Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
treba to ipak razgraničiti od nezrelosti, osetljivosti i patologije.
^

zaboravila si se potpisati joj ko si ti KO

OT:

pa ako tebi ne smeta što si emotivan, ne vidim što bi drugima smetalo
ja ne gledam na tuđu emotivnost kao lošu osobinu, samo da se to ne ispoljava kroz stalni pesimizam i kukanje
a inače sama nisam nešto posebno emotivna
Korisnikov avatar
By Anhedonie
koji tres od teme :roll: al slaze se uz postavljaca
Svi ljudi su emotivni, razlikuju se jedino po tome kako se nose s tim emocijama. Osobno volim pricati o emocijama, jer mi nikako ne ide emotivna performativnost, fizicki izrazi privrzenosti i slicno, but that's my own bagage. Osim kad sam na MDMA-u.

U osnovi nemam nista protiv emo ljudi, niti njihovog stila, pa cak niti protiv toga sto nose svoje emocije na rukavu. Zapravo, radi se o duboko sentimentalnim ljudima; za mene je citav emo pokret ne bas najsretniji odgovor po postmodernu ironicnu distancu. Meni je daleko zanimljivija reakcija na emo pokret, i svi ti pseudo-kuleri, koji opscenim smatraju bilo kakvu iskrenu manifestaciju emocija. Za njih sve naravno mora biti zamotano u celofan sarkazma.

A nema vecih nesigurnih jadnika od onih koji su se pretvorili u sarkasticne automate. Mislim, koliko usran moras biti ako ti je humor (i to specifican oblik humora, koji obezvrijedjuje sve sto je previse intimno ili eksternalizirano) izlaz iz svake situacije, a poznata stvar je da je humor u sustini jedna histericna reakcija subjekta na traumu, apsurd ili vlastitu nemoc.

Zapravo, i u vlastitom unutarnjem krugu cesto se susrecem s tim problemom, da nastane muk kada se emotivno investiram u neku temu, sto je uvijek oblik razgolicavanja, nudjenja sebe, i ljudi se tu najcesce povuku ako ne "ublazis" situacijom nekom humoristicnom improvizacijom.

Tako da mene najvise odbijaju ljudi koji uvijek imaju potrebu biti smijesni. Patetika me ni najmanje ne smeta, ona je sastavni dio emotivnosti svake iskrene i nesputane osobe.
Сви смо емотивни, ''производимо'' осећања као реакцију на свет у коме живимо. Не исказујемо их сви на исти начин и истим интензитетом али их ипак сви исказујемо.
Све зависи од тренутне могућности да се емоција прими или не. Постоји ''време'' и контекст за размену емоција.
Сигуран сам да се сви нађу у ситуацији када тачно али нажалост само накнадно осете да јавно испољена манифестација њихове емоција, тојест личног доживљаја било чега није примљена на начин на који су то очекивали. А очекује се емпатија.
Емпатија је срж човечности.
Ретко кад да и у овој врсти комуникације постоје склад и равнотежа.
Ja sam jako emotivan ali iskreno cini mi se da to izgleda nije pozeljna osobina. Nemam bas premnogo iskustva ali sa kime god sam bio uvek sam imao odredjene emocije, nikako nije bilo potpuno bez emocija.
Ali sam imao lika sa kojim sam bio koji nije pokazivao apsolutno nikakve emocije. Npr ja ga zagrlim, mazim po kosi, poljubim u obraz.... on nikada nesto tako nije uzvratio. Znao je samo da se okrene i da trazi da ga "puknem". U sustini video sam da je on u dubini duse nesto jako nezadovoljan. Inace na sve nacine je pokusavao da sebe predstavi kao cool osobu, kao zajebanta, kao nekog kome je u zivotu sve super, a cinilo mi se da nije bas tako... Mislim da je na sve nacine pokusavao da potisne svoje emocije, iz kog razloga ne znam.

Ali koliko su emocije opasna stvar najbolje govori nesto sto mi se bas sada desava. Naime pre godinu dana bas u ovo vreme bio sam sa jednim deckom... i raskinuli smo u januaru. Nakon raskida ja nisam ni pomisljao na njega, cak sam bio i besan jer se poneo u nekim stvarima krajnje idijotski. Medjutim 6 meseci nakon toga pocelo je nesto da me drma i da stalno mislim na njega, hteo sam ponovo da ga zovem i tako to... Ali nekako proslo je.
Evo sada opet. Kako je dosla jesen-zima i podsecanje na sve ono sto je bilo prosle godine u ovo vreme ja ponovo mislim na njega, sve ono sto je na kraju bilo ruzno zaboravio sam heheh, samo se secam lepih stvari... zanimljivo. I na ivici sam da ga pozovem! Samo mi je nepoznanica kako ce odreagovati. Da li cu da se ispalim i napravim sebe budalom ili ce da padne na moju pricu. Evo vec nekoliko dana smisljam sta da mu kazem da ispadne smekerski da se bas ne ispalim skroz i da ne bude ono u fazonu "ne mogu da zivim bez tebe" hahahahha.
Tako da ljudi emocije su zajebana stvar ;)
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1993268#p1993268]Blady napisao:[/url]
Originally posted by Galateja

