- 26 Sep 2005, 02:12
6 meseci specijalnog rata.
i na kraju - poraz.
to se tesko podnosi.
prvi put sam zaveo jednog muskarca, korak po korak, pazljivo, vrlo suptilno i perfidno, mudro, pomalo drsko.
upoznao sam ga slucajno i svojim izgledom, ponasanjem i ponajvise pogledom bio najpriblizniji onom tipu muskarca koji meni sada, u ovom periodu zivota treba.
jak, stabilan, cvrst, vedar, seksipilan.
ozenjen, dva sina.
o, koliko sam samo snage i noci ulozio u sve to.
koliko brizno sklepanih sms poruka, koliko kafa i kafa i kafa i kafa.
i sve te njegove reci: "imas tako lepe oci", "bio bih presretan da sam tako lep kao ti", "nemas pojma koliko si mi drag, tako si bistar, zivahan, tako brzo i lepo pricas".
pozivao sam ga i kuci.
priguseno svetlo, upaljena sveca, mirisljavi stapici, bademi, belo vino i najsuptilnije pesme koje sam imao.
i razgovori, satima. po 5 sati.
izludeo me je taj rat.
svaki put sam pomislio da je to to, ali sam ga prateci kuci shvatio da se nisam pomerio ni milimetra, da su ovo sve samo pripreme terena, jebeni uvod.
on je prvi spomenuo granice slobode i odnose zena i zena, muskaraca i muskaraca.
pa je opet, posle par nedelja, dao neko saljivo opazanje o musko-muskim odnosima.
vrlo pazljivo, vrlo smireno.
ja sam, ispostavice se, sve pogresno shvatio.
bademi i so.
pre 10 dana je bio kod mene, od ponoci do svitanja.
sedeli smo i pricali.
on je jeo kikiriki i pio pivo, ja sam pio vino. obojica smo se napili.
na mom zidu je stajala umetnicka fotografija muskarca i zene.
pitao me je ko mi se vise svidja, pokazujuci prstom cas na zenu, cas na muskarca.
i smesio se.
ja sam rekao: oboje, mada mi je taj desno vise drag.
nocas je opet bio.
posto sam ga 10 dana bombardovao porukama da bih voleo da se vidimo.
bilo mi je krivo sto sam se outovao, plasio sam se njegove tisine.
on je obecavao da ce doci, sutra, ili sutra, ili sutra.
najzad, danas je dosao.
tj. nocas.
rekao sam mu:
"znas... nije te bilo 10 dana, malo sam se uplasio. bilo mi je nelagodno, jer sam ti prosli put rekao jednu svoju veliku tajnu. nadam se da ce ona ostati nasa tajna. i jos bih ti nesto rekao. pitao si me da li sam pozeleo da budem sa nekim tipom ili sa nekim konkretnim tipom. pozeleo sam da budem sa nekim konkretnim tipom. tobom.
video sam te pre 2 godine. i kao i nocas, srce mi je lupalo, bio sam izbezumljen od emocija koje su se rodile.
ti si se meni priblizavao, a ja nisam znao povoda. sta si zeleo od mene? i ti nasi razgovori, i ti tvoji komplimenti. te nocne posete. i tvoje vrludanje prstom "on ili ona".
sada mi reci, iskreno i otvoreno. budi hrabar. kolike su moje sanse, tj. kolike su sanse da ti ostvaris deo mojih zelja. da me samo jednom zagrlis. da li su one nula odsto?"
on je rekao (posle nesto mrmljanja): da, one su nula odsto. ne bih da te zavlacim i lazem.
nakon toga je otisao sa naramkom knjiga i monografija koje sam mu poklonio.
i to je to.
moj prvi put.
moje prvo jutrenje sa ocem.
moj prvi promasaj.
moja pogresna procena.
moje jebeno druzenje sa strejterima.
moj jebeni zivot.
ah... idem da se napijem.
i na kraju - poraz.
to se tesko podnosi.
prvi put sam zaveo jednog muskarca, korak po korak, pazljivo, vrlo suptilno i perfidno, mudro, pomalo drsko.
upoznao sam ga slucajno i svojim izgledom, ponasanjem i ponajvise pogledom bio najpriblizniji onom tipu muskarca koji meni sada, u ovom periodu zivota treba.
jak, stabilan, cvrst, vedar, seksipilan.
ozenjen, dva sina.
o, koliko sam samo snage i noci ulozio u sve to.
koliko brizno sklepanih sms poruka, koliko kafa i kafa i kafa i kafa.
i sve te njegove reci: "imas tako lepe oci", "bio bih presretan da sam tako lep kao ti", "nemas pojma koliko si mi drag, tako si bistar, zivahan, tako brzo i lepo pricas".
pozivao sam ga i kuci.
priguseno svetlo, upaljena sveca, mirisljavi stapici, bademi, belo vino i najsuptilnije pesme koje sam imao.
i razgovori, satima. po 5 sati.
izludeo me je taj rat.
svaki put sam pomislio da je to to, ali sam ga prateci kuci shvatio da se nisam pomerio ni milimetra, da su ovo sve samo pripreme terena, jebeni uvod.
on je prvi spomenuo granice slobode i odnose zena i zena, muskaraca i muskaraca.
pa je opet, posle par nedelja, dao neko saljivo opazanje o musko-muskim odnosima.
vrlo pazljivo, vrlo smireno.
ja sam, ispostavice se, sve pogresno shvatio.
bademi i so.
pre 10 dana je bio kod mene, od ponoci do svitanja.
sedeli smo i pricali.
on je jeo kikiriki i pio pivo, ja sam pio vino. obojica smo se napili.
na mom zidu je stajala umetnicka fotografija muskarca i zene.
pitao me je ko mi se vise svidja, pokazujuci prstom cas na zenu, cas na muskarca.
i smesio se.
ja sam rekao: oboje, mada mi je taj desno vise drag.
nocas je opet bio.
posto sam ga 10 dana bombardovao porukama da bih voleo da se vidimo.
bilo mi je krivo sto sam se outovao, plasio sam se njegove tisine.
on je obecavao da ce doci, sutra, ili sutra, ili sutra.
najzad, danas je dosao.
tj. nocas.
rekao sam mu:
"znas... nije te bilo 10 dana, malo sam se uplasio. bilo mi je nelagodno, jer sam ti prosli put rekao jednu svoju veliku tajnu. nadam se da ce ona ostati nasa tajna. i jos bih ti nesto rekao. pitao si me da li sam pozeleo da budem sa nekim tipom ili sa nekim konkretnim tipom. pozeleo sam da budem sa nekim konkretnim tipom. tobom.
video sam te pre 2 godine. i kao i nocas, srce mi je lupalo, bio sam izbezumljen od emocija koje su se rodile.
ti si se meni priblizavao, a ja nisam znao povoda. sta si zeleo od mene? i ti nasi razgovori, i ti tvoji komplimenti. te nocne posete. i tvoje vrludanje prstom "on ili ona".
sada mi reci, iskreno i otvoreno. budi hrabar. kolike su moje sanse, tj. kolike su sanse da ti ostvaris deo mojih zelja. da me samo jednom zagrlis. da li su one nula odsto?"
on je rekao (posle nesto mrmljanja): da, one su nula odsto. ne bih da te zavlacim i lazem.
nakon toga je otisao sa naramkom knjiga i monografija koje sam mu poklonio.
i to je to.
moj prvi put.
moje prvo jutrenje sa ocem.
moj prvi promasaj.
moja pogresna procena.
moje jebeno druzenje sa strejterima.
moj jebeni zivot.
ah... idem da se napijem.