[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2587931#p2587931]izgubljen napisao:[/url]imate li je? mozete li je nekako sazeti? princip koga se drzite i u najvecem mraku? nije naucno dokazan, ali vas izbavi. sacuva. verujete mu. nalazite ga ispravnim. njime se rukovodite. da li ste osmislili svoj smisao? sta je vas kompas? cak i kada ste prepusteni potpuno sami sebi? sta vas cupa, sta vas tera dalje, uprkos svemu? prokletstvo.
OVAJ ŽIVOT se dešava samo JEDNOM.
Mnogima ono "rodimo se sami i umiremo sami" zvuči jako pesimistično, meni baš to daje najveću volju da vreme između rođenja i smrti, život, provedem po svome. OVAJ ŽIVOT je MOJ i vodiću ga po svome.
Kad ga sagledaš samo u trenutku ili samo prošlost ili samo budućnost, tu ti se životna filozofija toliko razgrana da se izgubiš u njoj i ne možeš doći do poente, iliti smisla.
Kad sagledaš CEO ŽIVOT shvatiš da:
Svačiji život je samo jedan momenat u postojanju svega.
Jedini pravi značaj tvog života je onaj koji mu ti sam pridaš.
Ne možeš da utičeš na ono što se dešava oko tebe, ali možeš da utičeš na ono što ti radiš za sebe.
Iskoristi svaki momenat onako kako želiš. Radi ono što TEBE čini SREĆNIM. Ako sad želiš da igraš go na sred trga igraj, boli te kurac. Naravno da će ljudi pričati, ljudi će uvek pričati, ali to ne treba da te dotiče. Ako ipak nećeš da igraš go na sred trga jer će te možda uhapsiti, igraj go kod sebe u stanu.
*Pronađi pozitivnu i ostvarljivu stranu svake tvoje želje, ona sigurno postoji.
Nema tu filozofije. Vodi se svojim osećanjima i željama (uz zdrav razum naravno). Misliš da će ikome biti bitno što si ti igrao go na sred trga? Neće. A sve i da hoće kao da je bitno, to nije njihov život. Bitno je da je tebe to učinilo srećnim. E što više takvih situacija priuštiš sebi, da se osetiš srećnim, toliko ćeš više osetiti koliko značaja ima tvoj život.
Sažeto:
Sreća je trenutak. Sreća je životna čar. Osećati se srećnim znači izvući najbolje iz života.
Gledaj da priuštiš sebi što više takvih trenutaka. + ovo što je pod *
I jedan hint: sreća je u malim stvarima.
Eto tako nekako kod mene funkcioniše.