Pa šta i ako povrede? Ja sam sretna kada osetim emocije, pa sad da li će to neko doživeti kao slabost i inferiornost nije me briga. Bolje mi je da kada se osvrnem da vidim i bol, i tugu, i lepotu, i sreću... Draži mi je taj koktel nego da vidim samo jedan gladni katanac.
:up: za ovaj post..
Emocija je nesto sto covek poseduje, hteo on to ili ne. To je dar, nesto sto je lepo,a ne nesto na sta ce ljudi da seru, kao i obicno...
I ovi komentari tipa za povredjenost :roll:
Treba biti prirodan.
Jao Sandra, zacepi.
Originally posted by elektron84
To realno i jeste ljudska slabost, jer ce se kad tad naci neko ko ce to iskoristiti.
Nazalost.
U iskazivanju emocija nema baš ništa loše, ali ljudi često u nekom obliku odnosa (roditelj-dijete, partnerskom, prijateljskom...) dožive da im se netko poigrava s emocijama ili najčešće neki oblik emocionalne ucjene. Iz tog razloga radije generalno biraju emocionalnu distancu nego da dopuste da im se opetovano događa emocionalni rollercoaster.

Gotovo bez iznimke kad vidim nekog izrazito emocionalno hladnog pomislim da iza tog zida postoji neka priča koja ga je učinila takvim. I barem po iskustvu ispadne da je to točno.

Inače, volim one trenutke kad su ljudi (iskreno) emotivni i posebno mi je drago kad se osjete toliko slobodnima da zaplaču preda mnom. To je za mene najviši oblik povjerenja koji mi netko može ukazati. Tek tada su ljudi zaista goli.
Korisnikov avatar
By Madonna
znači jesi,,, :wow: baš si cool. :lol: ne ne ice cold si
alrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalright
Korisnikov avatar
By Madonna
ceniš? i meni tako deluje brrrrrrr
By Djubretar
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2596538#p2596538]Still napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2596530#p2596530]MDNA napisao:[/url]znači jesi,,, :wow: baš si cool. :lol: ne ne ice cold si
alrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalrightalright
ej nije poenta u tome da li sam ja emotivna... bitan je medved... :meda:
da medved je topao
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2467052#p2467052]Laerem napisao:[/url]Svi ljudi su emotivni, razlikuju se jedino po tome kako se nose s tim emocijama. Osobno volim pricati o emocijama, jer mi nikako ne ide emotivna performativnost, fizicki izrazi privrzenosti i slicno, but that's my own bagage. Osim kad sam na MDMA-u.

U osnovi nemam nista protiv emo ljudi, niti njihovog stila, pa cak niti protiv toga sto nose svoje emocije na rukavu. Zapravo, radi se o duboko sentimentalnim ljudima; za mene je citav emo pokret ne bas najsretniji odgovor po postmodernu ironicnu distancu. Meni je daleko zanimljivija reakcija na emo pokret, i svi ti pseudo-kuleri, koji opscenim smatraju bilo kakvu iskrenu manifestaciju emocija. Za njih sve naravno mora biti zamotano u celofan sarkazma.

A nema vecih nesigurnih jadnika od onih koji su se pretvorili u sarkasticne automate. Mislim, koliko usran moras biti ako ti je humor (i to specifican oblik humora, koji obezvrijedjuje sve sto je previse intimno ili eksternalizirano) izlaz iz svake situacije, a poznata stvar je da je humor u sustini jedna histericna reakcija subjekta na traumu, apsurd ili vlastitu nemoc.

Zapravo, i u vlastitom unutarnjem krugu cesto se susrecem s tim problemom, da nastane muk kada se emotivno investiram u neku temu, sto je uvijek oblik razgolicavanja, nudjenja sebe, i ljudi se tu najcesce povuku ako ne "ublazis" situacijom nekom humoristicnom improvizacijom.

Tako da mene najvise odbijaju ljudi koji uvijek imaju potrebu biti smijesni. Patetika me ni najmanje ne smeta, ona je sastavni dio emotivnosti svake iskrene i nesputane osobe.
Potpisujem. :hail: :kiss: :love:
Korisnikov avatar
By AuroraDark
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1988964#p1988964]Sunce napisao:[/url]
Originally posted by Ulix

d) Dakle - nije lose biti emotivan, lose je biti sumanuto emotivan, i lose je preterivati u tome. Ako ne zbog sebe, a ono bar iz obzira prema partneru. Ako nekog volis toliko histericno, najmanje sto mozes da ucinis je da ga ne gusis. :zid:

e) Sve ovo ne znaci da ne treba nekom pokazati svoja osecanja, vec da to treba uciniti na jedan artikulisan nacin.
A ko ce to izmeriti - koliko je neko emotivan ili sumanuto emotivan? Mozda neko tvrdi da si ti hladan, zatvoren i emotivni bogalj. Niko nema pravo da sudi o tudjoj emotivnosti. Moje misljenje je da covek moze da kaze - meni se to dopada ili ne, meni to prija ili ne.
Ono sto je meni preterano, drugome nije, ili mu je mlako....
Ne verujem u gusenje. Ako te neko gusi, onda to znaci da ti se ne dopada.

