Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Putpuno shvatam strah od vezivanja.
Uglavnom sam protivnik ,,veze'' jer imam problem energetski da je iznesem.

Koren toga leži u tome što su clanovi moje familije jako radoznali i posesivni, a logicno je da onaj ko mora familiji stalno da polaže racune, ima želju što više da beži od svake vrste polaganja racuna.
- Polažeš racune, na poslu
- Polažeš racune u familiji,
a još i ako to partner zahteva od tebe, onda je to robija.

Zato je ponekad bolje da me niko ne pritiska jer što me manje pritiskaš to sam više zagrejan.
Nebu hvala, ima ljudi koji to shvataju.
Korisnikov avatar
By elastica
Moja familija nije tako radoznala i posesivna kao tvoja Pauli,ali tako su nas vaspitali da skoro o svemu polagamo rachune.Vremenom smo se opustili i polagamo rachune samo o onome sto smatramo da je vazno,intimni zivot je totalno ostao po strani.Sa svojih 21 godinu imala sam manijakalni strah od vezivanja koji me je bukvalno gurao u one night stand avanture.Kako odrastam (starim) ,vezivanje mi nije problem pod uslovom da me niko ne pritiska.Ako me pritiska,puknem i pobegnem vristeci.Shto vishe sam slobodnija,to sam vishe vezana.:smilegrin:
By Simor
Ja sam pristalice veze u kojima dvoje/dvojica/dve budu jedno, a ipak dvoje/dvojica/dve. Dakle, nisam ljubitelj simbiotskog vezivanja, gubljenja slobode i licnosti, ali ni narcisoidnosti (ne postoji nista osim mene i van mene).
By жњ
uuuuuu, imam ceo komplet toga :smug:

neam vremena sad da objasnjavam, odo u zhivot
Korisnikov avatar
By Galateja
Strah od vezivanja nikada nisam imala, ali strah da cu se vezati pa biti odebacena jesam. Cak smatram da u osnovi svakog straha od vezivanja cuci strah od odbacivanja pa mi onda ubedimo sebe da se plasimo gubljenja slobode i sl. Kako ce se taj strah prevazici u mnogome zavisi od spremnosti osobe da se bori sa svojim strahom i od partnera. Dobrom voljom se sve moze prevazici.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Nemam strahove te vrste, pre sam ih imao i bili su uzasno demoni ispod kreveta a onda sam ih asimilirao:cyborg:
Otvoren sam za sve shto mi zivot donosi, predivno je iskusiti povezanost a nishta manje i samocu...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
actually. ja nisam imao strah od vezivanja, vec sam u jednom periodu kategoricki odbijao da se vezem za bilo koga, jer sam mislio da se moj svijet srusio upravo zbog toga sto sam se lako vezivao...
pa to i jeste to, strah od vezivanja... silly me:nope:

anyway, sad nisam pristalica ni jedne krajnosti, mada mi treba doooosta da se nekom u potpunosti posvetim, i da se vezem...

hvala na paznji, dovidjenja:maljkovic:
By Ulix
Originally posted by Simor
Ja sam pristalice veze u kojima dvoje/dvojica/dve budu jedno, a ipak dvoje/dvojica/dve. Dakle, nisam ljubitelj simbiotskog vezivanja, gubljenja slobode i licnosti, ali ni narcisoidnosti (ne postoji nista osim mene i van mene).
Kao i obicno, ja se slazem sa Simcetom.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Freya
Kakva su vasa iskustva?
Priznajem dve vrste ljudi: relationship ppl i non-relationship ppl.

Sve ostalo su frustracije, nedojebanost i nezrelost pa tako i 'strahovi od vezivanja, odgovornosti' (sem ako to nije teshka patologija) i slichni izgovori da se neko odjebe na fin nachin, ono: nije problem u tebi nego meni. :smeh: :smeh:

mislim, klishe :nokti:
By Ulix
Originally posted by PauLi
Zato je ponekad bolje da me niko ne pritiska jer što me manje pritiskaš to sam više zagrejan.
:love: U to smo se uverili.
Nebu hvala, ima ljudi koji to shvataju.
Secas se samo koja nam je bizarna situacija bila potrebna da bismo konacno uskladili talasne duzine? :lol:
Korisnikov avatar
By Val
Ne plashim se vezanja. :povez: Lepa je to igrica.

