Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By BellyButton
Medju silnim osobinama koje ochekujete od svog partnera (da je lep(a), pametan(na), eventualno bogat(a), da ima stila i ukusa itd.)... znam da ih ima mnogo, jer svi za sebe zelimo najbolje, koliko vam je bitna njegova (njena) ambicioznost?
Da li vas privlache ljudi koji sebi postavljaju visoke ciljeve a odbijaju vas oni koji se zadovoljavaju malim stvarima, ili vam to nije toliko bitna osobina?... Da li ste u stanju da volite osobu koja je manje ambiciozna od vas?... Svakako da su privlachni ljudi koji rade na sebi, ovako:teg: :tegovi: , ili onako:cita:, ali - koliko ste tolerantni na osobu koja nema visoke ciljeve u zivotu, i da li je ambicija neshto shto vash partner mora da poseduje?...

:pare: :pare: :pare:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Tim poslednjim smajlicima ukazujes na to da ambiciju vezujes prvenstveno za pare.

Ambiciozan ja jesam, ali ne u tom pravcu... vec zelim u zivotu da radim ono sto volim i da od toga normalno zivim, ali same pare kao pare nisu mi motiv.

Isto tako smatram i za partnera, koga trenutno nemam :)

Lepo je uzivati u malim stvarima, a teziti ka velikim.
Smatram da partner treba posedovati pribliznu ambicioznost mojoj, ili pak nesto vecu... zavisi od njegovih godina.

Govorim iz iskustva, jer sam jednom prilikom pokusao sa osobom koja nema nikakav cilj u zivotu...
To je zaista bezveze, i sa takvom osobom nisam dugo mogao da izdrzim jer jednostavno nije bilo cak ni nekih tema za razgovor...

Tako da mogu da potvrdim da u ovom slucaju (mada i u mnogim) ne vredi ono "suprotnosti se privlace". :D
Korisnikov avatar
By Shmi
Ne volim bolesno ambiciozne osobe... kojima je posao,uspeh na prvom mestu a ne umeju da cene sitnice koje cine zivot... Po mom misljenju svako moze da zavrsi fakultet samo ako hoce da ugreje dupe na stolici. Moze da mi mase diplomom ispred nosa koliko hoce dzaba mu to ako ne ume da ceni zivotne vrednosti. Tacka.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Dirrty19g
Tim poslednjim smajlicima ukazujes na to da ambiciju vezujes prvenstveno za pare.
Ne, ne, neee....
Moje ambicije nisu vezane za novac... Ti smajlici stoje tu kao asocijacija na to da ljudi obichno ambicioznost tako posmatraju...

Ipak, hvala na odgovoru... :kiss:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisam mislio na tvoju ambicioznost, vec na pojam ambicioznosti :)

Ali kao sto i sam kazes, ljudi ga i najcesce vezuju za novac.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nije presudno....ali mi je vazno da ta osoba ima interesovanje za BILO STA! znaci....eko mnogo voli leptire, neka! ali neka stvarno voli te leptire...ili bilo sta drugo...ne mora da bude najbolji lepirolog u galaksiji, ali samo da ih voli...samo da je interesuje nesto!
Korisnikov avatar
By Delete
Cenim ambiciozne osobe, tj. osobe koje teze da postanu bolje u nekoj "normalnoj" sferi nego sto trenutno jesu. Ako neko ima ambicije da sledece godine moze da popije 20l piva za jedno vece (a ima i takvih) onda me takva ambicioznost ne privlaci, cak me i odbija.
Moj odgovor onda glasi: da, volim i cenim ambiciozne ljude, ali samo ako njihove ambicije odgovaraju i meni.
Korisnikov avatar
By blenta
cenim bavljenje nechim makar bilo i bashtovanstvo
i ulaganje energije da se to radi dobro

no ne volim jako ambiciozne koji ciljaju daleko van opsega prvo svojih radnih navika pa onda i drugih stvari te se njihova ambicioznost svodi na zasipanje megalomanskim mislima i talozhenja frustracije zbog nemogutjnosti ostvarivanja istih

:invalid:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Cenim ambiciju, ali i sposobnost da se sagleda malo šira perspektiva. Neko ko ima zacrtan cilj u životu, ali ko u skladu sa sopstvenim ograničenjima i objektivnim okolnostima iste modifikuje, ni na tren ne ispuštajući iz vida smisao napredovanja u životu. Neko ko daje svoj maksimum, poštujući druge, ali i sebe. Neko ko se ne osvrće i grabi napred, ne gazeći nikoga.

