Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
heavy...

Smem li da pitam sta ti se desilo? Je li bila neka nesreca ili bolest u pitanju? Ne moras da odgovoris ovde ako ti je tesko da pricas o tome, mozes i na u2u ako zelis.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Ne znam, ja nalazim smisao u konstantnom preispitivanju, istraživanju, težim da što bolje upoznam sebe i smatram da do smrti čovek treba da uči i radi na svom usavršavanju. Postaviti sebi visoke standarde, što jasnije definisati ciljeve i nikad ih ne gubiti iz vida.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588090#p2588090]izgubljen napisao:[/url]bilo je par dobrih ljudi kojima sam pisao preko privatnih poruka, al eto ajde i ovde. valjda treba da se cuje i prica nekog poput mene.

gej sam, fizicki unakazen, patim od panicnih poremecaja, imam neuroloskih i imunoloskih problema, nisam jos nasao odgovarajuceg psihijatra (nemam novca za privatnog) i lekovi mi imaju grozne sporedne efekte. mozak mi ne radi kao ranije, nemam vise koncentraciju i napustio sam studije.

povrh svega, nedavno sam se zaljubio u jednog gej decka sa kojim sam popricao vise puta. sad me boli sto sam uopste sebi dopustio takva osecanja, jer me vracaju natrag na to da mi je sve to nemoguce i neostvarivo.

radno sam nesposoban, izdrzavaju me roditelji i imam skoro 30 godina. ne vidim neku perspektivu za sebe.

ali to kad sam se zaljubio, i na terenutak pomislio, samo pomislio kako bi bilo da smo zajedno, makar jedan dan, i onda se vratio u ovaj svoj mracni zivot, to me je cini mi se poslednje i sasvim dotuklo. ne usudjujem se ni da sanjam da iamm nesto tako lepo, jer ce onda povratak u stvarnost jos vise boleti, pored toga kakva je.
ako zelis javi se i meni pvt porukom, ne bih da se namecem..pa sam odluci.

ne znam odakle si, mozda bih mogao da te uputim na pravo mesto
o tome mogu na pvt samo
Korisnikov avatar
By Mars
heavy, zaista...

nisam neki sagovornik na tu temu jer bih ja i sa MADONOM ili QEII ili tako nekim srećnicima vodio razgovor o besmislu života, a kamoli za onakav opisani scenario.

ali jedno znam, možda zvuči prozaično ali lično gledam time da se vodim koliko mogu: Snage za one stvari koje mogu da uradim i promenim, pomirljivosti za one koje ne mogu, i mudrosti da pravim razliku između njih.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2587931#p2587931]izgubljen napisao:[/url]imate li je? mozete li je nekako sazeti? princip koga se drzite i u najvecem mraku? nije naucno dokazan, ali vas izbavi. sacuva. verujete mu. nalazite ga ispravnim. njime se rukovodite. da li ste osmislili svoj smisao? sta je vas kompas? cak i kada ste prepusteni potpuno sami sebi? sta vas cupa, sta vas tera dalje, uprkos svemu? prokletstvo.
OVAJ ŽIVOT se dešava samo JEDNOM.
Mnogima ono "rodimo se sami i umiremo sami" zvuči jako pesimistično, meni baš to daje najveću volju da vreme između rođenja i smrti, život, provedem po svome. OVAJ ŽIVOT je MOJ i vodiću ga po svome.

Kad ga sagledaš samo u trenutku ili samo prošlost ili samo budućnost, tu ti se životna filozofija toliko razgrana da se izgubiš u njoj i ne možeš doći do poente, iliti smisla.
Kad sagledaš CEO ŽIVOT shvatiš da:

Svačiji život je samo jedan momenat u postojanju svega.
Jedini pravi značaj tvog života je onaj koji mu ti sam pridaš.

Ne možeš da utičeš na ono što se dešava oko tebe, ali možeš da utičeš na ono što ti radiš za sebe.

Iskoristi svaki momenat onako kako želiš. Radi ono što TEBE čini SREĆNIM. Ako sad želiš da igraš go na sred trga igraj, boli te kurac. Naravno da će ljudi pričati, ljudi će uvek pričati, ali to ne treba da te dotiče. Ako ipak nećeš da igraš go na sred trga jer će te možda uhapsiti, igraj go kod sebe u stanu.

*Pronađi pozitivnu i ostvarljivu stranu svake tvoje želje, ona sigurno postoji.

Nema tu filozofije. Vodi se svojim osećanjima i željama (uz zdrav razum naravno). Misliš da će ikome biti bitno što si ti igrao go na sred trga? Neće. A sve i da hoće kao da je bitno, to nije njihov život. Bitno je da je tebe to učinilo srećnim. E što više takvih situacija priuštiš sebi, da se osetiš srećnim, toliko ćeš više osetiti koliko značaja ima tvoj život.

Sažeto:
Sreća je trenutak. Sreća je životna čar. Osećati se srećnim znači izvući najbolje iz života.
Gledaj da priuštiš sebi što više takvih trenutaka. + ovo što je pod *
I jedan hint: sreća je u malim stvarima.

