Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By MarkoU
Pozdrav, moje ime je Marko, u vezi sam 9 meseci sa dečkom koji je stariji od mene 2 godine (18).
E sad, imamo problema sa njegovim roditeljima i to prepuno, zaključavaju ga u sobu, u kuću, vode ga kod psihijatra, ponašaju se prema njemu kao prema đubretu, zabranjuju mu izlaske, viđanja sa mnom.. i prosto ne postoji način da se to reši, znači idu kod psihijatra već 6 meseci i ništa se ne menja, ja sam pričao sa njima, on je pričao sa njima i ništa ne pomaže, jednostavno ne možemo da vodimo život normalno a izlaza nema. Sve sam trpeo i ćutao do sinoć, kada smo se dogovarali 10 dana unapred da idemo na žurku sa društvom, a on se nije pojavio sa opravdanjem da ga je ćale zaključao. I šta sad ja da radim? Preprošli put kada je spavao kod mene njegova keva je pokušala da se otruje lekovima. A pre 2 meseca ćale ga je tukao. On ne zna šta da radi a ne znam ni ja, da mu kažem da ode od njih on neće, zato što tripuje da će keva da mu se ubije, a žena ima još dvoje dece, jedno malo od 6 godina i sina od 22 godine. Molim vas za savet ovo ubija psihički, ne možemo više ovako ludimo, šta da radimo a da to nije policija :upomoc:
Niti da ga krivim niti da ga ne krivim, on nema stav prema svojima, ali s druge strane ne može ni da ga ima ako tripuje da će keva ko zna šta da napravi. Volim ga previše, ali ne mogu ovako više, još i ja slušam koje kakve pretnje od njegovog ćaleta i burazera. Ne želim da ga izgubim a ne mogu više ovako psihički da se mučim više i + na to dođe nekada njegovo ponašanje koje je krajnje nezrelo. Haos. Molim vas za pomoć neku, savet neki, šta da radi? Da ode od njih, ili da ode od mene? Ubija me :sekirica: :upomoc: :upomoc: :upomoc: :obesen:
Korisnikov avatar
By mean95
Mislim da bi to sa njegovim roditeljima trebalo da resi sad jer ce mu to svakako stetiti u buducnosti bio sa tobom ili ne, tako da ne bi trebalo da bezi od tebe...sad ne znam kako bi resio problem a da malo ne rizikuje mislim da li njega jos nesto veze za njih sem strah da majka ne nacini neku glupost s obzirom da vrse torturu nad njim...nadam se da sam barem malo io od pomoci :)
Korisnikov avatar
By Madonna
osećam se fuj jer ne znam kako bih pomogao... čitam i zamišljam, pakao jbt.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Bedak.
Imamo li kakve organizacije koje mu mogu pomoći nešto konkretno? Šta možemo mi da uradimo? Gde se nalazite?

On se treba udaljiti iz te sredine, ne zbog tebe, nego zbog sebe. I tako se trebaš postaviti u situaciji, ako želiš stvarno da mu pomogneš. I mani se emotivnih ucena, uzmi situaciju takva, kakva je. Ako ne možeš da budeš sa nekim u vezi, pod tim uslovima, onda prekini. Za takvu životnu situaciju u kojoj se nalazi mu je potrebna podrška i znanje da ga neko bezrezervno voli takav, kakav je, a ne otežavanje situacije i ucenjivanje.
Korisnikov avatar
By Madonna
^
ne mogu da odolim, svaki put se tako fino osedlaš

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2550894#p2550894]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Bedak.
Imamo li kakve organizacije koje mu mogu pomoći nešto konkretno? Šta možemo mi da uradimo? Gde se nalazite?

On se treba udaljiti iz te sredine, ne zbog tebe, nego zbog sebe. I tako se trebaš postaviti u situaciji, ako želiš stvarno da mu pomogneš. I mani se emotivnih ucena, uzmi situaciju takva, kakva je. Ako ne možeš da budeš sa nekim u vezi, pod tim uslovima, onda prekini. Za takvu životnu situaciju u kojoj se nalazi mu je potrebna podrška i znanje da ga neko bezrezervno voli takav, kakav je, a ne otežavanje situacije i ucenjivanje.
:up:
Korisnikov avatar
By bern
manipulativni roditelji (pravi izraz je "otrovni")... ima li šta gore od toga? (ima knjiga Soasan Forwad, "otrovni roditelji": http://www.slideshare.net/guest8b943d6/ ... -roditelji" target="_blank)

to je sve tako pogrešno, a ne znam možeš li ti da vodiš tuđe bitke...

