Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Otkako sam se autovao ocu pre godinu i po, on konstantno prolazi kroz dramatične faze depresije, agresije i negiranja. Zagorčalo je život i meni i majci u velikoj meri, i suživot nam je od tada, na dnevnoj bazi, prepun tenzije. Izbacio me iz testamenta, finansijski me ne izdržava, razgovaramo 'strogo poslovno', izbegavamo se u kući. Sve u svemu, došlo je do toga da ga isključujem iz svog života kompletno, čim se odselim u Bg.

Kakva su vaša iskustva? Jeste li imali problema nakon autovanja? Koliko vam je to uticalo na život? Da li vam je promenilo život? Da li je promenilo život drugima? Jeste li iz svog života izgubili prijatelje? Članove porodice?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Uh nisam znao da si se autovao pre godinu i po dana, bas mi je zao sto ti cale sve to tesko prihvata - na tvoju stetu i stetu tvoje keve.
Stvarno, mene i dan danas cudi kako roditelji umeju tako lose da reaguju na autovanje rodjenog deteta. Ne samo lose, naslusali smo se pravih horor prica. Prosto neverovatno.

Podeli tu pricu sa nama malo detaljnije, kako si im rekao da si gay? Kakva je kevina reakcija bila i kako je sada sa njom?
By Sixto
A kad ides za BG i kojim povodom?
Korisnikov avatar
By *deni*
Hteo je da kaže da oca potpuno isključuje iz života čim ode u BG, gde studira već godinu dana, a kući ide za vikende, kao i većina studenata.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
sa porodicom mi je kao i po pitanju bilo čega, nebitno i sporedno. nema o čemu da se priča

sa tadašnjom najboljom drugaricom se odnos znatno promenio, udaljile smo se dosta jedna od druge, družimo se još uvek okej ali nije to više to. razočarala sam se od njene reakcije, jer sam mislila da će bar ona da me skonta, pošto me najbolje poznavala, ali nije mi žao što je ispalo kako je ispalo.

sa ostalih par dobrih prijatelja sam se nakon autovanja još više zbližila i za njih ljubav jedna <3
Korisnikov avatar
By *deni*
Well, otac - kolac. Očevi su češće pokažu kao nerazumni tikvani i njihovo isključenje iz života može da bude veliko olakšanje - i za njih i za nas. Jedino to isključenje iz nasledne linije nalazim da je problematično za tvoje interese, pogotovo ako je otac '' glava kuće '' i ako se za sve pita. Svakako svima, koji su u poziciji da naslede lep i značajan imetak, ne savetujem da se outuju, ako to može da ugrozi njihovu baštinu. Šta vredi tapšanje po ramenu i moralna čistota, rasterećenje duše i sloboda, kad slobode bez imetka nema ? Osoba koja nas je napravila nam je korisna zbog nasleđa i eventualnih korisnih društvenih veza, koje mogu da nam olakšaju život. A čim ustanovimo da bi nas ta osoba odbacila zbog toga što smo pederi, ili pravila oko toga pitanje, tu prestaje potreba i želja za bilo kakvim familijarnostima i negovanjem iskrenih porodičnih, bliskih odnosa. Zašto bismo mi voleli takvu osobu ?
Korisnikov avatar
By *deni*
Da, da, sad vidim da mi se potkrao lapsus. Dakle, treba da piše - '' Zašto bismo se mi sa takvom osobom družili ? ''
Imam običaj da kažem i '' Ja tebe volim, ali te ne cenim i ne poštujem. '' Tako nekako.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648332#p2648332]antibiotic napisao:[/url]Uh nisam znao da si se autovao pre godinu i po dana, bas mi je zao sto ti cale sve to tesko prihvata - na tvoju stetu i stetu tvoje keve.
Stvarno, mene i dan danas cudi kako roditelji umeju tako lose da reaguju na autovanje rodjenog deteta. Ne samo lose, naslusali smo se pravih horor prica. Prosto neverovatno.

Podeli tu pricu sa nama malo detaljnije, kako si im rekao da si gay? Kakva je kevina reakcija bila i kako je sada sa njom?
Sa majkom sam o tome pričao još od ranog puberteta, sa nekih 11-12 godina, i od samog starta je bila puna razumevanja. Prvi put kad smo razgovarali na tu temu mi je idućeg dana kupila CD Eltona Džona. :lol: A priznao sam joj da sam definitivno gej kad sam i sam to shvatio, sa nekih 16 godina, i prihvatila je to bez ikakvih teških emocija, neverice, uslova itd. Ona mi je najveća podrška po tom pitanju, i u životu inače. Jako je liberalna, a plus je i lekar pa zna tu 'medicinsku' stranu priče (da nije bolest, poremećaj itd).

