Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Taki
Ne.
Ne podnosim kad me neko pravi budalom tj. kad mi neko vređa inteligenciju.
Sama ta prevara govori koliko ti njoj/njemu značiš i koliko te voli.
By Aven
Sve sam bliže razmišljanju o tome da bih nakon nekog perioda veze kad leptirići prestanu letjeti prestala inzistirati na fizičkoj ekskluzivi. Strast se ionako nakon nekog vremena istopi. I vjerojatno bih tako stvari postavila na početku nekog odnosa.

Prevarom ne smatram emocionalnu usmjerenost prema nekom drugom. To se ne može kontrolirati, a i da se može, ne bih voljela da se kontrolira jer tu više nema one autentične lakoće i čistine odnosa između dvoje ljudi. Kad dođe do toga, odnos je ionako u ljubavnom smislu gotov i tu se više nema što zamjerati niti opraštati već se jedino mogu za vlastitio dobro pomiriti s tim i krenuti dalje.

Trenutno sam u fazi kad zbog svjesnosti da je malo onih koji bi mogli opstati svježi i sretni duži niz godina (a kamo li zauvijek), nisam sigurna da bih bilo kakav odnos mogla "gurati" na duge staze. Ili bih pristala da se nakon nekog vremena (kad strast splasne) seksamo s drugima ili bih prekinula odnos (izbor ovisi o tome koliko sam povezana s osobom). U tom slučaju je bespredmetno govoriti o prevari i opraštanju. Nitko nije moje privatno vlasništvo niti sam ja ičije.

Sva ta pravila koja si ljudi postavljaju nisu ništa drugo do li odraz nesigurnosti i nesamopouzdanja. Kad smo sigurno u sebe i vezu s drugom osobom, ne treba nam izgovaranje ni postavljanje nikakvih pravila. Jednostavno - bivamo na istoj valnoj duljini.
Korisnikov avatar
By gossip
Najveci strah (u ljubavi) koji sam imao ranije,jeste to da ce decko da me kontinuirano laze/vara. A svi mi znamo kakvi su beogradski pederi pa se takav scenario naravno i desio. Iz cele price sam izasao povredjen,razocaran i mentally drained.
Smatram da nekad treba da prodjemo pakao kako bi pronasli mir. Verujem da je taj moj strah/frustracija zapravo bio rezultat moje licne nesigurnosti i neispunjenosti sopstvenim zivotom.
Naravno dosao je novi dan i ja sam nastavio dalje.
Danas me prevara uopste ne dotice i ne povredjuje. Sto ne znaci da bih voleo da mi se tako nesto desava,niti da ja tako nesto radim,niti da mi je manje stalo do druge strane.
Da li treba oprostiti prevaru?
Pa zavisi od tezine prevare....poljubac ili sex? jednom ili vise puta? da li je nesto znacilo ili ne?
Osecaj koji u tom momentu moze da nastane ume da bude jako grozan ali ne treba donositi nagle odluke u naletu emocija.
Trenutno se on and off vidjam sa jednim deckom,nismo nista ozvanicili,sasvim mi prija cela ta prica,da li je bio sa nekim drugim pored mene....paaaa moguce :D ne znam :D lepo mi je,uzivam i poslednje sto zelim jeste da se neko pored mene oseti kao u kavezu
a dalje cemo videti sta ce biti :D
Korisnikov avatar
By Macan86
Ja to nikad nisam znao da oprostim,mogu da pokušam da pređem preko toga...ali ni to mi ne ide...Posle toga nemogu da prestanem da razmišljam o tome da li sam mu ja dao neki razlog za to...i izgubim poverenje i počnem da sunjam a kad krenem da sunjmnjam to je već gotovo jer nevolim taj osećaj i samo želim da se cela stvar već jednom završi i obično se i završi...
Ustvari takav sam da čim mi neko da bilo kakv razlog da se osećam loše ili nedovoljno na bilo koji način ja ću da gledam da se udaljim od te osobe što pre jer mi je dovoljno što sam sebi udaram na samopouzdanje i netreba mi još neko da mi to dodatno spušta.
By Aven
Vidim da sam prije 3 godine pisala o svemu samo ne o temi, tj. o prevari. :'D