kako nekog ko ima 20 godina zaključati u sobu? nije ga on zakljuičao nego ga je ucijenio, ili ga je ucijenjivao danima i onda nije imao volje da izađe sa tobom.

a majka... no comment. naravno da se neće ubiti.

a ako ćemo misliti samo na tebe, jer, na kraju, ti se se ovdje pojavio, a ne on: zašto bi ti sve to trpio? i koliko možeš trpiti, ne znam koliko da ga voliš? mjesec? godinu?
Korisnikov avatar
By No_Stress
Zasto se outovati ako zavisis od roditelja, a oni to ne prihvataju?
Je l ga to vode kod strucnjaka, ili nekog "psihijatra" da ga "izleci", ili sta, ako posle 6 meseci nema pozitivnog ucinka? Otac ga i dalje zakljucava i tuce, majka ucenjuje trovanjemsebe lekovima, wtf? Ako je moguce, neka se pronadje neki koji je gay friendly, bar njegovog zdravlja radi. A ako je i onda, i posle svega, apsolutno neizvodivo da im se promeni misljenje tj. totalni su debili i promasaj od roditelja, a mora da ih trpi bar neko vreme, ne mora ni sve da im prica da izlazi bas sa tobom, neka nesto izmisli, jer takvim skotovima nista i ne duguje. Dalje, ima mozda tu nekih nepoznatih faktora koji bi eventualno pomogli, ali nama nisu na uvid. Sta znam, to su neka priveremena resenja dok se vise ne osamostali i zapali otuda. A da li si i ti spreman na takve kompromise u vezi, pa stvar je sta u tebi prevagne, nisam siguran u ispravan/pogresan odgovor negde vani. Ali mislim da bi mu znacilo svako bodrenje i pomoc, bilo da je od decka, drugarska, ili nekog strucnog lica da to sve preborodi.
Korisnikov avatar
By No_Stress
Pa mlad si, lupam studiras, znas sta oni misle o tome, zasto moraju znati?
Korisnikov avatar
By Blady
Treba da ode iz kuce, ako keva zeli da SE UBIJE, nece se ona ubiti zbog njega vec sebe.
I on nema sa tim veze, niti treba ista da ga brine.
Treba da zivi kako zeli, i da zivi svoj zivot, a ne zivot svojih roditelja...
Nedavno je bila slicna situacija sa tim da je devojka pod slicnim okolnostima, pokupila svoje stvari i otisla.
Za to zlostavljanje moze i da se podnese prijava, sto smatram da treba ukoliko on nema problem sa tim da tuzi roditelje.
Ako oni nemaju problem da ga tuku i zakljucavaju, a ima 18 godina, tako on ne treba da ima problem da ih prijavi za zlostavljanje.
Korisnikov avatar
By blenta
uh ... ne znam kako bi pomogao.
obzirom da je zavistan od roditelja bilo bi mozda dobro malo biti bezobrazan i "menadzovati roditelje" tj biti bezobrazan, ne govoriti im uvek da se ide vidjati s tobom kako bi makar mogli da se vidite

a da sam na tvom mestu ako ti je stalo do njega ostao bih i trpeo
jer sad mu trebas i to je nesto sto ti nece nikad zaboraviti
a ni ti da ste prosli kroz strasne stvari zajedno i opstali
Korisnikov avatar
By Srklet
well, meni se cini da u svemu tome fale neke kljucne informacije.
primjerice, sto je s roditeljima otvaraca topica? znaju li oni za vezu njihova sina, te u kakvoj se situaciji nalazi decko njihova sina? nije mi jasno ni dogadja li se sve to u beogradu ili pirotu, sto je takodjer vazno za razmatranje opcija djelovanja. pitanje je i socijalna situacija svih ukljucenih, kao i njihov klasni polozaj u drustvu i sl.