Ujedno mislim da osobe koje kazu da se plashe vezanja jednostavno samo nece da se vezu za "TU" neku osobu, a ne uopshteno. I iskreno, zao mi je osoba koje se plashe veze...

E da... a zashto mnogi vezu vide kao gubitak slobode?
Korisnikov avatar
By Tot
Postoje individualni razlozi i eventualne povrede zbog kojih neko ima strah da se veze i to razumem. Ali mislim da ima jos jedan temeljni problem koji ljudi nisu u stanju da rese. Postoji mogucnost izmedju dve alternative: ili ces se vezati ili ces biti sam. Obe varijante podrazumevaju nasu sposobnost slobodnog odlucivanja. Mislim da je zrelo i odgovorno prihvatiti jednu od ove dve mogucnosti i cini mi se da imaju problem oni ljudi koji ne mogu da budu sami a istovremeno se plase vezivanja. Ako se plasis vezivanja stisni petlju pa budi sam/a, a ako ne zelis samocu vezi se.

Postoji treca alternativa koja je za mene iskljucena. E, ja bih i da budem i da ne budem u vezi. Pa neko prenemaganje tog tipa. Onda je bolje biti iskren sa partnerom/kom pa mu/joj reci da zelis neku vezu otvorenog tipa ili da zelis samo kresanje; prosto stavis na sto kartu svog ultrahedonistickog pristupa i ukoliko se oboje slazete ok. Ja tako ne mogu da funkcionisem ali ne sporim pravo drugima da tako postupaju.

Princip slobode je i u vezi naravno bitan. Ako nekoga volis imaces poverenje u njega i pustices ga slobodno da dise. Ja verujem da u vezi dve osobe mogu biti slobodne, da jedan drugog ne moramo da gusimo a da se medjusobno podrzavamo i zajedno resavamo eventualne proobleme.
Korisnikov avatar
By muvica
Sve dok neshto zaista zelimo...jako :meda: ...nema mjesta strahu! :misici: :boxer:
Tada se sa nevjerovatnom lakocom vezujemo, prilagodjavamo, mijenjamo...a da pri tome to i ne primjecujemo! :puzzle:

Medjutim, ako i kada udjemo u fazu da chinimo neshto jer se to "podrazumijeva" :oklagija: i "ochekuje" od nas...javlja se PANIKA :shok: , STRAH :uplasen: , GUSENJE :vezan: ,...HEEELP!!!...i neopisivi nagon za ljubljenom slobodom!!! :D :yay:

Dakle, nemam strah od vezivanja...ali bjezim :putnik: od svega sto se "MORA"! :D
Korisnikov avatar
By Galateja
Ja sam, pre svega, za to da se tudji strahovi postuju. Ako osoba zeli i nastoji da ih prevazidje, ako ih vidi kao problem, a ne kao nepromenjivo stanje, onda takvoj osobi treba da pomognemo.

Jako cenim kada osoba uvidi svoje 'greske' i kada se umesto izgovaranja recenice 'ja sam takav/a' potrudi da prevazidje probleme.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Ja sam pristalice veze u kojima dvoje/dvojica/dve budu jedno, a ipak dvoje/dvojica/dve.
Sa ovim se potpuno slazem.
No da bi nesto moglo da bude jedno(sad imam ispred sebe sliku yin i yang) te stvari moraju da se "dopunjuju".
Znaci dve iste stvari istog 'kvaliteta' ce dati nesto na kvadrat a ne jedno.
Ako ste primetili u mom prvom postu, spomenula sam pitanje razvoja. I vaznost partnera u nasem razvoju.

