Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Kako uskladiti ljubavni život sa studiranjem?

Pitam dobre studente, tj odli?ne, ne one koji samo "polože" ispit nego one koji daju sa desetkama i devetkama. Koliko vremena odvajate za devojku/de?ka?

Eto, ja sam na dva faxa. Ok, ajde, redovno idem na jedan, ali na njemu sam dnevno od 10-17 svaki dan. Onda mrtva gladna i umorna se dovucem do kuce, dok klopam, popijem sok, eto ga 20h. Šta onda? Skupi se snaga jedno ve?e da se izaðe. Ajde i drugo. Ali onda doðe tre?e jutro kada jedva ustanem jer ve? danima ležem u 3h no?u, a ustajem u 8h.

A u?enje? Kad da u?im ako se viðam svaki dan sa voljenom osobom? Mislim, ljudi koji ozbiljno studiraju znaju da nije dovoljno dva sata dnevno u?enja, naro?ito ne na prirodnom faxu gde za jedan ispit imaš 1000 zadataka i 600 strana.

Ozbiljno shvatite ovu temu. Veliki problem... Ne želim da žrtvujem ljubav, niti da mi veza pati, ali ne želim ni godinu da obnovim...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da trebaš da o?ekuješ razumevanje partnerke pre svega. mislim da ovako nešto nije lako izvodljivo. nisam student štreber, doduše ophrvan sam nekim drugim obavezama tako da mi opet preostaje premalo vremena za privatni život i svakodnevno viðanje. to nisam nikad uspevao da iskoordiniram i recimo da puno zna?i ako ti je i partner u sli?noj pri?i. ako ništa drugo, razume?e šta zna?i nemam vremena.

razmisli šta su ti prioriteti i prema tome se vladaj...
Korisnikov avatar
By HARP
Svako ima svoj život,a i ti moraš da gledaš svoj.Niko se više ni zbog koga ne žrtvuje,pa ne?e niko ni zbog tebe.Tvoj faks je tvoja budu?nost,tvoja karijera i život u budu?nosti.Ako neko ima razumevanja za to onda te i voli,ako te odvla?i na drugu stranu vu?e ka svojim potrebama.
Ipak shvati,neko ne voli nekoga dovoljno samo zbog toga što ga dovoljno ne razume...
Znaš,pa da li me voli ili prevedeno,da li me razume...
Znam da si mlada i da voliš da ilaziš i da se družiš i da imaš ljubav kraj sebe,ali misli i na budu?nost...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by bigirl

Pitam dobre studente, tj odli?ne, ne one koji samo "polože" ispit nego one koji daju sa desetkama i devetkama. Koliko vremena odvajate za devojku/de?ka?

Eto, ja sam na dva faxa. Ok, ajde, redovno idem na jedan, ali na njemu sam dnevno od 10-17 svaki dan. Onda mrtva gladna i umorna se dovucem do kuce, dok klopam, popijem sok, eto ga 20h. Šta onda? Skupi se snaga jedno ve?e da se izaðe. Ajde i drugo. Ali onda doðe tre?e jutro kada jedva ustanem jer ve? danima ležem u 3h no?u, a ustajem u 8h.

A u?enje? Kad da u?im ako se viðam svaki dan sa voljenom osobom? Mislim, ljudi koji ozbiljno studiraju znaju da nije dovoljno dva sata dnevno u?enja, naro?ito ne na prirodnom faxu gde za jedan ispit imaš 1000 zadataka i 600 strana.

Ozbiljno shvatite ovu temu. Veliki problem... Ne želim da žrtvujem ljubav, niti da mi veza pati, ali ne želim ni godinu da obnovim...
Sve moze da se uskladi. Ali ipak faks ide pre svega. Mislim da ti je najpre potrebno razumevanje.
Ne razumem zasto si svaki dan po 10-17 casova na faksu? U moje vreme je bilo dovoljno do 10 sati, tako da se imalo vremena i za ljubav, a i za ucenje. To sto se vidjas sa voljenom osobom svaki dan nije nikakav razlog, da zanemaris ucenje. Dok ucis, verujem da njoj nije problem da se sama zabavi, ali je tako ipak u tvojoj blizini.
Na tebi je da razmislis, sta ti je bitnije u zivotu. Zavrsen faks, koji ce obema olaksati zivot i buducnost ili zurke. Valjda vredi strpiti se godinu-dve, dok zavrsis faks, pa onda ihaaaaaaaaaaaaaaaaa...imate svo vreme ovog sveta. ;)
Tesko da ti ovde neko moze dati savet. :)
Korisnikov avatar
By tramp
to je od 10 do 17, da?