A otac, pa, dovoljno je reći da je pre glasao za Radikale, a sada za Dveri. Sa njim nikada nisam bio blizak, još ni kao dete, a kako sam odrastao sve više smo bili distancirani zbog ideoloških razlika. Ne znam što sam rešio da mu kažem. Jedne večeri se nešto raspričali, i ja pomislih da smo se nekako 'zbližili' i eto, rekoh mu. Znao sam da neće to najbolje primiti, ali sam mislio da će za neko vreme prevazići, i da će malo promeniti svoje poglede na svet. Međutim prvo je bio depresivan i ljut, napadao majku da mi je 'prenela loše gene', da me 'loše vaspitala', da je ona kriva za sve, mene ubeđivao da sam samo buntovni tinejdžer, imao raznorazne teorije o tome zašto sam ja umislio da sam gej... Pa je onda tražio psihijatra koji bi me 'izlečio', išao čak do VMA... Pa su onda krenuli ultimatumi - moraš to da promeniš, moraš to da kriješ, moraš da se bar pretvaraš da si normalan, moraš da se oženiš, moraš da imaš muško potomstvo... Pa kad je shvatio da ja ništa ne moram, onda je krenuo da sankcioniše moju 'neposlušnost' i 'neodgovornost ka lozi i precima' - finansijski me ne izdržava ni u kom pogledu (ne daje mi pare ni za kiriju, ni za školarinu, odeću, obuću, ništa, majka me izdržava kompletno, srećom pa je u stanju za to), iz testamenta me navodno izbacio, sve će ostaviti mom biološkom sinu/sinovima, a ako ih ne budem imao onda će sve otići u neku fondaciju, i tako. Non stop se svađamo na temu mog pederluka, odriče se i mene i majke u tim svađama, ima sve luđe i luđe argumente, teorije, planove, a jednom prilikom smo se i potukli čak. Sve u svemu, nastao je opšti haos iz kog sada već ne vidim nijedan drugi izlaz, osim da prekinem komunikaciju sa njim. U celoj situaciji mi je najviše žao majke. Od starta mi je govorila da mu nipošto ne odam da sam gej, jer on to neće prihvatiti, a ja sam mu ipak rekao, i time i njoj zagorčao život. No, ako se on ne smiri nakon mog odlaska, ima i ona escape plan.

Uh raspisah se! Dovoljno detaljno? :lol:
*deni* napisao:Hteo je da kaže da oca potpuno isključuje iz života čim ode u BG, gde studira već godinu dana, a kući ide za vikende, kao i većina studenata.
Njet, u Beogradu sam živeo do aprila, a pošto menjam fakultet, od aprila sam se vratio u Loznicu. :) I ostajem ovde do septembra/oktobra. A ova 3 meseca su mi definitivno najgora u životu upravo zbog svega gore navedenog. Kako sam se vratio, otac kao da je ugledao priliku da me brže-bolje 'popravi' pre nego što opet odem za Bg, pa je konstantnim raspravama koje pokreće i eskaliralo do toga da prekidam odnos sa njim.
Korisnikov avatar
By bern
prolazim kroz "postautovski" period u kome stvari nisu baš sjajne. teško je, pogotovo kad si blizu toksično-paranoične sredne roditelja, uvijek biti čvrst. čvrst u smislu preispitivanja da li treba da olabavim sopstvene stavove, da se umiljavam, pružam lažne nade zbog nekog "višeg cilja" (=nerealne predstave u njihovoj glavi).

ali, sjetim se nečeg što mi uvijek pomogne:

ja sam u pravu, oni nisu.

mi smo u pravu, oni nisu.

i to je, zapravo, suština svega.

ako te otac stvarno izbaci iz testamenta: tuži ga za diskriminaciju. može li to?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648346#p2648346]Torry napisao:[/url]Kako su tvoji otac i majka, toliko razliciti, uopste u braku?