Nađite aritmetičku sredinu egocentričnog ultra ambicioznog, izuzetno sposobnog i bezobzirnog čoveka i nesposobnjakovića koji se davi u sopstvenom samosažaljenju i shvatićete na šta mislim :)
Korisnikov avatar
By Dina
Kako lepa tema :klap:

Ambicija je moje drugo ime ;) Moram samo sebe da kocim da me ne pojede. Pre neku godinu sam se onesvestila na stepenicama fakulteta, mogu samo da zamislim sta bi bilo da nije ipak bilo pri njihovom dnu, pa sam se samo malo ugruvala :uplasen: To je bilo od premora jer zbog svojih zelja nisam prepoznala gde mi je fizicka granica. Od tada od sebe ne zahtevam da postizem super rezultate i na fakutletu i na poslu. Ali ne znam sta bih radila bez ambicije - to bi mi bio nesto kao kraj zivota. Ja se bacim u neku situaciju iz koje uopste ne znam kako cu isplivati i koja cesto prevazilazi moje mogucnosti. Onda moram da se borim i snadjem i kroz sve to napredujem. I uvek moram da nadjem neki nov izazov...

Inace, u stanju sam da volim osobu manje ambicioznu od mene. Ja smatram da je steta da osoba ukoliko je talentovana, moze da bude uspesna u necemu, to i ne realizuje i u novcanom smislu i u smislu nekih priznanja. Ali opet to ne namecem drugoj osobi, mogu samo da dam savet, podrsku, ali ona odlucuje o svom zivotu. Tacno je ono sto je Shmi rekla da osobe koje su jako ambiciozne ne vide mnoge itekako lepe zivotne sitnice, to se meni desavalo. I zato sam zahvalna nekim svojim ranijim mnogo manje ambicoznim partnerima sto su mi na njih ukazivali, pa ih ipak nisam propustila. Medjutim u tim situacijama kada je muskarac bio mnogo manje ambiciozan od mene, vremenom se javljao problem sa njegove strane. Onda bi se desavalo da ja sputavam svoje ambicije, iz ove perspektive ustvari da nazadujem, a sve to zato da bi me neki on voleo. A on bi opet osecao da ja mogu vise i to mu je smetalo.

Nakon takvih iskustava predivan je osecaj kada me moj sadasnji partner podrzava, kada me hrabri i raduje se mojim uspesima kao da su njegovi, nekad mi se cini i vise nego njegovim sopstvenim uspesima :hug:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ambicioznost nije osobina na koju Morgan gleda, i koju uzima u obzir kod partnera. Koliko lenjih ljudi je uspelo u zivotu, a toliko ambicioznih zavrshilo u ludnicama ili pod zemljom.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by hlaefdige
leptirolog
Obicno ih zovemo lepidopteristima. :smeh:
Ne znam, cini mi se da svako mora da pronadje nesto sto ga pokrece. Zalosno mi je kada sretnem ljude u dvadesetim godinama koji niti imaju neku obavezu, niti zele da urade nesto od svog zivota. Sa takvima se cesto lose komunicira, jer su svesni da im nedostaje nesto, ali - sta?
Tako da, ako mislis na ambiciju kao zelju da se napreduje i upoznaje nesto novo - onda je bitna.
Ambicija kao trcanje za novcem je podjednako odbojna kao i pomenuta izgubljenost.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by MinaHarker
Originally posted by hlaefdige
leptirolog
Obicno ih zovemo lepidopteristima. :smeh:
Ne znam, cini mi se da svako mora da pronadje nesto sto ga pokrece. Zalosno mi je kada sretnem ljude u dvadesetim godinama koji niti imaju neku obavezu, niti zele da urade nesto od svog zivota. Sa takvima se cesto lose komunicira, jer su svesni da im nedostaje nesto, ali - sta?
Tako da, ako mislis na ambiciju kao zelju da se napreduje i upoznaje nesto novo - onda je bitna.
Ambicija kao trcanje za novcem je podjednako odbojna kao i pomenuta izgubljenost.
:blush:

heat of the moment...
Korisnikov avatar
By Egon
ja sam mislio da topic ide u smislu: 'da li cenite ambiciozne" u smislu
buducih partnera koji bas i nemaju neke shanse kod vas (na prvu ruku)
ali toliko su ambiciozni u tome da ce (mozda) i uspeti ... ;)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
heheheh...sto je babi milo, to joj se i snilo
Korisnikov avatar
By Egon
:lol: hehehe ...