Artikulisanost je vec nesto drugo.
Sviđa mi se koncept ovog posta - ako je neko preemotivan za tebe, jednostavno ga ostavi i svako svojim putem. Nije na tebi da sudiš o tuđim emocijama.

Sa druge strane, treba objasniti tu preemotivnost. Mislim da suština preemotivnosti nije ogroman intenzitet emocija već emotivna nezrelost. Kao i sve sa prefiksom pre, pa i preneemotivnost (izmislila reč upravo), znači da nešto u samom čoveku nije usklađeno i da postoji neki disbalans.

Mislim da se ovde govori o tipu osobe koja šalje 70 poruka na dan i ostavi ti tries propuštenih poziva.. Ako ne konkretno o tom, sigurno o onom koji će ti stalno ponavljati koliko te voli zašto te voli, zašto je sa tobom, kako se oseća.. Koji će stalno tražiti novi način da ti dokaže svoju ljubav i uglavnom od tebe tražiti isto to, a ako to ne dobije, utripovaće da je u vezi u kojoj joj je ljubav neuzvraćena samo zato što joj ista nije uzvraćena na isti način. Onda će sa pitanja 'koliko me voliš', da pređe na 'zašto me toliko voliš', 'o zašto baš mene od svih ljudi na svetu'.. Možda će da podredi svoj život tvojim potrebama, možda će iz tih tripova da nije voljena utripovati nove stvari, npr. da je će je dotični uskoro prevariti ili ostaviti.

Svi mi kažemo 'voli me'.. Preemotivna osoba kaže 'VOLI MEEEE, pokazuj mi svaki minut, svakog dana svoju ljubav prema meni, jer u suprotnom neću verovati da me voliš'.. Da ne filozofiram mnogo.. Možda se radi o nedovoljnom osećaju sopstvene vrednosti, koju pokušavaju da kompenzuju tuđim uviđanjem njihove vrednosti. Tu se čak i ne radi o pravoj ljubavi, već o pokušaju da nedovoljnu ljubav prema sebi probude u drugoj osobi i kada tu zakinu, onda se sve pretvara u začarani krug. Jer je njihovo konstantno volim te - ne izjava ljubavi, već molba za ljubav, kojom misle da će osvojiti partnera. Pritom ne shvataju da je njihovo ponašanje kontraproduktivno i da će svojom preteranom navodnom ljubavlju oterati nekog od sebe. Jer to zaista guši. Onda u njihovim očima, neko lako postaje bezosećajno đubre, što je samo njihov način samozavaravanja dok ne ne naiđu na sledeću osobu sa kojom će ponoviti isti proces. Dok jednom ne zavole sebe i dok emotivno ne sazru, do čega jel'te ne dođe kod svakog.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1993025#p1993025]elektron84 napisao:[/url]
Originally posted by acid drop

To realno i jeste ljudska slabost, jer ce se kad tad naci neko ko ce to iskoristiti.

Znaci, rizikujes da budes povredjen. I mnogo su vece sanse da se to desi tebi nego onima koji "igraju opreznije".

Što više dozvoliš sebi da budeš povređen*, pod uslovom da nešto i učiš iz toga, bolje ćeš naučiti da se nosiš sa svojom povređenošću. I bliže si toj 'nepovredivosti' ako dozvoliš da te neko povredi, nego ako si celog života oprezan i živiš u strahu od bola.

Jer šta rade ti 'oprezni igrači' osim što odlažu pokazivanje svojih emocija, koje će u jednom trenutku neko morati da slomi.

I ovde ne kažem da treba ući u vezu sa rečenicom 'brate evo me, došo sam, povredi me, ko ga jebe'.. Nego ako si već nekog zavoleo, imaj hrabrosti da kažeš 'volim te' i da rizikuješ da neko ne kaže te reči tebi, na primer.

lično.. na povređenost gledam kao na stepen ka razvoju ličnosti, pre nego kao nego na neku infekciju od koje treba bežati
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni je koncept "dobre emotivnosti" debilan. Kakav god da si sigurno ce postojati neko kome ces prijati. Siliti sebe na emocije ako ti vise prija kad si hladan je glupost. Siliti sebe je glupost, u opstem slucaju.

Zakljucak: nekome prija mika, nekome prija giba, nekome prija bica a nekome djeljana.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!