Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By HARP
Od spoznaje svoje sklonosti do sada ispisala se jedna linija samoce koja prati uvek sve oko mene I uvek je prisutna bez obzira na okolnosti I tok dogadjaja.Jos uvek niko nije uspeo trajno da je ukloni ili makar prekine njenu putanju.Od najranijih dana mog otkrivanja želje za onim sto volim i sto mi je potrebno po?eo sam poja?ano da ose?am.Odmah sam uvideo da sve ono sto želim nije uvek dostupno,a ponekada ?ak i nemogu?e.Bol prouzrokovana sa tim saznanjem nikada nije nestala,samo ugusena sa izgradnjom li?nosti i karaktera kako ne bi prouzrokovala osobine sebi?nosti i osvete.
Sama potreba za davanje i primanje ljubavi kod svih nas je postala naglasena sa godinama i ako u pojedinim periodu gubila intenzitet zbog svakodnevnice i problema koji su na trenutak odvla?ili paznju.Drugi su nanosili bol svojim laznim znacima upu?enim u mom smeru u cilju svojih potreba,sebi?no koriste?i samo sve ono sto je njima odgovaralo.Pravdanja i objašnjenja koja su služila za ispiranje mozga i skidanje njihove odgovornosti sa svega.Teme su se zatvarale u njihovu korist,a na moju štetu.
Što se više pove?ava nivo tolerancije,iskrenosti i razumevanja toliko više bivamo osudjeni i odba?eni do trenutka kada bi neko uvideo dobru priliku da se okuša u ponovnom iskoristenju u svoju korist.Odbrambeni sistem koji bi trebao biti izgradjen na osnovu iskustva treba biti uklju?en svo vreme.Jedini problem je ljubav koja ruši sve barijere i odbrane,pa ponovo popuštamo pred svim tim ostavljaju?i nekome dostupne sve šifre i kljuceve.Samo je pitanje vremena kada budemo na trenutak okrenuli ledja da situacija ode u njihovu korist uzimajuci sve ono zašta su na prvo mesto i ušli u naš život.
Laž i spletke postali su sastavni deo svakodnevnog odnosa.Ljubav je postala samo re? ?ije zna?enje ve?ina ,a možda vise i niko ne može pravilno da definiše.
Sve se pretvorilo u beskona?nu potragu za ne?im što mislimo da nam je potrebno ili što nismo imali,pa preko nekoga želimo da nadoknadimo.Sami sebi ne možemo biti dovoljni,pa samim tim trazimo i tražimo.Kada nadjemo po?injemo da uporedjujemo i merkamo,prou?avamo,kao da ta prilika nije dovoljno dobra,vezujemo se polako,ali sigurno i na kraju se otvaramo ?ime postajemo ranjivi i nase slabosti bivaju izložene i date drugima na ?uvanje,koji istu ?ekaju da iskoriste kao argument za postizanje cilja ili izlaska iz cele stvari kao pobednik.Zna?i gubitak poverenja je nešto o ?emu bi trebalo da se pri?a gotovo u svakoj prilici medjuljudskog odnosa.Time teramo sebe da stalno sumnjamo,što nas ?ini neprirodnim i dosadnim.Odbrambeni sistem koji nas svo vreme ?ini napetim je samo proizvod iskustva u kome je emocionalni bol ostavio veliki trag,pa su reakcije iste bez obzira da se nekada radi i o osobi koja nema iste namere.
Zašto uvek volimo one koji nas odbijaju,a oni koji žele da nas vole jednostavno im izmi?emo težeci zaslepljeni nekim drugim.Toliko patnje zbog neuzvra?ene ljubavi ili paznje koja nas gusi i zatvara u sebe ?ine?i nas izolovanim i nemo?nim za novi korak,nova poznanstva.Saznanje da svi oni lepi trenutci koje smo prizeljkivali sada nemaju nadu i gube svaki smisao ?ine nas da se osecamo odba?eni i sami.Gradimo zid oko sebe koji moze samo da skodi nama a ne da nas štiti.Potrebno je da osetimo nesto bolje od onoga zasta smo patili da bi nam odvuklo paznju za onim proslim i u?ini nas ponovo srecnim.
Ljudi ima li nesto bolje,ja se iskreno nadam i trazim,jedino to moze biti protivotrov zaražene ljubavi koja polako umire.
GOX
Korisnikov avatar
By spark
:beba:

a da ubacis koji enter izmedju redova ili cesce odvajas pasose...