iliti ... "ne jebe lep, vec uporan"
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne zavrsavaju fakultet pametni, nego vredni...hahahaha
Korisnikov avatar
By Zoe
Ljudi koji se ubijaju od posla(ucenja itd.) samo beze od sebe samih.
Ne cenim ih previse.
Ne volim ambiciozne ljude,ali volim ljude koji vole nesto, (poput onog gore Hlaef.leptira), ali vole srcem, zdravo i nesto sto ne ukljucuje materijalnu dobit...
Slazem se da treba od necega ziveti, ali da bi to postigao, uopste ne treba da budes ambiciozan.
Ambiciozne osobe kod mene cak uopste nemaju prodju.......jedina ambicija koju ja cenim je ziveti ovaj zivot, sve ostalo mi je odbojno.
( "Oni" naravno, smatraju da oni i zive zivot, i da ga ne mogu ziveti bez dobrog posla, bez napredovanja na poslu, bez fakultetskog obrazovanja i bez povisoke plate, ali silno grese.....tj.,oni ne grese, oni zaista i ne mogu bez toga, ali takvi mi se ne svidjaju).

Cesto ih prezirem.:bljak:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
pobogu, zar je pogresno zeleti da jednog dana imas nesto zaista veliko?
Mrzim ljude koji se zadovoljavaju minimalnim.
Ne kazem da treba gaziti preko leseva, ali imati cilj nije pogresno.

i, po prvi put, moram da za neki post od Zoe prokomentarisem da je cisto sranje.
Korisnikov avatar
By Zoe
"Ambicija" je, po Klaicevom recniku umiljavanje, castoljublje, slavoljublje, tastina, teznja za isticanjem... sve ono sto prezirem.
(za slucaj da nekom nije sasvim jasno)
Korisnikov avatar
By Zoe
Bananice....no comment.

No, nazivati sranjem nesto samo zato sto se razlikuje od tvog, bednog, malog i skucenog (po meni, jel`) je i vise nego glupavo( suzadrzavam se da ne upotrebim neku drugu rec).:drama:
Korisnikov avatar
By Zoe
Osim toga, ja ne rekoh da je "pogresno", vec da ja ne volEm. Imamo li mi to komplekse? :lukavi:
Korisnikov avatar
By anche
zoe definitivno uci strane reci :up:

ont: umerenost u svemu je majka mudrosti...
sve mi se cini da sam ovde dve poslovice pomesala i da postoji lepo sroceno na latinskom al' nisam dovoljno ambiciozna (slavoljubiva jel'te :D ) da sad radim pretragu :predaja:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Zoe
Bananice....no comment.

No, nazivati sranjem nesto samo zato sto se razlikuje od tvog, bednog, malog i skucenog (po meni, jel`) je i vise nego glupavo( suzadrzavam se da ne upotrebim neku drugu rec). :drama:
cico, znas da te gotivim i, iznad svega, postujem. Meni je samo zasmetalo u tvom postu rijec "prezirem" i ono da ambiciozni ljudi samo misle da zive zivot. Ti si ta koja je prva napala razlicite. Prilicno ti je rogobatan bio post, i nije mi bilo jasno da si ga TI napisala.

Ovo sto si rekla za moje misljenje - znas i sama da je pogresno - jer ako iko ima opened mind, onda sam to ja.
Mene je, recimo, zivot naucio da budem ambiciozan. To sto ne zelim da dovijeka sluzim odvratne i ohole Ruse, da konobarisem, prekucavam dokumente i slicne stvari - vec da jednog dana imam svoje radnike (koje naravno ne bih tretirao kao robove! :) ), da uspijem u zivotu i svoju inteligenciju, rad i vrijednosti pravilno unovcim - sigurno nije nedostatak zivota, niti je za preziranje.
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by bananica
Originally posted by Zoe
Bananice....no comment.

No, nazivati sranjem nesto samo zato sto se razlikuje od tvog, bednog, malog i skucenog (po meni, jel`) je i vise nego glupavo( suzadrzavam se da ne upotrebim neku drugu rec). :drama:
cico, znas da te gotivim i, iznad svega, postujem. Meni je samo zasmetalo u tvom postu rijec "prezirem" i ono da ambiciozni ljudi samo misle da zive zivot. Ti si ta koja je prva napala razlicite. Prilicno ti je rogobatan bio post, i nije mi bilo jasno da si ga TI napisala.

