalifornijsku kliniku koja se bavi veštečkom oplodnjom, pokušaću da pronađem izvorni oblik teksta...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Vel boy
Ovo je ne samo loshe vec uzasavajuce jezivo i loshe tj. kad bi se dozvolilo homofobichnim eugenicima da rade shto bi hteli! Najusrdnije se nadam da savremena i buduca medicina NECE dozvoliti sprechavanje radjanja LGBTI beba. To bi bila mengele-ovska eksprimentacija s najmrachnijih pobuda.

Poenta koja mora da se utvrdi je- da GLBTI ljudi, zivoti i prava NE shtete i NE ugrozavaju nikoga, ni druge ljude ni same GLBTI ljude, stoga NE bi trebalo Ni smelo biti ni teorije a kamoli prakse da se preventira!

Jedino, dakle, jedino, u kasnijem zivotu ako neka osoba ima poremecaj ego-DIStonichne (kvazi-)homoseksualnosti- niko joj ne brani da to lechi.

Tu se slazem s tobom. Samo bih da utvrdimo onaj momenat dokle seze pro choice pravo, i gde je nesto deo tela majke a gde individua za sebe. Jer pro liferi tvrde da fetus ljudsko bice, i to im je jedan od osnovnih argumenata.

Pitanje je sledece: Ako majka ima pravo da odluci da uskrati zivot nerodjenom detetu (u okviru prava da slobodno raspolaze svojim telom), da li ima pravo da determinise neke buduce osobine tog deteta (jer opet ima pravo da raspolaze svojim telom, i da izabere da li ce piti neke dodatne hormone). Zanima me, posto ovde ocigledno imamo konflikt sloboda, s kojeg stanovista treba to razmatrati, sa i bez politickog i vrednosnog kontexta, i tako dalje.

Jer ako kazes da je fetus osoba za sebe, duvas u ledjima pro liferima, i u sustini sam sebi uskaces u usta.
By iWanna
Originally posted by m..
ne, to nije dobro, to je neku ruku eugenika, i sto se mene tice, s jednog stanovista isto ono sto je hitler radio sa homoseksualcima i mentalno retardiranim osobama /iskorenjavanje gay populacije/. ali s druge strane imamo majke koje izvode abortus u slucaju kada znaju da ce se roditi dete sa daunovim sindromom, i ja sam u svakom slucaju pro choice, sto se toga tice. s jedne strane imamo pravo majke da slobodno raspolaze svojim telom, a sa druge imamo u neku ruku stepenicu do genetskog inzenjeringa. ne znam, jos uvek nisam u stanju da formiram stav po ovom pitanju, jer prvi put cujem za ovo, ali negde mi pravi los osecaj. moracu dalje da porazmislim i prodiskutujem. nekako mi nije ni adekvatno to poredjenje sa down-ovim sindromom, jer ti tu imas dilemu roditi ili ne, a ovde prenatalno utices ne neke osobine nerodjenog deteta sto niako nije isto. jedno je raspolaganje svojim telom, a drugo je raspolaganje tudjim ja i necims to ce se odraziti na celi zivot te osobe. u svakom slucaju, sklonija sam da se protivim.
:up:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Kylender

Ovo se već dešava u slučaju veštačke oplodnje. Sve oplođene jajne ćelije se podvrgavaju detaljnom markiranju svih potencijalno štetnih ili "štetnih" gena tako da roditelji mogu da izaberu najpodesniju kombiaciju.

Ovu informaciju sam pročitao vezano za neku kalifornijsku kliniku koja se bavi veštečkom oplodnjom, pokušaću da pronađem izvorni oblik teksta...
O da, i kad se ovo ukljuci u pricu, sve postaje dodatno zamrseno.

S druge strane, kod ovoga, kao i down sindroma se radi o bolestima i poremecajima, a s druge o diverzitetu i necemu sto nije bolest.

