Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Aven
Postoji ona stara izreka - s kim si, takav si.

Mislite li da vas (između ostalog) izbor bliskih ljudi u životu definira kao osobe i puno govori o vama?

Koliko ste slični, a koliko različiti u odnosu na njih?

Je li vam se ikad dogodilo da ste prekinuli odnos s vrlo bliskom osobom koja je bila uvijek tu za vas i kojoj ste se mogli uvijek obratiti?

Jeste li se nakon tog prekida tog odnosa neko vrijeme osjećali izgubljeno, kao da se morate iznova definirati ili ste nastavili dalje kao da se ništa nije dogodilo? Ovisi li to okolnostima? Kako procesuirate takav gubitak?

Ovom temom više poentiram na prijateljske odnose, ali pišite o čemu god želite.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
nisam u stanju da razmišljam, a tema mi se dopada, bump bump bump.
što se najboljeg prijatelja tiče potpuna suprotnost
što se porodice tiče potpuna suprotnost
što se partnera tiče isto sam uvek nailazila na potpune suprotnosti

zato je sve i puklo lol ;(( prokleta sam. no da se fokusiram na prijateljstva pa idemo redom:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]Mislite li da vas (između ostalog) izbor bliskih ljudi u životu definira kao osobe i puno govori o vama?
s jedne strane mislim da izbor prijatelja govori dosta o meni, no ne bih znala reći šta, sem to da što imam toliko raznoliko društvo znači da mogu da nađem zajedničku temu sa bilo kim
s druge strane ne volim da neko na osnovu prijatelja zaključuje kakva sam ja, niti ja to primenjujem po pitanju drugih, jer sa koliko god različitih ljudi se družila ipak sam svoja u svakom od tih odnosa
hm nisam janso objasnila. npr. da me neko vidi sa narkomanima pa da zaključi e i ona je takva ili da me vidi da trčim na stadionu sa sportistima pa da kaže e i ona je sportista, jer jednostavno radim šta mi dođe kad mi dođe s kim mi dođe, dakle ne može se doneti pravi zaključak dok me neko lično ne upozna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]Koliko ste slični, a koliko različiti u odnosu na njih?
sa bivšim najboljim prijateljem sam potpuna suprotnost i kad je taj odnos počeo da puca baš dosta ljudi mi je reklo da ne znaju kako smo uopšte izdržali toliko godina zajedno jer smo skroz različite
što se ostalih prijatelja tiče, eto rekla bih da smo slični nekih 40% a različiti 60%, ali da je tih 40% bitnije od ovih 60%, tako da do sad nisam imala nekih drugih svađa i prekida kontakta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]Je li vam se ikad dogodilo da ste prekinuli odnos s vrlo bliskom osobom koja je bila uvijek tu za vas i kojoj ste se mogli uvijek obratiti?

Jeste li se nakon tog prekida tog odnosa neko vrijeme osjećali izgubljeno, kao da se morate iznova definirati ili ste nastavili dalje kao da se ništa nije dogodilo? Ovisi li to okolnostima? Kako procesuirate takav gubitak?
da. evo ovo gore što sam navela. jednostavno su neke razlike postale jako bitne za dalje prijateljstvo i nismo mogli da ih uskladimo i na kraju je puklo. i dalje smo u kontaktu i okej, ali to više nije to pravo prijateljstvo, tj. bar ga ja više ne gledam tako, a verujem ni ona
nisam se osećala izgubljeno, jer kažem, predstavljam se ljudima onakva kakva jesam, ne povinujem se očekivanjima, tako da i kad pukne odnos sa drugom osobom, sa sobom sam i dalje na isto. nastavim dalje naravno, popričam sa osobom, rešimo na čemu smo na lep način i svako svojim putem. zna da me dotuče to, ali onda opet okrenem na pozitivnu stranu, setim se svih lepih stvari koje smo prošli i bude mi drago zbog toga, tako da dotučenost vremenom prestane
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
susta sam suprotnost od svojih najboljih prijatelja, ali imamo slicne poglede na svet i slicne prioritete, to nas verovatno i drzi zajedno.
bila sam uzasni konformista ranije, skroz u fazonu "kud svi, tu i mali Mujo".. zapala sam u drustvo koje se svako vece opijalo, zamenilo noc i dan, svako je sa svakim, a niko ni sa kim..
napravila sam presek sa tim ljudima i sada imam malu, ali odabranu ekipu, kojoj prijam i koja mi prija.
lagala bih kada bih tvrdila da sam lagano odsetala i da me bas briga za prekid dugogodisnjih drugarstava, ali kada sam sakupila pro i kontra svih odnosa.. da sam ostala u tom krugu jos koju godinu, znam da bih 100% sada bila na ulici ili me ne bi ni bilo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]
Je li vam se ikad dogodilo da ste prekinuli odnos s vrlo bliskom osobom koja je bila uvijek tu za vas i kojoj ste se mogli uvijek obratiti?