mali off
i meni to pade na pamet....
elem drzite se drugari

a za testament se ne bih brinuo, lako ga je oboriti
pogotovo ako svedocite da je skrenuo (sto nije daleko od istine)
a majka ugledni lekar svakako doprinosi vidjenju da nema kakvog znacajnog razloga da vas iskljuci

osim ako nema rodjene brace, sestara, vanbracne dece ...
fondacija kojekakva ce tesko da prodje pre vas dvoje

a on ce ionako prvi da gekne od nerviranja
(moj mladji brat ima druga koji je 101% strejt ali laze roditelje da je gej jer su mu roditelji uber pravoslavci
te kad mu otac krene ispirati mozak kako mora da se bori protiv toga, on mu prica kako voli da mu se lize bulja i gura cela saka u istu
a sve iz razloga da ih nervira do krajnje granice moguceg jer ga nisu pustili da ide na kosarkaski kamp sa klubom) :awesome:
Korisnikov avatar
By *deni*
blento, sve je to realno što pričaš, ali ipak ostavlja prilično gorak ukus u ustima, a verovatno i ožiljke na duši i srcu, što se sve lako može izbeći na elegantniji način.
Korisnikov avatar
By gossip
sestra je odmah prihvatila
mama jeste na pocetku,posle je malo dramila,ali bilo je ok(dok je njena familija koji su okoreli katolici htela da me spali na lomaci)
cale je malo dramio ali ga je vrlo brzo proslo

drustvo je ok prihvatilo(mada vecina je bilo gay i pre nego sto sam out-ovao)
na poslu se proculo i ok je ispalo

u principu kako sam mogao da prodjem i kako su drugi prosli,dobro sam prosao
By Sixto
Jbg, ako ti ne placa nista u zivotu, istrpi ta tri meseca i cao...

Nevezano za outovanje, vec generalno za roditelje jogunaste prirode... Skajp je najbolji melem za bilo koju ranu. Kada je roditelj primoran da dete cuje na skajpu jer se odseli u drugi grad, drzavu, kontinent, i vidja ga jednom godisnje ili redje sve se popegla... postanu mekani kao pamuk. Od tice mleka bi ti dali da istes.

Skajp. Antibiotik poslednje generacije bez razvoja rezistencije.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648353#p2648353]*deni* napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648346#p2648346]Torry napisao:[/url]Kako su tvoji otac i majka, toliko razliciti, uopste u braku?

mali off
Misliš, zašto se ne razvedu, ili zašto su uopšte sklopili bračnu vezu ?

ovo drugo

Ptico,

sto se tice testamenta, to bi trebalo da bude najmanja briga jer...

iskreno ti zelim od sveg srca da zavrsis fax, stanes na svoje noge, zaradjujes sasvim pristojno za zivot tako da bi ti bilo svejedno da li ce ti otac nesto ostaviti ili nece

a njemu ce tek biti zlo jer ce da vidi da menjanjem testamenta nece nista postici kod tebe
Korisnikov avatar
By antibiotic
ZlatnaPtica napisao:
Uh raspisah se! Dovoljno detaljno? :lol:
dovoljno :)

tvoja prica je gotovo skolski primer autovanja mlade gay osobe roditeljima u srbiji.
majka - ima razumevanje i podrzava
otac - ljut i destruktivan.

ova razlika u stavovima cale - keva je preterano izrazena. ima raznih prica , naravno, ali tvoja je veoma tipicna. to govori kako su zene u srbiji mnogo liberalnije od muskaraca.

nije ni ocevima lako. osecaju veliki pritisak konzervativnog - patrijarhalnog drustva,neki ce lakse podneti detetovu smrt nego to sto je gej. ovo sad zvuci okrutno, ali mislim da ne preterujem.

imas srecu da imas podrsku od keve kojoj si se rano autovao,i time dobio priliku da normalnije i lakse sazrevas kao osoba, sto je u srbiji jako retko.
Korisnikov avatar
By *deni*
Znaš šta, Torka, pa jasno ti je da se ljudi uzimaju iz različitih razloga, od kojih podudarnost karaktera i ljubav ne moraju biti uopšte prisutni.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648358#p2648358]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648354#p2648354]*deni* napisao:[/url]blento, sve je to realno što pričaš, ali ipak ostavlja prilično gorak ukus u ustima, a verovatno i ožiljke na duši i srcu, što se sve lako može izbeći na elegantniji način.
Svaki tvoji post kao dobar dvojka narodnjak jebote! :lol:
Pa dobro, hehehe, ali jasno je šta želim da kažem - Umesto da se povlačimo po sudovima i proglašavamo najbliže pretke ludima, jednostavnije je da se prosto njima ne outujemo. Ljudi starog kova i nezgodnog karaktera se ne daju menjati, niti priznavati svoje zablude, teraće svoje dok žive i s tom računicom moramo uvek da se rukovodimo.
A svakako možemo konstatovati da je dobra stvar što su se Picini roditelji našli, jer je iz njihove bračne veze izašla jedna zlatna tekovina - a to je Zlatna P(t)ica glavom i bradom. :pilence:
Što se tiče testamenta priča nije tako jednostavna.

