Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
End hir vi go agen, svi varaju, to se svugdje dešava, to se svima dešava... :roll: Ges vat, to se NEKIMA dešava i NEKI varaju. Čak i da je većina, to svakako nije, niti će ikada biti svi. :kafa:
Khm, opšte je poznato da je prevara isto što i saobraćajna nesreća. Hoće to, padne malo jača kiša, naleti neka budala i eto kljastih na sve strane. Naravno da je čovjek tu nemoćan, viša sila, desilo se, jbg. :roll: Serem se u ton film, ovako licemjerno zgrožen, svima onima što nemaju muda da pogledaju onog drugog u oči i kažu kako stvari stoje. I ne, nema tu nikakve iskrene ljubavi, bar ne od strane onoga koji vara, pošto je sam čin varanja lišen svakog poimanja iskrenosti. Ako smatraš da dobro činiš, da ispravno djelaš, ako smatraš da si iskren, šta onda, zaboga, radiš u mraku?

P.S. I slobodno mi upiši pod heteropatrijarhalno i autohomofobno, grehota da ne baštinim plodove i tog mehanizma odbrane :kafa:
iskrena ljubav definitivno ne sprečava automatski "prevaru" ili prevaru. (btw, kakva je to neiskrena ljubav? ^^ ) niti prevariti nekoga automatski znači da ga nećeš pogledati u oči i iskreno reći šta se desilo. okončati ljubavni odnos u kojemu se obje osobe vole zbog toga jer je jedna od njih imala seks s nekom trećom osobom je definitivno blesav razlog za okončanja ljubavi.

kod tebe, antone, stalno neke proizvoljne konstrukcije. ako je A onda je Z. nije. :odbij:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724729#p2724729]Srklet napisao:[/url] okončati ljubavni odnos u kojemu se obje osobe vole zbog toga jer je jedna od njih imala seks s nekom trećom osobom je definitivno blesav razlog za okončanja ljubavi.
U prvom redu je blesavo pretpostaviti na startnoj poziciji sve ono što će se dogoditi u budućnosti.

Eto, mi smo sad sretni i zaljubljeni i to će biti tako do kraja života JER JA NAJBOLJE POZNAJEM SEBE.

Nađeno je kako ljudi žestoko fejlaju u procjeni toga gdje će biti za 10 godina jer polaze iz trenutne pozicije. Isto tako se i vjenčaju jer ne mogu (u sadašnjem trenutku) zamisliti da bi mogli voljeti bilo koga drugoga u životu. I onda krah za par godina. :D

Iz tog razloga mi je bedasto na neki odnos stavljati lanac i deklarativno ga prozivati monogamnim or such. Stvar je, barem kod mene, vrlo jednostavna; dok se volimo - zajedno smo, u suprotnom - sretan put. Spremna sam na modifikaciju odnosa čisto zbog svjesnosti da sutra neću biti ista osoba koja sam danas. Mijenjaju me nove spoznaje i iskustva. Sve je okej dok smo iskreni i transparentni oko svojih želja i potreba.

Ali, međusobno poštovanje i dalje ostaje temelj svakog odnosa. Netko tko mi nešto radi iza leđa i pritom prodaje nekakvu iluziju stvarnosti, definitvno me ne poštuje. I to mi je itekako valjan razlog za prekid odnosa. O čemu god da se radilo.

U vezi ovoga što pričate Anton i ti - napravila bih ogromnu razliku između osobe koja je, dok je bila u vezi, spavala s nekim drugim i to rekla svojoj partnerici i one koja joj je to prešutjela ili pak one koja je to radila dugo vremena i ovoj prodavala priču monogamije. Ovo drugo i treće mi je totalni turn off. Nemaš muda i ne možeš preuzeti odgovornost za ono što si napravila - nisi mi interesantna.

Prvo okej - da, događa se.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724733#p2724733]Aven napisao:[/url]Spremna sam na modifikaciju odnosa čisto zbog svjesnosti da sutra neću biti ista osoba koja sam danas. Mijenjaju me nove spoznaje i iskustva. Sve je okej dok smo iskreni i transparentni oko svojih želja i potreba.