Well, ako prevaru definiram kao situaciju u kojoj me netko svjesno drži u zabludi = ne poštuje me; mislim da nakon saznanja o tome ne bismo imali više što raditi zajedno. Ne mogu poštovati osobu koja se tako ponaša, ne samo prema meni, nego i prema drugim ljudima. Iz istog razloga mislim da ni odnos sa 'zauzetom' osobom koji skriva od svog partnera/ice, ne bi bio moguć. Zapravo, bila sam u takvoj situaciji i odmah sam inzistirala da kaže, inače ništa od nas.

Ne zanima me je li to po nekim univerzalnim pravilima moralno ili nije, znam samo da je to jedini način na koji se ja osjećam dobro; kad su karte svima otvorene i imaju izbora odigrati ih kako misle da je najbolje za njih. Neke partije se oduže, a neke završe odmah. : D
Korisnikov avatar
By AndrieExilia
Nikad za sebe nisam mislila da cu ikad moci da oprostim prevaru. To je za mene bila najveca laz, vrhunac izdaje. A ona se desila ona, i ja oprostila. Nije mi to vredelo, nista nisam dobila, ali pomoglo je meni, shvatila sam da mogu da volim toliko.
Dakle, moguce je oprostiti, onome kome srce oprosti. ;)
Korisnikov avatar
By milidecilitar
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2757088#p2757088]AndrieExilia napisao:[/url]Nikad za sebe nisam mislila da cu ikad moci da oprostim prevaru. To je za mene bila najveca laz, vrhunac izdaje. A ona se desila ona, i ja oprostila. Nije mi to vredelo, nista nisam dobila, ali pomoglo je meni, shvatila sam da mogu da volim toliko.
Dakle, moguce je oprostiti, onome kome srce oprosti. ;)

Slazem se da je moguce oprostiti(iako mislim da nisam bas tako naisao ovde). ali mislim da je jedno oprostiti drugo vratiti stari na staro. Svakako se ne treba muciti prevarom i treba oprostiti zbog sebe ali takodje mislim daje ta veza bez buducnosti. Jedino sto mozete uraditi je poceti ispocetka a to nije uvek moguce...
Korisnikov avatar
By AndrieExilia
Ne pocinjemo nista, nema veze vise. Ne znam da li bih TO mogla oprostiti sebi, i ako zelim.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Apdejt:

posle 'oprosta' prevare, evo nas i dalje u najboljoj vezi u mom zivotu, cetvrta godina kasnije....ako nekog zanima.
Korisnikov avatar
By gnossienne
Nije mi se desilo, samo mislim da to moja sujeta i egocentricnost ne bi istrpili. Boli mene uvo za 'dobru dusu', 'oprost', 'veliko srce' blabla...
Korisnikov avatar
By LeBolle
Zavisi, uvek zavisi ali verovatno bi oprostio...
Korisnikov avatar
By Vaerot
Ne prastam nikad, a mozda cak ni tad.
Po mom misljenju, to je vrhunac izdaje. Bilo bi mi mnogo lakse kada bi mi neko lepo rekao da sam mu dosadila, i da hoce da ide dalje. Idi slobodno ako vec ne mozemo nista da popravimo, i hvala za iskrenost. Ali da me neko laze i radi svasta iza ledja? To vec ne dolazi u obzir.
Tu se zavrsava svaki razgovor, pa svako na svoju stranu.
Ne vidim svrhu mirenja, jer smatram da onaj ko je slagao i prevario jednom, uradice to opet, samo je pitanje kad, i kad ces za to saznati. Smatram da takvi ljudi nisu u stanju da iskreno vole i postuju drugu osobu (pogotovu ovo drugo), jer da jesu, ne bi to nikada ni uradili.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Jako interesantan tekst :)

"Da li je monogamija nametnuta i da li je Darvin pogrešio?"
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... id=1148872" target="_blank

