Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By IMPACT
#2821169
Нова љубав у зрелим годинама-1...

У мојим годинама, са преко 50, могућност одпочињања нове љубави још увек постоји али је она све ређа и ређа појава, тешко се код другог препознаје као истовремена и истоветна потреба јер многи од тих других на сам помен речи ''веза'' беже главом без обзира.

До неког озбиљног односа који захтева време, залагање, улагање себе и ризик да ствар можда остане на самом почетку, до те тежње се теже долази. Каче вам се зависници разних врста и типови заинтересовани за ваш стандард или ваш новчаник.

С једним Русом који живи у Кану дописивао сам се два месеца да би ми он на крају отворено тражио паре под неким врло јефтиним изговорима. А тип је био мојих година и као фол, грађевински инжињер.

Што смо старији то се број потенцијалних, озбиљних интересената све више и више смањује. И ми сами се социјално сужавамо на један узак и истоветан круг људи из кога ретко правимо излете у спољни свет.

Као да то намерно чини, сам човек се уврежи у врзино коло годинама ствараних ритуала и навика, слободнији је, све више је свој, самим тим и саможивији јер ослобођен притиска туђег мишљења, дакле, мислећи све више својом главом, гледа пре свега самом себи да угоди па ако шта преостане...

Много се ради, дани су дуги и напорни, вечери се проводе- уморан пред телевизором или телефоном-често се на каучу и заспи, изласци у току недеље су ретки иако су сексуалне жеље и даље јаке као и са 20 година али их тело више не прати, разни лекови и помагала замењују изливе природне пожуде и страсти.

Ритам живота се смирује, све се одуговлачи и развлачи, последице нездравих навика су ту- боре, стомак, импотенција, несаница, безвољност а да се, као поштеда свему, многи од нас у међувремену услед тог силног рада и напора нису ни обогатили нити стекли било какве некретнине или уштеђевину.

Тек се тада неки разбуде усред ужасног кошмара своје пролетеле младости схвативши прекасно да заправо више никога и не интересују. Хвала Богу, ја још нисам ту.
Korisnikov avatar
By IMPACT
#2821175
Нова љубав у зрелим годинама-2...

Данас је био мој први нерадни дан ове недеље, дошао сам на плажу око пола пет поподне, опет смо се успут срели, он је стигао у исто време као и ја, мотором. Појавили смо се заједно на стени која се попут античког позоришта у Таормину на Сицилији, спушта полукругом у море...

Наравно да су сви наши познаници, смештени у чопору, гледали само у нас смешкајући се знатижељно, рекао сам им, обухвативши их све озбиљним погледом, једним шаљивим тоном:
''Не замишљајте ништа у својим главама, није се десило ништа, случајно смо се срели успут, нисам спавао код њега нити он код мене. Јесам ли био јасан?''

Стефан се по обичају сместио по страни а ја сам оставивши своје поред ствари својих познаника отишао да скочим са стене у море. Данас је била велика врућина а море је, због Буре која га хлади док дува, било ледено.

Изашао сам из воде опарен том силном свежином стврднут као санта леда, сместио се поред њега, на ''господинов камен'', он је слушао музику а ја сам се поред њега, испружен сушио. Спонтано ми је понудио један од два микро звучника свог телефона, први пут да сам чуо шта он од музика воли и то сам први пут поделио са њим.

Ћутали смо, лежећи један поред другог, на стени, у Марсеју, данас, 18.јула 2021.године, као да смо сами, као да нема никог око нас, као да нам нико није ни потребан, са месеца се видело да смо заједно, да смо он и ја једна целина, један пар, нешто што постоји, што је реално, што се оком види, што сви могу да уоче.

Он се након неког времена мировања придигао, погледао ме, насмешио ми се а ја сам задовољно прео као мачорчина што мој лепи канаринац од мене више не цвика...

Он мени: ''Ја сам посебан, дивљи, тебе то изгледа не плаши, бојим се да ћу те разочарати.''
Ја њему: ''Опуштено бре, разочаћеш ме чиме, па ја тебе још увек уопште не познајем.''
Он мени: ''Па ти сигурно имаш неке пројекције у односу на мене, видим да си се невиђено примио, а шта ако ја нисам оно што ти замишљаш''.