Ali, međusobno poštovanje i dalje ostaje temelj svakog odnosa. Netko tko mi nešto radi iza leđa i pritom prodaje nekakvu iluziju stvarnosti, definitvno me ne poštuje. I to mi je itekako valjan razlog za prekid odnosa. O čemu god da se radilo.
ukratko, to je to. u teoriji.

u praksi se zakomplicira. people are messy, relationships are messy. & nobody's perfect :isus:
Korisnikov avatar
By Hys.
cekala sam da Avenka napise sta mislim elbo me mrzelo.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ne smeta mi broj partnera. U većini slučajeva sam ih ja imao više. :lol:
Što se prevare tiče, ako je otvorena veza, super; ako nije, prevaru bih verovatno oprostio. Ljubomora mi se retko kad aktivira, npr. sa bivšim momcima svog bivšeg sam se družio, čak i sarađivao. :lol:

Antone... Glupost izrečena književno-umetničkim rečnikom i Čehovljevim pripovetkama je i dalje glupost. Deluješ mi kao neki pobornik prilagođavanja heteropatrijarhalnog morala pederluku. Seksualno ponašanje nije odraz moralnosti, dobrote, vrednosti. To jeste isključivo ako je deo dogovora. Ako smo se dogovorili da nema jebanja sa strane - onda prevara jeste odraz toga, i dalje zavisi od karaktera učesnika. Da li će se jedan pokajati, da li će drugi oprostiti, bla bla bla.
Ako nije deo dogovora, nebitno je. Može dečko da ti živi prekoputa, a ti organizuješ redaljke svaki dan, može dečko da bude u Rusiji i ti ga čedno i nevino čekaš godinu dana da se vrati; isto je.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724742#p2724742]ZlatnaPtica napisao:[/url]Da li će se jedan pokajati, da li će drugi oprostiti, bla bla bla.
pokajanje nije dovoljno. ja tražim i nudim iskupljenje, svojevrsnu nadoknadu štete.
djela a ne riječi. reći 'sorry' doista ništa ne košta. rana koju si nekome nanio se od 'sorry' neće izliječiti. nego moraš uzeti konac i iglu u ruke, zašiti, dezinficirati, mijenjati zavoje, mazati kremom itd. bez toga je 'sorry' potpuno bezvrijedno, it's the coward's way out and to feel good about being a douchebag.
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
A ko je govorio o sprečavanju prevare? Nisam nigdje ni rekao da je iskrena ljubav vakcina koja će te držati na "ljubavnom okupu" vo vjeki vjekov. Govorio sam o trenutku kad se dođe do same granice. U toj situaciji imaš tri mogućnosti: a) vratiti se natrag, b) pokazati pasoš, c) preći ilegalno. Čini mi se da sam precizirao i to gledanje u oči, ja sam ga pozicionirao prije "carinske službe", ali ono naravno može da se dogodi i nakon samog čina. Dalje je na samim partnerima, naravno, ali to ne mijenja činjenicu da je neko ispao gnom. Zašto? Zato što je taj neko kriv, a neko drugi treba da oprosti ili ne oprosti ili šta već. I na kraju, da li je nešto blesav razlog za okončanje ljubavi ili nije, to je opet ostavljeno na volju akterima ljubavne priče. Moje zaostalo unutrašnje biće smatra da kad nekoga zavoliš, kad nađeš tu jednu osobu koja je za tebe sve na svijetu, kojoj si ti sve na svijetu, za koju si spreman položiti i život, koja je za tebe spremna položiti život, kojoj vjeruješ i koja ti vjeruje, koja ti postane i otac i majka, i brat i sestra, i prijatelj, i ljubavnik, koji ti bude sve i svja, baš takav kakav je, e takvog čovjeka ne lažeš, ne povređuješ, ne nanosiš mu bol, ne izigravaš njegovo povjerenje zbog par trenutaka u se, na se, poda se. U uzimanju nema ljubavi, to je sigurno, a kome nije dovoljan čitav svijet, pa malo će mu biti i kosmosa jedan dio.

