Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By IMPACT
А ти си уметник? Баш лепо, пошаљи ми слике када се вратиш!

Договорисмо се да увече одемо на пиће.
Уранополис, лука за Атос, један пирог, кула осматрачница из 12-тог века, две улице и неколико другоразредних хотела, брзо се у њему среташе познаници са плаже међу проређеним септембарским туристима.
Појавио се у белим ланеним панталонама, доста складно одевен за оштрог момка какав је утисак о себи желео да остави. Раскорак те спољашњости и покорне природе која се јасно оцртавала у благом му погледу није ме уопште оставио равнодушним ...
Попили смо по две вотке и причали о свему. Е сад ''причали'' је велика реч јер ја руски уопште не разумем, превише хомонима ствара пометњу у свести кроз привид да оно што чух неког смисла и на нашем језику има а опет је свему томе право значење било нешто сасвим друго.

Slika

Причао је слатко. много и бучно, смешећи се, што од врућине што од алкохола поче на свом месту да се клати и певуши.
Избегавајући да га гледам директно у очи, немарно сам пратио на великом платну спот Pet Shop Boy-за, налазећи у томе могућност прикривања мотива мог присуства у његовом друштву а и онако чисто људски, не желех да му ичим пријатност нашег разговора кварим.
Међутим његове су руке, случајно већ неколико пута налазиле ослонац на мојим на табуреу пресавијеним коленима и тада томе не придавах било какав смисао ни значај.
Када му саопштих да сам уморан и да бих да кренем он се понуди да ме испрати и пође за мном . Убрзах корак а он не разумевши зашто, упита ме где се одједном толико журим? Сад већ успорена хода, у киоску, успут, купих пиће, предложивши му да одемо на моју терасу.
Како уђосмо у стан након што кроз отворена врата напипах прекидач у мраку, тако их Игор, залупи за нама, угасивши тек упаљено светло .

70-тих година је здравствена заштита одлично функционисала. По тадашњим схватањима стручњака сматрало се да постоји потреба да се градској деци омогући боравак на морском ваздуху пуном јода и из тог је разлога социјално осигурање читавим породицама из целе бивше Југославије плаћало две недеље летовања на Јадрану у пуном пансиону. Неки су ишли у Макарску, неки на Брач или у Сутоморе а ми смо добили смештај у хотелу ''Фарос'' недалеко од самог Хвара, на истоименом острву. Тада ми је било четири године ...

Slika

Са кеја, спрам старог позоришта које су Венецијанци изградили у 17-ом веку, полазили су изјутра бродићи за ненастањена острва Палмижане на којима су се у малим и скривеним увалама налазиле и неке нудистичке плаже о којима су одрасли шапатом и кришом од нас деце, говорили за време обавезног ручка. Сећам се да се супа сервирала из специјалних металних посуда, званих ''медицинке''...

Ту се моја сексуалност први пут обелоданила. Заштићен сунцобрном на белом морском шљунку, нетремице и радознало посматрах, нама најближег на плажи, опуштених мишића и већ препланулог тела, потпуно самог мушкараца у зеленим купаћим гаћицама...
Човек се ко јагње целог дана осом тела свог окретао на ражњу врелине, пазећи брижно да му неки део случајно не преостане на њему бељи... Редовно се мазао уљем да препланула кожа остане мека , баш као што се и печење, да не загори, прелива сафтом. Зној се масни сливао на његов изгужвани пешкир а сва чар мог посматрања била је у очекивању тренутка када, окренувши се поново на леђа или на стомак, на том сунцу заблиста бела трака његове коже око бутина или око струка или врх реза његових кроз сјајну синтетику назирућих полутки, што због покрета и окрета сталних, изазиваше спуштања или уздизања ивица зелених гаћица, остављајући ми могућност запажању, које се, тада, први пут појави за те ствари у мени и поче да развија и оштри. Упливах кроз слику његових облина што ме својом чврстином и обликом почеше да фасцинирају у чист сексуални доживљај, изазваном узбуђеношћу, по интензитету јак попут неког зрелог и данашњег.

Некад ...Поглед из хотела ''Фарос'' на Палмижане...

