Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
čuj ovo samo roditeljska ljubav je bezuslovna

ajde ne lupetajte leba vam.
mislim stvarno

i bezuslovna ljubav nije isto što i bolesna zaljubljenost.

postoje jako bitne razlike. kod bolesne zaljubljenosti nisi u stanju da donosiš racionalne odluke jer si, jelte, bolesno zaljubljen i jebe ti se za razum. dok kod bezuslovne ljubavi i razum igra ulogu, a emocije su i dalje tu i i dalje voliš, jer jednostavno ne možeš to da kontrolišeš, kao što sam već rekla
+ kod bolesne zaljubljenosti za tebe ne postoji niko drugi sem te jedne osobe u koju si zaljubljen
a treća stvar je što kod bolesne zaljubljenosti očekuješ nešto za uzvrat svime što radiš za tu osobu, odnosno gajiš nadu da će to dovesti do uzvraćanja emocija. dok se kod bezuslovne ljubavi pomiriš sa tim da voliš bez obzira na to što ništa nećeš dobiti i dovoljno ti je samo da ta osoba bude srećna bez obzira na to kako će to uticati na tebe
čak štaviše ne da ne očekuješ ništa, nego čak ti je drago što ti je išta uopšte bilo pruženo od takve osobe, ma i što si je uopšte upoznao i toliko ceniš te trenutke da ti je i to dovoljno da voliš uvek
Korisnikov avatar
By Galadriel
by John Lee

Agapic love is self-sacrificing, all-encompassing love.

Agapic lovers view their partners as blessings and wish to take care of them. The agapic lover gets more pleasure from giving in a relationship than from receiving. They will remain faithful to their partners to avoid causing them pain and often wait patiently for their partners after a break-up. Marriage and children are sacred trusts, and sex is a gift between two people.

The apapic lover is very forgiving, patient, understanding, loyal, and willing to make sacrifices for his/her partner. Agapic love believes itself to be unconditional, though lovers taking an agapic stance to relationships risk suffering from inattention to their own needs.

The advantage of agapic love is its generosity. A disadvantage is that it can induce feelings of guilt or incompetence in a partner. In its deviant form, agape can become martyrdom. Martyrdom for principle may be acceptable; martyrdom to maintain a relationship is considered psychologically unhealthy.
Korisnikov avatar
By No Doubt
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2596923#p2596923]Torry napisao:[/url]A sta cemo sa tvrdnjom da neki ljudi nisu zasluzili da budu roditelji i da imaju decu? Ne bih rekla da je samo roditeljska ljubav bezuslovna.
To su patološka stanja. Govorimo o normalnim sekvencama. Ok, ljubav majke. Jedino ona će (opet u normalnim parametrima što predstavljaju roditelja) biti uz dijete u svim situacijama, kakvo god ono bilo.

Sve ostale ljubavi su uslovljene. Našim ponašanjem i stavovima.

Ne znam čemu toliko čuđenje na ovu konstataciju.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ne postoji. bezuslovna je ljubav samo prema detetu.. a i to u vecini slucajeva nije pravilo.
Korisnikov avatar
By No Doubt
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597219#p2597219]Torry napisao:[/url]^ to sta je normalno ili nije, jako je diskutabilno
Preširoko postavljena definicija. Ako bismo tako gledali onda bi za sve na svijetu vrijedilo to. Postoje ipak neke opće vrijednosti i stvari za koje se zna da li su normalne ili ne. Među njima je i roditeljstvo.

Pravilo je da roditelj voli bezuslovno. Izuzetak je devijacija.
By ...Sitnicava...
Mislim da sam ja negde i u tom domenu racionalna i da ne mogu da volim onoga koga ne poštujem (porodicu smo izuzeli, je l'). Ne volim to kod sebe, ali nije tema.

Mislim da je BORAVAK u vezi uslovljen, ali ne i ljubav. Kažem, u mom slučaju teško, ali generalno da.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597267#p2597267]No Doubt napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597219#p2597219]Torry napisao:[/url]^ to sta je normalno ili nije, jako je diskutabilno
Preširoko postavljena definicija. Ako bismo tako gledali onda bi za sve na svijetu vrijedilo to. Postoje ipak neke opće vrijednosti i stvari za koje se zna da li su normalne ili ne. Među njima je i roditeljstvo.

Pravilo je da roditelj voli bezuslovno. Izuzetak je devijacija.

U pravu si da bi nase polemisanje islo predaleko od teme, tako da bih se zaustavila na ovome.
Korisnikov avatar
By RetributioN
Neee znam više. Ne volim bezuslovno, ali volim sebično i potpuno se predam. Šta god mi to značilo.
By Aven
Ne vjerujem u bezuvjetnu ljubav.

U svakoj vrsti ljubavi postoji barem neki vid očekivanja.

Ako ništa drugo, onda se očekuje poštovanje od druge osobe.

U suprotnom bismo mogli nekoga voljeti čak i ako nas namjerno povrjeđuje.
Al' onda to nije ljubav, već neka vrsta poremećaja.
Korisnikov avatar
By No Doubt
I sve to se sublimira u činjenicu da se mi odnosimo prema drugima onako kako oni prema nama i da to uveliko određuje trajanje i kvalitet odnosa. Sasvim normalno, prirodno. I samim tim uslovljeno. Zato u bezuslovnu ljubav ne vjerujem.

Izuzela sam porodicu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!