Po važećem srpskom zakonu o nasleđivanju ostavilac ne može u potpunosti da raspolaže svojom imovinom po svojoj volji.

Naime, postoji nešto što se zove prvi nasledni krug. Njega čine bračni drug, usvojena i rođena deca (ovo su inače osobe koje nasleđuju na idealne jednake delove u slučaju da testament ne postoji). Prvi nasledni krug mora da dobije minimum 50% imovine ostavioca od imovine koju bi dobio bez testamenta.

To praktično znači da ostavilac može po svojoj volji da raspodeli samo 50% svoje imovine. Ukoliko "zakine" bilo koga iz prvog naslednog kruga, oštećena osoba može na sudu da obara testament u celosti ili delimično (za detalje razlike između ovoga je potreban pravi pravnik, a ne ja) i dobije svoj deo nasledstva.

Sledeća komlikacija je postojanje zajedničke imovine bračnih partnera. Pretpostavka je da je sva imovina stečena u braku zajednička, na idealne delove (po 50% svaki bračni drug), bez obzira kako se vodi. Na primer, ako je stečena nekretnina u braku, ona se iako je možda uknjižena kao 100% vlasništvo samo jednog bračnog partnera (na primer radikalskog oca) tretira kao zajednička bračnih supružnika, tako da je predmet nasleđivanja u slučaju smrti jednog bračnog druga samo 50% nekretnine, jer drugih 50% pripada drugom bračnom drugu.

So, moj pravni savet je da podstakneš oca da te testamentom isključi iz nasleđivanja i sačekaš svoje kada za to dođe vreme.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Sixto napisao:Jbg, ako ti ne placa nista u zivotu, istrpi ta tri meseca i cao...
:up:
Torry napisao:iskreno ti zelim od sveg srca da zavrsis fax, stanes na svoje noge, zaradjujes sasvim pristojno za zivot tako da bi ti bilo svejedno da li ce ti otac nesto ostaviti ili nece
:love:

Njuškalo, Blento, što se tiče testamenta, hvala na informacijama i savetima, znam da ga mogu oboriti na sudu, a svakako mi ni ne treba ništa od njega. Gledam da po završetku fakulteta stanem na svoje noge, a majka, između ostalog, ima nekretninu koju sad prodaje, pa će kupiti stan u Beogradu na moje ime. Moje autovanje je imalo samo ozbiljne psihičke i emotivne posledice po sve članove porodice, ali srećom nikome nije dovedena u pitanje egzistencija, krov nad glavom, finansijska stabilnost itd. :)
Torry napisao:Kako su tvoji otac i majka, toliko razliciti, uopste u braku?
Kada su se uzeli, otac nije bio toliko zadrt, ali je tokom 20 i kusur godina postajao sve gori.
antibiotic napisao: tvoja prica je gotovo skolski primer autovanja mlade gay osobe roditeljima u srbiji.
majka - ima razumevanje i podrzava
otac - ljut i destruktivan.
ova razlika u stavovima cale - keva je preterano izrazena. ima raznih prica , naravno, ali tvoja je veoma tipicna. to govori kako su zene u srbiji mnogo liberalnije od muskaraca.
nije ni ocevima lako. osecaju veliki pritisak konzervativnog - patrijarhalnog drustva,neki ce lakse podneti detetovu smrt nego to sto je gej. ovo sad zvuci okrutno, ali mislim da ne preterujem.
imas srecu da imas podrsku od keve kojoj si se rano autovao,i time dobio priliku da normalnije i lakse sazrevas kao osoba, sto je u srbiji jako retko.
:up: :up: :up:
Slažem se potpuno. I inače se trudim da sve ovo proživljavam sa što većim optimizmom, razmišljam pozitivno baš kao što si napisao - imam sreće što imam kevu koja je carica, što sam se otarasio tereta skrivanja i laganja, sad samo još da proberem ljude kojima ću biti okružen i nastavim sa daljom edukacijom, emancipacijom i maturacijom dok ne doživim Nirvanu. :bicikl:
*deni* napisao:A svakako možemo konstatovati da je dobra stvar što su se Picini roditelji našli, jer je iz njihove bračne veze izašla jedna zlatna tekovina - a to je Zlatna P(t)ica glavom i bradom. :pilence:
:lol:

Sve u svemu, hvala svima na savetima, i rečima podrške. :)