jeste

nisam

sve zavisi od okolnosti pa i to

u ovim okolnostima u kojima sam ja bio, o tome sam mislio u svega par navrata i malo mi je bilo krivo ali uglavnom me bolelo dupe
Korisnikov avatar
By badu
slićni smo, ponajviše po smislu za humor, tako ih nekako i "biram". misim biram, nisu krompir, ali ono.. okružujem se takvima, eto

hm da. ne izgubljeno, alie bilo sjebano, mene te stvari pogađaju više no ljubavni jadi. avaj, prošloe.
Korisnikov avatar
By Tungi
To što sam se družio sa debilima, ne znači da sam i sam debil ili da ću biti kao oni. Malo više sam naivan. I iz tog ugla ne posmatram ljude.
Korisnikov avatar
By IriS
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]

slični smo po nekim osnovnim ljudskim vrednostima, ali su svi potpuno različitih karaktera, svako na svoj način zanimljiv i svako od njih me, na svoj način, podstiče da rastem i razvijam se.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]

naopako da se i tako nešto nije desilo, a tol'ke godine sam spucala u guZIcu :lol:

no, nijednom se nisam osećala izgubljeno. kad je dolazilo do prekida nekih prijateljstava, prosto im je došlo bilo vreme za to... malo mi je bilo žao, ali nekako su se okolnosti bile promenile i poprilično smo se udaljili.
doživela sam to kao prirodan proces.

a one, koji su me na bilo koji način izdali, kao prijatelji, sam naprosto izbrisala iz svog života i posle toga se osećala ko leptirić. al hvala im što su me naučili odličnim životnim lekcijama. i ta iskustva su, na neki uvrnut način, potpuno neprocenjiva.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Kad malo razmislim, okružen sam ljudima koji su totalno drugačiji od mene. Generalno mi ljudi u kojima prepoznajem nešto "svoje" nisu zanimljivi jer smatram da sam i sam inače smorčina teška. Mada ima izuzetaka.
Korisnikov avatar
By gossip
^ jedino sto ti i ja imamo zajednicko jeste Grimm :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]Postoji ona stara izreka - s kim si, takav si.

Mislite li da vas (između ostalog) izbor bliskih ljudi u životu definira kao osobe i puno govori o vama?

Ovom temom više poentiram na prijateljske odnose, ali pišite o čemu god želite.
- Definiše nogekako. Zapravo definišu oni koji su mi baš bliski, oni govore o meni kapiram dosta. Za početak, trudim se da ne budem kreten prema drugim ljudima pa ono, volim da meni bliski ljudi imaju to kao jedan od glavnih principa, jelte. Govore dosta o meni, da, sad kad razmislim. Ljudi sa kojima sam bliska su liberalnih gledišta, nije ih lako šokirati, trude se da ne osuđuju. Imaju osećaj odgovornosti prema sebi i drugima. Rekla bih da im je to svima zajedničko, ma koliko da su međusobno različiti.

Pa ono....desilo se da sam prekinula drugarstvo koje mi je značilo dosta u tom periodu, i to preko telefona. Osetila sam da je neiskrena prema meni, da je mislila o meni dosta loše i bila je nelojalna prema meni. Tokom razgovora je sve isplivalo na površinu - i ja sam rekla - ja prekidam ovo prijateljstvo. Stvari koje je rekla i mislila nisu nikako mogle da se povuku. To je bilo pre 15 godina i dan danas je nekad sanjam i mislim da postoji bar delić mene kojem je žao. Valjda zbog toga što ne mislim da je loša osoba, i pored svega. I da je ona umela bolje i da sam ja umela bolje da se ne bi tako ružno završilo. Ne osećam se krivom (a griža savesti mi je midl nejm) jer čiste savesti znam da sam bila fer. Prema jednoj drugoj drugarici nisam bila, ponašala sam se arogantno. Ok imala sam 14 godina ali in my book to nije ekskjuz.

Nesto pre toga sa tom curom sa kojom sam završila preko telefona, sam jedan odnos završila manje dramatično, sa devojkom koja mi je zaista želela zlo. Bila je i jeste izuzetno inteligentna, duhovita, svestrana, ali je imala stvarno neko zlo u sebi. I jednom prilikom, uz pomoć neću reči čega, mi je onako iskreno rekla - ivana ja tebe mrzim. Ja sam rekla - doista? pa kako to? Potpuno mirna. Kapiram da mi je to dalo iskustva da završim gore navedenu priču.

Elem, sve to se odigralo pre nego što sam završila srednju školu. Na neki način je to oblikovalo moj odnos prema prijateljstvu, koji, ma kako to zvučalo kontradiktorno, je ispunjen oprezom kao i iskrenom ljubavlju. Doista, jedno ne isključuje drugo. Oprezna sam u tome da se ne povredimo.

Što se tiče gubitka, ova 2 što pomenuh sam osetila kao olakšanje. Par dina posle toga se moglo desiti da opet izgubim nekog, ali zato što taj neko iz sopstvene griže savesti je hteo da se povuče, pa mu ja nisam dala. Jednostavno sam smatrala da nema potrebe da do toga dođe i prešla preko nečega i drago mi je zbog toga jer se znamo 26 godina i bile smo tu jedna drugoj u svim (ne)mogućim situacijama.

