Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By mtflady
Pre nego što počnem svoj proces MTF tranzicije, a nadam se da ću u to krenuti tokom leta ili početkom jeseni, moram da se out-ujem svojima... Keva će možda da bude u dešperaciji :nazalost: :nazalost: , ali je navikla na šok-stanja, a kod ćaleta mogu da naiđem na čupav teren.... :zvezdice: :zvezdice: :zvezdice: Zato mi je na pamet pala jedna luda ideja, a možda i nije tako luda... Šta mislite da poruku sa objašnjenjem da sam trans, i šta to zapravo znači, napišem i pošaljem poštom na svoju rođenu adresu, a onda kad se proverava poštansko sanduče, nestanem iz kuće na par sati ili ceo dan?
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa dobro je jer im dajes... prostora. Ali sve zavisi od toga kojim "tonom" i kako ćeš napisati to pismo. Moralo bi da bude prepuno ljubavi i tuge, da bi upalilo. Ako ti je već takva situacija.
By Kragi
Ukratko, jako losa ideja.
Imajuci u vidu u kakvoj zemlji zivimo mogu samo da pretpostavim na kakve sve probleme mozes da naletis kada budes bila u procesu tranzicije. Stvar i jeste u tome da iza svega sto jesi i radis moras da stanes a tim nivoom autohomofobije u sebi tesko da ces me ubediti da to mozes da podneses i izdrzis.
Ja mogu da razumem da su roditelji tezi za outovati se i bitniji od 'ostatka sveta', ali ideju da ne mozes da ih pogledas u oci i kazes da si gay ne mogu.
Ako se toliko stidis sebe i imas problem tog tipa mozda bi bilo bolje da o nekim stvarima malo bolje razmislis.
By Glasnik
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2373426#p2373426]Kragi napisao:[/url]
Ja mogu da razumem da su roditelji tezi za outovati se i bitniji od 'ostatka sveta', ali ideju da ne mozes da ih pogledas u oci i kazes da si gay ne mogu.
Ajde, molim te, pročitaj još jednom ovo što si napisao pa reci da li misliš da je pravi ton odgovora na njeno pitanje?

Jbt, koliko se ljudi autovalo roditeljima putem pisama, mejlova ili sličnih stvari i nikome nije pala kruna s glave niti je zbog toga manje čovek. Pritisak je zastrašujuće velik, a neki ljudi možda nisu dovoljno jaki da iznesu sve to u 4 oka.

Što se mene tiče, sve ima prednosti i mane. U 4 oka bi imala mogućnost da ''manevrišeš'', tj. da odgovaraš na sva pitanja i istrpiš eventualne uvrede ili nerazumevanje s njihove strane usled šoka i time koliko-toliko popraviš situaciju, a putem pisma ne bi osetila taj prvi talas, tj. nalet/reakciju zbog autovanja, ali to znači da bi morala JAKO DOBRO da vidiš šta ćeš napisati unutra. Sadržina takve poruke je onda izuzetno važna.

(Ja ipak više navijam za uživo. ;) )

Šta god odlučila, srećno.

I obavezno se odlično pripremi argumentima jer će pitanja biti svakakvih s njihove strane.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Joj bre kragi, jesi načelno u pravu, ali ostavi malo mesta za.. za to da nismo svi isto odrastali, da nemamo svi iste roditelje, i da ne funkcionišu svi roditelji isto... i mislim, da ako mu je već ta ideja došla na pamet, da to nije bez razloga. Valjda ih bolje poznaje od nas. Ljudi različito reaguju na istinu, pogotovo ovakvu, zato je način nešto što je jako bitno. Ne može se tu sa univerzalnim metodama.
I ja mislim da on nije nesiguran u sebe, već samo da je jaaako vezan za svoje roditelje, i da se plaši njihove reakcije, zapravo ne zna je a razmišlja o najgoroj mogućoj varijanti. I mislim da ne bi imao problem da kad se vrati kući, stane ispred njih, sa tom istinom rečenom u pismu.
By Kragi
Zajebi, ja sam jedna netolerantna osoba koja nema strpljenja za pakovanje reci i recenica u adekvatnu konstrukciju ne bi li onaj kome su namanjene, ili neko drugi, bio zadovoljniji. :D
Ja stvarno ne umem da relativizacijom svega nadjem opravdanje i izgovor u koji ni sam ne verujem, ne bih li delovao pristojnije.
Lepo pitala sta mislimo i ja joj lepo rekao.
Ko ce ga znati, mozda je moj ton neispravan a mozda nekoga i dodatno motivise. :misli:
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2373428#p2373428]Glasnik napisao:[/url]

Jbt, koliko se ljudi autovalo roditeljima putem pisama, mejlova ili sličnih stvari i nikome nije pala kruna s glave niti je zbog toga manje čovek. Pritisak je zastrašujuće velik, a neki ljudi možda nisu dovoljno jaki da iznesu sve to u 4 oka.

morao sam ovo da stavim opet...

što se teme i pitanja tiče,možda da se uđe neko međurešenje-da se kaže za početak samo majci (ne znam zašto je stalno u šok stanju?)....
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
mislim da je ipak bolje resenje da sacekas malo kako bi skupila snage da im to saopstis uzivo. plasim se da bi neki roditelji tu tvoju metodu doziveli kao svest da se sama plasis toga i da te je sramota.
da, ne znamo kakvi su tvoji roditelji i da, retki su slucajevi u kojima istog trena dobijes pozitivnu reakciju, ali prvo moras ti u sebi da nadjes snagu da to glasno izgovoris i da budes spremna da prihvatis cak i jako negativnu reakciju.
necu da te plasim niti je moj stav da treba da krijes to do poslednjeg trena, samo savet da sebe psihicki pripremis na razgovor, posto on kad tad mora doci.

da, vecina nas je prosla kroz proces out-ovanja, ali nadam se da ce ti se ovde javiti bar jedna osoba koja prolazi ili je vec prosla kroz proces tranzicije i pomogne ti, ako nista drugo, bar kao moralna podrska.

Srecno u svakom slucaju i svaka cast na hrabrosti :)
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2373426#p2373426]Kragi napisao:[/url]Ukratko, jako losa ideja.
Imajuci u vidu u kakvoj zemlji zivimo mogu samo da pretpostavim na kakve sve probleme mozes da naletis kada budes bila u procesu tranzicije. Stvar i jeste u tome da iza svega sto jesi i radis moras da stanes a tim nivoom autohomofobije u sebi tesko da ces me ubediti da to mozes da podneses i izdrzis.
Ako se toliko stidis sebe i imas problem tog tipa mozda bi bilo bolje da o nekim stvarima malo bolje razmislis.
apsolutno se slazem sa Kragijem, samo sto, koliko sam ja shvatio, osoba nije gay vec mtf
ako nema podrske roditelja, tu transformaciju ce tesko zavrsiti
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mogu samo da ti kazem da ti iskreno zelim srecu.

savet oko toga da ti dajem, ne vredi, jer ne poznajem ni tebe ni tvoje. tj, mislim da to niko ne moze da ti kaze.

al stvarno...srecno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!