Slika

Упливом у његов финији, мишићавији, нежнији и лепши део стомака што се од пупка спуштао ка покривеној мушкости, видној у процепу пресавијених ногу открих летимице погледом и тај део еротичности који ме је одувек мање интересовао...
Приђох, да се играм, да му ближи будем, да га још боље разгледам и видим...
Сместивши се поред њега, почех из кофице морском водом, да заливам себе и врели шњунак, стално одлазећи ка обали или враћајући се од ње пуних је и празних, ко сви клинци ... Да исушим море...

И данас исти поглед са истог места...

Slika

Њега је то забављало јер ничег другог тада није било као данас да прекрати време, ни музике да му у ушима трешти, ни покретног рачунара да на њему дефилују поруке, слике или радња неког америчког филма, ни електронских таблица за читање књига а поготово не мобилних телефона са свим игрицама и апликацијама за којешта... Постојали су стрипови, новине без судоку-а а на последњој страни, укрштене речи и по неки мини транзистор са крчећим звуком...

Поче он на мене да из досаде каменчиће баца, претворивши се у другара, ја сам му прскао тело и заливао водом из црвене кофице главу, сећам се лепих усана, зуба, осмеха и шармантног гласа, био сам дете, очито, невин и чедан!
Мећутим, као што се баштенско цвеће само испод грана увече мочи да лишће не би изгорело на сунцу, тако сам и ја њега као биљчицу влажио тамо где ми се чинило да он сам не би успео себе кремом да заштити или једноставно не желећи да се као моја мајка, женски маже, систематично и брижно, од главе до пете. Поливао сам му нарочито гузу што је од топлоте крцкала под свежином слива из суда, стварајући му голицњиву пријатност...

Деца немају стида, не знају шта чине али ја знам да сам знао шта ми је било на уму! И онда се осмелих и ради већег штоса, играјући се тако, почех да му једном руком гаћице свлачим а другом да га у сред раздељка поливам, он се уживајући кикотао, без икаквог снебивања, ни на крај памети му не би да то чиним намерно, из лукавства, или подло. Онда је дошла мама и видевши шта се дешава ,покварила све, извинивши му се на мојој наметљивости, бесно ме је одвукла са собом под сунцобран за руку... Одређена ми је класична казна забране купања у трајању од целог наредног сата!

Од свег Јадрана мога детињства остаде ми ова феноменална успомена за цео живот и зачета слободност са другима и са својим телом до које заувек и те како држим!
Korisnikov avatar
By IMPACT
Један згодан Београђанин са Face-а, није више младић и није ни gay...:wow:

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Тамо где су и сада Звездини терени на Калемегдану, одавно већ и још увек уз њих стоји шанк и покривена тераса, тенисерима за предах, уз освежења, изграђен још пре Другог светског рата. Под крошњама у рову , иза аустријских бедема од цигле, пробијених местимично жбуњем, публику је дневну одмењивала ноћу београдска златна младеж, претворивши место у дискотеку. Распуст је летњи давао повод да се ту на отвореном, скоро свако вече, организују разне тематске журке уз обавезне позивнице, избациваче и дежурно обезбеђење.
Имућни су долазили, да покажу шта су те сезоне купили у Риму или Милану, да се први пут јавно покажу у друштву нове девојке или новог младића што поведоше собом као трофеј са мора. Обавезни део статуса био је боравак у Дубровнику, на Корчули или у Ровињу , а доказ томе специфична препланулост црвенкастих прелива интензивно тамне браон боје.
''Како ли то да су сви тако подједнако црни?'', питах се гледајући у девојку сјајећег и под нос ми надносећег у пролазу кроз гужву деколтеа, или уочивши једног младића ,по тадашњем диктату, раскопчане кошуље цветног дезена , на чијем тепиху сунцем посветлелих маља, чврсто натегнуте чоколадне таблице први пут видех. Избријане груди не беху у моди, прве теретане тек почеше са радом... У тренду су биле и врло меке црне мајице са тада новим еластаном, дугих рукава припијених уз руке, са мотивима из животињског царства, углавном стилизованих птица, што се праволинијски постројане шетаху од једног рамена до другог, беше ту и разних светлијих модела јарких боја, натрпаних папагајима и тропским лишћем , ношених пажљиво пресавијених рукава до лакта .