ima nas ovde koji smo danas malo vise popili, vise puta svrsili i malo nam podrhtava ekran u ove sitne sate... :mad: :deda: :smeh:

:tea: :obraz: :P
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by spark
:beba:

a da ubacis koji enter izmedju redova ili cesce odvajas pasose...

ima nas ovde koji smo danas malo vise popili, vise puta svrsili i malo nam podrhtava ekran u ove sitne sate... :mad: :deda: :smeh:

:tea: :obraz: :P
Ma sparki imaš onu opciju Viev,pa zoom,pa uve?aš slova...:blenta:
Korisnikov avatar
By spark
veca slova ne znace i vecu preglednost :vrcka: :happysmoke:
Korisnikov avatar
By Tot
Odgovaram na tvoje teme i ve? te u dobroj meri kapiram i vidim da si neka pitanja postavljao i ranije

Originally posted by GOX
Od spoznaje svoje sklonosti do sada ispisala se jedna linija samoce koja prati uvek sve oko mene I uvek je prisutna bez obzira na okolnosti I tok dogadjaja.Jos uvek niko nije uspeo trajno da je ukloni ili makar prekine njenu putanju.Od najranijih dana mog otkrivanja želje za onim sto volim i sto mi je potrebno po?eo sam poja?ano da ose?am.
?ovek je jedino bi?e koje medju svim drugim ose?a samo?u. Životinje su u tom pogledu sre?ne, njima treba druga životinja samo radi parenja instinkta odbrane i dr. nikako zbog samo?e. Ta patnja nas ?ini ljudima ako to može imalo da te uteši.
Originally posted by GOX
Odmah sam uvideo da sve ono sto želim nije uvek dostupno,a ponekada ?ak i nemogu?e.Bol prouzrokovana sa tim saznanjem nikada nije nestala,samo ugusena sa izgradnjom li?nosti i karaktera kako ne bi prouzrokovala osobine sebi?nosti i osvete.
Li?nosti nas nažalost naj?eš?e razdvajaju a ne spajaju, psihosocijalne razlike ?esto ?ine da skoro da živimo u razli?itim svetovima. Pokušaj prevladavanja svega toga je da se ljudi bolje druže unutar jedne klase ili teže novcu pokušavaju?i njime da izbrišu razlike koje ih dele od drugih li?nosti. Ljudi su suviše identifikovani sa svojim društvenim ulogama. Ako si bio na chatu to si sigurno uo?io. Društvena uloga i li?ni interes to je pod jedan. Onda ostaje nešto vremena za zabavu u kojoj se pokušava kupiti zadovoljstvo pa ?ak i ljubav.

Originally posted by GOX
Sama potreba za davanje i primanje ljubavi kod svih nas je postala naglasena sa godinama i ako u pojedinim periodu gubila intenzitet zbog svakodnevnice i problema koji su na trenutak odvla?ili paznju.
Ta potreba za ljubavlju je o?ajni?ka potreba svakog bi?a ne samo tvoja i ima ih mnogo koji ose?aju bol usamljenosti.
Originally posted by GOX
Drugi su nanosili bol svojim laznim znacima upu?enim u mom smeru u cilju svojih potreba,sebi?no koriste?i samo sve ono sto je njima odgovaralo.Pravdanja i objašnjenja koja su služila za ispiranje mozga i skidanje njihove odgovornosti sa svega.Teme su se zatvarale u njihovu korist,a na moju štetu.
Što se više pove?ava nivo tolerancije,iskrenosti i razumevanja toliko više bivamo osudjeni i odba?eni do trenutka kada bi neko uvideo dobru priliku da se okuša u ponovnom iskoristenju u svoju korist.Odbrambeni sistem koji bi trebao biti izgradjen na osnovu iskustva treba biti uklju?en svo vreme.
S jedne strane govoriš o patnji a sa druge o onome što je Bole pitao u temi Kako da budem siguran. Pogledaj tamo ono što smo rekli Mars i ja

