Originally posted by KissQueen
najgore je sto je kod mene neka bzvz kombinacija ekstrovertnosti i asocijalnosti smuckana
ne umem bas najbolje da objasnim
ne smetaju mi ljudi, i mogu i da pricam sa svima o svemu, ali
posle desetak minuta moje interesovanje prestane.
a onda ta cuvena moja ambivalencija - i zelim da se druzim i ne zelim,
i svidja mi se da se vidjam sa nekima i ne mogu da ih smislim
ali ne u fazama
nego istvremeno sva ta osecanja
Kao sto vidis, vec par ljudi ti je reklo da bi ovo lako mogao da bude i njihov opis.
Lako bi mogao da bude i moj.
..
No, ja se ne smatram asocijalnom osobom, i ako imam asocijalne
periode.
..
Kao sto je rekla m.., ono o 'svojim minutima', tako i ja tokom dana moram sebi posvetiti barem par sati.. tako sam sposoban da tokom ostatka dana vrsim normalnu interakciju sa ljudima...
Dakle - posvetis se sebi, onoliko vremena koliko tebi treba, i onda je vec mnogo lakse, tako pripremljena, odmorena & zadovoljna, da udjes u interakciju sa drugima.
..
Sto se tice tih kontradiktornih a istovremenih emocija - licno smatram da je najbolje resenje pratiti ono osecanje koje je najjace, jer ne mogu sva biti bas istog intenziteta.
..
Dakle, ako je u tom trnutku jaca zelja ZA druzenjem - ostanes i, opet, komuniciras samo onoliko koliko ti srce iste, ni manje ni vise.
Ako je jaca zalja za osamom - osamis se.
..
Trik je - prepoznati koja je emocija ZAISTA jaca.
..
LM, ja ne verujem da covek treba da se POTPUNO prilagodjava svetu, indeed - poznat sam po tome sto se licno ne prilagodjavam skoro uopste, ali ipak neki kompromisi su potrebni, ako zelis da imas ljude oko sebe.
Ako ne zelis - kompromisi nisu potrebni ni najmanje
..
PoJenta:
UVEK radi samo ono sto zelis, ono sto je iskreno, jer drugacije mozes samo postati
rob drustvenih obrazaca, a to je gora sudbina od one u kojoj ti par ljudi kaze da imas zajedljive komentare. Po meni, jel.
..
Ipak, sto se tice i tih zajedljivih komentara kad neko izvali glupost - posto si postavila i to pitanje (kako to spreciti)..
..prvo, ja im ne vidim poentu, sto 'spustit' gupog coveka? Lm, licno to ne radim, no to je vec tvoja licna stvar.
Al' da nije lepa, nije.
..
Drugo, kako to speciti?
Pa vrlo je lako, npr. ako znas da je neko izvalio glupost - ne kazes zajedljjiv komentar koji si spremila u glavi - jer svesna si vec da posle necije gluposti
ide takav tvoj komentar.
Dakl - 'zadrzis' prvu recenicu posle necijie gluposti..
..
No, to opet nije iskreno, a ja ovde zagovaram iskrenost, kao.
Mislim da je ipak najbolje PRE tog 'ujeda' glupog sagovornika - razmisliti o njemu, i razmisliti o sebi pre svega..
Njemu sigurno nije prijatno ako bude 'ujeden' zbog svoje gluposti..
..
..A ti, koliko ti /iskreno/ mislis da si licno u tom trenutku pametna ako moras da imas komentar na svaku
glupu stvar?