Eto tako nekako kod mene funkcioniše.
By izgubljen
zelim da vam se svima zahvalim na savetima, i ovde i u privatnim porukama. dugo sam oklevao da li uopste da pisem ovde o ovome jer zelim da potisnem svoj gej deo sebe, zato sto me vodi u beznadje i da mislim na ono sto ne moze biti. tesko mi je da govorim o tome i budem medju gej ljdima jer me jos vise podseca na moju situaciju, ali sam ipak odlucio jer treba znati i da ima ljudi poput mene, samo retko se cuju..
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne mozes da potisnes gej deo sebe jer je to tvoj sastavni deo. puuuuuuno nas je to pokusavalo, slobodno mogu da kazem vecina. i onda prihvatis sebe i oslobodis se ogromne stege koja te je sprecavala da budes srecan i... mozes budes srecan :) ne potiskuj svoju seksualnost, to moze da vodi samo ka losim stvarima, pusti je da se razvija, oduzice ti se, obecavam.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2589181#p2589181]izgubljen napisao:[/url]zelim da vam se svima zahvalim na savetima, i ovde i u privatnim porukama. dugo sam oklevao da li uopste da pisem ovde o ovome jer zelim da potisnem svoj gej deo sebe, zato sto me vodi u beznadje i da mislim na ono sto ne moze biti. tesko mi je da govorim o tome i budem medju gej ljdima jer me jos vise podseca na moju situaciju, ali sam ipak odlucio jer treba znati i da ima ljudi poput mene, samo retko se cuju..
Potiskivanje seksualnosti može samo da ti napravi veliku štetu. Pošto si pisao da si u dosta teškoj situaciji, očigledno je problem u njoj, jer verovatno misliš kako u tako malom manevarskom prostoru (zavisiš od roditelja, imaš zdravstvene probleme, nemaš posao) nemaš dovoljno uslova da u potpunosti izraziš svoj identitet i da živiš u skladu sa njim. Ipak mislim da tu situaciju možeš promeniti, ili bar donekle poboljšati, a seksualnu orijentaciju ne možeš (niti treba da je menjaš). A ako je već situacija do te mere teška, neizdržljiva, nepodnošljiva, možeš da menjaš svoj stav prema njoj dok ne nađeš neko validno rešenje. Tačno je da postoje situacije koje je teško menjati, ali njih je na sreću mnogo manje u odnosu na ove druge, promenljive. Uradi ono što možeš, razgovaraj sa ljudima, bavi se nekim hobijem, čitaj, istražuj svet oko sebe i siguran sam da ćeš pronaći mnoštvo zanimljivih stvari, koje će ti svakodnevnicu učiniti lakšom i ispunjenijom. Sve dobre stvari kreću od radoznalosti. :lol: Možda ponekad imamo samo delimičan uticaj na neke situacije, ali isto tako postoji mnogo toga što možemo da uradimo, a nismo.
Korisnikov avatar
By LUNA_Slender
Ono sto meni pomaze da u nekim trenucima prebrodim probleme jeste da kazem sebi da nijedan problem ne moze da traje vecno, da ce kad tad proci, kolo srece se okrece. Moras pozitivno da razmisljas jer ces samo tako privuci pozitivnu energiju, sacuvaj malo detinje u sebi :maji: .
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ам д фаиар бол ав д парти, ам д фаиа ам д фаиа. :pop:
Korisnikov avatar
By No Doubt
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2590149#p2590149]LUNA_Slender napisao:[/url]Ono sto meni pomaze da u nekim trenucima prebrodim probleme jeste da kazem sebi da nijedan problem ne moze da traje vecno, da ce kad tad proci, kolo srece se okrece. Moras pozitivno da razmisljas jer ces samo tako privuci pozitivnu energiju, sacuvaj malo detinje u sebi :maji: .
Ovo i spoznaja da se sve dešava s razlogom, tj. i ono što nam na prvu djeluje loše ustvari je dobro po nas.
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
Pa sta znam. Zivotna filozofija mi je dosta "prakticna", posmatram zivot poprilicno cinicno kroz prizmu posmatraca. Ne ulazem previse u zivotne drame, sto ne znaci da one mene ne uvuku. Ali imam tu srecu da se brzo konsolidujem, pa me prodje. :)

Life is a freak show. Funny and pathetic, and then it ends :nokti:
Korisnikov avatar
By Bro93
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2587949#p2587949]izgubljen napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2587947#p2587947]MDNA napisao:[/url]šta ti se desilo?

nije mi lako da govorim. jednostavno sve. znas kad se nadjes u preseku vise krugova diksriminacije po razlicitim osnovama, i u tome na kraju shvatis da si potpuno sam. recimo. jedna od stvari. ima osecaj da ovaj svet nije za tebe, i da se trudi da te odbaci.
Potpuno te razumem, i ja se krecem u okruzenju ljudi koji konstantno osudjuju i diskriminisu.Najvise me je iznenadilo sto postoje i profesori na fakultetu koji su takvi(homofobicni)...Pocni da treniras ili trcis to je najbolji lek protiv stresa i depresije.A paznju posvecuj samo ljudima koji to zasluzuju. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!