ja tebe potpuno razumem, ja sam zavrsila 2 faxa, magistarski i sad sam na doktoratu i to sve u nekom prilicno brzom vremenu i uz razne poslove i ostale aktivnosti plus aktivan drustven zivot :pivce: ... to u prevodu znaci da ja vec desetak godina nemam kad da spavam i nemam vremena za ozbiljnu vezu i to je bila moja odluka i nije mi zao
sad sam u vezi sa osobom koja zivi jako daleko pa vreme nije problem ali to su uvek neke odluke koje treba doneti i koje nisu lake za doneti ali je vazno znati sta ti je bitno u zivotu
tebi je ocito tvoj fakultet bitan, zavrsi ga sto pre mozes jer ako ga zavrsis na vreme imaces sasvim dovoljno vremena za zezanje a ako ga razvuces neces imati ni jedno ni drugo jer ces stalno biti razvucena izmedju dve stvari
ako naletis na nekog ko je vredan tvojih zrtvi (i nespavanja) taj neko ce isto tako znati da ceni tvoje ambicije jer ako zeznes ono sto zelis radi nekoga/neke kad tad ces tu osobu omrznuti jer ces kad te zaljubljenost prodje imati osecaj da si se zrtvovala zbog nekog drugog/druge ...

mada je bitno naci vremena za zabavu i opustanje ali sve je to na kraju stvar planiranja

ubaci u planer vreme za zabavu i izlaske onim danima kada to mozes sebi da dozvolis jer imas manje posla na faxu
sve se moze kad se hoce tako samo napred :mazi:
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie

pa tesko ja nadjem vremena za nesto drugo,uopste.
samo sedim i strebam ili sam na predavanjima.
ali dobro mi zivimo zajedno pa tu smo :)
ali inace, otkad studiram...ubi boze..evo bas neki dan sam otkazala jedan rodjendan,koji je bio malo dalje za putovati...samo nekad u pauzi nadjem vremena biti ovde na forumu, to je sve ;)
no sta ces, proci ce i to.

znam da ima i nesto drugo sem ucenja...ali ja to moram ovako iz nekih drugih razloga...

proci ce to proci ce...
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
naro?ito ne na prirodnom faxu gde za jedan ispit imaš 1000 zadataka i 600 strana.
Pa nisu oni bas normalni!!!A koliko vremena imas za tih 600! strana...o Boze al znaju jos uvek da preteraju tamo dole :bljak:
Korisnikov avatar
By m..
Da znam odgovor imala bih devojku...
Korisnikov avatar
By reveal
pocnes da zivis sa tim nekim.
mislim da je to najbolje resenje. sta, vidjate se svaki dan, ceo dan, noc provodite zajedno... sta ce ti vise?
pa ti onda na kraju i bude dosta tog nekog... :)
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by reveal
mislim da je to najbolje resenje. sta, vidjate se svaki dan, ceo dan, noc provodite zajedno... sta ce ti vise?
Svaka chast :) Josh da si mushko de bi nam bio kraj :) )

Uvek mogu da nadjem vremena sem par dana pre ispita, mada i tad moze da se uvati koji tren :)
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by unic0rn
Josh da si mushko de bi nam bio kraj :) )
jos samo to, a? :kopanos:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by reveal
Zalosno, ali ponekad istinito.
Korisnikov avatar
By Abyss
Pa mislim da je potreban dobar plan.

1. Redukcija neobaveznih predavanja.
2. Nabavka puškica za neke ispite (naravno one manje stru?ne).
3. Redukcija dnevnih obaveza. Ako neko može nešto da uradi mesto tebe, neka to uradi.
4. Zamoli cimerku da ti ponekad spremi ru?ak/ve?eru.
5. Probaj da pomeriš biološki sat za spavanje barem sat vremena unazad za po?etak. Neispavanost itekako predstavlja veliki problem.
6. Ako imaš nekad nekih obaveza u gradu, pozovi svoju ljubav da ide sa tobom. Uvek možeš odovjiti barem pola sata da odete u neki kafi? i malo se opustite.
7. Rupe u rasporedu mogu lepo da se iskoriste za viðanje sa dragom osobom.
By Shoplifter
tja... ne vidim problem... (kolko se secam studiranja :deda: )
samo par dana pred ispit ili ne znam ni ja koju vec obligaciju. Ja sam uvek nalazio vremena, ok ponekad malo, ali ako si u vezi sa nekim, pa podrazumeva se da je ta druga osoba razumna, i da ce malkice umeti da se strpi. I da, bejah super student. :D
Korisnikov avatar
By Zibro
Pomalo mi je nejasan ovaj problem ... meni upravo ljubav daje motivaciju za ucenje ... kad je moja kucamaca pored mene sve ide kao podmazano radim ko svajcarski sat a desetke pljuste ....
kada zagazimo u hladne vode onda mi se nista ni ne radi iako imam svo vreme ovoga sveta .....