Inače, nije baš ontopic, ali me jako nervira sindrom ljudi koji kada su u vezi zaborave na prijatelje i drugare.
Korisnikov avatar
By Hys.
au skoro se nisam ovako israla na forumu.

Očigledno mi je ovo sore topic.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja b' ovo samo kroz konkretne primere mogo da objasnim. Ne kreće mi se onako uopšteno jer ću tek ja da se proserem. Jar za sve sto kazem, trebalo bi gomila ograda i fusnota.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]Postoji ona stara izreka - s kim si, takav si.
Ta izreka se odnosi na one ljude koji se otvaraju ka drugim ljudima.
Dozvole im da ih dodirnu iznutra.Ja jesam takav.To ima svoje dobre i lose strane.
U nekom momentu primetis da si drugaciji sam sebi, iznenadis sebe samog.To zna biti prijatno i neprijatno za tebe.
Zato treba slusati mamin i tatin savet i paziti sa kim se druzis.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]Koliko ste slični, a koliko različiti u odnosu na njih?
U nekim stvarima smo veoma razliciti a u nekima smo kao jedno.
Ja volim drugacije ljude od sebe razlicitost je sastavni deo mog progresa.Sa ljudima koji su skoro pa identicni meni imam opet neki drugaciji dozivljaj i uzitak.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url] Je li vam se ikad dogodilo da ste prekinuli odnos s vrlo bliskom osobom koja je bila uvijek tu za vas i kojoj ste se mogli uvijek obratiti?
Jesam prekinuo takav odnos.
Promena u njenom zivotu(prijateljica) uticala je na nas odnos.
Novac i njen polozaj, prica u koju se ja nisam mogao uklopiti.
Ne zblizavam se lako sa nekim, tome prethode godine, uvek cu pokazati tom nekome da ga zelim u svom zivotu ako to zelim, kada ga dobijem cuvacu ga vecno.
Kada se takav odnos narusi ja ga ne umem popraviti.
Taj neko postaje stranac za mene stranac koga sam vec upoznao.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599384#p2599384]Aven napisao:[/url]Jeste li se nakon tog prekida tog odnosa neko vrijeme osjećali izgubljeno, kao da se morate iznova definirati ili ste nastavili dalje kao da se ništa nije dogodilo? Ovisi li to okolnostima? Kako procesuirate takav gubitak?
Ne mogu zadrzati bliskost sa nekim ako je on izmice.Postoje situacije kada cu ja vuci ali postoji i granica.Tako da se u slucaju te drugarice i mog bivseg decka potvrdilo ono sto sam znao da ce se desiti, oni su izgubili mene.
Dogodilo se i ne moze se popraviti.
Da. Svakako da me ljudi sa kojima se družim, do određene mere, definišu. Sada je to već neki stvarno uzak krug, taman onako kako treba. Posle nekog vremena počinjemo da ličimo jedni na druge, ali mi je tu najinteresantnije što neke svoje karakteristike prepoznajem kod njih na potpuno nov način.

Opet, svi smo različiti. I prihvatamo se sa svim, apsolutno svim, osobinama, sklonostima, porocima, navikama, izborima... Recimo, ja sam jedini gej u svom društvu. Mom najboljem prijatelju(jednom od troje), kad sam mu rekao za svoje opredeljenje, bilo je žao što sam čekao 2 meseca da mu kažem. Svi su me apsolutno prihvatili i samo se prebacili da sa mnom komentarišu frajere :D

Jeste mi se desilo da sa određenim ljudima prekinem kontakt i da ih odstranim iz svog života. Kao tumor. Kako su se kvalifikovali, tako su se i diskvalifikovali. Nemam mnogo takvih primera, ali ima ih dovoljno da budem uveren da je uvek teško u početku, ali početak nije prekid kontakta. Tu su već uveliko prevaziđeni.

Imam i drugi tip prekidanja kontakta. Kad se, prosto, ljudi- udalje, raziđu. I, uvek kad ih vidim, radujem se i želim im sve najbolje i uhvati me neka seta. Ali ih se uvek rado setim.

U svakom slučaju, prijatelji su mi investicija u koju ulažem celog života i mnogo mi znače u životu!!! :)
Bliski ljudi sa mnom dijele životne vrijednosti, ali nemaju istu vrstu reakcije na stvari koje im se dešavaju u životu.

Kada prekinem odnos to obično bude zbog neke velike greške koju osoba napravi jer prijateljstva cijenim i ne bih nikada pravila rez tek onako. Hvala Bogu pa par osoba imam godinama tu pored sebe :)

Drugi vid je prosto udaljavanje zbog životnih okolnosti ali mi je te ljude uvijek drago sresti.
Imam malo prijatelja, pažljivo odabranih i to su dugogodišnji kvalitetni odnosi.

Razlikujemo se na način da osobine koje ja svjesno zanemarujem/ne želim da pokazujem oni slobodno prezentiraju, pa se nekako fino uklapamo.

Sa tim osobama nije bilo prekida kontakta, bez obzira na raznorazne životne obaveze/okolnosti.

Teško bi mi pao prestanak prijateljstva sa bilo kim od njih. Evo priznajem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!