Originally posted by ForeverYoung
Zašto volite osobu za koju tvrdite da vam je dečko/devojka?
Nikada nisam znala da odgovorim na to pitanje kad mi ga bilo ko postavi. Ljubav nema razlog. Ona se jednostavno oseća.
Koji su to osnovni (univerzalni?) razlozi zbog kojih ste odlučili da budete baš sa tom osobom?
Zato što sam se zaljubila na prvi pogled. Pa iskulirala. Pa sam se onda zaljubila na drugi pogled (koji je u odnosu na prvi bio posle 100 godina) i opet, pokušala da iskuliram, al' mi neki đavo nije dao mira.
Moj osnovni razlog za smuvavanje sa nekom osobom je taj što sam se zaljubila i što me to drži.
Ako tvrdite da volite nekoga, kako onda to da vam se u istom trenutku može svideti neka druga osoba?
Ovo ne mogu da objasnim... Ali pokušaću... Moram biti zaljubljena i moram da volim - siguracije za to da mi se neće svideti niko drugi. Jednostavno, biću slepa za druge osobe. Čak mi je bitnija ta zaljubljenost nego ljubav... Ako volim, a nisam zaljubljena u istu osobu... To ustvari znači da bih uradila sve za nju, ali postoji nešto što mi strašno smeta i čini da počnem da je "izbegavam". Prestanem da želim da se ljubimo, da vodimo ljubav... Neko bi rekao da je to kraj. Možda, ali ne mora da znači. Jer mi se jako često dešavalo to da se zaljubim ponovo. Nekad taj period odljubljenosti traje pola dana, a nekad mnogo duže. Naravno, što duže traje to je veća šansa da će neko drugi upasti u moje misli za to vreme... Međutim, čak i kad mi se neko drugi svidi, uspem da iskuliram to, da me prođe (i to veoma brzo), samo... Moram da kažem. Osobi sa kojom sam. Smatram da je to fer. A to onda pokrene gomilu nekih sranja... Jbg, kad ne mogu ništa da prećutim.
Mislim da se svakome desi da mu se svidi neko dok nekoga ima (i voli), pa makar to bio dečko na autobuskoj stanici (što traje dok ne dođe bus i možda još nekih 10 minuta), ali je poenta u tome da se ništa ne uradi povodom toga (tj. da se dotična osoba ne startuje). Samokontrola... (Njojzi hvala!)