Ја њему: ''Дечко ти си мени леп, и срчка само што ми не искочи кад те угледам, прија ми твој глас, чујем у њему цврчке, ти си Француз како ја то њега замишљам, лепо ми је што сам поред тебе, миран си, опушташ ме, паметно говориш, питања ти нису глупа, шаљеш ми добру енергију.

Али чек чек чек, полако, нигде се ја не журим. Желим да те добро упознам, нека време покаже своје, без тебе овом времену овде поред мене ја и онако немам замену.

Одкуд ја могу да предпоставим куда све ово води, а некуда води сигурно, води у нешто мени ново, заводи ме, изненади собом, покажи се какав јеси, немој ми се прилагођавати, немој ме сматрати обавезом. Желим да ти постанем потреба, жеља, радост, да бираш и одвајаш добровољно од свог времена оно време које ће бити само наше.

Ја се нисам надао да ћу те упознати, ја нисам тражио некога по сваку цену, мој живот поприма све оне лепе стране које слобода и упорност дају борцу као награду за труд. Ја сам тај борац, срећан и ван тебе, мој живот има свој ритам и ток али ти си оно ретко, оно фино што ја знам да ти јеси, што ће свему томе дати печат и потпуни смисао.

Када сам ти пришао тога првога тренутка сам прихватио и ризик да те можда одмах и изгубим!
Ту си, ниси побегао а бежало ти се, остани ту јер ја ништа нећу учинити да се због тога покајеш!

А сад дођи вамо и намажи ми леђа''...
Korisnikov avatar
By IMPACT
#2821186
Зашто нам је било чаробно?

По први пут од кад те знам а знам те више од десет година, од којих смо две године живели заједно, под твојим кровом, по твојим правилима, две године у којима си ти све водио, у којима си ти о свему одлучивао, у којима си ти за све имао коментар и главну реч, први пут да те нисам препознао...

Јели смо се, уједали, наша два света различита никад се тада нису ни срела, стално смо се, мимоилазећи се, споречкани, давили у глупостима, губили време, потпуно се уништивши изнутра и споља. А имали смо све да будемо срећни.


Slika
Рим,12.12.2009, мој рођендан, ресторан "Glass"...


Какав си ти лаф!

Појавио си се ниоткуда, како си ме пронашао немам појма, после свих ових година, јавио ми се, дошао због мене у Марсеј, позвао на пиће, на вечеру, у свој кревет...

Нисам препознао типа са којим сам провео ноћ, оставио сам шонтавог, намргођеног љубавника-почетника пуног предрасуда, забрана и моралисту и нашао се уз неког потпуно другојачијег, једноставног, слободног, божанском страшћу обдареног бића.

Ове ноћи први пут да си ми се препустио, мојој вољи, мојој жељи, први пут да си имао поверења, први пут да си дозволио да те ја водим, први пут да си био мој, први пут да сам коначно водио главну реч...

Био си чиста магија, сензуалност и страст, није ми те се остављало, ноћ нам је пролетела а ја сам радио од шест.

Не жалим умор овога дана, хоћу те таквог, новог, још, још бескрајно још! И зато никад, не реци никад...
Korisnikov avatar
By IMPACT
#2821188
Нова љубав у зрелим годинама-3...


Je suis là...

Je veux avec toi quelque chose,
quelque part, en silence...
L'infini habille mes nuits d'images,
perçues au loin de mon cœur qui bat.
Doum,doum,doum,doum...
Tu m'inspire... La tendresse!

ПРЕВОД

Ту сам...
Желим са тобом нешто,
негде, у тишини...
Бескрај одева моје ноћи сликама,
виђених далеко од мог срца што куца.
Бум,бум,бум,бум...
Предочаваш ми... Нежност!


Slika

Нисам у току времена у коме живим, у раскораку сам са обичајима и навикама данашњег света, ја и не тражим да будем део тога, не смета ми што сам изузетак...

