Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Çâðê_DUP
Primetila sam (oslanjam se na svoju percepciju koja je bila dugotrajna pre negoli istinita, no sta je istina ....) da se lezbejke ili mnogo cesce druze i poveravaju pederima, cak im radije pomazu negoli drugim lezbejkama, ne plaseci se "konkurencije".... ili u duhu radikalnog feminizma ne vole da se druze sa pederima, formirajuci male, izdvojene skupine, tzv. Girls Night Out i sl. Tendencija je prisutna kod vecine lezbejki da se odvajaju dok su (po mom skromnom misljenju) pederi opusteniji i druzeljubiviji. Ja licno nikada nisam srela dve lezbejke koje se druze a da se nisu interaktivno spojile u telesnome ili makar obradjivale neku trecu ...

Ankete govore da lgbt populacija u procentima (koje nisam ispratila do kraja, ali brojka je naocita) pati od nesanice, raznih disordera i anksioznosti usled diskriminacije- mnogo cesce unutar svoje grupe (osecam se kao da govorim o savezu slepih) nego usled diskriminacije heteroseksualaca tj. da je usled diskriminacije heteroseksualac-homoseksualac neka bitna stavka i sustina u tome da gay osoba ne moze da kaze da je gay (naravno da moze, al uz to trpi posledice)

a da se unutar sopstvene grupe vrsi diskriminacija na razne nacine. Buduci da se etiketiram kao lezbejka, ogradjujem se na lezbejke ovaj put tendencijom da se govori o necemu sto nam je ako ne interesantno, a onda polom odredjeno kao pribliznije ..... )

Primetila sam da se generalizacijom (jer ljudi su ljudi ma kakve sex. orijentacije bili, dakle, nesavrseni) lezbejska populacija uglavnom medjusobno diskriminise i medjusobno se odnosi agresivno presijom (cesto pasivno-agresivnom, a uglavnom precutnom) prema svakoj razlicitosti, gotovo nacisticki, u nekoliko nivoa:

-podvajanje unutar vec podvojene grupe na 3 tipa lezbejki bez ikakvih nijansi na fem, butch i andro uskovljeno najpre imidzom, a potom izgledom) i odredjena vrsta ponasanja kao uzrocno-posledicna stavka svega unazad izrecenog: "ona je suvise zenstvena da bude lezbejka", ili "ah, to su one sto se briju"

- nesposobnost da se lezbejka uzdigne van svoje seksualnosti i posmatra drugu lezbejku u vise kategorija: ljubav prema bliznjoj svojoj ili sestrinska ljubav, u narodu poznata kao prijateljstvo izmedju dve zene koje se medjusobno privlace na svesnom il nesvesnom nivou ili se uopste ne privlace, a iste su seksualne orijentacije (sto je vecini lezbejki neverovatno!)

-otezanost druzenja medju lezbejkama usled ljubomore i preventive

-nemogucnost zaobilazenja pojma "interesna zona", uz pomalo licemerja

-podvajanje u male grupe koje imaju iste ideje, a da se rec ideologija ne spominje

-medjusobna netrpeljivost u seksualnoj referenci i opsta nezainteresovanost za opsteljudske osobine-osim ako su "bezopasne"

-vecinska nemogucnost da se razbiju stege straha od rusenja jedva pronadjene stabilne veze i opservacija ka trecoj lezbejki da ce narusiti nicim narusenu harmoniju

Usled svega toga, neke lezbejke su jako predusretljive prema pederima i na neki nacin zavise od njihove zastite jer se u njihovom drustvu osecaju sigurnije upravo zato sto pederi, usled nepostojanja interesne zone lezbejku gledaju upravo na nacin na koji je druge lezbejke iako su uvele pojam duhovnog u seksualnost, kao OSOBU, ne opterecujuci se time da li ce im preoteti decka

-tipicna zenska sujeta egzibicionisticki pomesana sa varljivim senzibilitetom

Ukratko, neka lezbejka ce pre da pomogne i da saslusa pedera nego drugu lezbejku sa predrasudama da ta nesto hoce od nje

-agresivnije odnosenje prema svakoj vrsti individualnosti i sramnog prokazivanja tudjih kvaliteta uz odmeravanje snaga

Drugi slucaj je: procena

Formiranje manjih zenskih grupa na osnovu procene kako ce se ostale lezbejke unutar stilizovane grupe uklopiti u konstruktivni sistem. To me podseca na sahovsku tablu i na raspored figura s njom. Neko je lovac, neko pesak, neko kraljica, a neko je konj. A neko je jednostavno top.