Iz zaključka teksta:
"No jasno je kako seksualnost koju praktikujemo ne funkcioniše. Brojni su razlozi zbog kojih znamo da nam monogamija nije prirodan koncept, a argumenti su svuda oko nas. U statistici, u vezama naših prijatelja, nas i u brakovima naših roditelja."
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
I ja imam primera gde monogamija funkcioniše savršeno. Da li je monogamija prirodna ili ne, u to neću da zalazim, svako treba da praktikuje ono što njemu odgovara.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nije ni bitno dal je prirodna il ne na kraju krajeva, glupo je ocenjivati bilo sta subjektivno na osnovu "prirodnosti"
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2758209#p2758209]Anhedonie napisao:[/url]nije ni bitno dal je prirodna il ne na kraju krajeva, glupo je ocenjivati bilo sta subjektivno na osnovu "prirodnosti"

hvala, to je već danas činjeno na forumu

prirodno je veoma krnji kriterijum kada je reč o čoveku at this point, koji je vrlo teško do nemoguće antropološki politizovati i svaki pokušaj toga je obično kroz istoriju bio zlonameran.
Korisnikov avatar
By Oziris
Necu da elaboriram sta sam i kako sam ranije mislila, radila i sl. Valjda je pitanje kako "odrastemo", i da li. Ovako kako sada razmisljam je:

Nemam ja tu sta kome da oprastam i sl. Ako moja partnerka pozeli seks sa drugom osobom, to ne radi da bi NAMERNO meni napakostila i sl, nego zato sto ju je ta/j neko/neka privukao/la. Potvrdjeno empirijom ( :lol: ) znam da joj sigurno u toku toga ne bih ja bila na pameti, jer je prirodno covek sklon da ne kvari sebi hedonisticki momenat, te da se sve griza savesti i javi, potisnuce je u tom trenutku. ;)
U krajnjoj liniji, umesto da osudim odmah i napravim scenu, mozda bih npr mogla da porazmislim, znajuci da pored sebe imam monogamnu osobu koja nije cheater, zasto se uopste desilo da joj druga osoba odvuce paznju. A ako je eto, bas neki fatalni neizdrz da eto jadna bas MORA il' da crkne, ljubav medju nama je zasnovana na milion drugih argumenata, so - fuck away my darling, I'll still be there when you come home. :love:
Korisnikov avatar
By Dianna
Pa mogla bih verovatno ako je osoba npr shvatila da je pogresila, ako prevara nije bila emotivne prirode i ako zajedno zelimo da prebrodimo to. Ne mislim da je lako ali nije nemoguce.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
prevara u smislu da ja za nesto nisam znao znaci da nema vise poverenja i samim tim nikakvog daljeg (dubljeg) odnosa, ne i da zelim da osecam vecni bes
Korisnikov avatar
By MrGreen
Ne pravim nikakva standardna ocekivanja o vernosti pa ne smatram prevarom niti sex niti emociju druge strane ka trecim licima, dok god je obojici lepo u uzajamnoj razmeni strasti i emocija, ako ima potrebe sa bilo cije strane i ka trecim osoboma mogu samo da pozdravim, bolje pitanje dal oprastamo sami sebi kada varamo, ako volimo vise osoba to nije problem a biti sa nekim koga ne volis to je pre svega varanje samoga sebe.
By Deni5
Zavisi od raspoloženja i sa kim prevari.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2776350#p2776350]MrGreen napisao:[/url]Ne pravim nikakva standardna ocekivanja o vernosti pa ne smatram prevarom niti sex niti emociju druge strane ka trecim licima, dok god je obojici lepo u uzajamnoj razmeni strasti i emocija, ako ima potrebe sa bilo cije strane i ka trecim osoboma mogu samo da pozdravim, bolje pitanje dal oprastamo sami sebi kada varamo, ako volimo vise osoba to nije problem a biti sa nekim koga ne volis to je pre svega varanje samoga sebe.
apsolutamente ditto
By Deni5
U stvari lupam, ne opraštam jer krećem od sebe, ja prvi ne bih prevario nikada, pre bih rekao ne ide i raskinuo jer ako sam sa nekim onda znači da volim i nikada ne osetim potrebu za nekim drugim jer nisam napaljena životinja, evoluirao sam.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!