Slika

Једноставно је било констатовати колико су ти неговани, лепи и здрави, позирајуће статични гости некако били сиромашни смислом за забаву са стилом, није било међу њима већих одскока од теме ''пуко сам кинту'', важно је било да се види да је ствар прескупа, да добро стоји и које је марке на етикети. Нису ђускали, да се крпице не би изгужвале или да их случајно исфлекали не би дал' пићем дал' знојем.

Slika

Да се нешто данас по том питању променило,чисто сумњам...

Кашмирску шару, већ превазиђену, носили су они са мање пара одевени, који су на ''Терене'' једва и последњи, чекајући у реду да ''клика'' оде успели коначно том сменом да уђу. На кило произведену и лошег кроја, наша текстилна индустрија , са закашњењем у праћењу тренда тек је те године нудила већини у свом асортиману кошуље и мајице са тим мотивом , у три боје и то беше то, повољнијим ценама од страних, у ''Бетексу'', ''Клузу'' ''Атексу'', ''Бегеју'', ''Првом Мају'', ''Јумку'' или ''Беку'' ситећи тако сиротињи жељу. А коме је и то било скупо могао је од материјала купљених у ''Плитвицама'' или из рестова са грешком продаваних на дорћолском стоваришту, сам или код кројача себи да шије.
Југоекспорт, Хрватске и Словеначке фирме имале су много финију робу, беше она скупља и од италијанских увезених ствари у ''Фонтани'' или у ''Комисиону'' , у тим радњама распродаје су биле ретке и слабе. Да их не би смо у њима потрошили све , тек да се неки пробрани комад у гардероби нађе, чувасмо паре за дугачко и заморно путовање возом и шопинг на распродајама у Трсту и већ унапред смишљасмо лукавства за пролазак повратком у Београд кроз решето царинске контроле у Сежани.
By LeDeNa_
Divno je ući na ovu temu..

Evo napisaću nešto...Ne mogu ćirilicu ali evo biće....ć,š...itd :D

Ogledalo. Večni simbol. Moćni nosilac odraza. Moćni upravljač osećanja. Prenosnik Istine. Ili prevrtljivac. Prijatelj, kolega. Neprijatelj. Oružje. Savetnik. Konsultant. Izdajnik. Donosilac mržnje.....

Ogledalo. Mesto ispovedanja. Ispovedanja greha. Ispovedanja ljubavi. Mesto za plakanje. Čuvar iluzije. Čuvar užasa. Mesto gde se lepota obožava. Mesto gde se lepota priželjkuje. Mesto gde se od lepote pravi idol. Ideal. Ili mesto gde se lepota proklinje.....

Ogledalo. Utočište. Svetilište. Svetla soba u kojoj skrivamo naše snove. Ili mračna pećina za kopanje po našim strahovima. Kurir koji donosi dobre vesti. Predznak. Ili monarh. Upravljač. Diktator. Suveren. Kralj. I kraljevstvo. Carstvo spokojstva. Ili bojno polje emocija. Raj i pakao svezani u jednoj stvari.....

Ogledalo. Alter ego. Rendgenski zraci koji vide unutar tebe.Ličnost prepuna upletenih igračaka. Opsesija.... Ogledalo. Ono živi, diše, zadržava i otpušta. Ogledalo. Uvek sudi. Nikada ne sudi. Večiti sudija. Nepristrasni, neobrazovani, nepopustljivi sudija......

Slika

Postoji jedno Ogledalo
Koje možeš samo slaviti

Ako ga na tren pogledaš
Više mira nemaš

Ako se usudiš
Pa se ogledaš
Sebe više ne vidiš
A u sebe buljiš

U nesanici od straha i besa
Razbiti ga moraš
A razbiti ga ne možeš
Već kroz njega proletiš

Onda je kasno da vidiš
Da si zmijsko oko ogledao

Čik pogodi sa koje si strane
Čik dirni u njega
Čik probaj

Slika

Raskloni zavese i suoči se sa Ogledalom ...

:)

p.s.Nadam se da nisam ništa poremetila postom..

IMPACT divan si i nastavi i šteta da ne pišeš i na ostalim temama.