-formiranje drustvene grupice popularno zvane "ekipa" na osnovu neugrozenosti svake lezbejke ponaosob i time vestacki stvorene "veze" koje ponekad, ali samo ponekad izrastaju u nicim patvorena prijateljstva

-razmisljanje iskljucivo u gej ravni

i tako dalje i tako dalje ....

Kakvu ulogu mislite da imaju pederi i lezbejke u medjusobnom odnosu, da li na neki nacin medjusobno zavise i sluze jedni drugima kao lanchanici za hendlovanje svake sujete ponaosob?

:ccn: :vezan:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
well, pa meni neke lezbejke dodju kao zashtita:teg:,
u svojoj profesiji ima dosta igrachica, i kako su neke od njih meni maskote, tako sam ja nekima od njih.... naravno nijedan od njih se ne bi nazvala lezbejkom, ali znaju da imaju povremene susrete sa pojedinim devojkama....

ali kada zasnivam prijateljstvo negledam ko shta ima u gacama, nego da je osoba fer prema meni, i ako se tako postavi i ja ispadnem fer, a sve ostalo, dolazi samo po sebi, ako nam je stalo do prijateljstva nekako cemo se uklopiti...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
hmm, Angelina777, ovo je vrlo interesantan post, ali ne mogu se oteti utisku da potpuno ista pri?a prolazi kod svih ljudi. nismo li mi svi na neki na?in ugroženi? ne formiramo li svi interesne grupe u kojima smo manje ugroženi? i sli?no...
Korisnikov avatar
By wroom
mama,ne odgovara mi se sad na temu koju si postavila-samo da ti kazem da ti je avatar P R V A K L A S A-najbolji do sad (A.J. iz Gia)
Korisnikov avatar
By HARP
Kada ima problema sa medjusobnim odnosima:
Lezbejka pederu:Šta je proradila pederska sujeta.
Peder lezbejki:Ma evo ti poljubac.
Razumeju se,a ustvari se ne razumeju,to su dva razli?ita ista sveta...
Ja imam str8 drugaricu koja zna za mene i bolje me razume od gay devojke.Zna?i ta kombinacija bolje pali...
Korisnikov avatar
By Crave
Samo da nabašem neku lezbejku, pa ?emo da se pederišemo.

P.S. Jel ima neko možda filmi? Gia na divx-u .. ?
Korisnikov avatar
By wroom
Originally posted by gox
Kada ima problema sa medjusobnim odnosima:
Lezbejka pederu:Šta je proradila pederska sujeta.
Peder lezbejki:Ma evo ti poljubac.
Razumeju se,a ustvari se ne razumeju,to su dva razli?ita ista sveta...
Ja imam str8 drugaricu koja zna za mene i bolje me razume od gay devojke.Zna?i ta kombinacija bolje pali...
hmmmm...pa ne bih se bas slozio sa iznetom tvrdnjom
Korisnikov avatar
By Abyss
Endži, ti smoj idol! :hail2:
Korisnikov avatar
By Seaman
Ne poznajem nijednu lezbejku.
Korisnikov avatar
By tramp
meni to sve nista nije jasno :cita:
mada sam cula da je tako
ali eto i u mojoj profesiji nas ima dosta raznih vrsta "queer" karaktera :icequeen: :bic: :kralj:

i ne mogu reci da nisam imala sukobe sa lezbejkama ali je to meni vise izgledalo kao sukobi neslaganja u misljenju nego bilo cega drugog
mada mi se cini da se stvari razlikuju od mesta do mesta i sto je krug zatvoreniji i manji to je vise gluposti ...
hm :hekla:
Korisnikov avatar
By Sutekh
da, ali ne one koje cje da te gadjaju flajkama samo zato shto si mushko - takve su bash - :muva:
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by Sutekh
da, ali ne one koje cje da te gadjaju flajkama samo zato shto si mushko - takve su bash - :muva:
Aha,i pri tom pevaju "Dodji vamo da ti rascopam glavuuuu" :smeh:
Ma ja se u zadnje vreme i u privatnom i cyber zivotu druzim samo sa gay momcima,nema vajde od devojaka!
Korisnikov avatar
By Kittrie
sta znam....
ja sam prilicno ok sa vecinom ljudi koje znam. necu ulaziti u nivoe pvezanosti, poverenja, razumevanja , itd....
postoje ljudi koji su mi izuzetno bliski; nisam ih birala po kriterijumima zajednickih interesa, nego interesovanja, talasnih duzina, cak ni nivo obrazovanja nije toliko presudan, mada ne volim ako neko ne moze da me prati, ili ako je takav kakav je pa ga ne interesuje nista van nekog licnog ugl. pragmaticnog tripa.
LM,lezbejke,str8 ljudi, i pederi....
svi imaju svoje prednosti, cari, i mane....
kod mene je ipak ogroman plus ako je neko dobra dusa....
Korisnikov avatar
By tramp
huh, jel' te nekad neka gadjala flashom?
:glupan:
Korisnikov avatar
By Zibro
e ja sam doduse ne bas iz licnog iskustva vise nekako intuitivno stekao utisak da postoji izvesna netrpeljivost izmedju muskih i zenskih gay tabora a nikako ne mogu da shvatim zasto je to tako :alikako:
Korisnikov avatar
By tramp
eto ni ja ... meni je prethodni cimer (i eto posle njega nisam htela vise nikog tako mi je bilo strasno) bio iz muskog gay tabora a ja kao dodjem iz zenskog i bas nam je super bilo :trampolina: ali eto cujem da ima i onih koji se ne slazu ... e sad da li je taj procenat veliki ili ti sto se ne slazu prave puno galame pa ispadne velika netrpeljivost ... mislim da sam samo jednom dozivela vecu neugodnost od gay tipa ali taj tip je bio neugodan i prema mom cimeru i jos nekim ljudima koji su bili tu tako da sam ja zakljucila da je on kreten :snob:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by tramp
huh, jel' te nekad neka gadjala flashom?
:glupan:
Mene nije, jer bih joj otkinuo ruku i prebio njome, ali znam za par sluchajeva (flasha u glavu, tuche i sl) i smatram da su te "devojke" zaista bolesne u svom nastojanju da izigravaju neshto.

Inache, ovaj lik je dobio flajku u glavu samo zato shto je mushko. Jel je to normalno?
e ja sam doduse ne bas iz licnog iskustva vise nekako intuitivno stekao utisak da postoji izvesna netrpeljivost izmedju muskih i zenskih gay tabora a nikako ne mogu da shvatim zasto je to tako
Nemam pojma. Ja se osecjam lagodnije u drushtvu normalnih lezbejki (tj, u drushtvu onih kojima necje smetati shto sam mushkarac), jer u mushkom drushtvu stalno moram na sebi da trpim neke poglede koji mi se ne dopadaju. Mada okej je kad dash nekome do znanja da ti se ne dopada i on to uvazhi, ali neki ljudi ne znaju definiciju termina uvazhavanje. Dakle, bleh, sve zavisi.
kod mene je ipak ogroman plus ako je neko dobra dusa....
:kiss: zhenice, slazhem se sa tobom :P
Korisnikov avatar
By Kittrie

Originally posted by Kittrie kod mene je ipak ogroman plus ako je neko dobra dusa....
:kiss: zhenice, slazhem se sa tobom :P
pa narafski. :alexis:
uf,sto ce nam djeca bit' pametna....
a tek lepa, i ludaaaaaaaaa :roll:

:love: za muzica moga
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
pa svuda ima svakakvih, bez obzira dal gej ili str8 ili...a sa takvim glupim"ljudima" se ja ne druzim ;)
Korisnikov avatar
By Galateja
Te cure sto (iz cista mira) umilno gadjaju pripadnike suprotnog pola flajkama imaju ozbiljan psihicki problem koji je izazvan dugotrajnom frustriranoscu.To nije u vezi sa tim da li je ona lezbejka ili ne.Mozda je rec o feministkinji koja podsvesno mrzi svoga oca pa to manifestuje kroz netrpeljivost prema muskarcima,ili pati sto nije musko pa istima zavidi sto jesu to sto ona zeli da bude,ili ju je nekada neki muskarac maltretirao etc.
Podrzavam Kittrie kad kaze da je glavno ko je kakav u dusi.
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
Originally posted by galateja

