Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Rod

6
35%
8
47%
Transrodna osoba
1
6%
Ne identifikujem se rodno
1
6%
...
1
6%
Korisnikov avatar
By Zvonki
Nisam glasao,ali cu opisati ovako ne indetifikujem se rodno,jesam muskarac ali to nema veze sa mojim mislima i shvatanjima o svetu oko sebe ili sa mojim karakterom i njegovom odnosu sa svetom oko sebe i nema veze sa svetom i njegovim uticajem na sve gore navedeno,zbog toga ne mogu ni moju unutrasnjost opisujem etiketom kao sto je rod itd...
By Kragi
@Anhe&overload

(ni) rodni identitet ne mora biti trajno definisan i podlozan je promenama u skladu sa subjektivnim osecajem pojedinca ili pojedinke (ako je uopste definisan posto ni to ne mora da bude). Dakle, u ovom slucaju ja, mogu da ga menjam kad god pozelim sto nije redak slucaj ni ovde na forumu gde ume da se manifestuje kroz pisanje u prvom licu jednine.
Ponosan, takodje, mogu da budem na sta god pozelim (jer je i to stvar subjektivnog osecaja) bez obzira da li je to po volji online kvazi psiholozima ili ne.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
okej, ali i dalje, ne kapiram zasto bi iko bio ponosan na svoj pol, rod, seksualnost, boju koze, nacionalnost, boju ociju, maljavost, velicinu kurca itd itd. na sta si tu konkretno ponosan?
inace, kad se govori o prajdu ne misli se bukvalno na ponos vec je to suprotnost stigmi.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2666441#p2666441]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=287614#p287614]Goran Smith napisao:[/url]

...rod nije ono što imate u ga?ama!

dobro sto videh ovu temu da se ne blamiram vise. godinama se vec izjasnjavam kao picka
:radosnice:
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2666479#p2666479]Kragi napisao:[/url]@Anhe&overload

(ni) rodni identitet ne mora biti trajno definisan i podlozan je promenama u skladu sa subjektivnim osecajem pojedinca ili pojedinke (ako je uopste definisan posto ni to ne mora da bude). Dakle, u ovom slucaju ja, mogu da ga menjam kad god pozelim sto nije redak slucaj ni ovde na forumu gde ume da se manifestuje kroz pisanje u prvom licu jednine.
Ja mislim da rod ne moze da se menja, dok tvoja percepcija na rod moze.

a taj primer koji si naveo..............

'oces da mi kazes kad *cough* dominjon *cough* pocne da se uigrava u ulogu angry black woman i pise u zenskom rodu on zapravo menja svoj rod?
Korisnikov avatar
By blenta
:up:

ni meni nije bas najjasnije kuda si s tim krenuo kragi
Korisnikov avatar
By 2kune
oće da kaže: tko se roda laća od roda i umire... :isus:
By Kragi
@Anhe

Konkretno, ponosan sam na to sto sam muskarac i nije da mora da ti bude jasno ili da moras da razumes jer je logicno da je to tesko izvodljivo sa subjektivnim osecajem, tacnije emocijom, koju sam ne mozes da osetis. Kod mene je slicno sa nekim drugim emocijama.

@overload

Postoje dve vrste studija. Po jednoj se rodni identitet gradi u ranoj mladosti, pod uticajem razlicitih faktora dok se po drugoj taj period produzava ne samo na odrastanje nego i na dalji zivotni stadijum uz mogucnost promene.
Hipoteticki, po drugoj teoriji, mogu promeniti rod i u 32oj bez obzira na vec izgradjen postojeci. Cak i da nije tako, licno ne moram nuzno subjektivne osecaje kanalisati na nacin da nisu podlozni promenama. Opet hipoteticki i u tom smislu svoj rod mogu da promenim. U prilog tome - neki drugi moji osecaji pripadnosti su se menjali vremenom kao i kod vecine verujem.

(primer mi jeste bezvezan to svakako samo sam se danas borio sa tri bernandinca od kojih svaki ima po 20 kg vise od mene pa mi je bilo teze da razmisljam. oprosti mi pape)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa nisam te pitao da mi prebacis emociju ponosa vec da mi pojasnis "ponosan sam na to i to". sa ponosom uvek moze apstraktnije (ponosan sam na sebe -> ponosan sam na to sto sam osvojio tu i tu nagradu -> ponosan sam na to sto malo ljudi osvaja tu i tu nagradu -> ...). da se razumemo, potpuno je druga stvar da si zadovoljan sobom, a skrooooz druga da si ponosan.
By Kragi
Da se razumemo, subjektivan osecaj ponosa ne mora imati istu osnovu kod svih. Samim tim nije nuzno da se vodi brojnim stanjen ili nazovi urodjenim stvarima.
Neko na svoje urodjene plave oci moze da bude ponosan bez obzira sto ih ima jos bilion ljudi a jedini je problem sto ti tu ne vidis nikakvu osnovu za takvu emociju iz razloga sto (zbog istih stvari) nisi sposoban da je dozivis.
To sam pokusao da ti kazem, kao i to da svoj ponos ne moram da ti konkretizujem na nacin na koji trazis da bi isti bio (po tebi) legitiman. :sweet: Jer je moj. Moj osecaj.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nisam trazio da mi se pravdas vec sam samo hteo da razumem, oh well, bezis od odgovora, izgleda da je korvin u pravu.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2666464#p2666464]Zvonki napisao:[/url]Nisam glasao,ali cu opisati ovako ne indetifikujem se rodno,jesam muskarac ali to nema veze sa mojim mislima i shvatanjima o svetu oko sebe ili sa mojim karakterom i njegovom odnosu sa svetom oko sebe i nema veze sa svetom i njegovim uticajem na sve gore navedeno,zbog toga ne mogu ni moju unutrasnjost opisujem etiketom kao sto je rod itd...
Pozdravljam rodno neopisivanja, ali smatram da cinjenica da smo zene ili muskarci utječe na naše shvacanje svijeta kao i odnos u svijetu itd., Ali mozda ste vi nesto drugo htjeli reci tako da, ok.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!