:kiss:
Korisnikov avatar
By Galateja
Kada ja sa svojim glasićem vrisnem ima da popucaju prozori, ogledala, čaše i sve stakleno. Samo će srča da ostane. A onda ću od te srče napraviti jedno novo ogledalo. :eureka:
Korisnikov avatar
By Zoey
...imala sam jednu devojku u svom zivotu, ma svaka zena samo da pozeli takvu; uvek je bila tu za mene,na onaj neuhvatljiv, nenametljiv nacin, spontan, pun topline i sigurnosti oslonca, ali nikako dosadna i predvidiva; njena sustina je bila slicna sustini mojoj; njeni nacini su bili odgovor na moje najdublje zelje i htenja, ona je bila ostvarenje svih snova, onih najlepsih! Bila je savrsena, koliko to jedno ljudsko bice moze nekom biti.

Sta se desilo? Ja sam je oterala od sebe. :placko: Ne zato sto sam htela, vec zato sto tada nisam znala drugacije.
Mislila sam da zivim zivot na nacin da se nikada ni za sta necu kajati, Prevarila sam se, ovoga mi je istinski zao.

Nadam se samo da ce u vremenu koje je pred nama svima ona uspeti da nedje neko mesto za mene, i da ce razumeti; znam da hoce, ali da li ce moci oprostiti?! :sigh:
LeDeNa_ napisao:
Ogledalo. Večni simbol. Moćni nosilac odraza. Moćni upravljač osećanja. Prenosnik Istine. Ili prevrtljivac. Prijatelj, kolega. Neprijatelj. Oružje. Savetnik. Konsultant. Izdajnik. Donosilac mržnje.....

Ogledalo. Mesto ispovedanja. Ispovedanja greha. Ispovedanja ljubavi. Mesto za plakanje. Čuvar iluzije. Čuvar užasa. Mesto gde se lepota obožava. Mesto gde se lepota priželjkuje. Mesto gde se od lepote pravi idol. Ideal. Ili mesto gde se lepota proklinje.....

Ogledalo. Utočište. Svetilište. Svetla soba u kojoj skrivamo naše snove. Ili mračna pećina za kopanje po našim strahovima. Kurir koji donosi dobre vesti. Predznak. Ili monarh. Upravljač. Diktator. Suveren. Kralj. I kraljevstvo. Carstvo spokojstva. Ili bojno polje emocija. Raj i pakao svezani u jednoj stvari.....

Ogledalo. Alter ego. Rendgenski zraci koji vide unutar tebe.Ličnost prepuna upletenih igračaka. Opsesija.... Ogledalo. Ono živi, diše, zadržava i otpušta. Ogledalo. Uvek sudi. Nikada ne sudi. Večiti sudija. Nepristrasni, neobrazovani, nepopustljivi sudija......
Предивно! :up:

Само пишите, мени латиница уопште не смета, немојте да вас то кочи...
Пишем ћирилицом јер ми је она лепша али вам је не намећем, овде она није обавезно писмо.
Почео сам помало и другде да се јављам... :srbin:
Овог лета ми је било јако тешко јер сам морао да угушим ватру још горућег жара најдубљих и најтананијих осећања, потпуно посвећених само једној особи, незаинтересованом, правом, искреном и истинском љубављу.
Била је она, та љубав жарка сва мотивација буђења и покрета, радњи и мисли, ове две последње, мени пуне, дуге а њему са мном изгледа празне године.

А као у приповедци ''Славуј и ружа'' Оскара Ваљда, цвет обојен крвљу птичице те што у мом срцу певаше дивно он је само погледао и бацио. Сем себе самог нисам имао шта друго да му поклоним.

Slika

Побегао сам од безнађа, моје се тело спаковало само, инстинктивно желећи да преживи на неком мирнијем и од равнодушности што даљем месту.
Осећао сам се јадно, није ми било ни до чега, измрцвареној души својој нисам успео да повратим мир, у растроју неописивом затицах је у грчу, плачу, у ридању непрекидном, тај чемер што у себи крих погледу спољном, превазилазио је снагом бола, сву вољу што уложих да ту нежну, крхку женицу у себи, тако грубо повређивану и одбачену ја, мушкарац њен, заштитим и од злобе људске одбраним обећањима утешним... Да ћу јој кад тад пружити прилику да кроз мене опет вољена буде а самим тим и да ја сам изнова будем вољен због ње.
Korisnikov avatar
By IMPACT
Galateja napisao:Kada ja sa svojim glasićem vrisnem ima da popucaju prozori, ogledala, čaše i sve stakleno. Samo će srča da ostane. A onda ću od te srče napraviti jedno novo ogledalo. :eureka:

Ајде састави нешто мало дуже, ти знаш баш добро да пишеш... :saint:
Неке сам твоје текстове хтео овде да ставим али те нисам питао за дозволу...

