Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805859#p2805859]Maximus_ napisao:[/url]Do sad sam u tisini citao tvoje teme, ali rekoh da se ipak javim.

Uspeo si u njima finim umecem da zabelezis i sacuvas jedan nesvakidasnji, a opet u osecanjima mnogima prepoznatljiv, svet na raskrcu kultura, puteva, vremena, i vredne kontemplacije, i primecuju se posvecenost i iskrenost.
Лепо. Хвала ти најлепше, баш ме је дирнуло то што си одвојио времена да тако лепо изразиш свој утисак о мом писању.
Знам да се по данашњем правопису пише СРПСКИ међутим ми нисмо Српи већ Срби па ни наш језик не може бити Српски већ Србски.

А да је то тако потврђује и чињеница да га сви страни језици тако називају, изговарају и пишу. Ми смо једини европски језик поред Шпанског који има то звучно ''Р'' које се у свим другим језицима теже или тешко изговара.

Кад смо већ код слова ''Р'', вратио бих се на етрурску реч ''РУМ''...
Рум је дакле простор, пучина...

Slika

На немачком је RAUM- слободан простор, просторија, на енглеском ROOM - (у смислу уређен, ограђен, простор) - соба, просторија. Тамо се та реч води као да је прото-германског порекла...

А у нашем језику, да ли постоји нека слична реч?

Па постоји пре свега реч ПОД-рум, нешто испод РУМА дакле нешто испод погодног, ограђеног места за становање. За ову реч многи мисле да је у питању турцизам, као рецимо и за име турског града БОД-рума. Али греше...
На ком језику, шта овде пише и где се ово налази ?

Slika

Пише на турском:

АYA- Свети
NIKOLA- Никола
RUM - РОМЕЈСКА односно данас ВИЗАНТИЈСКА
ORTODOKS-православна
KILISESI- храм-црква

Ово је сликано у данашњем Истанбулу, Царигараду, Константинопољу који се никад пре 16.века није звао Визант...

Slika

Значи да су Турци Византијце звали Румима, Ромејима.

Slika
И?

Па становници Цариграда и Византије сматрали су себе грађанима РИМА.
Па какве везе има Рим са Румом?

Град Рим су основали Етрурци и он се прво звао РУМ, односно био је погодно место за становање па је прерастао у ограђени, уређени простор за становање...

То налазим у књизи највећег француског стручњака за Етрурце...
"La civilisation étrusque" Dominique Briquel

Slika

Овде то дословце пише...

Slika

''На крају VII века пре наше ере Рим је основало етрурско племство које је град назвало
Рума''...

Интересантно је да се истоимени град налази у Срему а да се земља наших суседа баш зове Румунија.

И чувена вучица Римљанима долази из етрурске митологије ...

Slika
Slika

''Бесмртни цар'' ...
Доналд Никол, британски византолог, (https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Nicol" target="_blank)

Написао је овде кратку студију о последњем ромејском цару, Константину Драгашу Палеологу. Његова је мајка била Јелена Драгаш,( Драгашић - Драгашевић), српска принцеза а отац му је био пореклом Венецијанац. И првом ромејском цару Константину рођеном у Нишу, мајка се такође звала Јелена. Интересантно, језгровито, брзо се чита.

''Говор и језик'' Исидора Секулић...
Велика је наша срећа да смо у својој књижевности имали оваквог лингвисту, стилисту и приповедача. Увек јој се враћам са великим поштовањем и увек ме гане до суза њена посвећеност језику, неизмерном богатству и лепоти његове сликовито логичне срочености у исказу. Исидора мисли да смо ми једини народ у коме се на селу много боље, исправније и лепше говори неголи у градовима...

''Пут у живот'' Лав Толстој...
Овај зборник мудрости, како га је то сам аутор назвао, представља прецепте за један богат, духован и частан живот.
Мој је савет - читати полако, миц по миц, вадити белешке, гледати да прочитано одлежи...
Књига је из библиотеке мога деде, издавач је било ''Народно дело'' из Београда, објављена је 1932. године а интересантно је да ју је штампала ћирилицом ''Типографија'' из Загреба.

''Ходочашће Арсенија Његована'', Борислав Пекић...
Отац ми је фини господин, стара гарда, он све односе са људима одржава са пуно такта и предусретљивости. Његова је пажња дирљива. Пријатно ме је овога пута изненадило то, што ме на видном месту библиотеке, дискретно убачена међу остале, дочекала и ова нова књига. А за њу сам сазнао недавно, захваљујући, опет, оцу. Пошто је причом о местима на којима се одвијају радње овог романа заинтригирао моју знатижељу, одмах ми га је и купио на поклон.

Реч је о једном предратном београдском рентијеру који се у Комунизму понаша као да му све зграде које је некад поседовао и даље припадају. Ко воли стари Београд уживаће.
Пекић је плодан аутор и врло интересантан по тематици али је његов стил по мени толико напоран да ми се буквално на свакој наредној страници одустаје од даљег читања.
Не уживам у лектири коју сам тек отпочео али зато вадим белешке са врло вредним подацима који су толико исцрпни и бројни и за које уопште не разумем како је аутор до њих долазио...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2800577#p2800577]IMPACT napisao:[/url]Прича је једноставна, данашња, руски пар који живи у предграђу Москве разводи се, имају једног сина Александра, старог 11 година.

Заокупљени искључиво собом, она је нашла новог дасу и он нову женску која је већ трудна, не виде да им мали страховито пати у целој тој ситуацији.

Једнога дана нестаје и поред свих трагања за њим никад неће бити пронађен, што његовим родитељима у новим животима које су, без већих поремећаја, сваки на својој страни изградили, у суштини највише и одговара.

Slika

Аљоша, Аљоша, Аљошаааа!

Slika

Ако желите да видите овај филм тренутно се приказује у биоскопу Културног Центра у Коларчевој.

П.С.
Јуче сам ишао тамо да видим врло интересантан анимирани филм о Винценту Ван Гогу.
У фоајеу је отворена изложба о Милени Дравић.
Korisnikov avatar
By IMPACT
Имам изграђен врло заштитнички став према младима генерално а поготову према женама и ефиминизираним, крхким, младићима и наравно према свим особама са хендикепом било које врсте.

Много сам понижења отрпео од своје рецимо 12-те до 18-те године.

Научивши да браним себе врло сам брзо постао тај што штити друге, све оне који су од мене слабији физички или умно. Не трпим силеђије. Да некога заштитим, немам проблем да се побијем, тојест да пребијем. Дешавало се. И самог себе нисам препознавао. Било је гадних момената.
Јутрос...

Једна згодна Парижанка, баш скоцкана, снимио је издалека, мото-јакна и цео фазон, слатка, смеје се, види добар фрајер, пљуште јој комплименти, па онда следи оно класично женско, осетим по погледу, разочарање-штета што је геј, па сестро који ће ти од ових шонтаваца направити комплимент-ниједан, да нема нас педера ко би вас дизао кад сте накаутиране-нико, могу да те сликам-можеш, наравно...

SlikaSlika
Имао сам их годинама. Овде су начичкани на водоводној цеви у купатилу у једном од мојих париских станова. Изгледало је као да је у питању нека врста декорације а заправо су били окачени да им се украси не би оштећивали. Сада су ови лустери поново у моди.

Slika

Slika
На предходне обе слике, ради се о лустерима десно.

Овде су већ спојени, тешко је докучити који је који...

Slika

Све су ''сузе'', скинуте и очишћене...

Slika

У овој су чинији оне мање и велика кугла...

Slika
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!