Ako bih matematiki htela to da iskazem napisala bih:

Sta znaci biti jedno? :eureka:
x->nam pokazuje da se radi o istoj vrsti zivog bica-coveka
-1->pokazuje kvalitete 1. posmatrane osobe
+1->pokazuje kvalitete 2. posmatrane osobe
Oba kvaliteta su 1, sto ukazuje na to da niko nije sam po sebi bolji ili gori od onog drugog, da svi imamo iste mogucnosti.
+,- pokazuju da su ljudi ipak razliciti, njihovi stavovi mogu biti i suprotni. +,- ni u kom slucaju ne znace dobro-lose vec razlicitost.
Veza bi se mogla napisati: x^(+1) * x^(-1) = x^(+1+(-1))=X^(0)=1
Znaci da bi dobili 1->jedno, da bi se napredovalo, potrebno je imati tu neku razliku(+,-) koja ce dati stepen 0.

Jedini slucaj u kom +,- i broj na koji se stepenuje ne bi imali znacaj jeste kada bi
X=1, tj. Kada bu se nasli ljudi koji su sami po sebi jedno. Da ne kazem da su skoro pa savrseni.
Tada bi to izgledalo:
1^(+100) * 1^(-5)=1
Dakle, nisam ljubitelj simbiotskog vezivanja, gubljenja slobode i licnosti, ali ni narcisoidnosti (ne postoji nista osim mene i van mene).
Tema i nije o tome da li smo ljubitelji toga. Nisam ni ja ljubitelj niceg slicnog.
Sustina tih strahova jesto to da su vecinom slucaja oni imaginarni(to je druga prica ako neko nekoga stvarno gusi).

Originally posted by Morgan
Nemam strahove te vrste, pre sam ih imao i bili su uzasno demoni ispod kreveta a onda sam ih asimilirao.
Bas sam htela da cujem misljenja onih ljudi koji su imali te strahove(a i onih koji sad imaju). Kako ti je bilo tada, kako si onda gledao na vezu. Sta ti je pomoglo da ih se resis?
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by muvica
Sve dok neshto zaista zelimo...jako :meda: ...nema mjesta strahu! :misici: :boxer:
Tada se sa nevjerovatnom lakocom vezujemo, prilagodjavamo, mijenjamo...a da pri tome to i ne primjecujemo! :puzzle:

Medjutim, ako i kada udjemo u fazu da chinimo neshto jer se to "podrazumijeva" :oklagija: i "ochekuje" od nas...javlja se PANIKA :shok: , STRAH :uplasen: , GUSENJE :vezan: ,...HEEELP!!!...i neopisivi nagon za ljubljenom slobodom!!! :D :yay:

Dakle, nemam strah od vezivanja...ali bjezim :putnik: od svega sto se "MORA"! :D
:up:

Ovim si sve rekla na tu temu. Spontanost, zelja da razumemo drugog i automatsko prilagodjavanje, bez da drugome dajemo osecaj krivice za bilo shta (nego mu pomognemo pri izbacivanju "loshih navika") skoro garantuje uspeh.

Naravno ako to obe osobe zele. Ako ne, mozesh da radish shta hocesh, ali ta osoba ce da pobegne. Bilo zbog "nedostatka" TE ljubavi, bilo iz straha da se preuzme odgovornost ...

A tako je lep osecaj, ne plashiti se nicega i krenuti kroz zivot udvoje... :love:
Korisnikov avatar
By bigirl
Imam neki kao "strah" od veze, ali je on dosta ?udan s obzirom da se javi prvi put posle 6 meseci, a drugi put posle godinu i po dana veze. I obi?no je to konstatacija ili pitanje "...u jbt, ve? toliko smo zajedno... ja stvarno ne mislim da je došlo vreme da se vežem do kraja života... šta ?u sad... ali lepo mi je... ali je ozbiljno...". I tako, uglavnom sebe samo istripujem zbog toga. Traje par dana i onda proðe.
Korisnikov avatar
By Zoe
Mislim da biti sa nekim u vezi ne znaci nuzno i izgubiti `slobodu`, ma sta to znacilo. Ali, moze i ovako da se gleda na stvar (tvoje pitanje): Cim ti razmisljas o tome na taj nacin, mozda TO i nije `TO`! Ili ti osoba ne odgovara ili ti nisi spremna da udjes u vezu.
Jer ako nije tako, onda bi ti vec ZNALA, SHVATILA da nemas cega da se plasis...usla bi opusteno u celu pricu, pa sta bude. Na kraju krajeva, nikad ne mozes biti sigurna da je veza `ona prava`, ali ako si sigurna u ono sto ti hoces i sto ti zelis da das toj vezi, onda ces biti spremna na to da se ona mozda i prekine ( a nesmanjenim intenzitetom ces `raditi na njoj`) kao i na to da traje vecno. Zar ne?!
Korisnikov avatar
By MaXayde!!
Nemam neki strah od "vezivanja" za osobu sa kojom sam, meni je cak i neko zadovoljstvo da namaknem sebi malo "lance" , samo naravno posto nishta nije dobro kad je preterano, mislim da i tu treba malo paziti da ne bi "ugushili" partnera i smorili ga nekim preteranim insistiranjem. Sto se pojma SLOBODA u vezi tice,mislim da ljudi cesto brkaju dva termina pod tim jednim:
1) sloboda tipa da i pored toga sto ste u vezi mozete lepo ponekad da provedete vreme odvojeno (npr svako sa svojim drustvom), bavite se malo svako svojim interesovanjima i sl
2) "sloboda" u sexualnom smislu