Стефану сам данас у финој коверти поклонио ову песму њему посвећену, знам да је то глупо, смешно, старомодно али и знам да ће њега то дирнути. И он је посебан. Знам и да ће знати да је то израз моје најискреније наклоности и да је већи од свог богатства овога духом сиромашног света, већи од свега материјалног чиме би га неко други на мом месту покушао да засени и тиме поткупи.

Обраћам се мањини, они које ја желим да стекнем, освојим и задржим поред себе рођени су у прошлом веку, другачије су васпитавани, узори су им били други, пажње је тада било вредно оно суштинско, дубоко, наоко недокучиво, у шта се улаже велика воља, време и труд.

Ништа нисам постигао на брзину, ништа нисам лако савладао, нидочега дошао без великог зноја, никоме се, мени битном, нисам ни допао на први поглед...

Интересовало ме је оно што је ретко, необично, неочекивано, посебно, оно што долази директно из туђег срца и што ће моја душа јасно разазнати и разумети и пре мене самог.

Цео свој век од обичних ствари, од једноставних речи, од крафт папира, црног налив пера и мало кафе стварам свет испуњен топлином и префињеном чистотом...

И када сам прост, груб или циничан, ја заправо претачем сирове и дивљачке нагоне, изливe мушкости или тежњу ка опстанку, јачих од мене самог и од моје суздржаности, која неће, не сме, која се стиди и од свега тога крије, сублимирам их у дела, у лепоту, у наду.
Не плашим се зла, хтео сам да упознам самог себе, да своје демоне савладам и држим под контролом.

У томе сам се, наизглед парадоксално, користио својом осећајношћу која је све страве живота претакала кап по кап у трагове, доказе и сведочанства која о мом прочишћењу боље говоре неголи ја сам.

Чврсто стојим иза сваке своје речи, сваке запете текста, сваке фотографије, изабраних боја и композиције цртежа или ствари којима сам загребавши дубоко у суштину својих вирова, моралних сукоба и ђаволских промисли што ме сатираше, кроз стрпљив и предан рад који смирује нерве, опушта мишиће и тиме ослобађа уму простора да потанко промишља о свему, израстао у човека који се саставио, овладао собом и заволео се да свакога може да гледа право у очи.
Korisnikov avatar
By IMPACT
#2821224
Нова љубав у зрелим годинама-4...

Човек због кога сам овде почео да пишем пре 10 година, вратио се поново у мој живот.

Прст судбине, не умем другачије себи да објасним то што ми се управо дешава...
Оматорио је, али у добром смеру, омекшао, ублажио се, постао приступачнији. За сада смо само љубавници и то ватрени, ја га терам да се опусти, да ужива и да ми се у потпуности преда.
Не морам да га молим, не морам да инсистирам, хоће, спреман је, као да је само чекао да га некуд поведем...


Slika


Велики је изазов у питању, огромно је наше заједничко узбуђење и страст, просто сам у неверици, човек кога сам шутнуо да бих потом годину дана за њим патио, вратио ми се, ниоткуда, баш сада када сам поново слободан.

Ја сам у протеклих десет, провео са неким пуних девет година, он је био сам. Није ме преболео.
Да ли сам ја неки фаталан мушкарац, шта ја радим својим љубавима, да ли сам можда опасан за друге а да тога нисам ни свестан, да ли моја енергија, неповршност плаши?

Почињем озбиљно да се питам јесам ли, само ја, искључиви кривац за крај свих својих веза...
Korisnikov avatar
By IMPACT
#2821539
Slika


Више нисам сам...


Ово предивно лето што се ближи своме концу, унело је нешто ново, ненадно и предивно у мој живот, полако, ненаметљиво, спонтано, искрено, једноставно и природно стекао сам прва права пријатељства у Марсеју које ћу љубити, ширити, неговати и продубљивати у наредним годинама.


Slika


Ја сам сада један јако срећан и богат човек.Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
#2821620
Пуних тридесет у туђини...

Slika
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!