- 17 Sep 2011, 03:58
Ne.
Verovatno da pod nekim okolnostima moze, ali ono sto je u mom okruzenju:
1. par: dok su bili u vezi on nju zaprosio, ona ga odbila, njega to povredilo, pa raskinuo i sad se igraju nekih igara (a oboje su u novim vezama... bljuc...) i to tako sto on kupuje kola za koja zna da ih ona voli, ali su joj nedostizna, pa se qrci pred njom, ide na letovanja gde bi ona volela da ide, ali ne moze da ode, i sl., ne bi li docekao da ona izgovori tu famoznu "E, jbg, zajebala sam se" recenicu.
Sa druge strane, njoj prija da neko od bivsih i dalje trci za njom.
Ergo, win-win situation.
Prijateljstvo? Ni u ludilu to ne bih nazvala prijateljstvom.
2. par: zabavljali se dugo godina, ona nasla sponzora i raskine sa ovim deckom. Taj patio, jadnicak, godinama i onda nasao prvu koja je naisla i htela da bude sa njim, samo da ne bi bio sam, napravio joj dete, a i dalje koristi svaku mogucu priliku da kontaktira sa onom devojkom, kao - drugarski.
Sve samo ne drugarski.
i da ne nabrajam dalje (ima jos nekoliko primera).
Al' 'ajde da ne budem ogranicena, pa da kazem da je mozda posle nekih veza drugarstvo i moguce, ali, eto, ja to u mojoj okolini nisam srela.
Hlae je jednom, mozda cak i na ovoj temi, lepo napisala (parafraziracu) - ne, ne moze biti prijateljstva nakon veze i to bas iz istih onih razloga iz kojih je ta veza prekinuta.
Dakle, u mom slucaju, do raskida je dolazilo zbog neslaganja karaktera, i to isto neslaganje karaktera je prepreka za prijateljstvo. Na to se dodaje jos i istorijat veze, sa sve manama (koje su istovremeno i prepreke za drugarstvo) i vrlinama (koje su istovremeno potencijalne prepreke za nove veze, za obe strane bivseg para).