Naravoucenije nije problem u vremenu nego u efikasnosti ... mozes ti uciti i 18h dnevno pa da nista ne naucis
By Çâðê_DUP
Super ti je tema.
Meni je fax bitan, jako bitan.
Zrtvujem dosta stvari radi njega, i ne
zalim- jer je to moj izbor.
Meni su veze tokom studiranja uspevale
ili ako smo studirali iste (slicne) fakultete, pa
je druga strana razumela moje obaveze
(jer ih je i sam(a) imao/la ), ili bih prosto
"naletela" na nekoga isto tako zaludjenog
svojim faxom/poslom, ko mi je- uslovno receno-
"dozvoljavao" da mi fax bude prvi na listi
prioriteta. Zbog ovakvog stava sam sigurno
i gubila u nekim prilikama, ali opet- to je moj izbor.
By Çâðê_DUP
Originally posted by bg frajer 111
Pomalo mi je nejasan ovaj problem ... meni upravo ljubav daje motivaciju za ucenje ... kad je moja kucamaca pored mene sve ide kao podmazano radim ko svajcarski sat a desetke pljuste ....
Mogu ja da ti objasnim? :lol:
Jel' mogu, a, a?
E pa 'vako.
Zamisli da nisi u dugackoj vezi
(znam da si napisao da jesi).
Upoznao si decka, koji ti se bas
dopada. On studira, pa recimo,
ekonomiju (nemam ja nista protiv nje,
da se razumemo), i ima daleko vise
slobodnog vremena od tebe.
A ti npr. bas krenuo da ucis neko zlo
od nasih ispita. Evo recimo farmu
(ili bilo koji od 36 velicanstvenih).
I sad, decko 'oce da se vidjate svakodnevno,
sto je apsolutno normalno, a ti treba da
strebas onaj telefonski imenik, sve sa
recepturom, dozama, itd... I sad, kako ces
ti njemu da kazes "znas sreco, ja moram
ovo da ucim i po 6-7h na dan, i uz vezbe,
pa predavanja, i poneko dezurstvo- tesko
da cu moci da se vidjam svakodnevno" ?
Decko nije iz "naseg" sveta, i ima puno pravo
da ne razume sve to.
Jel' mozes da zamislis da uz ucenje treba
da gradis novu vezu? Znas vec- onaj period
upoznavanja, izlazaka, razvijanja veze...
A da pri tome desetke i dalje pljuste.
Nije lako- veruj.
Korisnikov avatar
By Gothrose
To bih i ja volela da znam...ovako vec pocinjem da budem "veciti student".Bedak.
:lukavi:
By SUNNY B
vrlo jednostavno - zanemariti sve obaveze i posvetiti se ljubavi..... :blush: :D
Korisnikov avatar
By bigirl
A zašto je neko promenio ime ovoj temi? MOJOJ temi!

Moderatori se osilili... :bic: :bic: :bic:
Korisnikov avatar
By Val
A zašto je neko promenio ime ovoj temi? MOJOJ temi!

Moderatori se osilili... :bic: :bic: :bic:
Da, da. I to opasno. Posebno neki pojedinci. :lood:
Korisnikov avatar
By bigirl
I na kraju, niko ne re?e ništa pametno... Zar ovde nema dobrih studenata prirodnjaka koji su u vezi?
Korisnikov avatar
By ciceron
KO IDE NA PREDAVANJA NEMA VREMENA ZA UCENJE!
To je jedina prava istina i time se treba rukovoditi.
Ja sam npr. isao samo na 10% predavanja i vezbi i to samo ono sto sam bas bas morao jer sam procenio da je bolje da cele godine sedim u citaonici i spremam ispite nego da slusam neke smorove od profesora i asistenata kako baljezgaju nesto sto posle ni ne dolazi na ispit. A moje drage kolege koje su pratile svako predavanje i bile na faxu od jutra do sutra jos dan danas se vuku po tom istom faxu i nije im jasno kako to da oni jos nisu zavrsili a ja jesam. Dakle, NE TREBA ICI NA FAKULTET SEM AKO NIJE U PITANJU ISPIT. Sedi kuci, u citaonici i pojavljuj se samo na ispitima. Sve ostalo je gubljenje vremena.
Korisnikov avatar
By Val
A ako sedi kuci, sedi sa dragom. Kad da uci? :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!