Ali opet, tu ima dosta politicke pozadine i kontexta.
Korisnikov avatar
By m..
Poenta, sto se mene tice, je sledeca: ako postoji politicki i drugi konsenzus da homoseksualnost nije poremecaj i da ne moze biti tretirana ravnopravno sa sklonoscu nekim naslednim boelstima, poremecajima i slicnim - onda ne bi trebalo da se dozvoli nikakvo uticanje na plod povodom toga da lic e se roditi kao gauy ili ne. S druge strane imamo masu zatucanih ljudi, desnicara i konzervativaca, koji ce homoseksualnost i tipa sklonost raku prostate tretirati potpuno isto.
By iWanna
Originally posted by m..

S druge strane, kod ovoga, kao i down sindroma se radi o bolestima i poremecajima, a s druge o diverzitetu i necemu sto nije bolest.

u pravu si ali ako je diverzitet razlog zbog cega bi to njihovo dete bilo diskriminisano u mnogim sferama zivota onda je jasno zasto traze "lek"
tj nisam se dobro izrazio, sve dok je homofobija i homomrznja toliko izrazena retko kojio roditelj-da moze da bira-bi izabrao tu opciju za svoje dete.

ma jebem im mater svima :ziveli:
Korisnikov avatar
By m..
Anyways protiv toga sam da se prenatalno hormonalnim terapijama utice na seksualnu orijentciju ili eventualnu transseksualnost deteta. s druge strane mogu da zamislim gomilu nesnadjenog mlaog gay sveta i transseksualnih osoba koje proklinju svoje majke jer nisu pile hormone tokom trudnoce, i donele ih takve u ovaj ruzni zatucani svet.

nadam se da ce u ovom slucaju prolitika preteci nauku, i da ti lekari nece otkriti nacin da uticu na plod pre nego sto se svako na ovom svetu slozi da homoseksualnost nije blest. Dakle zelim im 100% neuspeh.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by iWanna
Originally posted by m..

u pravu si ali ako je diverzitet razlog zbog cega bi to njihovo dete bilo diskriminisano u mnogim sferama zivota onda je jasno zasto traze "lek"
Mislim da sam ti, na neki nacin, upravo odgovorila.

Moracu da cimnem Olgu Diktatora na temu, zivo me interesuje njeno misljenje glede ovog.

Drugo, ovo mozda moze da se splituje, jer je jako interesantna tema sama za sebe.
By iWanna
Originally posted by m..
Anyways protiv toga sam da se prenatalno hormonalnim terapijama utice na seksualnu orijentciju ili eventualnu transseksualnost deteta.
takodje

pre sam za prenatalno hormonsko bombardovanje buduceg deteta nekim supstancama za pojacani osecaj tolerancije i razumevanja i dobrote i svega lepog...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by iWanna
Originally posted by m..
Anyways protiv toga sam da se prenatalno hormonalnim terapijama utice na seksualnu orijentciju ili eventualnu transseksualnost deteta.
takodje

pre sam za prenatalno hormonsko bombardovanje buduceg deteta nekim supstancama za pojacani osecaj tolerancije i razumevanja i dobrote i svega lepog...
Ja za edukaciju roditelja glede vaspitavanja i podizanja dece. Inace mislim da je to u Srbiji goruci problem, buduci da ej svako 5. dete fizicki zlostavljano, a svako 4. psihicki, a i zanemarivanje je veoma rasprostranjeno.

Ali da ne sirimo temu.

Jako me zanima sta Dushan, Olga i jos neki imaju da kazu na ovu pricu.
By iWanna
Originally posted by m..
Drugo, ovo mozda moze da se splituje, jer je jako interesantna tema sama za sebe.

:hyper: :eya: otvori pls
Korisnikov avatar
By m..
Ne mogu to ja, to nek uradi moderator. Moze Andjelika da napise adekvatan uvodni post.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by m..
Originally posted by Vel boy
Ovo je ne samo loshe vec uzasavajuce jezivo i loshe tj. kad bi se dozvolilo homofobichnim eugenicima da rade shto bi hteli! Najusrdnije se nadam da savremena i buduca medicina NECE dozvoliti sprechavanje radjanja LGBTI beba. To bi bila mengele-ovska eksprimentacija s najmrachnijih pobuda.