Ovo drugo ipak mislim da se ne moze nazvati sloboda u pravom smislu, jer je sloboda nesto sto vam u sustini neko moze oduzeti (a ovo,sem u nekim extremnim slucajevima ipak ne moze),nego se ocekuje da sama osoba koja je u vezi sebi ogranichi takvo ponasanje............ ili alternativno da se sa partnerom dogovori o nekom srednjem resenju ako oboje pokazu dobru volju. Ipak je sve stvar dogovora i uzajamne tolerancije, a bez toga.......... :neznam:
Korisnikov avatar
By Markiza
[quote="Loni"]Putpuno shvatam strah od vezivanja.
Uglavnom sam protivnik ,,veze'' jer imam problem energetski da je iznesem.

Koren toga leži u tome što su clanovi moje familije jako radoznali i posesivni, a logicno je da onaj ko mora familiji stalno da polaže racune, ima želju što više da beži od svake vrste polaganja racuna.
- Polažeš racune, na poslu
- Polažeš racune u familiji,
a još i ako to partner zahteva od tebe, onda je to robija.

To,to!
Nemam strah od vezivanja, imao sam ranije jer sam mislio da je veza izmedju dva muskarca nemoguca i unapred osudjena na propast.
Sada ne mislim tako, jedino sto postoji malo rezerve, trudim se da se ne zalecem mnogo (pogotovo ako se ta druga osoba zalece), i da se ne nadam previse, bar ne na pocetku.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja reko Lonička nam se vratio...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
nemam strah od vezivanja, ali cesto mi se desavalo da kada naidju ozbiljniji problemi jednostavno kidnem.. ili napravim problem u vezi kako bi imala sto vise razloga za raskid..

u ovoj vezi u kojoj sam trenutno sam po prvi put preuzela inicijativu kada se pojavio ogroman problem, a realno nisam morala da se nosim sa njim, s' obzirom da smo bile tek mesec dana zajedno..

sada se nekako nosimo sa tim, i ponosna sam na sebe sto po prvi put u zivotu snosim posledice svojih postupaka.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nemam strahove. strahove je barem lako raspoznati, pa je lako i odma'i se od nekoga ko svakako ne zasluzuje (i) tudje strahove.
uz to, treba odrzavati citavu jednu vezu, njenu dinamiku, i njen kurs. Posle toliko predate energije tesko da mogu osetiti bilo sta lose.
VEZA?......u prevodu decko mi se odvezao i pobegao.

Nekako mi je to sve pod moranje.

Ono cemu ja tezim je da izgradim bliskost sa svim ljudima koji ce zujati oko mene celoga zivota.
Bez razlike da li sam ja pozeleo tu osobu ili ona mene.

To narano ukljucuje i lose momente zivota kako moje tako i njene.
Ta bliskost je sreca tvoja, tvoga prijatelja, decka ili nekoga treceg.
U trenutku njegovog pada ti mu pruzas ruku isto onako kako je on pruzio tebi kada je sebe tebi davao.
To je istinska veza izmedju dva coveka.

:grouphug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!