P. S. Patetika će spasiti svijet. :kafa:
Korisnikov avatar
By bern
kako god da nekom odgovara.

sad, da li odgovara meni - druga je stvar.

neki ljudi su prosto u haosu, bili kurvešije ili nekurveštije.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724744#p2724744]Anton Pavlovič napisao:[/url]kad nekoga zavoliš, kad nađeš tu jednu osobu koja je za tebe sve na svijetu, kojoj si ti sve na svijetu, za koju si spreman položiti i život, koja je za tebe spremna položiti život, kojoj vjeruješ i koja ti vjeruje, koja ti postane i otac i majka, i brat i sestra, i prijatelj, i ljubavnik, koji ti bude sve i svja, baš takav kakav je, e takvog čovjeka ne lažeš, ne povređuješ, ne nanosiš mu bol, ne izigravaš njegovo povjerenje zbog par trenutaka u se, na se, poda se.
to ne postoji. have you met people? ^^ ovo je baš adolescentsko shvaćanje ljubavi.
zašto bi mi jedna osoba bila sve na svijetu? :wtf:
moja sestra je moja sestra i moj partner NIKAD neće biti moja sestra. apsolutno nema šanse da to postane, a i za nju i za njega bih bio spreman položiti život. i bilo bi tako jadno prema mojoj sestri da je eto tako supstituira neki tamo tip u kojeg sam se ja zaljubio. bilo bi tako jadno da godine nekog prijateljstva samo tako žrtvujem na oltaru nekakve nove ljubavi s nekom novom osobom.
ovo što ti opisuješ je savršena ljubav dvoje čudovišta a ne dvoje ljudi.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724744#p2724744]Anton Pavlovič napisao:[/url]Govorio sam o trenutku kad se dođe do same granice.
u tom trenutku si često pijan, mala glava misli za veliku i tak to. ^^
nije da se odigra mali debatni klub u glavi, da se odvaže pro et contra i sl.

naime, život jest uvijek i kaos. (@bern)
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
skroz off :
nekad imam osecaj da sam ja jedina osoba koja je svesna da je haos
i koja zna: dok si u haosu nemoj da imas pravog decka
iako bih jako voleo bar malo nekom da upropastim zivot ~(^_^)~
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Srklet, of kors, i iskupljenje po dogovoru :lol:

Elem, sve što si rekao potpisujem.
Aham, kiselo grojze. :kafa:

Zato što je tvoje ja Ja tek spram onog drugog, spram Ti. Nema ja bez ti i nema ti bez ja. Tek tada ti dobijaš snagu jednoga Mi i tada ništa više nije isto, jer ne može biti isto. A gubitak te osobe, pa to je ono egziperijevsko - Zapitajte se: Da li je ovca pojela ružu ili nije? i vidjećete da se sve mijenja.

Daj mu ga malo figurativno, znam da možeš. Ah, ti recidivi heteropatrijarhata... :roll:
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
u tom trenutku si često pijan, mala glava misli za veliku i tak to. ^^
nije da se odigra mali debatni klub u glavi, da se odvaže pro et contra i sl.
Kad ne bi sve išlo ipak iz velike glave, pa da povjerujem, ovako... parole, parole, parole. :kafa:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724759#p2724759]Srklet napisao:[/url]uvijek sam mrzio 'malog princa'. :regan:
Polako, biće vremena da ga apsolviraš. ;)
imam dakle još nekih 20ak površnih veza do previše. :lol:

sad je (meni) pak nejasno što je 'površna veza'. jel li ONS = površna veza? nisam shvatio da miccka pod 'površna veza' misli na jednokratni seksualni susret s drugom osobom, nego više da je riječ o nekome tko je imao određeni broj ljubavnih veza koje su trajale, recimo, 2-3 mjeseca.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Došao sam da primetim da Anton kolosalno defecira na ovu temu.
Naravno, ostaće sam do kraja života :) želim mu da ne bude tako, ali bio bih grdno iznenađen.

Ono što bih ja imao da reknem jeste da mi smeta ako partner ima malo partnera iza sebe (recimo manje od 5). To znači da nema pojma sa životom.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
merite kvalitet na osnovu kvantiteta

moja drugarica bila u vezi sa jednim momkom 6 godina i raskinuli nedavno
to je po broju jedan partner
da l ona nema pojma sa zivotom?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!