having said that, smatram da je u situacijama gdje se dijete koje je jos financijski ovisno o roditeljima treba igrati pametno. to ne znaci da se ne treba biti autati (biti kukavica nije automatski pametna stvar ^^), nego da se u svemu treba voditi vlastitim interesom.
uz vec naznaceni izostanak relevantnih informacija, moj savjet decku otvaraca topica bi bio 'divide et impera'. odnosno, da s brutalnom direktnoscu krene problematizirati odnose ostalih aktera u uzoj obitelji i da sa sebe svali bilo kakvu krivicu (a jedina odgovornost koju preuzima i brani do posljednjeg daha jest da bude ono sto jest, te s time sretan i slobodan!) na roditelje i starijeg brata. ukratko, kad mama prijeti da ce se ubiti, decko treba napasti oca u stilu da kakav je on muz ako mu je zena suicidna, a majku treba optuziti da uopce ne voli svoju djecu ili ne zna sto je ljubav, jer ako se ubije zbog jednog djeteta, pomislja li uopce kako ce to utjecati na ostalo dvoje. starijeg brata pak treba takodjer prozvati kao izdajnika bratske ljubavi, kao totalnog jadnika koji bi se treba usprotiviti roditeljskom teroriziranju mladjeg brata, kojega bi trebao stiti a ne proganjati.
ukratko, meni se kao kljucan problem u prici cini pasivnost decka otvaraca topica, nesposobnost da se bori za sebe i svoju ljubav. pa cak i kad su roditelji u pitanju. nisu roditelji nikakve svete krave. postojana odlucnost potkrijepljena realnim primjerom dugorocno slama otpor. if parents can't accept, beat them into submission. :spank:

s druge strane, tu je i pozicija otvaraca topica. meni se cini da je ona prilicno ok. bezrezervna podrska je vrlo problematicna u odnosima koji trebaju biti ravnopravni i reciprocni, a to jedan romanticni ljubavni odnos treba biti (mislim idealisticki ja ^^). nema razloga trpiti nista dugorocno zbog tamo neke ljubavi. otvarac topica ima svako pravo poticati svojeg decka da ne bude pičkica, te ga u tome podržavati, te nije nuzno da bez prigovora prihvati necije beskicmenjastvo ili neku drugu patologiju.
Korisnikov avatar
By *deni*
Naravno. Slažem se sa blentom.
Naslućujem da su ovi roditelji dobro situirani, dakle praktično korisni, u tim uslovima nije razborito kidati sa njima po svaku cenu i ispadati faca, jer pederaši - drugari će te zbog toga tapkati po ramenu, reći '' Svaka čast ! '', a onda će otići svojim putem, a ti.. Gde ćeš ? Znači, u slučaju da dečko nije rešio svoju egzistencijalno-stambenu situaciju, za sada je najbolje da trpi roditelje, a da se sa ljubavnikom viđa inflagranti. Neko će reći - to je laganje. Pa nije laganje kad slažeš tiranina svoga, to je nužda. Šta da radiš sa osobom koja te brutalno zaključava, lišava slobode, a roditelj ti je, nego da gledaš da je nekako, makar i laganjem, privoliš da ti otključa vrata.
Naravno, sve ovo uzeti samo kao privremeno, prelazno rešenje, dok se ne steknu uslovi za osamostaljivanjem.
Korisnikov avatar
By No_Stress
U potpunosti se slazem. To sam i ja rekao, uprskos pogresnim tumacenjima :)
Korisnikov avatar
By Srklet
ali jedna mi stvar nije jasna. otkud toliki strah od roditelja?
zbog cega se dosta savjeta u ovom topicu daje iskljucivo iz perspektive 'sta ce roditelj reci'? cak i kada je jasno da roditelj prica gluposti i da je zla osoba koja unistava vlastiti dijete, ta se pozicija stavlja kao primarna.

ono, roditelji. you gotta have them, but you don't have to keep them.
plus, kao sto roditelji odgajaju djecu, djeca kasnije imaju mogucnost odgajati roditelje. pokoravanje svakoj njihovoj pizdariji sigurno nije the way to go.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2550921#p2550921]Srklet napisao:[/url]

smatram da je u situacijama gdje se dijete koje je jos financijski ovisno o roditeljima treba igrati pametno. to ne znaci da se ne treba biti autati (biti kukavica nije automatski pametna stvar ^^), nego da se u svemu treba voditi vlastitim interesom.