Mozda je rec o feministkinji
neznam zasto "feministkinja" ima takav negativan "touch", to ne bi trebalo da bude nista negativno.
pa svi smo mi feministkinje, ili?
ili ne zelite ista prava sa muskarcima?!:kopanos:
Korisnikov avatar
By tramp
Te cure sto (iz cista mira) umilno gadjaju pripadnike suprotnog pola flajkama imaju ozbiljan psihicki problem koji je izazvan dugotrajnom frustriranoscu.To nije u vezi sa tim da li je ona lezbejka ili ne.Mozda je rec o feministkinji koja podsvesno mrzi svoga oca pa to manifestuje kroz netrpeljivost prema muskarcima,ili pati sto nije musko pa istima zavidi sto jesu to sto ona zeli da bude,ili ju je nekada neki muskarac maltretirao etc.
a to sve zene koje mrze svoje oceve postanu feministkinje ili sve feministkinje mrze svoje oceve? mnogo ovo popularne psihoanalize za mene :tornado:

a mozda neko nekog gadja flasom jer je pijana :stopdrogi:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by TheCurseofBlondie

neznam zasto "feministkinja" ima takav negativan "touch", to ne bi trebalo da bude nista negativno.
ili ne zelite ista prava sa muskarcima?! :kopanos:
Zaboga miloga!Uzela sam feministkinju za primer,SAMO ZA PRIMER.Mogla je biti bilo koja druga zenska osoba koja ima ponasanje kakvo sam navela u postu.Drugo,ne bih se bas slozila sa tim da se feministkinje bore za to da zene imaju ista prava kao muskarci.Nazalost,feminizam je maska za nesto dosta dublje.
:sesir:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by tramp
a to sve zene koje mrze svoje oceve postanu feministkinje ili sve feministkinje mrze svoje oceve? mnogo ovo popularne psihoanalize za mene :tornado:

a mozda neko nekog gadja flasom jer je pijana :stopdrogi:
Tramp,uzela sam feministkinje samo za primer-mogla je biti bilo koja druga zenska persona.Nisam mislila na kauzalnost koju si navela.A i ti sofizmi su ti bespotrebni.:okret:
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
Originally posted by TheCurseofBlondie

ili ne zelite ista prava sa muskarcima?! :kopanos:
Zaboga miloga!Uzela sam feministkinju za primer,SAMO ZA PRIMER.Mogla je biti bilo koja druga zenska osoba koja ima ponasanje kakvo sam navela u postu.Drugo,ne bih se bas slozila sa tim da se feministkinje bore za to da zene imaju ista prava kao muskarci.Nazalost,feminizam je maska za nesto dosta dublje.
:sesir:
galateja. smiri se, zaboga miloga ;)
ako detaljno citas moj posting gore, onda ces videti da nisam stavila "qoute" na ono o "feministkinja koja mrzi svog oca", znaci moj odgovor se ne odnosi na to vec na rec tj znacenje "feministkinja".
to sto ti pod tim nesto drugo razumes je druga stvar!
ja ne mislim sam o zenama koje su u nekim grupama i sta ja znam sta.
ako ti se vise svidja onda ajde recicemo "emanzipirana zena" i sto se toga tice ja jesam emancipirana a ti ne?!
Korisnikov avatar
By tramp
ja odbijam da predam rec feministkinja misogenim anti-feministkinjama (ili anti-feministima) ili radi onima koje se zovu feministkinjama a mrze i sebe i ceo svet... taj termin ima istorijsko znacenje a naravno da ga neki izopacuju kao i sve ostale termine uostalom, kao sto se pocesto religiozan izjednacuje sa fundamentalizmom, marxizam sa totalitarnoscu, itd. sve to nema veze sa pocetnom idejom i onima koji ucine jako dobrih stvari za tu ideju

*ja sam feministkinja a niti mrzim muskarce, niti ih gadjam flasama, niti zelim ziveti u jednopolnom svetu*
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!