Ovo sto si rekla za moje misljenje - znas i sama da je pogresno - jer ako iko ima opened mind, onda sam to ja.
Mene je, recimo, zivot naucio da budem ambiciozan. To sto ne zelim da dovijeka sluzim odvratne i ohole Ruse, da konobarisem, prekucavam dokumente i slicne stvari - vec da jednog dana imam svoje radnike (koje naravno ne bih tretirao kao robove! :) ), da uspijem u zivotu i svoju inteligenciju, rad i vrijednosti pravilno unovcim - sigurno nije nedostatak zivota, niti je za preziranje.
bananice moja mila, pametna i ambiciozna...
samo manje loze i ceo svet je tvoj... :kiss:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
vidite i sami da svako gleda na rec ambicije na drugi, svoj nacin i svako tu rec shvata drugacije. Ja mogu da kazem za sebe da sam veoma ambiciozna, a to takodje trazim i kod partnera (nikada nisam mogla da se uklopim u vezi sa ljudima koji nisu mogli da shvate pa makar i samo prihvate moju ambicioznost, zelju za napredovanjem i uspehom na materijalnom i na emotivnom planu. Jednostavno takve veze su bile ugusene ljubomorom, a i meni jednostavno takve osobe nisu interesantne). Zelim da znam da se boris za svoj zivot, za sebe, jer kada znas da cenis sebe i svoje kvalitete - znaces da postujes i odista vrednujes tudje... A kada bih rekla da mi materijalna sredstva nisu bitna, lagala bih (i kada se svi vi malo zamislite novac jeste bitna stavka svacijeg zivota, samo ne i NAJbitnija). Jednom recju verujem u to da SITNICE(materijalna sredstva) CINE ZIVOT LEPSIM, DOK ONE VELIKE ZIVOT CINE ZIVOTOM ...a jedno bez drugog ne moze
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by bananica
Originally posted by Zoe
Bananice....no comment.

Ne znam zasto je samo tebi zasmetalo to moje "prezirem"?! I, kako to da to bilo kome moze da zasmeta, kada sam ja samo rekla svoje misljenje, pritom ne znajuci ko je ovde ambiciozan a ko nije, dakle bez ikakve namere da uvredim....?! Ti si se, nekako i niotkuda prepoznao u mojim recima i osetio uvredjen, sto je van pameti, Bananice!
Dalje, ja nisam napala razlicite, to neces nigde naci ako jos jednom procitas moj post, nego sam samo izrazila svoje misljenje o ambicioznima! Zar samo ja vidim razliku izmedju to dvoje ovde?!?!?

Tvoja mala biografija na kraju tvog posta nema veza sa onim sto sam ja prethodno govorila. Tvoj zivot-tvoja stvar. Mene se nimalo ne tice, shvatas? Nisam te to ni pitala, a to sto si naveo svoj primer je lepo u svetlu citave teme i verujem da je upravo to autor teme i zeleo da cuje.

Ja samo iznosim svoje misljenje. I po definiciji ambicioznosti, i po praktikumu.....meni se to ne dopada, ja to prezirem cak, i opet ponavljam da ne vidim kakve to sa tobom ima veze...?!

Bice da ti nisi nacisto sa svojim htenjima kad ovako "skaces" na nesto sto se uopste nije odnosilo na tebe licno.....ne znam ja.

Jos samo jedna stvar - po meni nisi openminded ako ovako reagujes i ovako govoris.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by anche
zoe definitivno uci strane reci :up:
Ja znam da je sixmadcatz ovo govorila juce jos.... :peva:

Gde je primena Pravilnika o banovanju duplih korisnika na delu kada je potrebna? :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Hys.
na stranu razlicita shvatanja sta je ambicija...
Postujem ljude koji rade na sebi, koji se usavrsavaju na koji god to nacin odgovara njihovom karakteru, pritom ne ugrozavajuci druge.
Ako je to za nekoga promena posla i napredovanje na polju koje ih je oduvek zanimalo, gradjenje karijere kako bi otvorio/la firmu koju on/a zeli, putovanje u afriku zarad zivota sa plemenom i upoznavanja njihovih obicaja-nebitno.
Recimo da ne gotivim ljude koji ne znaju sta ce sa sobom.
U stFari, ne da ne gotivim, nego jednostavno nemamo mnogo dodirnih tacaka, a jos manje mozemo da budemo u emotivno/fizickoj zajednici.
I inace, iako je manji offtopik, gotivim workoholike kao partnere, one ne bas ekstremne /koji umeju i da se opuste posle 10 sati posla i uzivaju u sitnicama/ ali to mi je bio uvek nekako afrodizijak..
Mozda zato sto ja nisam workoholik :D
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by devokICA

Recimo da ne gotivim ljude koji ne znaju sta ce sa sobom.

Ihh, to pogotovu! :nokti:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!