si, na to sam mislio
ne biti perfidan u smislu ici roditeljima po svakui cenu niz dlaku

no olaksati sebi gde je to moguce a biti istrajan
By space_oddity
Hajde za početak da uzmemo u obzir da dečku kog roditelji *zaključavaju* vrlo verovatno nije u stanju da bude potpuno racionalan i promišljen a nažalost verovatno već ima makar donekle pomućenu percepciju o tome šta se sve dešava. Ne treba ga teretiti za pasivnost ili to što se ne bori dovoljno jer je pitanje u kom je on stanju uopšte. It's an extremely toxic situation.
Postavljena su već neka važna pitanja (vidi šta je napisao srklet) i mislim da je važno da dobijemo odgovore na njih da bismo mogli zaključiti šta bi bili pametni potezi.
Takođe, ako ima 18 godina, pretpostavljam da sledeće godine upisuje fakultet? Ili i tada nameravaju da ga drže u zatvoru?
Korisnikov avatar
By ViolentlyHappy
Veoma slicne stvari sam i sama prozivela. Kapiram da ste obojica mladi, ali moj topao savet je da se skloni. Nije tu pitanje da li je njemu stalo do tebe ili do roditelja, vec da li mu je stalo do njega samog. Od straha sta cu bez roditelja stvorio mi se pakao od zivota, a da ne spominjem da sam u medjuvremenu omatorila i da sada treba da krenem od nule. Treba da ode.
By MarkoU
Pomoglo mi je dosta stvari hvala vam puno! Da, on sada upisuje fakultet i radi prijemni, punoletan je.
Poenta je ako ih bude lagao da ide kod mene, nikad neće moći da prespava kod mene! To je problem, veliki, a ja sam bio uz njega dovoljno i više nego što bi bilo ko bio, sad stvarno ne mogu više, 9 meseci hej, volim ga preterano, ali ne mogu da idem u hitnu pomoć sa svojih 16 godina zbog njega, niti da pijem Bromazepame zbog njega, ne mogu stvarno, još na to sve kad legne njegova tvrdoglavost i njegovo ponašanje, i prebacivanje krivice na mene iz fazona ''Ti si kriv za sve, ti mene ne voliš, tebi nije stalo'', pa da mi nije stalo ne bih izbacio ovu temu ovde kao potražnju pomoći da naša veza opstane i da budemo srećni. Onda dođe do tuče, do svađe, sinoć do prevare, i eto napravi se još veće sranje. Još on i ne pokazuje da mu je stalo do mene ja izgubio telefon on : ''Pa dobro, čujemo se posle'' Ja u hitnoj on : ''E, moram da spavam, idem ujutro u školu''. Strašno.. Ali volim ga previše ga volim, i znam da voli on mene najviše na svetu, mada verujem da mu je sada sve u glavi, i da ne može ni sam sebe da sabere da mi kaže nešto lepo i da se ponaša tako. Mada iskreno zbog svih problema koje imam, 2 puta mi je teže sve nego njemu. Moja keva zna isto, ali ona plače kad je sama.
A za razliku od njegovih, moja keva nama sprema i palačinke, i pušta ga da spava, i doručak i večera i bleji s nama, i okej je po svemu, pa onda ode i isplače se sama. Dok ja na 0 stepeni u obrenovcu u kratkoj majici, kada sam propustio poslednji bus, čekao sam 4 i po sata na jutarnji bus, po 0 stepeni. Užas, nadam se da će sve biti okej.
By barni
kao sto rekoh davno...e sada da postoji na nivou drzave nekakva sigurna kuca, podrska strucnih lica, pravna pomoc koja bi se ukljucivala u ovakve slucajeve...ovo je na neki nacin zlostavljanje deteta..nema veze sto on ima 18 godina...on nema gde da nastavi zivot sem na ulicu....

ko zna koliko ima ovakvih ili slicnih slucajeva a ovde na forumu drvite o bitnosti ranog autovanja bez ponudjene alternative..ovo su ozbiljne stvari i ovoj deci nije mesto u aktivistickoj statistici..

umesto da se vrsi pritisak na drzavu da ucestvuje u ovome kao u slucaju sigurnih kuca za zene...vrsi se pritisak na organizaciju parade ponosa koja prakticno nista ne menja godinama,

OT

ne znam koji je pravi savet.. sve moguce varijante imaju nezeljenu posledicu u ovakvim okolnostima
Korisnikov avatar
By Madonna
pa ništa onda, razilazite se, ne možeš ti biti odgovoran za njega. nije jedini, volećete opet obojica :skola:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!