Mantoy, skroz te razumem za taj awkwardness i 'oblak neprijatnosti'. Sad, ne znam kakav je tvoj temperament, i kakvi su tvoji, i koliko je tebi stalo da oni promene mišljenje... Ja sam, nakon što sam prelomio da kažem ocu, odmah terao do kraja. Bez lažnih nada, bez kompromisa, bez pristajanja na uslove i ucene, pa kud puklo da puklo. Ali opet, imao sam punu majčinu podršku... A da nemam, verovatno bih ih pustio da imaju neke nade da sam možda bi, i da ću možda da se oženim itd. A koliko vremena je prošlo otkad si se autovao? :)

Gossip - :up: lepo si prošao :)
bern napisao: ja sam u pravu, oni nisu.
mi smo u pravu, oni nisu.
i to je, zapravo, suština svega.

ako te otac stvarno izbaci iz testamenta: tuži ga za diskriminaciju. može li to?
:up: :up: :up:

A što se tiče tužbe, ne kidaju mi se živci na tako nešto. :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Super tema.

Mislim da imas veeeeeeeeeeeeeeliku srecu sto ces biti stambeno i finansijski obezbedjen.

Svakako svaka cast na hrabrosti, i verujem da ti ipak nije lako sto u tom momentu koji si video kao bliskost sa ocem si izneveren njegovom reakcijom.

Kad bude video da zivis lepo, da si vredan, radan, i da te (barem spolja) boli kurac za njegove svetonazore mozda se i on malo smiri. A do tada, imas sve privilegije koje mnogi mladi (i mnogo stariji) ljudi nemaju, te ces biti dobro :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Nema na cemu :)

Mali off, mada i nije, što sam starija, to mi je teže da slušam ove homofobne priče. Puna sam jeda i osećaja nemoći. Mislim baš na te priče sa porodicom. Toliko ljudi kojima je potrebna podrška od roditelja, za nešto što bi trebalo da je "given" - nešto što je toliki deo ličnosti.

Sve te svadbe, proslave, slavlja, trenutci, kafe, smeh - sve to što ne-strejt ljudi u našoj zemlji ne mogu iz različitih razloga da podele potpuno neopterećeni sa ljudima sa kojima su delili dom. Sve me to čini sve tužnijom što sam starija i nadam se da ćete vi mlađi koji stasavate biti manje spremni na kompromise. Ja nisam primer svoje generacije jer nisam pristajala na kompromise ali razumem one koiji jesu. Što više je vas koji ste hrabri, a znam kako je teško biti hrabar kad nema posla i ovde je život sve gori, to ima šanse da ovakve priče za deset godina na forumu budu mnogo ređe.
ali zaista nema razloga za kajanje ili osjećaj krivice... usprkos mudrostima starih kineskih filozofa, djeca nisu kriva za greške svojih roditelja... kao što si ti zlatna ptica tako je i tvoj otac homofob... majci nisi prouzročio dodatne patnje već si aktualizirao i doveo na površinu ono što je bilo kamen spoticanja među njima od kada su se upoznali... ti živi svoj života a majka i otac moraju se sami prisjetiti zbog čega su se odlučili na zajednički život i što je to što ih je spajalo usprkos njihovim razlikama u svetonazorima i naravima... i, najvažnije, da li ih to još uvijek spaja i da li je živo... to je problem njihova života i njihove veze.... to što ti jesi nema ama baš nikakve veze sa ishodom ove situacije... to je njihov život... pederi su prave zlatne ptice... idu okolo po svijetu i propitkuju čovječnost svojih bližnjih... život se ne sastoji od udobnosti i navika... to nije sreća... budi sretan zbog druge prilike koju si priuštio roditeljima... sada se opet moraju sjetiti tko su i što su... i što rade zajedno...
ne bih bio u koži tvog oca... ne sumnjam da te voli... i sada mora prevazići svoje svjetonazore i stavove preuzete iz okoline i odgoja koji se kose s onim što istinski osjeća... nije mu lako ali tvoje outanje dalo mu je priliku da se pokaže čovjek... ili ne... lako je u dobrome dobar biti... malo ljudi ima priliku za drugu priliku istinskog suočavanja sa samim sobom... pogotovo u tim godinama... ljudi to ne vole i stvaraju čitave svijetove navika i racionalizacija kako bi to odmakli od sebe... ako ikada prevaziđe svoju homofobiju i odbaci sve što nije ono duboko ljudsko u njemu i sam ćeš vidjeti koliko mu je dobra učinilo tvoje outanje... toplo se nadam da će taj dan jednom doći i da ćete oboje osjetiti najdublji zagrljaj u životu...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!