Tu se slazem s tobom. Samo bih da utvrdimo onaj momenat dokle seze pro choice pravo, i gde je nesto deo tela majke a gde individua za sebe. Jer pro liferi tvrde da fetus ljudsko bice, i to im je jedan od osnovnih argumenata.

Pitanje je sledece: Ako majka ima pravo da odluci da uskrati zivot nerodjenom detetu (u okviru prava da slobodno raspolaze svojim telom), da li ima pravo da determinise neke buduce osobine tog deteta (jer opet ima pravo da raspolaze svojim telom, i da izabere da li ce piti neke dodatne hormone). Zanima me, posto ovde ocigledno imamo konflikt sloboda, s kojeg stanovista treba to razmatrati, sa i bez politickog i vrednosnog kontexta, i tako dalje.

Jer ako kazes da je fetus osoba za sebe, duvas u ledjima pro liferima, i u sustini sam sebi uskaces u usta.
Evo ovako bi to trebalo reshavati:
- medicina kaze i zna da homoseksualnost (uskoro i transrodnost) nisu bolesti ni poremecaji. Dakle, nijedan doktor ne bio smeo da odobri josh manje izvrshi abortus gej identifikovanog fetusa.
- ako je/su roditelj/i homofobichni (a koriste se pro-choice opcijama) u tolikoj meri da zele da ubiju fetus deteta koje ce biti gej, opet ne bi smeli imati dozvolu ni pravo da to uchine. Jedinu dozvolu i pravo mogu imati je da se promptno odreknu bebe i stave ga/ju na adopciju drugim ljudima.

eto, solucije.
By J...
m.. i Vel boy

:up:

Apsolutno sam protiv bilo kakvog prenatalnog uticanja na dete.
Korisnikov avatar
By m..
Da, znam, i razumem, ali to je stvar politike i sistema vrednosti.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Nisam pametna sa ovim stvarima: zahvalna sam na razvoju nauke, podrzavam sve te ideje za odredjivanje uzrocnika homoseksualnosti, ali mi nikada nije bilo jasno kako to da ljudi ne uvidjaju da
nama, ljudima, nije dato da znamo neke stvari.
Razumem da covek zeli da zna koje su granice kosmosa i ima li potvrdjenog oblika izvanzemaljskog zivota,
ili da zna kako se Veliki prasak zbio ili kako se bolesti ponasaju u telu, da li bi se dete moglo roditi sa Daunovim sindromom ili kako nam je nesto ljuto,
ali potreba da se sazna bice, ili da se ,,sazna" ima li Boga, ili sazna da li ce neko biti onakav ili ovakav po rodjenju meni nije jasna. -Covecanstvo nema dovoljno veliku eticku dispoziciju za tako nesto.
Politika ne moze valjano raspolagati time jer ce uvek (bespravno) podredjivati naucne ciljene nekim svojim.

Na srecu naporedo sa mojim postom u svetu tece nesto sto se zove procesom liberalizacije, ali ja na njega bifokalno gledam, jer 1)sam deo jednog drustvenog procesa; 2) kao jedan broj ljudi radim na sebi, a mislim da se ljudima liberalizam namece. To je, kapiram, osnovni zajeb- izmena smera.

Vol. II - PROMENA PERSPEKTIVE - Back to life back to reality mode on
Srbiju ce stici odredjena naucna saznanja, ali isto tako kroz politiku. Mislim da ce, kad stignu da stignu, stici u jednom izmucenom politickom i drustvenoistorijskom trenutku, u kome ce, opet jedno mesecak dana, biti problematicno to pitanje, te da data Vlada nece kulturoloski i drustveno valjano da se odnosi prema svojim gradjanima, premda ce vazda kaskati sa svojom Sudbinom, a cilj je vazda bio ,,hajde samo neka se jednom nesto desi".

Ja se uzdam u covecanstvo i volim svoj narod po svojoj prirodi i tu nema price. Stoga nisam za neumerenost slobode.

,,A onda se nije moglo razlikovati ko je covek a ko svinja." - Orvel, ,,Zivotinjska farma"
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by the1whowished
-Covecanstvo nema dovoljno veliku eticku dispoziciju za tako nesto.
Apsolutni bottomline za brdo stvari.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!