LINK

Originally posted by GOX

Jedini problem je ljubav koja ruši sve barijere i odbrane,pa ponovo popuštamo pred svim tim ostavljaju?i nekome dostupne sve šifre i kljuceve.Samo je pitanje vremena kada budemo na trenutak okrenuli ledja da situacija ode u njihovu korist uzimajuci sve ono zašta su na prvo mesto i ušli u naš život.
Laž i spletke postali su sastavni deo svakodnevnog odnosa.Ljubav je postala samo re? ?ije zna?enje ve?ina ,a možda vise i niko ne može pravilno da definiše.
Svako "misli" nešto o ljubavi ima nekakav pojam o tome. Opet sam i o ovome govorio gore(link) mnogo toga nas deli u shvatanjima a ona odredjuju(razli?ita shvatanja ) potonja razo?arenja.

Originally posted by GOX

Sve se pretvorilo u beskona?nu potragu za ne?im što mislimo da nam je potrebno ili što nismo imali,pa preko nekoga želimo da nadoknadimo.Sami sebi ne možemo biti dovoljni,pa samim tim trazimo i tražimo.Kada nadjemo po?injemo da uporedjujemo i merkamo,prou?avamo,kao da ta prilika nije dovoljno dobra,vezujemo se polako,ali sigurno i na kraju se otvaramo ?ime postajemo ranjivi i nase slabosti bivaju izložene i date drugima na ?uvanje,koji istu ?ekaju da iskoriste kao argument za postizanje cilja ili izlaska iz cele stvari kao pobednik.
Ali to nešto nam je zaista potrebno, jedan veliki nedostatak. Potrebno nam je drugo ljudsko bi?e. Ovde se radi verovatno o jednoj patnji koju si prošao i o jednom riziku koji je nužan. Ja sam ve? o tome govorio. Poverenje je veliko davanje drugoj osobi. Mislim da je poverenje najviše što partneru možemo dati. Ako se ono izigra, nemoj biti mazohista, preseci takav odnos.

Originally posted by GOX

Zna?i gubitak poverenja je nešto o ?emu bi trebalo da se pri?a gotovo u svakoj prilici medjuljudskog odnosa.Time teramo sebe da stalno sumnjamo,što nas ?ini neprirodnim i dosadnim.Odbrambeni sistem koji nas svo vreme ?ini napetim je samo proizvod iskustva u kome je emocionalni bol ostavio veliki trag,pa su reakcije iste bez obzira da se nekada radi i o osobi koja nema iste namere.
Mene boli uvo da li nekome smeta što sumnjam. Naravno trudim se da time ne ugušim Jeste, odbrambeni sistem je proizvod iskustva ali to iskustvo verovatno ne proisti?e iz tvoje greške ve? vrlo ?esto iz površnosti sveta u kome živimo.Naime svi misle da je ljubav tako jednostavna da je sve na domak ruke a onda im taj zivot da lekciju. Jebote pa nisam ja tako nesposoban da nadjem sre?u u svetu nego je u svetu generalno teško na?i sre?u. Idemo pre?icama, mislimo zadovoljstvo, seks, lepo nam je dasnas a sutra smo prazni. Nekiima je i to potrebno da bi mogli da se odlu?e na samo?u ako nisu voljni da prihvataju površne varijante.
Originally posted by GOX

Zašto uvek volimo one koji nas odbijaju,a oni koji žele da nas vole jednostavno im izmi?emo težeci zaslepljeni nekim drugim.
To je zato što naj?eš?e ispravno percipiramo "meso" a pogrešno li?nost, padamo pred površnim glamurom li?nog šarma.