Zoey napisao:...imala sam jednu devojku u svom zivotu, ma svaka zena samo da pozeli takvu; uvek je bila tu za mene,na onaj neuhvatljiv, nenametljiv nacin, spontan, pun topline i sigurnosti oslonca, ali nikako dosadna i predvidiva; njena sustina je bila slicna sustini mojoj; njeni nacini su bili odgovor na moje najdublje zelje i htenja, ona je bila ostvarenje svih snova, onih najlepsih! Bila je savrsena, koliko to jedno ljudsko bice moze nekom biti.

Sta se desilo? Ja sam je oterala od sebe. :placko: Ne zato sto sam htela, vec zato sto tada nisam znala drugacije.
Mislila sam da zivim zivot na nacin da se nikada ni za sta necu kajati, Prevarila sam se, ovoga mi je istinski zao.

Nadam se samo da ce u vremenu koje je pred nama svima ona uspeti da nedje neko mesto za mene, i da ce razumeti; znam da hoce, ali da li ce moci oprostiti?! :sigh:

Већ је велика ствар да тако ствари осећаш! Можда и она од тебе очекује опроштај.
By LeDeNa_
IMPACT napisao:
Zoey napisao:...imala sam jednu devojku u svom zivotu, ma svaka zena samo da pozeli takvu; uvek je bila tu za mene,na onaj neuhvatljiv, nenametljiv nacin, spontan, pun topline i sigurnosti oslonca, ali nikako dosadna i predvidiva; njena sustina je bila slicna sustini mojoj; njeni nacini su bili odgovor na moje najdublje zelje i htenja, ona je bila ostvarenje svih snova, onih najlepsih! Bila je savrsena, koliko to jedno ljudsko bice moze nekom biti.

Већ је велика ствар да тако ствари осећаш! Можда и она од тебе очекује опроштај.
1.Hvala IMPACT

2.Galateja he ...:up:...

3.Zoey, mislim da si sjajna osoba...Sto se tice tvog posta, meni je jasan...Samo cu odgovoriti na boldovano od IMPACTA...

Slazem se da je velika stvar i nikako (po meni) ne treba da ostane nedorecena ova situacija.Sto se tice druge recenice, da, ona ocekuje verovatno oprostaj i sta god bilo posle Zoey je uradila to sto je po meni trebala odavno.:)

Da li ce moci oprostiti?...Ne poznajem je pa mi bzv napisati ali ja bih joj ovaj post pokazala Zoey.

Za sada toliko :)
Korisnikov avatar
By IMPACT
LeDeNa_ napisao:

Samo cu odgovoriti na boldovano od IMPACTA...

Sto se tice druge recenice, da, ona ocekuje verovatno oprostaj i sta god bilo posle Zoey je uradila to sto je po meni trebala odavno.:)

Za sada toliko :)
Нисам се јасно изразио. Не мислим да та девојка очекује извињење од Зое. Већ можда и она њој жели да се извини... Извињење је спона!
By LeDeNa_
Sad je jasnije..Nisam te onda dobro razumela.

:kiss:
Korisnikov avatar
By Zoey
Hvala vam puno na recima razumevanja i podrske :radosnice: Divno je znati kako jos ima tananih dusa koje znaju da vole i koje umeju da nadju mesta u svom srcu i za nepoznatog :radosnice:

Impact i Ledena- obratila sam joj se, naravno...poslala "pismo" u kojem sam joj objasnila svoje postupke onako kako sam ih ja videla i molila da oprosti i samo da nadje mesta u svom zivotu za mene kao prijatelja, jer ja cu joj uvek biti prijatelj. A ona, ako me je ikada volela kao sto mislim, i poznavala-znace da oseti istinu i moci ce da oprosti.
Nekome je potrebno vise vremena, a ja ga imam za nju...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!