Originally posted by GOX
Toliko patnje zbog neuzvra?ene ljubavi ili paznje koja nas gusi i zatvara u sebe ?ine?i nas izolovanim i nemo?nim za novi korak,nova poznanstva.Saznanje da svi oni lepi trenutci koje smo prizeljkivali sada nemaju nadu i gube svaki smisao ?ine nas da se osecamo odba?eni i sami.Gradimo zid oko sebe koji moze samo da skodi nama a ne da nas štiti.Potrebno je da osetimo nesto bolje od onoga zasta smo patili da bi nam odvuklo paznju za onim proslim i u?ini nas ponovo srecnim.
Ljudi ima li nesto bolje,ja se iskreno nadam i trazim,jedino to moze biti protivotrov zaražene ljubavi koja polako umire.
GOX
Prihvatiš patnju u meri u kojoj je to nužno. Ja nisam nikada prestao verovati da ima nešto bolje, ali veruj mi ni pre?ice mi nisu primamljive, to me ?esto u?i samo?i ali šta ?u; verujem, nadam se...

Nadam se da te nisam ugušio.

:bye:
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by GOX
Od spoznaje svoje sklonosti ......Odmah sam uvideo da sve ono sto želim nije uvek dostupno,a ponekada ?ak i nemogu?e.Bol prouzrokovana sa tim saznanjem nikada nije nestala......
pa ti si josh i dobar, ti si to odmah uvideo....a ja tek sada, na moju zalost naravno!!!
Korisnikov avatar
By wroom
Originally posted by zbunjena
Originally posted by GOX
Od spoznaje svoje sklonosti ......Odmah sam uvideo da sve ono sto želim nije uvek dostupno,a ponekada ?ak i nemogu?e.Bol prouzrokovana sa tim saznanjem nikada nije nestala......
pa ti si josh i dobar, ti si to odmah uvideo....a ja tek sada, na moju zalost naravno!!!
ma daj, ljubavi, ne loži se...:lizalica:
Korisnikov avatar
By HARP
TOT nisi me udavio,baš ok što razumeš sve to.Baš si sve postupno analizirao što sam napisao.
Ali razmišljanja i na?in poimanja su razli?iti kao i ukusi,pa o nekim stvarima ne možemo diskutovati iz svoje ta?ke gledišta,s toga možemo samo globalizovati stvari i uzeti neku srednju vrednost zaklju?ka kako bi najbolje približili objašnjenje svima koji doživljavaju istu stvar svako na svoj na?in...
Korisnikov avatar
By Galateja
GOX,jako mi je drago da si sve to napisao.Cesto te tvoje misli pronalazim u sebi.Neki idu logikom 'bolje vrabac u ruci nego golub na grani',a moje zelje nisu ni vrabac,ni golub,vec soko-sa njim u visine.Mozda se kroz tu zelju za nedostiznim manifestuje potisnuti strah od odbacivanja i patnje...:puzzle:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by GALATEJA
GOX,jako mi je drago da si sve to napisao.Cesto te tvoje misli pronalazim u sebi.Neki idu logikom 'bolje vrabac u ruci nego golub na grani',a moje zelje nisu ni vrabac,ni golub,vec soko-sa njim u visine.Mozda se kroz tu zelju za nedostiznim manifestuje potisnuti strah od odbacivanja i patnje... :puzzle:
Kada imaš cilj,kada si uporan i boriš se,naravno nepovredjuju?i druge na tom svom putu možeš ostvariti sve,pa ?ak i nedostižno...Ali moraš ponekada napraviti pauzu kako bi sve stvari postavio na svoje mesto i razmislio o svemu...
Naravno da je mogu?e uhvatiti sokola,a golubove i vrapce ostaviti na grani ili gde ve?...
Živ ?ovek može sve...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!